ikili test sonucum iyi çıktı doktorum üçlüye gerek duymadı
ben baska bir hastaneye gittiğimde üçlü testi de yaptırdım ve sonuç riskli çıktı
amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım simdi sonuç bekliyoruz insallah temiz çıkar dua edin bizim için
benim ikili testte ense kalınlığı normal çıkmıştı. kan ölcümü yapmadı dr. dörtlü testimde risk çıktı. bugün recep has'a gittik detaylı ultrason için. her şey normal çıktı. ama... dr ; "ama biz pozitif çıkan testlerde ultrason olumlu olsa da amniyo sentez öneririz" dedi. eşim de ben de düşündük, ne gelirse kabulumuz dedik ve yaptırmadık. bebeğim 19. haftasına girdi. test sonucu çıktığında 22. hafta olacak. down sendromu çıksa hadi bakalım sana güle güle mi diyeceğim. umarım allahım yüzümüze güler ne diyeyim. hepimizin yavruları sağlıcakla doğsun inşallah. herkese selamlar.
benim ikili testte ense kalınlığı normal çıkmıştı. kan ölcümü yapmadı dr. dörtlü testimde risk çıktı. bugün recep has'a gittik detaylı ultrason için. her şey normal çıktı. ama... dr ; "ama biz pozitif çıkan testlerde ultrason olumlu olsa da amniyo sentez öneririz" dedi. eşim de ben de düşündük, ne gelirse kabulumuz dedik ve yaptırmadık. bebeğim 19. haftasına girdi. test sonucu çıktığında 22. hafta olacak. down sendromu çıksa hadi bakalım sana güle güle mi diyeceğim. umarım allahım yüzümüze güler ne diyeyim. hepimizin yavruları sağlıcakla doğsun inşallah. herkese selamlar.
sende haklısın,ama sonuc kesinse bunu kabullenmek nasıl olur kim bile bile böyle bi doğum yapmak ister
bilemiyorum ki her türlüsü zor inşallah Rabbim o zor kararı vermek zorunda bırakmaz bizleri
sonuç kesin değil pulpy. ultrasonda % 80 sağlıklı dedi. % 20 için amniyosentez yaptırmak istemiyorum. sonucta hayat bu her şey olabilir. hepimizin başına her şey gelebilir. o yüzden üstelemeyeceğiz. çocuğumuzu bize verilmiş bir hediye gibi görüyoruz. o bana sımsıkı tutunmuş bir mucize iken onu rahatsız etmeyeceğim.o yüzden sağlıcakla doğmasını umacağız, o kadar.
sonuç kesin değil pulpy. ultrasonda % 80 sağlıklı dedi. % 20 için amniyosentez yaptırmak istemiyorum. sonucta hayat bu her şey olabilir. hepimizin başına her şey gelebilir. o yüzden üstelemeyeceğiz. çocuğumuzu bize verilmiş bir hediye gibi görüyoruz. o bana sımsıkı tutunmuş bir mucize iken onu rahatsız etmeyeceğim.o yüzden sağlıcakla doğmasını umacağız, o kadar.
sende haklısın,ama sonuc kesinse bunu kabullenmek nasıl olur kim bile bile böyle bi doğum yapmak ister
bilemiyorum ki her türlüsü zor inşallah Rabbim o zor kararı vermek zorunda bırakmaz bizleri
bence doğru bir karar inşallah bebeğin sağlıklıdır seni birazcık üzmüştür yanlız birşey dikkatimi çekti doktorun neden 2 li test yapmadı çünkü ense ölçümü ve 2 li test sonuçunu söylüyo tek başına ense ölçümü yetersiz artı 4 lü test için erken değilmi 24. haftadan sonra oluyo diye biliyorum sen daha 18. haftadasın bence sen o doktoru sorgula biraz değiştirmeni tavsiye ederim..hıı bu arada yaşın kaç baro 30 yaşüzeri değerler orantısız çıkabiliyomuş normalmiş yani korkma bence hiç bişeycik olmaz bebişine..
Aydumancım doktorumdan memnunum açıkçası ve bu konuda kafamda bir soru işareti yok. Zira onda karar kılana kadar bir kaç dr değiştirdim ve kendisine de referans ile gittim. Dörtlü test 16-21. haftalar arasında yapılıyor. 24. hafta takdir edersin ki tarama testi için çok geç bir vakit. Hamilelikteki değerler dolayısı ile. Kimi doktorlar ense kalınlığı ölçümü iyi çıkarsa kana ihtiyaç duymuyorlar. Zaten kuzumu hayırlısı ile bir doğurayım. Bir daha hamile kalırsam iki üç dört hiç bir testi yaptırmayacağım :)
bir de down sendromlu bebeklerle ilgili oldukça hoşuma giden bir yazıyı paylaşmak istiyorum.
Asıl Mongol Kim!
ElitKadin.Com, Dr. Murat BA
teyzoşlarım nasılsınız ben geliyorum annemin prensesi:2: kızım olacak mış teyzeleri RAVZA'm geliyor allahımın izniyle
allahım şükürler olsun nisanda nasıldık ....Ağustos geldi bebeişlerin cinsiyetleri belli oluyor
ne kadar şükretsek azdır allahım bu mübarek günlerde herkese nasip et inşallah olanlarıda bağışla
Aydumancım doktorumdan memnunum açıkçası ve bu konuda kafamda bir soru işareti yok. Zira onda karar kılana kadar bir kaç dr değiştirdim ve kendisine de referans ile gittim. Dörtlü test 16-21. haftalar arasında yapılıyor. 24. hafta takdir edersin ki tarama testi için çok geç bir vakit. Hamilelikteki değerler dolayısı ile. Kimi doktorlar ense kalınlığı ölçümü iyi çıkarsa kana ihtiyaç duymuyorlar. Zaten kuzumu hayırlısı ile bir doğurayım. Bir daha hamile kalırsam iki üç dört hiç bir testi yaptırmayacağım :)
bir de down sendromlu bebeklerle ilgili oldukça hoşuma giden bir yazıyı paylaşmak istiyorum.
Asıl Mongol Kim!
ElitKadin.Com, Dr. Murat BA
kızlar bugün tatanoz aşısı oldum olsammı olmasammı derken doktorum olmamı önerdi kontrolumde vardı bugün ama aksilikya ultrasan cihazı bozuldu çok sinir oldum kızımı görücektim ne hevesle gitmiştim yarına kaldı artık allahtan sağlık ocağında kalp atışların dinlettiler tık tık nasıl atıyo yavrumunhemşire gayet normal dedi bu ay 2 kilo almışım kilo alımında iyi dedi inşallah yarın doktorda herşeyin yolunda olduğunu söyler içim daha çok rahatlar.. bu arada kolum çok acıyooooo
arkadaşlarr hepinizeee HAYIRLI RAMAZANLARR girmeye fırsatımm olmuyor hep evdeyimm şu araa sizii takipp edemedii geriye bakmaya zamanımm yokk kısaca kenidimii anlatcmmm bu günn kontrolümm vardıı oğlumm iyiyyimm çokk şükürr gelişimide iyi dedii 20. haftayıı bitirdikk bile boyu 22 cm 350 gr dedi bu dönemde siz nasıldınızz hepinizii öptümmmmmmm
Merhaba Cnaim, olan arkadaslarinda kollari nerdeyse 2-3 gun agirdii... Korkma geciyor... Yarin gorcen ins. olsun kalp atisini bile duymak bizim yureklerimizi kipir kipir yapmaya yetiyor,... ay bende su persembe bir gelsede gitsem ins.
Bende simdiye kadar 2 kilo gidiyorum bu ay ne olduysam 5 kilonun ustunde aldim gozukuyor tartida...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?