2011 Nisan'da Transferi Gercekleşecek Arkadaşlar var mı?

maşaallah canım ,banada 4 gün önde demişşti senin dahada güzel

valla tosun olucak sanırım aslında beslenmem normal özel bişey uygulamıyorum ama mutlaka günlük et süt yemeğe çalışıyorum çalıştığım içinde 3 öğün düzenli yiyorum bu aralar meyve yiyemiyorum.. bizim bir tanıdığa doktor çok küçük bebeğin olucak 2 kilo bile olmıcak demişti küçük küçük takımlar almıştı bir doğdu bebek 4,50 kg hatta hastane çıkışının önünü kapatamamışlar çok gülmüştük bazen tıpta yanılabiliyo.. benim şeker biraz yüksekya oda bebeğe kilo aldırıyo olabilir bazen anneye bazen bebeğe hızlı kilo aldırırmış allahım sağlıklı olsunda tombiş zayıf farketmez.. seninde bebeğin kilosu iyi silanaz tam normal artık günde 30-40 gr alırlarmış..bende geceler rahat değilim oflayıp duruyorum ağrılarım oluyo sağa sola dönerken gerçi 1 haftadır tadilat temizlikle uğraşıyoruz yattığım yerde kalıyom gece falan kalkmıyorum yorgunluktan gerçi benim yaptığım bişeyde yok sadece akşam bunu şuraya koyalım böylr yapalım diye söylüyom o bile yoruyo artık .

maşaaallaahh bebişinee canımm kilosuu iyi baya bayaaane yiyiyp içiyosn özel yediğin var mı tavsiyelerin

yok canım ya şöyle yapıom desem yalan olur mesala tatlı yemiyorum plav makarna yemiyorum şekeri yükseltiyo diye ona rağmen güzel kilo almış ama et, balık ağırlıklı ve peynir süt yoğurt çok yiyorum sanırım birde bünye benim kuzen 25 kilo aldı bebek 2,50 kg oldu herkez yuh demişti bu kiloya bu bebek ben bebeği besliyom sanırım kendimden çok..

doktorum kiloma laf etmiyor. zira 5. ayımdan beri inanılmaz ödemim var. bir de boyum kaldırıyor sanırım. bebiş de benimle paralel aldığından sorun yok. ama annem acayip karışıyor:) sen hele şunu bir doğur ondan sonra görüşeceğiz diyor. zira süt gelsin diye çok yemenin hiç bir faydası olmadığını, kendisinin sadece süt ve sıvı içerek beni 1,5 yaşıma kadar emzirdiğini söyledi. bir de psikoloji çok önemliymiş sanırım.

bu arada dün oğlum uzun zaman sonra ilk defa yüzünü gösterdi. ben de yaşlar fora tabi hemen. köfte dudaklı bir şey gibi:) sağlıcakla bir gelse de koklasak şunları.

ya kızlar siz de kendinizi zaman zaman çok yorgun hissediyor musunuz. bazen sanıyorum ki kolum bacağım tutmuyor:) sonra geçiyor.

Son düzenleme:

Canim bu annelerin hepsi bir alem benimkide surekli elinden gelse, beni yedircek sanki,,,, telefonda bile uzun konusssam hadi yeter git biseyler yee diyo bende fazla kilo almadim, aldimm ama inanki dahada almak istiyorum... benim psokoloji bozuluyor aa karnin niye bu kadar kucuk dediklerinde, ama mide problemimden dolayiy yiyemiyoruummmm

bende her gittimde oglumun yuz resmini almaya basladim, cok tat;li, bakip bakip insan hayal ediyorr.. ben cok cabuk yorulmaya absladim, bazen oyle uykum geliyoki oturdum yerde uyucam gibi oluyorum inankii....ama gayet normal git gite agirlasiyorurzz..

çok şükür artık evde tadilat ve temizliğim bitti büyük bir yüktü üzerimde artık tamamen bebeğime odaklanıcam çoğu kıyafetilerini tamamladık anneannesi birsürü cici aldı çarşamba günüde babaannesi alıcak beşik ve arabasını puseti alıcam ama çok kararsızım nasıl beşik alsam bilmiyorum oyun parkı düşünüyodum baştan şimdi vazgeçtim paraşüt kumaş ve içine koyduğun uyku seti falan hiç göstermiyo çok basit duruyo şimdi aklımda beyaz bir beşik ve içine açık pembe uyku seti almak var umarım istediğim gibi olur herşey bebek arabasıda çok önemli birtane beğendim ama tamda emin değilim of of zor işler bunlar.. cuma günü yasal olarak izinim başlıyo ama 3 hafta daha çalışmayı planlıyorum zaten bunun 1 haftası bayramla geçicek artı bayam ikramiyasi var hemde doğum sonrası kullanırım 3 haftayıda inşallah iyi olurumda herşey planladığım gibi olur..

sana katılıyorum canım bebeğe en çok yarayanlardan bazıları bu yediklerin bende iki hafta önce süte tevuğa meyvaya yoğunluk verdim 1 hafta 300 gr almış oğluşum gerçi kilo önemli deil sağlığı yerinde olsunda ama yinede tombiş bir bebek hayal ediyor anneler:)

HAdi gozun aydin cnaim, annenker, babaneler sagolsun, bende kiyafetlerim yeter, sadece etiketleri kesilip, yikanmasi, hazirlanmasi lazim,,, yavas yavas cantami hazirlayasim var....

Oyunparki canim fazla saglikli degil tavsiye etmem, burda envaye casidi var ama adi gibi oyun icin, uiyku icin degil bence, incecik bir tabaka, bebek ilk dogdugu zaman en az 1 yasinda kadar sert yatakta yatmasi cok onemli, kemikleri icin... Ben besik aldim boyle kestane rengi, yaninda'da kiyafetlerini filan koymak icin dolap, yatag'ida ordan aldim cok rahat birseye benziyodu dedim bebek icin, besik dolap onemli degil ama uyudu yatagin rahat olmasi cok onemli, uykusunu bile etkiloyormus, yatagin rahatligi... benim aldim yatak bir tarafa yeni dogan, sonra diger tarafi daha yumusak, 2'li yaslardan sonra kullanmasi icin... ins. yavrumuda icinde uyutmak nasip olur, bu ay sonu gelcek bir haftaya kadar gelir ins. icinin yorgan takimini'da aldi, babannesi, gece lambasi'na kadar et aldi cok guzelll... biran once takim gelsede kursam diye heycan;a bekliyorum....

Bebek arabasininda, hafif, kullanisli, tekerleklerinin kalitesi, ve en onemlisi arkaya tamamen yatabilen bir araba olmasi cok onemli, ben aldim bebek arabimizida UPPA BAby'nin ikili geliyor,,, rahat birseye benziyor baya, cok guzel yorumlar okudum urun ile ilgili, oda karar evrmemde etkili oldu, sadece oto koltugu almam lazim, zaten o olmadan hastaneden cikartamiyorssun...

Sen calisiyosun ohh ne guzel, simdi bayram ikramiyinide alirsin, doya doya harcarsin... rabbim gonlunce vercin herseyi

güle güle kullasın paşamız yatağını eşyalarını.. bence çantanı hazırla silanaz bende yarın alıcaz birkaç birşey ondan sonra hastaneye götürüceklerimi hazırlıcam aslında hazırlmıştım olurya aniden bişey olursa diye yeniden boşalttım arkadaşlara göstermek için şimdi alıcaklarımı hepsini alim dedim birdaha hazırladımmı boşaltmam.. yanlız çantamı değiştiricem sanırım pembe gri almıştım ben bebek arabasınıda o renk istiyodum yanlız kraft travel sistem araba beğendik ondada sadece gri ve kırmızı siyah var renk kırmızı siyah alıcam çantada ona uygun alırım pusetide var içinde
birde evde rahat etmesi açısında ana kuçağı alıcam çünkü pusette beli rahat değil bebeklerin sadece biryere giderken puset kullanıcam.. beşiğimizide beyendik dün tam karar verdik gezmedik bebek mağzası kalmadı zaten artı bulunduğum şehir küçük olduğundan çok fazla alternatifde yok.. ya bebeğin eşyalarını hepsini yıkıcakmısınız sadece kızgın ütüyle ütülesek olmazmı çünkü kendi adıma konuşayım herşeyini bebek mağzasından kaliteli ve kutulu aldım açıkta bişey yok yani neyse bakıcaz artık..çok tatlı heyacanlar bu hazırlıklar allahım herkese göstersin..

biz de geçen hafta beyaz bir şifonyer aldık ikea'dan. karyolasını babannesi alacak. çok heveslendi. Ama ilk başlarda karyolada yatmıyorlar zaten. mothercare'de bir sepet gördüm, arkadaşım çok memnun kalmış, zira bebekler yeni doğduklarında anne karnını aradıklarından geniş yerlerde yatmaktan hoşlanmıyormuş. o sepeti alacağım. geçenlerde hastane valizimi hazırlamaya başladım, malum benimki erken gelme heveslisi çıktı:) annecim sağolsun gecelik, picama almış. onları yıkadım ütüledim. minnoş için bir iki sebamed ürünü aldım. önümüzdeki hafta da hastane çıkışı denen şeyi almayı planlıyorum. hamilelik valizi denen şey icin bir liste yaptım da maaşallah yok yok.

dün gece ilk defa midemde yukarı su çıktı. çok fenaydı. bir daha geç saatte atıştırmak yok:) bu arada tekmeleri iyice güçlendi. geçenlerde arkadaşım kahvaltıya davet etmişti, sağolsun hamileyim diye ekstra mükellef bir sofra kurmuştu. Kahvaltıdan sonra akşama kadar bizimki içimde dolandı durdu:) Bir daha o kadar enerjik besinler yer miyim bilmiyorum:)

tatlım mutlaka yıka aldıklarını kirli olmasalar bile kumaşların üzerinde kimyasal artıklar oluyor zaten çok temiz gözükseler bile ben birkaç tekstil atölyesi gördüm inanılmaz diktikçe yere atıp biriktiriyorlar.. en iyi mağazalar bile öyle küçük atölyelerde fason diktiriyor.. en iyisi güzelce yıkamak..

benim kızım da kocaman oldu içerden bir tekme çakıyor kucağıma koyduğum şeyler hopluyor

Insallah canim, rabbim hayirlisi ile aldikalrimizi bebelerimzle yipratmayi nasip eyler, Canim bende bitane kucuk cekmeli valiz cikardim, icine bebek icin goturcekelrimi filan koydum ama yikanmasi lazim hepsininin, etiketlerinin kesilmesi lazim... bende bekliyorum mobilyalar gelsinki, yikayip temziledimi bir yandan yerlestereyim... Benim daha pjima almam lazim, terlik, emzirme sudyeni hicbiri yok, esimde surekli calsiuyor araba evde bir ciksam hepsini alcam, ama esim araba surtmemi istemiyor, ebdne bisey lur diye korkumdan, erteliyip duruyorum... Canim puset dedin, oto koltogu olan, bide ana kucagi dedin, bu eskiden annelerimizin hani uzunca, canta gibi bebisi icinde tasidiklarimi oluyor, bendede uzun olan ana kucagi gibi bebek arabasi ile geldi, sadece oto koltugu alcam... yeni dogmus icin malum benim yasadim ulkede o olmadan hastaneden cikartamiyorsun...

karar vermek besik icin sayiden cok zor bende baya bakindim, burdakilerin hicbir ozelligi olmadi halde acayip pahali....

Canim ben hepsini yikiyip allah nasip ederse, binlerce elden geciyor, benimkilerde inanki oyler hep paketli, tertemiz ama bebeklerin ciltleri ilk dogdugunda cok hassas, yikama deterjani alcam, ama benim utulememe gerek kalmiycka sanirim, cunku kurulamada kurutcam, zaten utulu gibi cikiyor, umuyorum sadece cekmezler insallah kurulamada.... Amin canim rabbim tum dileyen isteyene nasip etsin, senle benimkinin arasi sadece bir gun bakalim dogumda hangimiz once dogurcakk hehhehehh

Ikea Turkiye'de vami bilmiyordum, ama burdaki hic guzel degil, cok kalitesiz urunleri, cok cabuk bozuluyor yada kiriliyor
Bende Besikte yatircam ama sepet gibi, bebek arabasiyla geliyor, belki oyana buyana tasimada, onu kullanirim.... gecelik dedin cnaim, boydanmi nasil uzun gecelik almak gereklimi? ben pjima ustune sabahlik alirim diye dusunuyorum, insallah bakcam, bide bir takim yetermi acaba evde birsuru varda hastaneye ozel bir takim almayi dusunuyorum sadece.... bebek icin ne urun koycanki, ben bebek bezi bile koymak gerekirmi bilmiyorum... almadimdaa.... mideden su cikmasi ne kotuduru ebdne bir gun kasar yedim anama midem kaynadi resmen, sonra bir su geldi rahatladim.... canim bende oyle azcik fazla kacirinca kipir kipirlar masallah, yersin yersin onlar oyle harketli oldumu, allah insan yaslanip surekli karnini izleyesi gleiyor, saka gibii

Ayse'cik nasilsin,,,

bende yikiycam ins, Masallah buyutuun kizi, aynen canim, ben bazen uzanirken bacaklarimi bukuyorum ice dogru pasam bir yapistiryoki, benim bacakalr hemen duz oluyor, benim kocada ne oluyor sana diyor, ne olcak diyom seninki tekmeliyor.... kafa asagida oldumu yurumek zor oluyor, bacaklar asagida oldumu surekli tekmeliyor, hele o icinde gezmeleri, yada bir yerde boyle uyuyo ondanmi ne sagimda popusunu ne artik havayi dikiyosa, bir sertlik olmasi, azcik oksadinmi karnin yumusacik olmasiii cok guzel cookk rabbime ne kadar sukretsek az, rabbim tum arkadaslarimiza nasi eylesin bu duyguyuu....

sılanaz sen türkiye'de değil misin? bilmiyordum canım. ikea avrupa'da ucuz bir yer olmasına karşın türkiye'deki alım gücü ile kıyaslayınca öyle pek ucuz değil. malları da sınıf sınıf. kaliteli şeyler de var, uydurukları da. ben tasarımını çok beğendiğim bir şifonyeri masif olmasına da güvenerek aldım, bakalım ne olacak.

geceliği ya da pijamayı mutlaka önden düğmeli al aman. ben iki gecelik, bir pijama aldım. iki tane de sabahlık. bebek bezi tabiki götürmek gerekiyor. 1 paket yeterli oluyormuş. bol bol tülbent, havlu, zıbın, battaniye gibi şeyler lazım. internetten listeler var, onlardan yararlanabilirsin canım.

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi ,patigi,basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
3-4 tane bebek bezi
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Göbek Bagii
Saç Fırçası
Burun Temizleme Aspiratörü
Biberon

anne için
2 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet sabahlik Alti kaymayan terlik

2 adet çorap
3-4 adet kilot
1-2 adet atlet
2 adet emzirme sütyeni
Hirka ya da sal
Koyu renk havlu
Hijyenik Ped
Gögüs Pedi
Gögüs Kalkani
Gögüs ucu için krem
Gögüs pompasi
Tarak
Dis Macunu-Dis firçasi
Sampuan
Sabun
Toka, parfüm, makyaj malzemeleri
Kulak Pamugu
Kagit,kalem
(alıntıdır)

arkadaşlar doğum çantasında olması gereken ürünler bunlarmış belki yardımcı olur bizlere.. silanaz canım mutlaka uzun gecelikte te koy kendine 2 takımda pijama takımı ben lauso pijama takımı ve gecelik aldım ikiside çok rahat göğüs kısmı rahatlıkla açılıyo diğer takımlara göre biraz pahalı lausolar ama gerçekten üzerinde yok gibi sonuçta ameliyatlı olucaz canımızı yakmaması sıkmaması gerekiyo birde kilotları geniş ama lastiksiz düşük bel aldım bir ablam öyle al ameliyat yerine deymesin dedi emzirme sütyeni 1 tane aldım daha tabi 1-2 tane alırım sanırım doğuma kadar eksikler bitmicek..

Yok canim, ben Kuzey Amerika'dayim..Burdaki Ikea cok dandik, fiyatlari cazip, urunlerin modelelride cok guzel oluyor bazen ama kalite cok kotu,,, bende bebek bolumunu gezdim burda, hicbirsey yok adam akilli... Ins. geldimmi gitmek istrerim.,... Gule gule kullanin canim...

Bakcam canim hafta sonu insallah, tulbent nicin canim anlamadim? internetteki listelerde yok yok , hepsini almak icin buyuk bir valiz lazim... ben oyle mutlaka olmasi gerekiyor olanlari koycam, ins. hafta sonu halletcemmm, rabbim nasip ederse...

Canim sagol paylasim icin, en azindan hepsi olmasada kafamda ne koymam gerektigini belirlemis oldum... canim burasi turkiye gibi degil iste, olsa ahh bende cikip bakcam insallah bulurum guzel biseyler boydanda, pjimada alcam ins. terlik, orkid filann bakalim insallahhh.... yavas yavas aklima geldikce atarim cantaya...

burda bebekleri kundakliyorlar. hastane kitapcinda yaziyo sakin orgu koymasin diye yelek filan yok malesef, gogus pompasini filan hastaneden veriyolar..

kizlar iyi dediniz tavsiye ettiniz gogus kremi varmi,,,, pisik icin bir tane bebege aldim DESITIN diye cok iyi dediler, ucuzlukta oldu icin aldim....

iyiyim canım seminerim vardı pazardan beri şehir dışındaydım dün gece döndüm evime bugün de izinliyim evde dinleniyorum.. kızım şükür büyüdü 27. haftayı bitiriyoruz nerdeyse..inşallah sağ salim sonu da gelir.. şöyle sağlıkla alıp evime getirmeden içimdeki endişe hiç bitmeyecek sanırım..

Slmcanlarim canim arkadaslarimHepiniz iyisiniz nazar degmesinDikkatli olun aman az kaldi hadi alcaksiniz tombalaklarinzii kucaginisaa..canlarim benim karnimin alt kisminda sanki rahmimde gibi batmalar oluyor sanki alttan ustten cekilmeler igne gibi saplamalar oluyor.sizdede oluyor muu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…