biz de bugün dr'a gittim. çok şükür durum iyi gözüküyor. Erken doğum riskine karşı doktor bebeğin akciger gelişimi icin bir iğne verdi. Haftada bir kere sabah ve aksam olacağım. 3 haftadır da ayrı bir iğne oluyordum. minnoşa dedim ki sen bir doğ ben sana sorucam:)
oğlum iki hafta önden gidiyormuş, dr basketçi geliyor dedi. sağlıcakla gelsin dedik bizde. ben 15 kilo aldım. bu hızla gidersem 100'ü çok rahat bulacağım arkadaşlar:)
Ayduman
Canim maslalah sana cidden tosuncuk geliyor herhalde...Abu kizim ne yiyon sen oyle ne yiyossna yiyon ebebise yariyor cok sukur... sende bence fazla almamaisin, kilon gayet iyi doktoralara bakma sen... asirili kilolu kaldinmi tabiki dikkat etmen lazim ama kilon normalse vallahi tadini cikariyon, bende bu aralar bir istahsizlik ama ins. bebis besleniyordur yiyebildiklerimden... bende simdiye kadar 13 kilo aldim... 5.5 ayaa kadar benim ikiz gebelik oldu icin doktor gayet normal hatta iyi beslen kilon fazla degil diyor... ben 30 haftalikken bebis 1560 idi, simdi cok sukur 31+1 olduk... AMa benim diger takip ettim sayfada bir arkadas dogum yaptim, dogumdan once ultrasound'da bebise 3 kilo kusur tam hatirlamadim icin yazamiyorum.. 2 kilo 850 gibi dogmus hatta, hani bebk ilk dogdunda kiloda kaybediyor ya 2700 filan olmus... banada aldatici geliyor yapanda diyor zaten 300-500 gr oynayabilir diye.. bebegin durus seklinden bazen kafa tahmini yapiyolar zaten....
Bende bugunlerde acayip halsizlik, ve uyku istegi var.. gecceler duzgun uyuamiyorum, surekli lavaboya kalkiyorum.. bide arkadaslar sizinde gece uyurken saga, sola dondunzde boyle hafir bir agriniz oluyormu? Randevum haftaya bugun, beklemedeyim...
maşaaallaahh bebişinee canımm kilosuu iyi baya bayaaane yiyiyp içiyosn özel yediğin var mı tavsiyelerin
doktorum kiloma laf etmiyor. zira 5. ayımdan beri inanılmaz ödemim var. bir de boyum kaldırıyor sanırım. bebiş de benimle paralel aldığından sorun yok. ama annem acayip karışıyor:) sen hele şunu bir doğur ondan sonra görüşeceğiz diyor. zira süt gelsin diye çok yemenin hiç bir faydası olmadığını, kendisinin sadece süt ve sıvı içerek beni 1,5 yaşıma kadar emzirdiğini söyledi. bir de psikoloji çok önemliymiş sanırım.
bu arada dün oğlum uzun zaman sonra ilk defa yüzünü gösterdi. ben de yaşlar fora tabi hemen. köfte dudaklı bir şey gibi:) sağlıcakla bir gelse de koklasak şunları.
ya kızlar siz de kendinizi zaman zaman çok yorgun hissediyor musunuz. bazen sanıyorum ki kolum bacağım tutmuyor:) sonra geçiyor.
yok canım ya şöyle yapıom desem yalan olur mesala tatlı yemiyorum plav makarna yemiyorum şekeri yükseltiyo diye ona rağmen güzel kilo almış ama et, balık ağırlıklı ve peynir süt yoğurt çok yiyorum sanırım birde bünye benim kuzen 25 kilo aldı bebek 2,50 kg oldu herkez yuh demişti bu kiloya bu bebekben bebeği besliyom sanırım kendimden çok..
çok şükür artık evde tadilat ve temizliğim bitti büyük bir yüktü üzerimde artık tamamen bebeğime odaklanıcam çoğu kıyafetilerini tamamladık anneannesi birsürü cici aldı çarşamba günüde babaannesi alıcak beşik ve arabasını puseti alıcam ama çok kararsızım nasıl beşik alsam bilmiyorum oyun parkı düşünüyodum baştan şimdi vazgeçtim paraşüt kumaş ve içine koyduğun uyku seti falan hiç göstermiyo çok basit duruyo şimdi aklımda beyaz bir beşik ve içine açık pembe uyku seti almak var umarım istediğim gibi olur herşey bebek arabasıda çok önemli birtane beğendim ama tamda emin değilim of of zor işler bunlar.. cuma günü yasal olarak izinim başlıyo ama 3 hafta daha çalışmayı planlıyorum zaten bunun 1 haftası bayramla geçicek artı bayam ikramiyasi varhemde doğum sonrası kullanırım 3 haftayıda inşallah iyi olurumda herşey planladığım gibi olur..
HAdi gozun aydin cnaim, annenker, babaneler sagolsun, bende kiyafetlerim yeter, sadece etiketleri kesilip, yikanmasi, hazirlanmasi lazim,,, yavas yavas cantami hazirlayasim var....
Oyunparki canim fazla saglikli degil tavsiye etmem, burda envaye casidi var ama adi gibi oyun icin, uiyku icin degil bence, incecik bir tabaka, bebek ilk dogdugu zaman en az 1 yasinda kadar sert yatakta yatmasi cok onemli, kemikleri icin... Ben besik aldim boyle kestane rengi, yaninda'da kiyafetlerini filan koymak icin dolap, yatag'ida ordan aldim cok rahat birseye benziyodu dedim bebek icin, besik dolap onemli degil ama uyudu yatagin rahat olmasi cok onemli, uykusunu bile etkiloyormus, yatagin rahatligi... benim aldim yatak bir tarafa yeni dogan, sonra diger tarafi daha yumusak, 2'li yaslardan sonra kullanmasi icin... ins. yavrumuda icinde uyutmak nasip olur, bu ay sonu gelcek bir haftaya kadar gelir ins. icinin yorgan takimini'da aldi, babannesi, gece lambasi'na kadar et aldi cok guzelll... biran once takim gelsede kursam diye heycan;a bekliyorum....
Bebek arabasininda, hafif, kullanisli, tekerleklerinin kalitesi, ve en onemlisi arkaya tamamen yatabilen bir araba olmasi cok onemli, ben aldim bebek arabimizida UPPA BAby'nin ikili geliyor,,, rahat birseye benziyor baya, cok guzel yorumlar okudum urun ile ilgili, oda karar evrmemde etkili oldu, sadece oto koltugu almam lazim, zaten o olmadan hastaneden cikartamiyorssun...
Sen calisiyosun ohh ne guzel, simdi bayram ikramiyinide alirsin, doya doya harcarsin... rabbim gonlunce vercin herseyi
güle güle kullasın paşamız yatağını eşyalarını.. bence çantanı hazırla silanaz bende yarın alıcaz birkaç birşey ondan sonra hastaneye götürüceklerimi hazırlıcam aslında hazırlmıştım olurya aniden bişey olursa diye yeniden boşalttım arkadaşlara göstermek için şimdi alıcaklarımı hepsini alim dedim birdaha hazırladımmı boşaltmam.. yanlız çantamı değiştiricem sanırım pembe gri almıştım ben bebek arabasınıda o renk istiyodum yanlız kraft travel sistem araba beğendik ondada sadece gri ve kırmızı siyah var renk kırmızı siyah alıcam çantada ona uygun alırım pusetide var içinde
birde evde rahat etmesi açısında ana kuçağı alıcam çünkü pusette beli rahat değil bebeklerin sadece biryere giderken puset kullanıcam.. beşiğimizide beyendik dün tam karar verdik gezmedik bebek mağzası kalmadı zatenartı bulunduğum şehir küçük olduğundan çok fazla alternatifde yok.. ya bebeğin eşyalarını hepsini yıkıcakmısınız sadece kızgın ütüyle ütülesek olmazmı çünkü kendi adıma konuşayım herşeyini bebek mağzasından kaliteli ve kutulu aldım açıkta bişey yok yani neyse bakıcaz artık..çok tatlı heyacanlar bu hazırlıklar allahım herkese göstersin..
güle güle kullasın paşamız yatağını eşyalarını.. bence çantanı hazırla silanaz bende yarın alıcaz birkaç birşey ondan sonra hastaneye götürüceklerimi hazırlıcam aslında hazırlmıştım olurya aniden bişey olursa diye yeniden boşalttım arkadaşlara göstermek için şimdi alıcaklarımı hepsini alim dedim birdaha hazırladımmı boşaltmam.. yanlız çantamı değiştiricem sanırım pembe gri almıştım ben bebek arabasınıda o renk istiyodum yanlız kraft travel sistem araba beğendik ondada sadece gri ve kırmızı siyah var renk kırmızı siyah alıcam çantada ona uygun alırım pusetide var içinde
birde evde rahat etmesi açısında ana kuçağı alıcam çünkü pusette beli rahat değil bebeklerin sadece biryere giderken puset kullanıcam.. beşiğimizide beyendik dün tam karar verdik gezmedik bebek mağzası kalmadı zatenartı bulunduğum şehir küçük olduğundan çok fazla alternatifde yok.. ya bebeğin eşyalarını hepsini yıkıcakmısınız sadece kızgın ütüyle ütülesek olmazmı çünkü kendi adıma konuşayım herşeyini bebek mağzasından kaliteli ve kutulu aldım açıkta bişey yok yani neyse bakıcaz artık..çok tatlı heyacanlar bu hazırlıklar allahım herkese göstersin..
biz de geçen hafta beyaz bir şifonyer aldık ikea'dan. karyolasını babannesi alacak. çok heveslendi. Ama ilk başlarda karyolada yatmıyorlar zaten. mothercare'de bir sepet gördüm, arkadaşım çok memnun kalmış, zira bebekler yeni doğduklarında anne karnını aradıklarından geniş yerlerde yatmaktan hoşlanmıyormuş. o sepeti alacağım. geçenlerde hastane valizimi hazırlamaya başladım, malum benimki erken gelme heveslisi çıktı:) annecim sağolsun gecelik, picama almış. onları yıkadım ütüledim. minnoş için bir iki sebamed ürünü aldım. önümüzdeki hafta da hastane çıkışı denen şeyi almayı planlıyorum. hamilelik valizi denen şey icin bir liste yaptım da maaşallah yok yok.
dün gece ilk defa midemde yukarı su çıktı. çok fenaydı. bir daha geç saatte atıştırmak yok:) bu arada tekmeleri iyice güçlendi. geçenlerde arkadaşım kahvaltıya davet etmişti, sağolsun hamileyim diye ekstra mükellef bir sofra kurmuştu. Kahvaltıdan sonra akşama kadar bizimki içimde dolandı durdu:) Bir daha o kadar enerjik besinler yer miyim bilmiyorum:)
tatlım mutlaka yıka aldıklarını kirli olmasalar bile kumaşların üzerinde kimyasal artıklar oluyor zaten çok temiz gözükseler bile ben birkaç tekstil atölyesi gördüm inanılmaz diktikçe yere atıp biriktiriyorlar.. en iyi mağazalar bile öyle küçük atölyelerde fason diktiriyor.. en iyisi güzelce yıkamak..
benim kızım da kocaman oldu içerden bir tekme çakıyor kucağıma koyduğum şeyler hopluyor
sılanaz sen türkiye'de değil misin? bilmiyordum canım. ikea avrupa'da ucuz bir yer olmasına karşın türkiye'deki alım gücü ile kıyaslayınca öyle pek ucuz değil. malları da sınıf sınıf. kaliteli şeyler de var, uydurukları da. ben tasarımını çok beğendiğim bir şifonyeri masif olmasına da güvenerek aldım, bakalım ne olacak.
geceliği ya da pijamayı mutlaka önden düğmeli al aman. ben iki gecelik, bir pijama aldım. iki tane de sabahlık. bebek bezi tabiki götürmek gerekiyor. 1 paket yeterli oluyormuş. bol bol tülbent, havlu, zıbın, battaniye gibi şeyler lazım. internetten listeler var, onlardan yararlanabilirsin canım.
Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi ,patigi,basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
3-4 tane bebek bezi
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Göbek Bagii
Saç Fırçası
Burun Temizleme Aspiratörü
Biberon
anne için
2 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet sabahlik Alti kaymayan terlik
2 adet çorap
3-4 adet kilot
1-2 adet atlet
2 adet emzirme sütyeni
Hirka ya da sal
Koyu renk havlu
Hijyenik Ped
Gögüs Pedi
Gögüs Kalkani
Gögüs ucu için krem
Gögüs pompasi
Tarak
Dis Macunu-Dis firçasi
Sampuan
Sabun
Toka, parfüm, makyaj malzemeleri
Kulak Pamugu
Kagit,kalem
(alıntıdır)
arkadaşlar doğum çantasında olması gereken ürünler bunlarmış belki yardımcı olur bizlere.. silanaz canım mutlaka uzun gecelikte te koy kendine 2 takımda pijama takımı ben lauso pijama takımı ve gecelik aldım ikiside çok rahat göğüs kısmı rahatlıkla açılıyo diğer takımlara göre biraz pahalı lausolar ama gerçekten üzerinde yok gibi sonuçta ameliyatlı olucaz canımızı yakmaması sıkmaması gerekiyo birde kilotları geniş ama lastiksiz düşük bel aldım bir ablam öyle al ameliyat yerine deymesin dedi emzirme sütyeni 1 tane aldım daha tabi 1-2 tane alırım sanırım doğuma kadar eksikler bitmicek..
Ayse'cik nasilsin,,,
bende yikiycam ins, Masallah buyutuun kizi, aynen canim, ben bazen uzanirken bacaklarimi bukuyorum ice dogru pasam bir yapistiryoki, benim bacakalr hemen duz oluyor, benim kocada ne oluyor sana diyor, ne olcak diyom seninki tekmeliyor.... kafa asagida oldumu yurumek zor oluyor, bacaklar asagida oldumu surekli tekmeliyor, hele o icinde gezmeleri, yada bir yerde boyle uyuyo ondanmi ne sagimda popusunu ne artik havayi dikiyosa, bir sertlik olmasi, azcik oksadinmi karnin yumusacik olmasiii cok guzel cookk rabbime ne kadar sukretsek az, rabbim tum arkadaslarimiza nasi eylesin bu duyguyuu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?