- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #26.141
selam kızlar:))) ne güzel ya artık bebişleri konuşuyoruz:)) duygulandım valla
benim kızımda geceleri uyumuyor.. saat en az 4'e kadar boncuk boncuk bakıyor... sonra uyudumu sabah 9a kadar uyuyor.. ben uykusuzluga hiç dayanamıyorumm şimdi tekrar emzirdim karnı tok altı temiz verdim azınada emziği uyusun diye gözünün içine bakıyorum.. o uyursa bende uyuyacagım..
biz banyoyu göbek düştükten sonra yaptık.. 1 haftada düştü.. hastaneden çıkarken doktor 3 gün bebeği yıkamayın anne karnından gelen verniks tabaka koruyucu bir tabakaymış 3 gün en az üstünede kalması bagışıklık sistemini güçlendirir ama cok bastırmadan hafif hafif silebilirsin dedi.. ben göbeği düşene kadar ne sildim kızımı ne yıkadım pis pis dolandık:))) şimdide haftada bir yıkıyorum.. doktoru en az haftada 2 yıka dedi ama korkuyorum üşücek diye..
ayy kızlar birde benim kızın kilo alımı çok yavaş.. haftada 140 gr alabilmiş sadece ... bol bol emzirmeye çalışıyorum ama memeye gelince uyuyup kalıyor karnı doymuyor yatırıyorum 15 dakika sonra bi daha meme istiyor.. memeye gelince yine uyuyor.. tam anlamıyla doyup doymadığını anlayamıyorum.. bugün pompa alıp sütü sagıp biberonla vermeyi deneyecegım hem bi bakayım ne kadar sütüm var acaba yeterli değilde ondanmı bebişim kilo almıyor... bir hafta daha sadece 100gr civarı alırsa mama takviseysine baslamak gerekirmiş ve ben mama vermeyi hiiç istemiyorum.. kızım 3.160 gr dogdu 2 gün önce tartıldığında 3.250 grdı. cokmu az ?
cnm büyüdükçe daha çok uyanık kalacak sen bolca emzirmeye çalış benm kızımda öle tam doymadan bırakıo sonra 15dk aranıo emzikte pek almıo o pompaya bakıpda sütüm az benm deme sakın o eczanede satıln huniye benzeyen pompalar çok beceriksiz sakın ona bakıp mamaya başlama kendi fikrinle..geçmiş olsun inş...
galiba bende çok evhamlıyım sürekli kontrol ediyorum yakında bebek firarda olucak yok üşürmü yok terliyormu yok öyle rahat edemedi şöyle yatırayım pimpirikli oldum çıktımbanada sürekli ateşi var gibi geliyor ölçüyorum yok. biraz fazla panik bir anneyim galiba.
geçmiş olsun ama kıyamam ben ona yaa :S
bizim de 40 ımız bi çıksa ah bi çıksaevet bizde göbeği bekledik ve az sonra ilk banyosunu yapacak oğlum annaneyi bekliyoruz
canım bence göğüs pompası alıcaksan elektirikli olanından al manuel hiç bi işe yaramıyor öteki sütü bayağı çoğaltıyor bende ilk manuel aldım hiç memnun kalmadım şimdi elektirikli kullanıyom gündüz emziriyorum gecede akşamdan sağıp koyduğum sütümü veriyorum bizde 1,200 gram almışız 1 aydaselam kızlar:))) ne güzel ya artık bebişleri konuşuyoruz:)) duygulandım valla
benim kızımda geceleri uyumuyor.. saat en az 4'e kadar boncuk boncuk bakıyor... sonra uyudumu sabah 9a kadar uyuyor.. ben uykusuzluga hiç dayanamıyorumm şimdi tekrar emzirdim karnı tok altı temiz verdim azınada emziği uyusun diye gözünün içine bakıyorum.. o uyursa bende uyuyacagım..
biz banyoyu göbek düştükten sonra yaptık.. 1 haftada düştü.. hastaneden çıkarken doktor 3 gün bebeği yıkamayın anne karnından gelen verniks tabaka koruyucu bir tabakaymış 3 gün en az üstünede kalması bagışıklık sistemini güçlendirir ama cok bastırmadan hafif hafif silebilirsin dedi.. ben göbeği düşene kadar ne sildim kızımı ne yıkadım pis pis dolandık:))) şimdide haftada bir yıkıyorum.. doktoru en az haftada 2 yıka dedi ama korkuyorum üşücek diye..
ayy kızlar birde benim kızın kilo alımı çok yavaş.. haftada 140 gr alabilmiş sadece ... bol bol emzirmeye çalışıyorum ama memeye gelince uyuyup kalıyor karnı doymuyor yatırıyorum 15 dakika sonra bi daha meme istiyor.. memeye gelince yine uyuyor.. tam anlamıyla doyup doymadığını anlayamıyorum.. bugün pompa alıp sütü sagıp biberonla vermeyi deneyecegım hem bi bakayım ne kadar sütüm var acaba yeterli değilde ondanmı bebişim kilo almıyor... bir hafta daha sadece 100gr civarı alırsa mama takviseysine baslamak gerekirmiş ve ben mama vermeyi hiiç istemiyorum.. kızım 3.160 gr dogdu 2 gün önce tartıldığında 3.250 grdı. cokmu az ?
aradım dktrumuzu 36,5 normal dedi 38den yüksek olunca koyarsın fitili dedi ben evham yaptımmrhabalrr
ne güsel yaa artık bebeklerimizden bahsedioruz:))
çok hoş:))
çitoscum bnce fitil falan kullanma sürekli ölç ateşini ama bnce fitil için falan çok erken çok küçük yada doktorunu ara sor..
cambazcım o senn dediğin gbi uyku sorunu aynısı bizdede vardı ben uyanamam uykum ağır die ışık açık yatıodum,sonra uyumadığını farkettim.annem ışıkları tamamen kapat sadece uyandığında gece lambası aç dedi denedim uyudu sonra artık dalma sorunu olsad geçio hemen..meğer bebişim sabah oldu sanıomuş garibim yaa:))
lansinohun manuel pompasına baktım internette onu gidip alacagım bugün... emerken hep uyudugundan ne kadar emdiğinede emin olamıyorum biberonla hiç değilse görürüm :) doktoruna sormadan mamaya başlamam zaten ama üzülüyorum işte
elıfSelam kızlar bende kaç gündür pompa ve biberon alma derdindeyim aceleyle eczaneye gidip biberon aldım dr browns sonra nette şikayet okudum ve üzerinde %0bpa amblemi olmadığını farkettim o nedenle kullanmıyorum biberon almak isteme sebebim de dışarı çıktığımızda heryerde emzirmek için yer bulamıyorum haftaya bizimde kırkımız çıkıyo ilk istanbul seyehatimizi yapıcaz bide doktora,iğneye fln çok sık gittik son günlerde hastanenin yolu uzun yarım saat sürüyor arabayı ben kullandığım için kızım meme istediğinde zorlanıyoruz neyseki arabada kolay uyuyo seviyo gezmeyi anasına çekmişdışarı çıkacağımız zamanlarda sütümü sağıp yanıma almak istiyorum
bende lansinoh manuel pompa almak istiyodum çok kullanmayacağım için hepsi burda da yorumlara baktım çok iyi yorumlar da var çok kötü yorumlarda karar weremedim az kullanacağım bişey için çok para da vermek istemiyorum bide teyzem de dedi biberonla süt vermeye alıştırma zamanla senin memeni istemez dedim anne göğsü gibi yavaş akıtan biberondan alıcam bi tanıdıkta onu kullanmış yinede bırakmış oğlu memeyi kafam karıştı yani alsammı almasammı kızım emmeyi seviyo maşallahımız var bi başladımı en az yarım saat bırakmıyo bi süre daha idare edelim bakalım çok gerekirse alırım daha olmadı.
Bende milupanıun rezene çayı ve humananın iyi geceler çayından vermeye başladım dün sabah iyi geceler çayından verdim, kızım çok rahatladı normalde dalma problemimiz var, uykuya kolay dalamıyo deli gibi uykusu var esniyo ama uyuyamıyodu çok iyi geldi gece de gündüz de uyudu. bu sabah da rezene çayını verdim gaz için bakalım o nasıl gelicek
canım beım anne sutu gıbısı yok...bızım oglan gecelerı çok uyanık kalıyor .o yuzden gecelerı daha çok emıyorilkzamanlar gerek tecrübesizlikten gerekse sütün az gelmesinden dolayı ne kadar zorlansamda ısrarla göğüs pompası almadım,almayıda düşünmüyorum.biberona alışsın istemiyorum.biberonla sadece su veriyorum o da zaten 1-2 damla.buarada d vitamini veriyormusunuz?bize sağlık ocağından verdiler 15.gününden itibaren günde 3 damla vereceksin 1 yaşına kadar kullanacaksın diye.birde ayın sonunda aşımız var şimdiden sıkıntılanmaya başladım yavrum bas bas bağıracak yine.
bir yerde okumuştum anne sütüyle beslenen ve mama ile beslenen çocuklarda yapılan araştırmalarda,anne sütüyle beslenen bebek aşı vs gibi canını acıtan durumlarda işlemden hemen sonra sakinleşirken,mama ile beslenen çocuklar sakinleşmekte güçlük çekiyormuş.bizim topuk kanı verdiğimizde oğlum çok ağladı ama kan alma işi biter bitmezde sustu:44:
benım oglanda ılk gun hıç emmedıselam kızlar,
bir oluşu doğuramadım yaaaa benim sancılar yavaş yavaş gelio sanki ama nişan yok bişiy yok evde bekliyorum bide bu gün çarşıya gittim ama işlerimi tam halletmeden geri geldim dayanamadım belim maf olmuş artık eziyet geliyor herşey
lansholn in el pompası iyimi diyorsunuz işe yarıyormu eşim avent depoda çalışıyor elektrikli alcak ama çok pahalı olacak uygun bişey alsa daha iyi sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?