2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım bikaç kez kattım unutmazsam katıyorum...ama pişince içinden alıyorum bn..sadece suyu yeter şimdilik...kötü kokuyor..

kızlar menülerimizi çorbalarımızı yazalım nasıl yapıyoruz ve bugün ne var?
kemik suyuna tel şehriyeyi atıp kaynatsam yedirsem akşama diyorum ben..tabi arada yoğurt var birazdan kalkınca..sabah mayaladım açarım şimdi..

gündüz 5 saat falan uyuyo uyutmadığım zaman çok huysuz oluyor bende daha önce fazla zorlamadım biraz azatlmaya deneyim çok sağol bakalım ne olucak

5 miiiiiiiii
sabah 7-8 arası kalkış öğlene kadar 1 saat uyku
öğleden sonra 1 saat taş çatlasa 1 buçuk saat
bn 4 de evdeyim
akşam yatana kadar yarım saat kestiriyo güç bela okadar
gece uyanmaları çok tabi deliksiz uyumuyo bünyesi mi alıştı saat başı kalkmaya anlamadım pışpışlamadan uykuya dalamıyo tek başına:44:

papatyam ne çaylar ne şuruplar denemedik ki
dün yine rezene demledim biraz da papatya attım
bu akşamda vercem inş. iyi gelir

evet babbaaa deddeee ilk onlarla başladık. bence sen mammaayı kendi üzerine alın bir yerde okumuştum anne zor geldiği için mamma diye seslenirlermiş. benim oğlum mamma demiyo beni salladığı yok.

eren de emekleme çabası içinde dikiyo bacakları şnav çekecek sanki. öyle değil yanlış yapıyon dizlerinin üzerinde duracaksın diyorum ağzını ayıra ayıra gülüyo çok hoşuna gidiyo öyle durmak.dizlerinin üzrinde durunca aynı senin oğlan gibi ileri geri yapıp kendini atıveriyor. gideceği yere gidiyor ama sürüne sürüne.

dün tavuk suyuna pirinç ve göğsünden pişirmiş yoğurtlu unlu terbiye yapmış annem
çok güzel yemiş onu

bugün ben dün dolaptan yeşil fasülye çıkarmıştım pişirdim ondan az ayırdım
annem de bugun domates fasulye tavukdan püre gibi yapcaktı bilmiyorum yicek mi

ben 3 gün kıyma 2 gün tavuk koymaya çalışıyorum çorbalara
balıkda yedirdim çok severek yedi patates verdım arada açmadı ağzını illa balık yicekmiş

bide nineler gibi dişsiz dişsiz çiğniyo onları çok güzel oluyo
çiğnemeden de yutmuyo açmıyo ağzını
eviriyo çeviriyo sonra açıyo

Allah Allaaaahhh niye saat başı kalkıyorki çocuk yahu...zor valla..çokmu ağlıyor uyandığında..arada bıraksan belki bikaçkez bağırıp susar..bazen duruda öyle yapıyor..
fikir üreteyim biraz..baba horluyor ondan rahatsız oluyor olabilirm...yada sizin kıpırtınızdan..bide biberonla vermeyi dene sütü..sana çok alıştığı için seni istiyordur belki..

oh oh oh maşşallah...hem pirinç hem unlu terbiye amanın ben cesaret edemiyorum kabızlık yüzünden..bak seninkide uyumuyor ama herşeyi yiyor..benimki uyuyor ama yiyemiyor...

ahh ahhh yok arkadaşım
bırakıyoruz gitgide ses yükseliyo en son sinirleniyo hepten cırlıyo

ses çıakrmıyoruz hiç bazen ağlıyo
bazen sadece mızıklanıyo
ıııık mıkkkk ııııık mıkk bu sırada gözunden de uykuyo akıyo

gece zaten her uyandığında emzirmiyorum artık 1 sefer emiyo diğerleirnde su veriyorum yada yalancı meme
açlıktan da yapmıyo ondan eminim
bebekken bukadar değildi gece negüzel uyuyodu vallahi
şimdilerde sapıttı uykusu
inşallah düzelecek

benim halaa umudum vaaaaaar

oh oh oh maşşallah...hem pirinç hem unlu terbiye amanın ben cesaret edemiyorum kabızlık yüzünden..bak seninkide uyumuyor ama herşeyi yiyor..benimki uyuyor ama yiyemiyor...

ama o gün ki meyvesi 2 kayısıydı

muz çok seviyo içine az ceviz rendeledim azcıkda pekmez koydum höpürdetti onu
sık vermıyorum tabi bunu

genelde elma armut

ben karışık sebze püresi yaptım bugun sildi süpürdü. kabak havuç ıspanak brokoli pirinç koydum biraz da zeytinyağı ekledim. hemen hemen her gün kıyma veya tavuk koyuyorum yemeklerine bugun etsiz olsun dedim. valla insan ne yapacağını şaşırıyor bazen bir de benim oğluşum yemeklerin içine yoğurt koydum mu yemiyo nerden anlıyorsa.

düzelir düzelir merak etme..dedğin gibi meme ve suyla uyumaya alışır inş zamanla
sırayla demekki bak benimkide ilk 3 ay öyleydi sonra düzeldi...abartmıyorum 15 dk yada en en uzuznu 45 dk uyuyordu..kabus gibi..o uyanmazsa ben kalkıp süt sağıyordum mecburen..tam 3 ay uyumadım..huysuz kuşun kuşuuuuu...

sıpa gidi....bunların hepsi büyümüşde küçülmüş..aynen bende şaşırıyorum ne yapcamı ama sebze çorbası yada püresi bizde olmak zorunda..kabızlığa iyi geliyorda..
yoğurdu meyveyle yer genelde keratalar ama yemeyincede yemiyor biliyorum..ablamın oğlu hiç peynir yemezdii..neler denedik biliyodu valla..

bizimkide tam tersi yoğurtlu daha güzel yiyo
bnde yesin diye nerdeyse herşeyı yoğutlu yapcam
çok seviyo bizimki

snde meyveli yoğurt ver belki tatlı sever

çok zor yahuu
inşallah bizde atlatcaz allahın izniyle

yalnız arkadaşın kızı var 2 aşına gircek bu ay
halen uyumuyo
bıde ayakta sallamaya alışmış hemde oturma odasında tv. açık
illa gece yarısı kalkıp anne içeri diyormuş
içerde ayakta salla
korkmuyo değilim
inşallah öyle olmaz

bugünlük mesaim bitti çıkıyorum hanımlar
yarın görüşmek dileğiyle esen kalın efenim

canım düzelir inşallah huydan huya geçiyo bebekler diştir belki de sıkıntısı.

anaaaa....yok yok böyle şeyleri dinleme bile..seninki kendi kendine uyunaya alışacak hemde 3-4 saat uyuyacak kısa zamanda..böyle düşün..
byeee canım..
benim akşama yemek var o yüzden rahatım bugün burdayımm

canım düzelir inşallah huydan huya geçiyo bebekler diştir belki de sıkıntısı.

bizde ne olsa dişe yoruyoruz ama 7.5 aylık oldu hala diş miş yok..görünen beyazlıkda yok..
ateşlendi diş...yemiyor diş...uyumuyor diş... :))

huysuuznda belki dişler patır patır arka arkaya çıkar da kurtulur
yazık zeytin gözlünün zülalde öyle...

aynen sorma valla ne yapsa diş diyoruz biz de. bizim bir tanecik dişimiz var ikinci yolda sanırım.
her dişte sıkıntı olacaksa yandık valla bir iki değil ki bu.

yoğurdu kendi başına yada meyveli çok güzel yiyo da yemeğin içinde sevmiyo tam sıpa nerden biliyon sen.

hakikaten zor nasıl alışmış o çocuk öyle. yok canım aklına öyle şeyler getirme sen düzelir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…