- Konu Sahibi efsun_zeren
-
- #1.081
aklımdayken unutmadan sorayım
çorbalara sarımsak ilave ediyormusunuz
incişahın etmişti sanırım yemişti bebeği
dün esra erol da katıyomuş öyle söyledi
ben hiç eklemedim
ekleyen varmı eklemek lazım mı artık:44: ???
gündüz 5 saat falan uyuyo uyutmadığım zaman çok huysuz oluyor bende daha önce fazla zorlamadım biraz azatlmaya deneyim çok sağol bakalım ne olucak
papatyam ne çaylar ne şuruplar denemedik kiBU UYKUSUZ BEBEKLER NE OLACAK BÖYLE...HEPSİNİN DERDİ AYRI..
biri yemez.biri uyumaz..biri kabız..dertsiz tasasız çocuk büyümüyor galiba..uykusuz bebeklere milupa rezene çayı ve papatyayı kesinlikle tavsiye ederim..hatta çorbalarına bile bu sudan kullanabilirsiniz...bikaç kez içirdikten sonra fayda etmeye başlıyor yalnız öyle bi kerede olmuyor..
bizimkide biraz önce yıktı ortalığı nasıl bağırıyor arkamdan geliyorum sususyor meğer acıkmış...bi kase dolusu çorba içti 2 gündür yemeyen çocuk..bugün çorbayı kemik suyuna yaptım...kemik suyuna sebze çorbası kıymalı..
bu arada duru da alkış yapıyor,baş baş yapıyor,doydum doydum yapıyor sorunca..gel geli unuttu...herşeyide anlatıyor sanki bi dili yok..çok tatlı olmaya başladılar..gece uyumadan önce sırayla hepsini yapıyor kendi kendine sonrada gülüp dönüp uyuyor şebek..
en çok babb baa diyorlar sanırım bebişler
mamm maa dedddeee
bide çığlık atıyo henüz anne demedi
poposunu kaldırıyo bacakalrı dikiyo emekleme pozisyonu alıyo ama kolları atamıyo ileri geri yapıp pat kendini göğsüünün üstüne atıyo böyle ilerliyo şimdilik
10 gün önce gel gel yapmayı öğrenmişti şimdi hiç birşey yapmıyo tembel oğlum benım ben yapınca da gülüyo sıpa
birkaç gündür de kulağımdakı küpeye taktı sürekli onu almak istiyo yırtcak kulağı mı bigün evde çıkarmak lazım
kızlar menülerimizi çorbalarımızı yazalım nasıl yapıyoruz ve bugün ne var?
kemik suyuna tel şehriyeyi atıp kaynatsam yedirsem akşama diyorum ben..tabi arada yoğurt var birazdan kalkınca..sabah mayaladım açarım şimdi..
5 miiiiiiiii
sabah 7-8 arası kalkış öğlene kadar 1 saat uyku
öğleden sonra 1 saat taş çatlasa 1 buçuk saat
bn 4 de evdeyim
akşam yatana kadar yarım saat kestiriyo güç bela okadar
gece uyanmaları çok tabi deliksiz uyumuyo bünyesi mi alıştı saat başı kalkmaya anlamadım pışpışlamadan uykuya dalamıyo tek başına:44:
papatyam ne çaylar ne şuruplar denemedik ki
dün yine rezene demledim biraz da papatya attım
bu akşamda vercem inş. iyi gelir
dün tavuk suyuna pirinç ve göğsünden pişirmiş yoğurtlu unlu terbiye yapmış annem
çok güzel yemiş onu
bugün ben dün dolaptan yeşil fasülye çıkarmıştım pişirdim ondan az ayırdım
annem de bugun domates fasulye tavukdan püre gibi yapcaktı bilmiyorum yicek mi
ben 3 gün kıyma 2 gün tavuk koymaya çalışıyorum çorbalara
balıkda yedirdim çok severek yedi patates verdım arada açmadı ağzını illa balık yicekmiş
bide nineler gibi dişsiz dişsiz çiğniyo onları çok güzel oluyo
çiğnemeden de yutmuyo açmıyo ağzını
eviriyo çeviriyo sonra açıyo
Allah Allaaaahhh niye saat başı kalkıyorki çocuk yahu...zor valla..çokmu ağlıyor uyandığında..arada bıraksan belki bikaçkez bağırıp susar..bazen duruda öyle yapıyor..
fikir üreteyim biraz..baba horluyor ondan rahatsız oluyor olabilirm...yada sizin kıpırtınızdan..bide biberonla vermeyi dene sütü..sana çok alıştığı için seni istiyordur belki..
oh oh oh maşşallah...hem pirinç hem unlu terbiye amanın ben cesaret edemiyorum kabızlık yüzünden..bak seninkide uyumuyor ama herşeyi yiyor..benimki uyuyor ama yiyemiyor...
kızlar menülerimizi çorbalarımızı yazalım nasıl yapıyoruz ve bugün ne var?
kemik suyuna tel şehriyeyi atıp kaynatsam yedirsem akşama diyorum ben..tabi arada yoğurt var birazdan kalkınca..sabah mayaladım açarım şimdi..
ahh ahhh yok arkadaşım
bırakıyoruz gitgide ses yükseliyo en son sinirleniyo hepten cırlıyo
ses çıakrmıyoruz hiç bazen ağlıyo
bazen sadece mızıklanıyo
ıııık mıkkkk ııııık mıkk bu sırada gözunden de uykuyo akıyo
gece zaten her uyandığında emzirmiyorum artık 1 sefer emiyo diğerleirnde su veriyorum yada yalancı meme
açlıktan da yapmıyo ondan eminim
bebekken bukadar değildi gece negüzel uyuyodu vallahi
şimdilerde sapıttı uykusu
inşallah düzelecek
benim halaa umudum vaaaaaar
ben karışık sebze püresi yaptım bugun sildi süpürdü. kabak havuç ıspanak brokoli pirinç koydum biraz da zeytinyağı ekledim. hemen hemen her gün kıyma veya tavuk koyuyorum yemeklerine bugun etsiz olsun dedim. valla insan ne yapacağını şaşırıyor bazen bir de benim oğluşum yemeklerin içine yoğurt koydum mu yemiyo nerden anlıyorsa.
ben karışık sebze püresi yaptım bugun sildi süpürdü. kabak havuç ıspanak brokoli pirinç koydum biraz da zeytinyağı ekledim. hemen hemen her gün kıyma veya tavuk koyuyorum yemeklerine bugun etsiz olsun dedim. valla insan ne yapacağını şaşırıyor bazen bir de benim oğluşum yemeklerin içine yoğurt koydum mu yemiyo nerden anlıyorsa.
düzelir düzelir merak etme..dedğin gibi meme ve suyla uyumaya alışır inş zamanla
sırayla demekki bak benimkide ilk 3 ay öyleydi sonra düzeldi...abartmıyorum 15 dk yada en en uzuznu 45 dk uyuyordu..kabus gibi..o uyanmazsa ben kalkıp süt sağıyordum mecburen..tam 3 ay uyumadım..huysuz kuşun kuşuuuuu...
ahh ahhh yok arkadaşım
bırakıyoruz gitgide ses yükseliyo en son sinirleniyo hepten cırlıyo
ses çıakrmıyoruz hiç bazen ağlıyo
bazen sadece mızıklanıyo
ıııık mıkkkk ııııık mıkk bu sırada gözunden de uykuyo akıyo
gece zaten her uyandığında emzirmiyorum artık 1 sefer emiyo diğerleirnde su veriyorum yada yalancı meme
açlıktan da yapmıyo ondan eminim
bebekken bukadar değildi gece negüzel uyuyodu vallahi
şimdilerde sapıttı uykusu
inşallah düzelecek
benim halaa umudum vaaaaaar
bizimkide tam tersi yoğurtlu daha güzel yiyo
bnde yesin diye nerdeyse herşeyı yoğutlu yapcam
çok seviyo bizimki
snde meyveli yoğurt ver belki tatlı sever
çok zor yahuu
inşallah bizde atlatcaz allahın izniyle
yalnız arkadaşın kızı var 2 aşına gircek bu ay
halen uyumuyo
bıde ayakta sallamaya alışmış hemde oturma odasında tv. açık
illa gece yarısı kalkıp anne içeri diyormuş
içerde ayakta salla
korkmuyo değilim
inşallah öyle olmaz
bugünlük mesaim bitti çıkıyorum hanımlar
yarın görüşmek dileğiyle esen kalın efenim
canım düzelir inşallah huydan huya geçiyo bebekler diştir belki de sıkıntısı.
bizde ne olsa dişe yoruyoruz ama 7.5 aylık oldu hala diş miş yok..görünen beyazlıkda yok..
ateşlendi diş...yemiyor diş...uyumuyor diş... :))
huysuuznda belki dişler patır patır arka arkaya çıkar da kurtulur
yazık zeytin gözlünün zülalde öyle...
sıpa gidi....bunların hepsi büyümüşde küçülmüş..aynen bende şaşırıyorum ne yapcamı ama sebze çorbası yada püresi bizde olmak zorunda..kabızlığa iyi geliyorda..
yoğurdu meyveyle yer genelde keratalar ama yemeyincede yemiyor biliyorum..ablamın oğlu hiç peynir yemezdii..neler denedik biliyodu valla..
bizimkide tam tersi yoğurtlu daha güzel yiyo
bnde yesin diye nerdeyse herşeyı yoğutlu yapcam
çok seviyo bizimki
snde meyveli yoğurt ver belki tatlı sever
çok zor yahuu
inşallah bizde atlatcaz allahın izniyle
yalnız arkadaşın kızı var 2 aşına gircek bu ay
halen uyumuyo
bıde ayakta sallamaya alışmış hemde oturma odasında tv. açık
illa gece yarısı kalkıp anne içeri diyormuş
içerde ayakta salla
korkmuyo değilim
inşallah öyle olmaz
bugünlük mesaim bitti çıkıyorum hanımlar
yarın görüşmek dileğiyle esen kalın efenim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?