2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler herkese
kaç gündür giremedim internete
çocuklardan, işten, güçten fırsat kalmadı bir türlü
ilk zamanlar çok anlamadım ama bu ara iki çocuk zor gelmeye başladı bana
enes daha çok ilgi istiyor bu ara; sürekli kucak, sürekli oyun olsun istiyor
abimiz de 3.5 yaşında daha o da ilgi bekliyor
ev de kayınvalide koca yemek bekliyor
çok sıkıldım çok bunaldım kaça bölüneyim bilemedim
kayınvalidem çocukları oyalayamıyor, yemek desen çok anlamıyor
temizliği hiç söylemiyorum bile; allah eşimden razı olsun o konuda
çoğu zaman haftasonları o yapıyor temizliği
elimden geldiğince ona bırakmamaya çalışıyorum ama olmuyor işte

enes'e yaptığım çorbaları yediremiyorum
yapıp yapıp çöpe döküyorum
ama sofrada biz yerken sarkıyor yemeklere
ne versem yalana yalana yiyor
geçen akşam istavrit kızartmıştım küçüğünden 2 taneyi yedi maşallah
yedirdim sonra da korktum ağır gelirse diye
bişey olmadı çok şükür, suyu biraz fazla içti sadece.

kızlar bebeklerinizi kaç öğün besliyosunuz ben bi düzene sokamadım ya devam maması kaç cc veriyosunuz benim kız 90 cc içiyor bazen 120 cc bu öğünleri nasıl düzene sokucamya

öğün konusunu ben de bir düzene sokamadım hala:44:
devam sütü vermiyorum ben

hayırlı olsun diş hediğiniz; umarım güzel geçmiştir

bütün bebekler aynı galiba bu dönemde; bizimki de hep ilgi istiyor
biz üçümüz oturuyoruz odanın ortasına, bütün oyuncakları dağıtıp oyun oynuyoruz
sonra babamız geliyo, evin halini görüp şok geçiriyo

bizden tam bir ay büyüksünüz
biz de 7 ayı bitirdik 25' inde
ben herşeyi dişe yoruyorum ama hala bişey yok ortada

aynen cnm bugün dışarı çıkardım çocukları biraz 2 ayakkabı aldım yeni sezon 2sini 93.5a çok beğendim fiyatıda iyi geldi aldım valla zaten benim bu ayakkabı sevdam ne olcak bilmem

ohhh iyi yapmışsın, güle güle giy ayakkabılarını

çok geçmiş olsun bulut
ben büyük oğlumda yaşadım yürüteç kazası
nerdeyse takla atıyodu oğlum son anda yakaladım
ondan sonra kaldırdım yürüteci, enese de hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum

çalışmaya alıştıktan sonra evde durmak çok sıkıcı gerçekten
ben özel sektörde çalışıyordum
emir doğunca ayrıldım işten; nerdeyse 4 yıl olacak...
şimdi kpss ye hazırlanmaya çalışıyoum
iyi bir puan alıp atanabilirsem süper olacak
özel sektörde kendimi yıpratmak istemiyorum artık

günaydınnnnnnnnnnnnn

soğuk ve yağmurlu bir gün daha
içim sıkıldı allahın gücüne gitmesin de artık soğuktan bıktık yani
havalar ısınsın parka bahçeye sahile inelim yaa
tıkıldık kaldık odanın içine

titiş hoşgeldin
o k.validen gelmişken bi işe yarasaydı ne yemek yapıyo ne çocuk oyalıyo niye gelmiş
(kendi k.validesi yüzünden hepsine gıcık olan masum gelin)

günaydın herkese mutlu huzurlu günler
herkesler iyidir inşallah... benim sıpa iki gündür geceleri mızmız kaç defa kalktığını saymadım bile.sanırım sıcaktan oluyor iki üç gündür hava ısındı eski soğuklar yok.

ben bu hafta yatarken kombiyi kapadım hep
2 gün uyumuştu aha dedım demek sıcaktan uyumuyomuş
ama yanılmışım yine uyumuyo
2 gün mola vermiş
geceleri aynı şekilde uyanmaya devam ediyoruz

ben hiç yardım etmedim eren çok meraklı etrafındaki herşeye ulaşmak istiyor. dizlerinin üstünde emekliyor canım ilk başta sürüne sürüne gidiyordu bir haftadır emekliyor artık. her yeri kurcalıyor ne yapcam bilmiyorum.

huysuzcum senin bebiş de bir alem iki gün güldürdü yüzünü sonra ceee ben geldim.
benim ki de senin bebişin izinden mi gidecek yoksa.

yok inşallah seninki öyle olmaz
allah kimseye uyumayan ve yemeyen çocuk vermesin
ikisede çok zor ve yıpratıcı vallahi

eymen popoyu kalkdırıyo ayakalrıda şınav çekcek gibi yapıyo
ama kolları sabit bide onları öğrense ilerlicek ama onu yapmıyo
ileri geri yapıp atıyo kendini sadece

titania hakkaten huysuzun dediği gibi ne yapmaya gelmiş senin kayınvalide. görmüyor mu senin koşuşturmanı hayret bir işin ucundan tutsa eline mi yapışacak acabaay ben sinir oldum düşündükçe.
benim kuzu da iştahsız bugünlerde daha doğrusu ona hazırladığım yemeklere karşı iştahsız. gözü bizimkilerde döküp duruyorum yemeklerini önceden çok güzel yiyordu.

günaydın nasılsınız bebişler iyidir inş bizim sokakkta yer beyazladı az bişey çocuklar dişten dolayımı uyumuyo acaba egemende öyle çoğu zaman 2 saatte bir uyanıyor bazen dahada az yat kalk sersem oluyorum allahtan evdeyim allah çalışanlara kolaylık versin çok zor

huysuzcum bir iki hafta bile çok farkediyor. eren temmuz 6 doğumlu. bir hafta öncesine kadar eren de öyleydi şimdi maşallah pıttık pıttık gidiyor çok taatlı ama kendi de farklı birşey yaptığının farkında mıdır ne emeklerken ağzını ayıra ayıra gülüyor.

egemende aynı şekilde yedirdiğim çoğu yemeği yediremiyorum geçen akşam gece tok uyusun diye devam sütü yaptım içmedi kaşık maması yaptım yemedi dün akşamda gece tok yatsın diye çorba yaptım 1 kaşık dahi veremedim dişlerdenmi yemiyolar acaba

bnde yatarken zor yediriyorum suyla kandıra kandıra tıkıyorum ağzına tok dursunda uyusun diye

ama nerdeeeeee

benim paşada 16 temmuz doğumlu
dün orta sehpayı kaldırdım yorgan attım yere üstünde tepindik ama çabuk sıkıldı
önceden akşamları 1 saat yere battanıye serip oyalıyodum
şimdi hep kaldırdım sehpayı artık
sıkılmazsa emeklicek sıpa

bnde yatarken zor yediriyorum suyla kandıra kandıra tıkıyorum ağzına tok dursunda uyusun diye

ama nerdeeeeee

egemen suyuda pek içmiyo anne olmak çok güzel bi o kadarda sabır isteyen bişeymiş bebişlerimiz büyüdükçe bunu daha iyi anlıyoruz egemeni uykusu geldi paşamı uyutayım tekrar gelirim

canım biz kucakta durdurmuyoruz salonu erene göre düzenledik. kaloriferin yanında iki kişilik sünger yatak var yetmedi kıpırdağa yan tarafında da yorgan serili hiç kaldırmıyorum sürekli yerdeyiz yani. kendi kendine oyalanıyor oyuncaklarını oyun halısını da yere koyuyorum her yer erenin istediği gibi geziniyor salonda.

eren iki gündür şaşırttı bizi devam sütünü istemeyen çocuk nasıl içiyor bittikten sonra ağlamaya başladı daha istiyormuş. acıktı tabi benim de sütüm azaldı iyice bilmiyorum neden yetmiyor kuzuya.

slm kızlar
benim kızda gece 4-5 defa uyanır oldu bide dün kaka yapmamıştı bıraktım bende bakalım ne zaman yapcak diye gece 2 de yaptı süt içtikten sonra...Allahtan babası uyanıktıda o içirdi sütünü aldı altını uykum fazla açılmadan..akşam film seyrederken uyuyakaldığı için gecede uyumadı babamız tabi..
kızlar ben kızıma ciğer yedirmek istiyorum ama nasıl yapcaz ciğeri..çok faydalıymış..zarını soymak gerekiyomuş sonrada incecik ufalamak lazımmış,,çorbalara katabiliriz yada elimizle yedirebilirizde...nasıl saklıcaz ciğeri..hepsini pişirip kıyıp birer kerelik dondurucuyamı koysam köfteler tavuklar gibi..yoksa çiğden koyup yedirirkenmi pişirsem...bide zarını nasıl çıkartcam ya zaten sevmem fazla ııyyy eşim yapsın bari..yada kasap..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…