- 19 Aralık 2008
- 4.189
- 784
- 198
- Konu Sahibi screamaway
-
- #25.461
sağolasın canım. yok gidemedim. hastada oldum. güya hastalandığım gün gidecektim ama nerde.. halada gidemyorum. bugün temizlik yarında başka misafir bekliyorum. şansmıdır nedir,anlamadım gitti..
bu arada geçmiş olsun bizim yakışıklı hastaymış sanırım.
canım evet aynıymışış sanırım. 26sından beri bir yoğunluktur gidiyor. hem gezmekten hemde misafirden. ama ben çok iyi hissetim kendimi bu süre içerisinde. ben severim geleni gideni. tabi geldimi 3-5 gün kalıp gittiği sürece. yoksa 6 aylık misafirim olmuştu,düşman başına diyorum yani,eziyet oluyor
anladim canim... kismet diyelim ama daha fazla uzamadan gitsen iyi olurdu tabi ama sanki engelleniyormusuz gibi demi??... neyi bekliyoruz bakalim...
aslindabende severimmisafiri. belki heep yalniz oldugumdan midir nedeir bilmem ama dedigin gibi daha iyi hissedebiliyorinsan kendini... jafasinda kurup kurup biseylere odaklanmiyor... aaaa 6ay misafirlik mi olrmussss.... ama misafirlik deilmis be guzelim...... resmen kiraci gelmisssss!!!!!! bi kisimiydi bariiii???
yanii kizlar alakasiz olacak ama kuzey guney i izlediniz mi?? nasil buldunuz???
acikcasi benim dikkatimi cekti... kivanc tatlitug un aski memnudan haric bii projesini izlemedim ama olagan usttuuu bi oyunculuk cikarmis... keza bugra gulsoy da unutulmaz la favorim olmustu zaten.... super yaniii...
acikcasi muhtesem yuzyilla pek rakip gibi duruyorlar yayin gunu ve saatinden oturu ama benim tercihim kuzey guney olur!!!
sustummmmyerden goge kadar haklisin canim... bu zamanda misafirlik cok zorlasti.. hele cat kapi misafirlik iice yorucu hele bide calisana..... nese konusma sen hafta sonu dolmasinevin...:))))
ne bilim yavrum önce o saatte görünce şaşırdm Allah Allah bu kız bu saatte niye gelmiş ki dedim ama sonra başka postlarını gördüm yine bi antreman olmuşnapayım canım hep calısan arkadaslarım mı erken kalkacak bırazda ben kalkayım dedim :76::76:
breshkacım hayatım kocam ıse gıttı bende kaktım bı dus aldım.. sonra uykum kactı bıraz kk ya bakayım dedım.. kımseler yoktu canım sıkıldı gıttım yattım.. bıraz uyudum.. kalktım temızlık yaptım.. geldım sımdı buraya.. bırseyler atıstırıyorum..
anladim canim... kismet diyelim ama daha fazla uzamadan gitsen iyi olurdu tabi ama sanki engelleniyormusuz gibi demi??... neyi bekliyoruz bakalim...
aslindabende severimmisafiri. belki heep yalniz oldugumdan midir nedeir bilmem ama dedigin gibi daha iyi hissedebiliyorinsan kendini... jafasinda kurup kurup biseylere odaklanmiyor... aaaa 6ay misafirlik mi olrmussss.... ama misafirlik deilmis be guzelim...... resmen kiraci gelmisssss!!!!!! bi kisimiydi bariiii???
sagol hlyaccimmmmm Allah razi olsun linden icin:))
yaa kismet iste canikommm.... kismetten oteye gidilmiyor!!! insallah hayirli,icimize sinen yerler gelir yakinda insallah....
afiyet olsun canimmmm... guzel guzel yiyin insallah... ha bide kek dinlenince lezzeti acaip artiyorr... hani bigun onceden veya erkenden yapabilirsin...
bu menbata hanimaaaa kapak oluversin gariiiiiiiii...........
tabi canım bende severım ama farklı kısıler olsa ıcım yanmaz. hep aynı hep aynı.. yeter de canım benım.. herkesin kendi evi var kendi hayatı var.. uzaktan felan gelmıs olsa neyse..
yarında gelenın varmıs.. kolay gelsin sana canımm...
kızlarr ben gidiorum caanım sıkıldı evde arkadaşıma gidiyorumm öptüm siziiii
sustummmm:26::96: konuşmuyorum ... dilimi ısırıyorummm
ne bilim yavrum önce o saatte görünce şaşırdm Allah Allah bu kız bu saatte niye gelmiş ki dedim ama sonra başka postlarını gördüm yine bi antreman olmuşartık seni kim tutar :90: inşallah misafir falan gelmez de bu ayı güzel geçirirsiniz
sağol canım. Allahtan arkadaş çevremiz geliyor. öyle akraba falan olsa insan çekemez. tavrını koyacaksın bir yerden sonra. surat yapmam itici oluyor ama mesela özel bir planınız varmışta bozulmuş gibi bir lafı ağzından kaçırmak gibi. yada başka misafirin geleceğini duyurmak gibi.tabi anlamayan onuda anlamıyor o ayrı
ay canım cok hossunnn.... gulmeye calısırken yiyeceğimi yere düsürdüm
oooo guzele benzıyor hıc yapmadım havuclu kek.. tatlım peki sut- yag konmuyor mu buna.. normal bir kek yapar gibi ???? malzemeler sadece bunları mı ??? tesekkurederim bu arada :))
patatesli-kıymalı rulo piden nasıl olooooooooor acaba???? merak ettım onu.. esimmm coook sever bunu kesin...
annemde canım 40 yasında seker hastası oldu. genetikte vardı.. evet idare ediyor. diyetıne cok sadık yanlıs bısey yapmıyor. yalnız boyle stres felan yapınca birseye kafası takılınca sekerı cok yukselıyor..
tabi seninki cook daha farklıymıs.. ins en yakın zamanda asarsın canım.. senin nasıl oldu ?? yani genetikte var mıydı?? 19 yasından buayana diyabetsin sanırım.. 27 yasında oldugunu hatırlıyorum.. allah yardımcın olsun canım benım..
menbeta,
anladım cnm, ileri yaşta çıkan şeker hastalığı yüzde yüz genetik nerdeyse. ama genç yaşta ortaya çıkıyorsa, pankreas tamamen iptal demektir, genetik faktörü olduğu söyleniyor ancak tam olarak sebebi bilinmiyor. vücut kendi yararlı hücrelerini yok ediyormuş , metabolizmal bi hastalık,o yüzden metobalizma uzmanları takip ediyor bu hastalığı, beni de öyle, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı ilgileniyor. dediğin doğru, 19 yaşımda ortaya çıktı :) günde 4 kez iğne yapardım bu cihazdan önce, şimdi ise 3 günde 1 yapıyorum. amin canım çok teşekkür ederim, senin ve annenin de yardımcısı olsun...
sağlıklı günler :)
ahhcanimm yaa ... tarifin orjinalinde yag yok ama ben yarimcay bardagi kadar siviyag koyuyorum... bikeresevdim, canim sende kooyyyy birazcik yaggg.....
pidenin tarifide,
hamuru icin,
4.5 su bardagi un
1paket maya
2 haslanmis,ezilmis patates
tuz
yarim cay bardagi zeytin yag ve alabildigi kadar ilik suu...... pide hamuru yoguruyoruz iste, kulak memesi olayi:)))
icinede,
sogan,biber,domates ,haslanmis patates, olan malzemeye gore kiyma veya sucuk, kasar peyniri rendesi.. ve sevdiginiz baharatlar...
sogani kavurup,sonra biberi,sonra sucuk veya kiymayi,sonra haslanmis kucuk dogranmis patatesleri,ekleyip biraz kavurunca domatesler ekliyoruz....baharatlarida tabii domateslerde ezilince kapiyoruz ve soguyunca kasar rendesi ekliyoruz....
hamuru ister iki parcaya bolun acin ya da tum olarak acin.. bayagi acin ama hamur mayali olduguicin oisince cok sisiyor.... sonra ic harci koyun bi kenara ve rulo sarin yumurtalayip uzerini hashas veya susam koyun ve pisirin..afiyetle yiyiinnnn
menbeta maşallah canım 2 ayda bir halımı yıkıyosun ben halılarımı geçen gün kaynanama yıkattım öle çok konuşmaya herşeye karışmaya benzemez biraz işe yarasın :) şaka bi yana dikişlerim acıdığı için üstüne çökemiyorum daha doğrusu ben korkuyorum yaşadığım sıkıntılardan sonra böle oldum canım
regen canım valla sende çok becerikliymişsin maşallah kızlar size ya benim kocam çok meraklı olduğu için bu konularda çok şanslıyım halılarıda anasıylas beraber yıkadı bende eltimle onları seyrettim :)
sılacım bu tarifde süpermiş tatlım deniycem :)
bu arada benim smileyler yine gitti
oo pide tarifi harikaa.. esimde bayılır buna... tesekkur ederimm. denicemm.. ben bunun benzerini yapmıstım.. mayalı pogaca hamurunu neredeyse yarım parmak kalınlıgında actım. patatesli iç hazırlamıstım.. tamamına onu yaydım ve rulo seklinde sardım.. ben bunu uc parmak genisliğinde dilimledim. tepsiye dizip ustlerıne yumurta surmustum.. buda guzel olmustu. patatesler kat kat gozukuyordu.. buda onun benzeri. sanırım senın dediğinde bütün ruloyu tepsiye koyuyoruz ve cıktıktan sonra dilimliyorum dimi hayatımm..
en yakın zamanda denicemm.. tesekkurler canımm...
havucta alayım keki yapıcam insAllah..
hayırdır guzelım ne dikişi bunlar.. soyledıysen kacırmıs olabılırım kusura bakma.. evet yıkıyorum ben.. yanı kocamla beraber.. sure uzun mu geldı kısa mı anlayamadım
senınde ıyımıs kaynana. ne guzel yıkamıs felan.. ben yaptıramam.. yap desem yapar tabi de kesinlikle bir lafım yok ama sen calısıyorsun tabi. ben calısmıyorum. elim ayagımda tutarken cok sukur hıcbır işimi kimseye yaptırmam.. ben zevk ala ala yapıyorum işlerimi zaten..
iyice kafayı sıyırdım
ayy canikom öyleymiş perşembeymiş bugün :26: gelirsin canım süper de olur ama bu beğendiğim eve gelemiceksinohaa adam 4500 tl sadece depozito istedi şimdi konuştum 1 gıdım da inmiyor ohaaa dedim bnde kocamda çüşş dedi orasını direk eledik 10bin tl ye patlar bize taşınmak abovvvvvvvvvvvvvvv
şimdi başka yerler aramaya başlıorum yineama yine o civarda
selam kızlar:81:
yerden goge kadar haklisin canim... bu zamanda misafirlik cok zorlasti.. hele cat kapi misafirlik iice yorucu hele bide calisana..... nese konusma sen hafta sonu dolmasinevin...:))))
ilahiii canimmm... ole olsun bakalimm...
3yumurta
1.5su bardagi seker
1 su bardagi rendelemis havuc(suyulmus tabi)
1 su bardagi ceviz irice kalsin iice ezilmesinbaklavaya kullanildigi gibi.. dise degssin yaniii
1 tatli kasi kadar tarcin..(istege gire artip,azaltilabilir miktar...)
kabartma tozu bi paket..(hafite ama cok hafifte arti olarak karbonat konulursa daha farkli lezzet oluyo)
2 subardagi kadar da un... (bu malzemeye gore degisiyor aslinda normal kek kivaminda ayarlanir)
biliyoruz kekin nasil yapildigini zaten.... ister buyuk kek kaliplarina ister kagitlarda pisirebiiliriz... pisince ve soguduktan kesinlikle pudrasekeriserpiyoruz uzerine..
peki canim buldugun evleri gitmeden arasana adamlari.... nebilim opsiyon koydurun mesela... ahhh bak simdi kizdim ... gecenleride bize oldu ama cok sinir bozucuoluyooo... ama yaa inaniyorum ben valla bundanda var bi hayir napalim.... ne yaparsak yapalim baziseyleri degistiremiyoruz iste... sebep yapip bekliyoruz sadece...
oglum icin dileklerinize de sagolun tekrar.... taze nane icirdim,limon portakal sulari, ballar pekmezler ... zencefili bi sekilde icirmeye calisacam bakalim gelsin..aslinda ihlamur olsa iyi olurduuuu........ ihlamurun fransizcasi ne acaba????
yanii kizlar alakasiz olacak ama kuzey guney i izlediniz mi?? nasil buldunuz???
acikcasi benim dikkatimi cekti... kivanc tatlitug un aski memnudan haric bii projesini izlemedim ama olagan usttuuu bi oyunculuk cikarmis... keza bugra gulsoy da unutulmaz la favorim olmustu zaten.... super yaniii...
acikcasi muhtesem yuzyilla pek rakip gibi duruyorlar yayin gunu ve saatinden oturu ama benim tercihim kuzey guney olur!!!
Canım dış gebelik ameliyatı oldum ocakta sezeryan gibi oldum
Tatlım geçen sene ben yıkamıştım halılarımı diyorum ya çok korktuğum için yapamıyorum mesela bugünde annem geldi temizledi evimi camlar,kapılar,mutfak dolapları falan geçen gün mutfağın camını sildim sağ kasığım çok ağrıdı ister istemez hemen panik oluyorum çünkü dış gebelik geçirdğimmi bilmeden çok sancı çekmiştim aklım hemen oraya kayıyor kaynanamdan Allah razı olsun yaptı ama beni çıldırtarak güzelim halılarıma çamaşır suyu dökmüş simleri vardı kuruyunca baktım gitmiş bişi de diyemiyorum geçen napim hep kendi biliyo herşeyi eee misafirimde geliyor evimde pis olmasın diye mecburum napim tatlım senin kaynananda öylemi herşeyine karışırmı,çok konuşurmu,daha doğmamış bebeğinle ilgili planlar yaparmı adını koyarmı??? :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?