2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

GİHK, gebeliğin ikinci yarısında plasentada yapılan östrojen ve progesteron hormonlarının etkisi ile, safra tuzlarının karaciğerden atılımının engellemesi sonucu yaygın kaşıntı ile ortaya çıkan bir karaciğer hastalığıdır. En sık son üç ayda genellikle gebeliğin 32.-36.haftasında ortaya çıkan, ortalama 1/600-1/1000 gebede görülen kaşıntılı bir durumdur. GİHK karaciğer hastalığının belirtisi olabilir. Bu hastalıkta artan gebelik hormonlarının etkisiyle safra kanallarında akım yavaşlamakta ve böylece kanda artan safra asitleri ciltte birikerek kaşıntıya neden olmaktadır. Kaşıntı şiddetli olur. Hastalık normalde döküntüye neden olmaz ancak şiddetli kaşınma sonucu ciltte kızarıklıklar, tırnak izleri olur. Avuç içlerinde ve ayak tabanında döküntü olmadığı halde kaşıntı olması, kaşıntının önce karın cildinde başlaması ve gebeliğin üçüncü tremesterde olması GİHK tanısını düşündürür. GİHK hastalığı, avuç içi ve tabanlarda ve vücudun diğer kısımlarında kaşıntıların olması, kaşınmaların gece görülmesi, idrarda koyulaşma, dışkının açık renk olması, pıhtılaşma zamanının uzaması, halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, erken doğum eylemi başlangıcı, sarılık gibi bulgularla seyreder. İlk belirti genellikle kaşıntı olmasına rağmen, ileri durumlarda kaşıntıdan birkaç gün sonra safra kanallarında tıkanıklık, kanda bilirubin artışı ile GİHK tanısı konulan gebelerin %10-15'inde hastalığa sarılık eşlik eder.

aynen canım, hadi zorlanmayı da geçtim artık merak da öldürecek biziiii, nasıl bişey, kime benziyor, onunla hayat nasıl olacak diye düşündükçe sabrımız iyice zorlanıyorrrrrr

Ha haaa. Bide o var tabi. Merak merak merak. Dogumu merak ederdim korku basardi. Simdi bebegimi merak ediyorum. Sonra oturup kara kara dusun bakabilcem mi sutum olcakmi vs. Hergeven gun bisii ekliyoruz. Ben hala ay surasi bana benzesin burasi sana benzesin die hayaller kuruyorum ve merakk ediyorum cookk

ay deme öyle yavrum yaa, dur en azından 37yi bitir de öyle alsın, gerçi ozaman da dr. un verdiği tarihe geliyor

ay inşallah bulur bir çaresini yaa böyle kaşın kaşın nereye kadar zor yaaa

inşallah bebek,bakalım bakalım.. poffffffff

evet ya ben de gördüm onu, bdt ye 1 kala kaka yapmış bebiş

Aynen bende şüphelenmeye başladım uyuzun önde gideni oldum galibaaa Sederko

canım zorlamamak gerek bazen elim durmuyor uzanıyorum eğiliyorum .sonra kızıyorum kendime değer mi diye

o bakamama korkusu var bütün ilk anne olacaklarda ama eminim öyle de bir bakıcaz ki biz bile inanamıycaz

Son düzenleme:
ay inşallah bulur bir çaresini yaa böyle kaşın kaşın nereye kadar zor yaaa

aynen canım bir kaşağımız eksik.onu da eklemek lazım ihtiyaç listesine

ay ben fön fırçasıyla bir kaşıyorum kendimi gece kalkkp :))))) aayy kafayı yedimmmmmm

ay deme öyle yavrum yaa, dur en azından 37yi bitir de öyle alsın, gerçi ozaman da dr. un verdiği tarihe geliyor

kız çok fenayım sağlıkla gelsin ben beklemeye razıyım ama mahfolmuş durumdayım kız sürekli ağlama krizlerindeyim canımın acısından yarına beni tatmin edecek bir sonuçla dönerim inşallah

inşallah bebek,bakalım bakalım.. poffffffff

Aynen bende şüphelenmeye başladım uyuzun önde gideni oldum galibaaa Sederko

doktorun buna bir çare bulmadan evine dönme seninki de can ben kızım

kıyamam canım yaa, öyleyse drun da görüyor halini biraz erken alsın canım, yoksa bebiş de sen de sıkıntıya girmeyin zaten maşallah 37. haftana girmişsin

yarın ola hayrola sıkma sende canını bakalım şekercim.,

yok ya dönermiyim hiç bana bi ilaç milaç jel falan vercek yani kaçarı yok,ölüyuorum geberiorum dicem bağımlı oldum dicem:)

hamilelik depresyonuna girmekten korkuyorum valla :18:

bu arada karnım aşağı indikçe kasıklarımda inceden çatlaklar oluşmaya başladıııııııı gözüm aydın durdum durdum 39. haftada çatladım

hiç çatlaksız (göğüslerim hariç onlar 2.ayımda çatladı) doğum yaptım canım doğumdan 1 hafta sonra göbeğimde çatlaklar oluştu

maşallah bugün hava serin burda, bende de bir miktar enerji var, öğleden sonra azcık ev işlerine vereyim kendimi diyorum

hamilelik depresyonuna girmekten korkuyorum valla :18:

korkma canım bişey olmaz, baktın öyle belirtiler var hemen bize söyle hakkından geliriz

hiç çatlaksız (göğüslerim hariç onlar 2.ayımda çatladı) doğum yaptım canım doğumdan 1 hafta sonra göbeğimde çatlaklar oluştu

demek erken gelmese kuzun sende de başlıycakmış son günlerde, gerçi şimdi senin gözün çatlak matlak görmüyorduuurrrrrrr
anlatsana biraz kızınıııı meryem nasıl geçiyor günleriniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…