• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aman allahııımmmmm neler olmuş böyleeee, şafakba doğurdu muuuu, ay heyecanla okudum ama sonuç yok :50:
inşallah sağlıkla kavuşmuştur bebeğinee..

biz de dr dan geldik, artık çatlamak üzereyim, oğlum çok iyi, keyfi çok iyi, bu haftada gelmiycek belli oldu..

53 cm, 3 buçuk kg olmuş görünüyor.
maalesef doğum kanalına girmemiş hala, bu haftada bekliycez haftaya suni sancı ile doğurmaya çalışıcam.. inşallah bu hafta gelir oğlum yaaaa:14:

canım benim belirsizliklerin canını ne kadar sıktığını biliyorum ve seni çok iyi anlıyorum:50:lütfen canını sıkma o da vaktini bekliyor annesi geldiğinde bu olanların hepsini unutacaksın hele bir kucağına al da :emir_bebek::34: yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin azıcık daha sık dişini annesi sonra herşey yoluna girecek:29:

Merhaba arkadaşlar baktım ki benim gibi uyanık olanlar var size sormam gerekenler var.38 haftalık hamileyim..Bugün kontrole gittim ve bebeğin kilosu 3900 gr çıktı. Ayrıca çatı muayenesi de oldum ve doktor böyle giderse sezeryan olursun dedi sanırım biraz darmış çatım ama kesin bişey de söylemedi yani daha normal mi sezeryan mı belli değil. Haftaya tekrar kontrolüm var ve kilosunun fazla olması ve çatı darlığı olması nedenlerinden sezeryan olman gerekiyor demesinden korkuyorum..Sizce ne yapmalıyım?? Bu arada başka bir doktora daha görüneyim mi? Kilosu konusunda tedirginim ya daha da fazla olursa haftaya ve sezeryana alalım derse!! bana yardımcı olursanız çok sevinirim, kafam çok karıştı...

merhaba derin 6344 senin durum da benimle aynı ne yapacağız bu konuda benim ki de 38 haftalık ve 3900 gr ben de sezeryan olmak istemiyorum

bende dün doktordaydım 38+0 daölçtüğü kilo 4600 civarı. bende dedim gecen kontrolde de böyle fazla çıktı sonra devlet hastanesinde tahlil verirken muayene olduğumda 600-700 gr eksik ölçtü dedim. oda zaten artı eksi yanılma payı var işte görüyorsun dedi ama en kötü ihtimal şu anda 4 kilo dedi. ama sen hiç korkma yapın çok müsait ben çok doğurttum böyle dedi zaten sende irisin bebeğinde iri gayet normal dedi iş kafada bitiyor sen sakın olmaz diye düşünme dedi

Kimse ile kendini kıyaslama canım valla ogrendik annem eyvah dedi ben tum hamileliklerimde bulantı ve kusmadan gozumu acamadım.Ben hiç oyle seyler yasamadım mesela. Bende annemin yasmadıgı farklı kemik agrıları yasadım. Herkes goguslerin cok acır buyur dedi kısa sure bi hassaşlastı hala buyumedide. Bu senin vucudun kimse ile aynı değil ki annenle bile. Yapabilecegin en guzel sey rahat olmak, iyi dusunmek bu donemde. Allah tamamına erdirsin hayırlısyla :)

amin canım ya çok saol allah gönlüne göre versin :))))

bende dün doktordaydım 38+0 daölçtüğü kilo 4600 civarı. bende dedim gecen kontrolde de böyle fazla çıktı sonra devlet hastanesinde tahlil verirken muayene olduğumda 600-700 gr eksik ölçtü dedim. oda zaten artı eksi yanılma payı var işte görüyorsun dedi ama en kötü ihtimal şu anda 4 kilo dedi. ama sen hiç korkma yapın çok müsait ben çok doğurttum böyle dedi zaten sende irisin bebeğinde iri gayet normal dedi iş kafada bitiyor sen sakın olmaz diye düşünme dedi

MaşaAllah kilosu çok iyiymiş.
Çatı muayenesine göremi yaptı bu yorumu canım?

bakara 233

anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirsinler. bu, emzirmeyi mükemmel şekliyle uygulamak isteyenler içindir.
annelerin, münasip şekilde yiyeceğini giyeceğini sağlamak, babanın görevidir.
hiçbir kimse takatinin dışında bir görevle yükümlü tutulmaz.
çocuk yüzünden ne annesi, ne de babası zarar görmemelidir.
babanın varisine de aynı vazife yaptırılır.
fakat anne baba aralarında görüşüp anlaşmaya vararak, iki yıldan önce, çocuklarını sütten kesmek isterlerse, kendilerine bir vebal yoktur.
şayet çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz, kendilerine vereceğiniz ücreti münasip tarzda ödemek şartı ile, bunda da size vebal yoktur.
bununla beraber allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki allah yaptığınız her şeyi görmektedir.

suat yıldırım kuran meali'nden

ekşi sözlükten alıntıdır

arkadaslar ılıskı hakkın da doktorlarınız ne dıyor

dün bana özellikle dedi eşinle ilişkiye gir bende dedim korkuyorum birşey olcak diye :50:
meninin içindeki maddeler doğumun başlamasında etkenmiş ne olabilir ki en kötü ihtimalle doğum başlar dedi biz de zaten bunu istemiyor muyuz dedi:37: çatlak kadın yaa güldürdü beni yine

sederkcmm bende dün kontrole gittm.
benm kızda seninki gibi az kilolu..:9:
37. haftada 2.430 dedi doktor.
2.500 ün üzerine çıkar inş doğuma kadr..
boyumz baş ölçümümz suyumz plesantamz herşy ii ama kilomz az işte.
Gerçi sağlıklı olsnlarda kilo alırlar doğduktan sonra.
muhtemelen ağustos 5-6 gibi doğuma giriyorm.
Suyunu ihmal etme Allahn izniyle kordon zarar etmz.
az kaldı zaten..

inş.canım benim doktorum da sanırım biraz daha kilo almasını bekliyor gibi geliyor çünkü karnemize makad geliş yazdı doktor kuzenime sordum büyük ihtimal normal doğuramayacaksın onu not etmiş bebeğin başının aşağıda olsa ölçebilirdi ama ölçemiyor yukarıda olduğu için dedi.bana gün vermedi henüz 15gün sonra kesinleştirelim dedi hayırlısı olsun ikimiz içinde...

Ne inatçı çıktı senin kız. suyunu ihmal etmeden iç canım Allahın izniyle hiç bişey olmıycak,15 gün sana çok zor geçicek ama yapıcak bişey yok.

offf sorma yeşilim ya daha doktor ultrasound u açmadan bana sordu zaten sence döndü mü dönmedi mi diye dönmedi kesinlikle dedim bir açtı baktı yüzüme güldü cin gibisin anlıyorsun dedi.:1:o baskıları bir insan nasıl anlamaz dedim:50:sudan midem belli litreden sonra bulanmaya başlıyor ama yapacak bişe yok makad geliş yazdı kadın kuzenime de sordum normal doğuramayacaksın büyük ihtimal dedi:44:kordon da çok sorun etme dedi kaç kere dolayıp da normal doğum bile yapanlar var dedi:45:bizimki biraz zayıf diye bekliyor olabilirmiş kilosu olsun da küvez vs olmasın diye ayın 1inde nst gidicem o zaman görünürüm bir kere daha inş.bakarsın o zaman söyler neler olacağını olmadı zaten ben söyle diye saldırıcam kadına:1::52:

inş.canım benim doktorum da sanırım biraz daha kilo almasını bekliyor gibi geliyor çünkü karnemize makad geliş yazdı doktor kuzenime sordum büyük ihtimal normal doğuramayacaksın onu not etmiş bebeğin başının aşağıda olsa ölçebilirdi ama ölçemiyor yukarıda olduğu için dedi.bana gün vermedi henüz 15gün sonra kesinleştirelim dedi hayırlısı olsun ikimiz içinde...

offf sorma yeşilim ya daha doktor ultrasound u açmadan bana sordu zaten sence döndü mü dönmedi mi diye dönmedi kesinlikle dedim bir açtı baktı yüzüme güldü cin gibisin anlıyorsun dedi.:1:o baskıları bir insan nasıl anlamaz dedim:50:sudan midem belli litreden sonra bulanmaya başlıyor ama yapacak bişe yok makad geliş yazdı kadın kuzenime de sordum normal doğuramayacaksın büyük ihtimal dedi:44:kordon da çok sorun etme dedi kaç kere dolayıp da normal doğum bile yapanlar var dedi:45:bizimki biraz zayıf diye bekliyor olabilirmiş kilosu olsun da küvez vs olmasın diye ayın 1inde nst gidicem o zaman görünürüm bir kere daha inş.bakarsın o zaman söyler neler olacağını olmadı zaten ben söyle diye saldırıcam kadına:1::52:

Anladım canım ama sıkma cnaını yınede,hayırlısı neyse o şekilde olur inşallah. evet,su içmek gerçekten zor bişey fazlasını içmek zor ama bundada malesef yapacak bişey yok bebiş için mecbur içiceksin.

benimde cumartesi günü randevum bana neler sölicek çok merak ediyorum.

İç karnının genişliği ile ilgili yeni birsey demedi sanırım ondan mı kilo almanı istiyor acaba? Banada makat gelişi yazdılar raporlara artık donemez gibi vakit yok beklemeye. Kordonu hiç ama hiç dusunme emin ol riskli bir konu olsa bu saatten sonra sana anında saat verirdi doktorun. İki kat kordon dolanmasına karsı normal dogum ble yapılıyor oranlar cok yuksek bu konuda. Birde hareket takibi gercekten cok stresli bir konu Allah yardımcın olsun ama stres yaptıkca oynamıyor gercekten benim ilk gunler cok sorun oldu bir defasında 6saat hareket etmedi acile gittik bu hafta daha iyi seyler dusunuyorum nasıl hareketli

kilo aldırıcı seylerde faydası olduguna tam emin değilim hala ama içim rahat etsin diye yiyorum; keçi boynuzu pekmezi, muz- cok fazla oneriliyor-, susamlı kraker,tahin(sanada kilo aldırır susam ve tahin),hurma, yumurta, kaşar peynir,süt, meyve,kayısı,incir,ceviz,yogurt-ayran,et urunleri

canım ilgin için çok teşekkürler malesef kuzenimle görüştüm o da dedi normal doğuramayacaksın büyük ihtimalle makad geliş yazıldı ise dedi.kordonu sorun etme dedi.2saate 1tatlı şeyler yiyip takip et dedi stres yasak dedi.bende iyi şeyler düşünmeye çalışırım artık ne yapalım biraz zor olacak bu durumda ama Allah'a emanetiz...dediklerini bende yemeye çalışacağım çünkü bizimki haftasına göre küçük belki de kilo almasını bekliyordur biraz daha...bilemiyorum ikimizin de hakkında hayırlısı olsun inşallah:29:

Anladım canım ama sıkma cnaını yınede,hayırlısı neyse o şekilde olur inşallah. evet,su içmek gerçekten zor bişey fazlasını içmek zor ama bundada malesef yapacak bişey yok bebiş için mecbur içiceksin.

benimde cumartesi günü randevum bana neler sölicek çok merak ediyorum.

inşallah hayırlı güzel haberlerle geleceksin kuzum merak etme kaşıntılar ne alemde kaşınıyorum diye yazmıyorsun maşallah geçti mi kız yoksa:44:

inşallah hayırlı güzel haberlerle geleceksin kuzum merak etme kaşıntılar ne alemde kaşınıyorum diye yazmıyorsun maşallah geçti mi kız yoksa:44:

gece kaşınmadım ama sabah yıne uyuz gıbı kaşınmaktan uyuyamadım,yazmıyorum sizide kaşıntıya sokmiyim dye:)) bugunde bacagım ağrıyo yine topal topal geziom evin içinde.:50::50:

Son düzenleme:
gece kaşınmadım ama sabah yıne uyuz gıbı kaşınmaktan uyuyamadım,yazmıyorum sizide kaşıntıya sokmiyim dye:)) bugunde bacagım ağrıyo yine topal topal geziom evin içinde.:50::50:

poffff sen niye böyle oldun ya acaba yediğin birşeyler mi dokunuyor kız ondan mı kaşınıyorsun sürekli olabilir mi ? :44:bacağın magnezyum eksikliğinden mi ağrıyor çekiliyor?

canım ilgin için çok teşekkürler malesef kuzenimle görüştüm o da dedi normal doğuramayacaksın büyük ihtimalle makad geliş yazıldı ise dedi.kordonu sorun etme dedi.2saate 1tatlı şeyler yiyip takip et dedi stres yasak dedi.bende iyi şeyler düşünmeye çalışırım artık ne yapalım biraz zor olacak bu durumda ama Allah'a emanetiz...dediklerini bende yemeye çalışacağım çünkü bizimki haftasına göre küçük belki de kilo almasını bekliyordur biraz daha...bilemiyorum ikimizin de hakkında hayırlısı olsun inşallah:29:

Donmesi son anda bile olabiliyor kardesim gunu dolunca dondu hemde tombuldu 4 kusurdu bizimkiler zayıf yani daha rahat donebilirler ama doktorlar pek beklemek istemiyor artık.Ki bizimki gununu beklese suyu yetse bile bebek 40 haftalıkken ben 44 haftalık olacagım nerdeyse ayrı tellerden calıyoruz :))

Birde ozamanlar anneme ayaklarını yuksege koy yat dedi doktor, donmustu bebek gercekten etkisi oldu mu bilmiyorum.

poffff sen niye böyle oldun ya acaba yediğin birşeyler mi dokunuyor kız ondan mı kaşınıyorsun sürekli olabilir mi ? :44:bacağın magnezyum eksikliğinden mi ağrıyor çekiliyor?

yarum bilmiyorum ki son 1 haftadır var işte kaşıntı,ama yediğim şeyler aynı yani. onuda düşündüm ama,hani öğlen falan niye kaşınmıyoda gece ve sabah?? nettede 35 haftadan sonra olur,bilmem kaç hamilede 1 görünür falan diyo.

bacığma gelincede magneznumda vermedıkı doktor o geçirmez,yapabilcek bişey yok dei. bu randevumda geçmezse fizik tedavi önerebiliirm demişti. hepsine bakıcaz artık cumartesi.
:17:

dün bana özellikle dedi eşinle ilişkiye gir bende dedim korkuyorum birşey olcak diye :50:
meninin içindeki maddeler doğumun başlamasında etkenmiş ne olabilir ki en kötü ihtimalle doğum başlar dedi biz de zaten bunu istemiyor muyuz dedi:37: çatlak kadın yaa güldürdü beni yine

bana da bırcok kısı dogumu kolaylastırır korkma dedı hakıkaten de korktugum gıbı olmadı ama manı olayını anlamadım canım

Oooo olmazki boyle ama ben sancı çekiyorum herkes uyuyor. Canlı canlı dogumu kaçırıyorsunuz söylemiş olayım :9: benim açılmam 8 cm . Ama hala kafası kanala inmedi. Bekliyorum...

acaba şuan nasılsın bebeğin nasıl doğumun nasıl geçti inşallah iyisinzdir canım müsait olunca cvp yazarsın emi?

Donmesi son anda bile olabiliyor kardesim gunu dolunca dondu hemde tombuldu 4 kusurdu bizimkiler zayıf yani daha rahat donebilirler ama doktorlar pek beklemek istemiyor artık.Ki bizimki gununu beklese suyu yetse bile bebek 40 haftalıkken ben 44 haftalık olacagım nerdeyse ayrı tellerden calıyoruz :))

Birde ozamanlar anneme ayaklarını yuksege koy yat dedi doktor, donmustu bebek gercekten etkisi oldu mu bilmiyorum.

senin ne zamanaydı doğum bana henüz vermedi tarih suyumda bir azalma söz konusu olmadığı için olabilir:34:

yarum bilmiyorum ki son 1 haftadır var işte kaşıntı,ama yediğim şeyler aynı yani. onuda düşündüm ama,hani öğlen falan niye kaşınmıyoda gece ve sabah?? nettede 35 haftadan sonra olur,bilmem kaç hamilede 1 görünür falan diyo.

bacığma gelincede magneznumda vermedıkı doktor o geçirmez,yapabilcek bişey yok dei. bu randevumda geçmezse fizik tedavi önerebiliirm demişti. hepsine bakıcaz artık cumartesi.
:17:

o kaç hamileden biri de sen mi çıktın yani oyyyy yeşilim:29:oha be ne fiziktedavisi kız daha bebek doğmamış etmemiş bu karınla nasıl yapacaksın o ağır hareketleri:44:

senin ne zamanaydı doğum bana henüz vermedi tarih suyumda bir azalma söz konusu olmadığı için olabilir:34:

o kaç hamileden biri de sen mi çıktın yani oyyyy yeşilim:29:oha be ne fiziktedavisi kız daha bebek doğmamış etmemiş bu karınla nasıl yapacaksın o ağır hareketleri:44:

ay zaten bende anlamadım,hep bilmem ka. hamilede bir olan şey benim başıma geldi son ayda, ay şikayet gibi olmasında allahım deli oluyorum bu duurma ya.. valla en son öle demişti,en azından sebebini biliriz ağrının diye. kaşınmam hakkındada telefon açıp sormadım bilerek,alacağım cevap "Normaldir yeliz" olucak çünkü. o yüzden cmrtesiyi bekliorum.

benim bebişte şikayet ettiğimi duyoyo galiba bir oynuyo anlatamam oturdugum yerden sallıyo bebeğim:)
:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

Back
X