benım doktorum bişi demedi zaten duzensızdı,senın erken bır haftadamı basladıgı ıcın ılac verdı acaba cnm ?:44:
kızlar bişey sorucam sezeryan doğumdan sonra banyo yapılıyomu ve bebek göbeği düşene kadar yıkanmıyomu
Banyo yapılıyor aynı gun içinde canım su gecirmez bandajlar yapıyorlarmıs artık.Gobekte bir nevi adetler ile ilgili kimileri gobegi dusene kadar banyo yaptırmıyor kimiside aksine hergun yaptırıyor gobegi dusene kadar. Yani yaptırılabiliyor normalde
kızlar ben bu sıcaklardan dolayı cok huzursuzum bu ne ya iyice su kaplumbağalarına dondum dusta kar etmiyor.
ben özellikle boyun ve göğüs terlemesi yaşıyorum. özel bir amacı bile olabilir diye düşünüyorum, şimdi bu kız manyak diyeceksiniz ama garip ekşi ve kişiye has bir koku salgılanıyor terledikçe. normalde duştu roll-ondu parfümdü derken artık kendimiz gibi kokamıyoruz maalesef, ama ben kaç sabahtır kişisel bir koku hissediyorum. bebek bu kokuyu ararmıs, hatta calisan anneler giderken emzirme sütyenleri ya da atletlerini besigin yanına bıraktıklarında bebeklerin daha az ağladığı çıkmış ortaya. naçizane bilgi :)
çok güzel bir bilgi bence evet o kokuyu bende alıyorum ama ben ben oyle parfüm kol altı deo yada rollon sürmüyorum terle karısıp midemi bulandırmasın diye eşimde diyor vücut kokun değişti diye yine yazmıstım süt kokuyormusum bende alıyorumo kokuyu ama yinede sinirlerimin bozulmasına engel olamıyorum
sakin canım geçecek geçecek, 40ımız çıkacak ve bu sefer 1-2 aya donmaya da başlıcaz. insan olmanın, kaderde yazılanı yaşamanın ve en önemlisi ANNE olmanın getirisi bunlar...
birkaç kişiden duydum banyo yapılmıyo diye bu yaz günü naparım diye düşünüyodum çok sağol canım içimi rahatlattın
Bir arkadasım nisanda dogum yaptı havalar serindi bayagı biliyorsun usumesin diye az banyo yaptırıyorlardı ilk gunler cocuk pişik oldu kac tane krem kullandılar.Hemşireler kremleri bosver sık sık yıka demişler onlarda gercekten sık yıkamaya basladı hemen pişik gecti.Bu sıcaklarda yıkamadan bekletmek cok zor zaten bazı bebeklerin gobegi 15 gunden dusuyor mesela beklenmez ya bu gunlerde :)
mide yanması başladı bende 1-2 gündür... hiç olmamıştı neredeyse en başından beri. süt içiyorum birşeyler yiyorum yok, sırf onun için de ilaç kullanmak istemiyorum şimdilik ama yaşayan var mı bu durumu son haftalarda? hakikaten eskilerin dediği gibi saç mı çıkıyor? ama kızım başı aşağıda nasıl böyle bir etki yapar ki? :44:
mide yanması başladı bende 1-2 gündür... hiç olmamıştı neredeyse en başından beri. süt içiyorum birşeyler yiyorum yok, sırf onun için de ilaç kullanmak istemiyorum şimdilik ama yaşayan var mı bu durumu son haftalarda? hakikaten eskilerin dediği gibi saç mı çıkıyor? ama kızım başı aşağıda nasıl böyle bir etki yapar ki? :44:
Bir arkadasım nisanda dogum yaptı havalar serindi bayagı biliyorsun usumesin diye az banyo yaptırıyorlardı ilk gunler cocuk pişik oldu kac tane krem kullandılar.Hemşireler kremleri bosver sık sık yıka demişler onlarda gercekten sık yıkamaya basladı hemen pişik gecti.Bu sıcaklarda yıkamadan bekletmek cok zor zaten bazı bebeklerin gobegi 15 gunden dusuyor mesela beklenmez ya bu gunlerde :)
canım mesaj atamıyorum henüz, o yüzden buradan cevap vereyim, normalde hemoroid normal doğuma engel değilmiş, ancaaak benimki uzun yıllardır var, hamileliğin başlarında sorun olmamıştı ama bu son zamanlarda mahvetti beni, bu hastalıkta ıkınmamak lazım, normal doğumda mecburen ıkınıcaz ve hemoroidden dolayı oluşan memeler çok çok büyüyüp sorun yaratabilirmiş, ben de kendimi riske atmak istemediğimden sezaryene karar verdim, doktorum da onayladı şekerim, böyle işte
ayy kızlarrrr çok heyecanlıyımmmmm... Allahım izin verirse 8 ağustos saat 10 da kızımı kucağıma alacağım inşallahhh....
nasıl bir heyecan nasıl bir korkunasıl tuhaf bi duygu anlatamam size... doktorun yanında resmen ağlamaktan helak oldum heyecan korku sevinç hepsi birbirine karıştı :):)
dualarınızı benden ve kızımdan esirgemeyin... darısı inşallah sizlerin başına :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?