2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doktor kontrolün varsa açılmana felan neden olur zaten açılman felan varmı :) inşallah hayırlısı olur çok bekleyince günnnde geliyorlarrrrrrr :))

evet aynen öyle oluyor :) doktorum 2 hafta önce bebeğimin gelişimi önde olduğu için erken gelebilir diyordu :) bende umutlanmıştım sonra 1 2 hafta sonra dediki senin kızın nazlı :) bende kendimi gününde geleceğine inandırdım yoksa bugün bugün derken deli oluyordum :) birde herkes doğuruyo :) bugün kontrolüm var.. Geçen hafta ilk çatı muayenemi olmuş idim herşeyin normal doğuma uygun beklicez gününe kadar demişti.. Bugünde gitcem bakalım hayırlısı :) ay son zamanlar daha heyecanlıymış :)
 
gözde85 ARKADAŞIMIZ DA AZ EVVEL KIZI HATİCE ALYA YA KAVUŞMUŞ BULUNMAKTADIR.. ŞİMDİ DOĞUMHANEDEN ÇIKMIŞ BEBEĞİ.. MAŞ. DARISI BİZ BEKLEYENLERİN BAŞINA İNŞ. NORMAL DOĞUM OLDU..
 
sezeyanımın 3.günü bugün daha önce sezeryan olan arkadaşlara soruyorum bu dikiş ağrıları oturup kalkarken acı çekmeler ne zaman geçiyor ?
 
sezeyanımın 3.günü bugün daha önce sezeryan olan arkadaşlara soruyorum bu dikiş ağrıları oturup kalkarken acı çekmeler ne zaman geçiyor ?

canım herkeste farklı oluyor bazı arkadaşlarda hiç olmadı bile denebilir.. Bazısında 1 2 gün bazısında en fazla 1 hafta gibi.. Yani hafif ağrılar biraz oluyormuş ama kendi işleri 4 5 günden sonra yapabiliyorlardı..
 
merhaba arkadaşlar ben gülsünün kız kardeşiyim ablam doğum yaptı saat 11 civarlarında
pipicanda ablamda iyilermiş şükür
teyzeeee olduuum yehooooooo
normal doğum olmuş bu arada ,henüz bu kadar bilgi alabildim inşallah bi aksilik olmazsa yarın çıkacaklar
dualarınız için teşekkürler,allah razı olsun hepinizden darısı olmayanlara ve doğmuna gün sayanlara olsun inşallahhh
gelişmeleri aktarırım
 

Çok güzel bi haber stresli yolculuk sonlandı sonunda :) Rabbim kuzusuna saglıklı hayırlı ömürler versin inşallah onada bol bol süt :)
 
sezeyanımın 3.günü bugün daha önce sezeryan olan arkadaşlara soruyorum bu dikiş ağrıları oturup kalkarken acı çekmeler ne zaman geçiyor ?

Ahh canım benimde sezeryan olan herkese sordugum soru buydu ısrarla. Yataktan ne zaman kendim desteksiz sorunsuz kalkacam bu acılar ne zaman gececek diye. Persembe sabah oldu pazartesi evde tek başıma kalabildim çok şükür 5.gün iyiydim yani tabi agrı sızı oluyor ama tek basıma idare edebilecek kadar toparlanmıştım.
 
selam kızlarrr,

yeni doğumlar olmuş ne mutluu yeni bebişler katıldı ailemize
darısı bekleyenlerin başına...

biz de oğluşumla bir bakalım neler yapıyorsunuz dedikkk
 

kızlar oturup kalkarken ufak tefek ağrılar olacak mutlaka birkaç gün daha, ama inanın ne kadar çok hareket eder kendinizi yatağa bırakmazsanız okadar çabuk iyileşirsiniz..

ben ameliyattan tam 1 hafta sonra bandajım açılana kadar biraz da tedirginlikten daha yavaş hareket ediyordum ve tabiki ağrım oluyordu, 3-4 gün boyunca günde 4 parol içtim sonra kesildi ağrılarım, bandajım çıkınca daha da iyi hissettim, bugün 18. günüm ve hiç sezaryen olmamış gibiyim, ufacık bir rahatsızlığım bile yok neredeyse 1 haftadır böyle
 
Son düzenleme:

Ben agrı kesicileri dogru durust kullanamadım bile hastaneden cıkınca iki gun dikkat ettim sadece sonra dediğin gibi ayaklandım iyice yattıkca kotu olacam diye psikolojik olarak hiç kalkamıyacak gibi hissediyordum cunku :) Dün akşamdan bu yana rahmimde feci bi agrı oluyor acaba rahmin toparlanma sureci mi oluyor bu?
 


Aslan Burcu Bebeği (23 Temmuz – 23 Ağustos)


Aslan burcu bebeklerinin parlak bir gülüşü ve tatlı bir halleri vardır. Sürekli hareket halindedirler ve adeta enerji deposudurlar.

Daha küçük yaşta arkadaşlarının başına geçip onları idare etmek isteyecektir. Yani kısaca kendini kral sanır!

Cesaretlilerdir, canayakınlardır ve evin neşesidirler. Küçük yaşlardan itibaren ailenin merkezinde olmak için gösterdikleri çaba sizi şaşırtabilir. Ailenin dikkatini çekene dek ağlayarak onların sabrını test ederler. Şirinliklerini dramatik kabiliyetleriyle birleştirmeyi ve bu gücü son zerresine kadar kullanmayı öyle iyi becerirler ki, siz ona boyun eğdiğinizi fark etmezsiniz bile.

Bu fazla kabiliyetli ve kendini beğenen çocuk başıboş bırakılırsa kibirli, etrafındakileri aşağı gören, kendini beğenmiş, gürültücü biri olabilir. Onun için daha erken çağlarda onu iyi eğitmeniz, doğruyla yanlışı öğretmeniz gerekir.

Açık havada oynanan hareketli oyunlardan zevk alan Aslan çocuğu sık sık kavgalara tutuşacak, mahalledeki çocuk gurubunun lideri olmaya çalışacaktır.

Hayal güçleri zengindir, masal dinlemeyi ve anlatmayı severler.

Herkesi, her şeyi taklit ederler. Doğuştan rol yeteneğine sahiplerdir. Küçük yaşlarda anne ve babalarıyla flört ederler. Küçük Aslan kızı annesini, küçük Aslan erkeği de babasını taklit ederek, ilk aşklarını ebeveynleriyle yaşarlar.

Çocuk Aslanlar da tıpkı büyükler gibi çevrelerindeki insanlardan farklı olduklarını düşünür, kendilerini çok beğenirler. Giyimlerine kuşamlarına düşkündürler. Onlar hiçbir zaman anne ve babalarıyla mağazaya girip onların beğendiği cici bicileri giyen çocuklar da olmazlar. İnatçıdırlar. Kendi istediklerini yapmak, giymek, oynamak tam onlara göredir.

Aslan burcu çocukları müthiş istek ve coşkularıyla aile bireyleriyle çok iyi ilişkiler kurarlar. Evlerinde sıcak bir atmosfer isterler. Zorlu kişilikleri vardır, bu nedenle zaman zaman ufak tartışmalara neden olan küçük Aslanlarla ev hayatı, her zaman hareketli ve renkli yaşanır. Komiklikler yapabilir ve herkesi eğlendirmek için uğraşırlar. Daha küçük yaşta deneyimlerini diğer aile bireyleriyle paylaşmaktan zevk alırlar. Bu olumlu yaklaşımları, aile ilişkilerini iyi bir yönde etkileyecektir.

Onunla arkadaş olup, dertlerini dinler ve hayallerini paylaşarak kendisini teşvik ederseniz vakti gelince hayatta çok ilerleyecek, başarıya erişecek ve ideal bir insan olacaktır.

Genç Aslanlar kendilerine bir yıldız gibi davranılmasını isterler. Onları zaman zaman frenleyecek sert ve otoriter bir aileye ihtiyaçları vardır. Tatlı- sert bir destekleme gelecekleri açısından daha faydalı olacaktır. Övgü ve rahatlatılmaya ihtiyaç duyarlar. Hayatın her alanında çok aktiftirler. Her an, her çeşit maceraya atılmak için beklerler. Onlarla iyi geçinen, sözlerine saygı duyan ve yanında kavga etmeyen anne-babaya güvenirler. Güçlü karakterli bu çocukların ebeveynleri ile geçinmeleri kolaydır. Ama yüksek sesle çıkışlar ve tenkit, onları olumsuz yönde etkileyecek aile ile iletişim kopukluğuna yol açacaktır. Aslan çocukları kardeşler arasında lider özelliğiyle ön plana çıkmak isterler. Fakat gerçek amaçları onlara ukalalık yapmak değil, sadece korumaktır.
 

evet canım benim dr.um karnımdan başlayan ve dediğin gibi rahimde hissettiğim ağrıların rahmin toparlanmasından kaynaklandığını söyledi, özellikle emzirme sırasında ve sonrasında daha fazla oluyor çünkü emzirme rahmin büzülmesine sebep oluyormuş, doğumdan sonra mide hizasına inen rahmim doğumdan bir hafta sonra kontrolde göbek altına inmişti, 40ın çıkınca tamamen yerini alır toparlanmış olur dedi dr.um
 
Son düzenleme:

İyiki kesik kesik oluyor yoksa bayagı etkili agrılar tam dikişlerden kurtuldum agrısı kalmadı pek diyordum bide bu cıktı bakalım hayırlısı elbet buda gecer :)
 
aman olsun olsun bunlar iyi ağrılar, normale dönüyoruz demekki

Bende oyle diyorum buda iyi birsey tabi:)
Ben birde sutum yetiyormu bebege anlamıyorum kontrolde de sıpa agladı tartılamadı yetmezse aglar gogusten alınca galiba demi sesi cıkmıyor doyuyor mu yoksa yoruluyorda mı ses cıkarmıyor ki agzıda pek kucuk uzun uzun ememiyor hiç 5 dakika 5 dakika emiyor
 

canım ben de bebek doktoruna doyup doymadığını nasıl anlıycam diye sordum, eğer emdikten sonra huzurluysa ve güzel uyuyorsa doyuyordur, doymayan bebek durmaz hem durmadan ağlar hem de çok huzursuz olur dedi, ayrıca benm oğlumda çok ender uzun uzun emiyor çünkü 10dk da uyuyup kalıyor mememde, uyandıramıyorum da, ben de bırakıyorum nasılsa acıkınca gene uyanıp emiyor
 
Slm kızlar, bu defa 2 kişi geldik, yeni bebişlerde gelmiş ne güzel.

Oğlum biraz sarılık oldu, şimdi sık sık emziriyorum, bende kanama hala devam ediyor ve göğüslerim acıyor emzirirken.
Sizde durumlar nasıl?
 

Bazılarıda kirli bezinden takip edecen diyor ama kim takip edebiliyor bezi emzirmeyi artık hersey birbirine karıstı gece gunduz en son ne zaman çiş yaptı hangi gogsu emdi kac dakika emdi :)
 

hoşgeldiniz canım
bizde durumlaiyi çok şükür, kanamam benim de ara ara devam ediyor, bazen 2-3 gün gelmiyor, sonra 1-2 gün üst üste geliyor falan, böyle böyle kesilecek heralde..

çok şükür benim göğüs problemim olmadı, ama olan çok var burda
 
Bazılarıda kirli bezinden takip edecen diyor ama kim takip edebiliyor bezi emzirmeyi artık hersey birbirine karıstı gece gunduz en son ne zaman çiş yaptı hangi gogsu emdi kac dakika emdi :)

doğru ama oda var kaka sayısından da anlarsın
ama hangi göğsü en son emmiş kaç dk emmiş onları ben detakip etmiyorum, hangisinde daha çok süt olduğunu hissedersem onu veriyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…