sezeyanımın 3.günü bugün daha önce sezeryan olan arkadaşlara soruyorum bu dikiş ağrıları oturup kalkarken acı çekmeler ne zaman geçiyor ?
Bende oyle diyorum buda iyi birsey tabi:)
Ben birde sutum yetiyormu bebege anlamıyorum kontrolde de sıpa agladı tartılamadı yetmezse aglar gogusten alınca galiba demi sesi cıkmıyor doyuyor mu yoksa yoruluyorda mı ses cıkarmıyor ki agzıda pek kucuk uzun uzun ememiyor hiç 5 dakika 5 dakika emiyor
45 gün sürmüştü . Ama bana ikinci dikiş yapılmıştı ve oda atmıştı . Cok rezil bir durumdaydım anlayacagin. Belki ikinci dikiş atılmasa daha cabuk kaynardi. Ben ssk hastanesinde asistanların kurbanı olmuştum . Günde iki defa birkac kremle pansuman yapmıştım . Ama sukur kaynadı.
Slm kızlar, bu defa 2 kişi geldik, yeni bebişlerde gelmiş ne güzel.
Oğlum biraz sarılık oldu, şimdi sık sık emziriyorum, bende kanama hala devam ediyor ve göğüslerim acıyor emzirirken.
Sizde durumlar nasıl?
aynı durumlar bendede mevcut cnm...kızım sarılık oldu ama hastanede yatacak kdr değil derecesi 13..
sık sık emzir dedi doktor..ama emzirmek tam bi işkence uçları paramparça oldu çok acıyo
kızlar eve geldik bugün çok şükür dikiş ağrım azaldı.dayanılmayacak bişey değil.dr korse al medikalden dedi.iyiki demiş.hemen başla dedi.3. gün kullandım doğrulup eğilmek çok kolay oldu.yalnız benim tavsiyem şerit şeklindeki cırtlı her bedene uyan korse alın kilot gibi olanı değil.hatta onunla uyudum tek sorunumuz emmede zorlanıyor.çenesi güçlü değil.süt az olduğu için ağlıyor sinirlenip bırakıyor.dr mama takviyesi dedi.günde 2-3 kez ama önce emzir dedi.bir de gazını alıp karnı tok uyutup yatağa koyuyoruz başlıyor 10 dk sonra ağlamaya.ben de az önce emzik verdim avent yenidoğan.kızlar sinidirimi kolaylaştırıyormuş bir de emmeyi öğrenir diye verdim.her ağladığında bişey yokken nedensiz kucağa almaya alıştırmayım dedim.siz ne yaptınız.dr ununz ne diyor emzik konusunda sormayı unutttum dr a.
sederkcim sağol canım benim allah sağlık huzur versin meleklere.acayip bir duyguymuş allah isteyen herkese versin.
CAnim nakadarlik oldu bebegin benim bebegimin daha dusmedi bu pazertesi iki haftamiz doluyo
Slm kızlar, bu defa 2 kişi geldik, yeni bebişlerde gelmiş ne güzel.
Oğlum biraz sarılık oldu, şimdi sık sık emziriyorum, bende kanama hala devam ediyor ve göğüslerim acıyor emzirirken.
Sizde durumlar nasıl?
benim bebek doktorumun tavsiyesi şöyle; her seferinde bir memeyi verecekmişiz, 30-40 dak kadar emecekmiş. her ağladığında vermek gerekiyormuş, eğer ağlamaz habire uyuırsa 2-3 saatte bir uyandırıp verecekmişiz. memede ön süt ve arka süt diye iki çeşit süt oluyormuş. ilk gelen şekerli, karbonhidrat oranı yüksek sütmüş. bu bebeğe enerji veriyo fakat yeterince doyurmuyor. arkadan gelen düt ise yağ oranı yüksek olan besleyici süt. bebek asıl bunu emerse doyduğunu hissediyor ve kilo alıyor. o yüzden her sefferinde sadece dolu olan meme ile başlarsk bebek doyurucu olan sütten mahrum kalıyormuş.doğru ama oda var kaka sayısından da anlarsın
ama hangi göğsü en son emmiş kaç dk emmiş onları ben detakip etmiyorum, hangisinde daha çok süt olduğunu hissedersem onu veriyorum
ben sezaryenden sonra 3. gün korse taktım, kom marka kilot şeklinde olandan, başta 1-2 saat taktım şimdi daha uzun süre takıyorum. zararı var mıdır ya da korsenin faydası mıdır bilmiyorum fakat hem göbeğim çok hızlı toparladı hem de oturup kalkarkenki olan ağrılarımı azalttı. şu an çok şükür ağrım yok zaten, toparlama amaçlı takıyorum. fakat kadın doğumcu bir arkadaşıma sordum 1 hafta kadar kullanabilirsin ağrılarını azaltır ama daha uzun süre takarsan sıkılaştırmaz aksine karnının hep sarkık kalmasına sebep olabilir dedi ama kullanan herkes çabuk toparlanma sağladığını söylediği için ben gün içerisinde takmaya devam ediyotrum. bu arada da yürürken, otururken karın kaslarımı sürekli kasılı tutuyorm.kızlar korse kullanan varmı.sezaryandan kaç gün sonra kullanmalıyız acep?
iki pediyatrist gördü; birisi ben çene yapısını bozduğuna inanmıyorum, kendi çocuğuma da kullandım, çok gerekli olabiliyor, ihtiyaç duyarsan kullan dedi.kızlar eve geldik bugün çok şükür dikiş ağrım azaldı.dayanılmayacak bişey değil.dr korse al medikalden dedi.iyiki demiş.hemen başla dedi.3. gün kullandım doğrulup eğilmek çok kolay oldu.yalnız benim tavsiyem şerit şeklindeki cırtlı her bedene uyan korse alın kilot gibi olanı değil.hatta onunla uyudum tek sorunumuz emmede zorlanıyor.çenesi güçlü değil.süt az olduğu için ağlıyor sinirlenip bırakıyor.dr mama takviyesi dedi.günde 2-3 kez ama önce emzir dedi.bir de gazını alıp karnı tok uyutup yatağa koyuyoruz başlıyor 10 dk sonra ağlamaya.ben de az önce emzik verdim avent yenidoğan.kızlar sinidirimi kolaylaştırıyormuş bir de emmeyi öğrenir diye verdim.her ağladığında bişey yokken nedensiz kucağa almaya alıştırmayım dedim.siz ne yaptınız.dr ununz ne diyor emzik konusunda sormayı unutttum dr a.
kızlar korse kullanan varmı.sezaryandan kaç gün sonra kullanmalıyız acep?
kızlar eve geldik bugün çok şükür dikiş ağrım azaldı.dayanılmayacak bişey değil.dr korse al medikalden dedi.iyiki demiş.hemen başla dedi.3. gün kullandım doğrulup eğilmek çok kolay oldu.yalnız benim tavsiyem şerit şeklindeki cırtlı her bedene uyan korse alın kilot gibi olanı değil.hatta onunla uyudum tek sorunumuz emmede zorlanıyor.çenesi güçlü değil.süt az olduğu için ağlıyor sinirlenip bırakıyor.dr mama takviyesi dedi.günde 2-3 kez ama önce emzir dedi.bir de gazını alıp karnı tok uyutup yatağa koyuyoruz başlıyor 10 dk sonra ağlamaya.ben de az önce emzik verdim avent yenidoğan.kızlar sinidirimi kolaylaştırıyormuş bir de emmeyi öğrenir diye verdim.her ağladığında bişey yokken nedensiz kucağa almaya alıştırmayım dedim.siz ne yaptınız.dr ununz ne diyor emzik konusunda sormayı unutttum dr a.
cnm çok gzl anlatmşsın sağol bide bişey soriyim bende ayakkların açılınca kalkarken falan çok ağrı oluyomu oonu merak ediyorum bnm ilki genel anesteziydi uyanınca fecii acım vardı kalkarken falan okadar değildi iğne vurulmuştu az öncesindesezeryan olacaklara tavsiyelerim
1-epidural oldum hiç korkmayın.dr lar iyiyse(anestezi ve kadın doğumcu) hiç bişey hisstemiyorsunuz.hatta antibiyotik iğnesi gibi bile değil.yakmıyor acıtmıyor.tabi kendinizi kasmayın.ben rahatladım girdim telkin ettim kendimi.bebeğime kavuşucam mutlu günler bizi bekliyor diye.bir de epidural için önce cilt uyuşturan iğne vuruluyor sonra kateter takılıyor.saç kılı kadar ince bir şey kateter ucu.ve misina gibi.içi delik onu bantla sabitlediler omzuma iğne yağacakları küçük tüpü yapıştırdılar .ordan ağrı kesici vuruyorlar ameliyat sonrası ağrın olursa diye.hiç korkmaya gerek yok.ben çok tedirgindim.ama çok basitmiş.2 gün sonra benim isteğimle aldılar hiç bişey hissetmedim.
2-sondayı anesteziden sonra taktırın bişey hissetmiyorsunuz
3-lavman popo deliğine krem sürmek kadar kolay bişey.
4-sezeryan olacaklar gecelik götürsüm önü göğse kadar açılan(ben çıtöıt diktirdim)emzirirken süper oluyor.pijama takımımı 0 götürdüm 0 getirdim eve.kullanmadım .hasta bezi çok kullanışlı.sez sonrası ilaçların etkisiyke ishal olunuyor.gaz sanıyorsunuz ama cırrr gidiyor.pedler işinizi görmez.en büyük boy hasta bezi aldım iyiki de almışım.hastane de verdi gerçi ama vermezse diye götürdüm.3. gün taburcu olurken normal ped kullandım.kanamam ilk gün biraz vardı.2. ve 3. gün damla damla.adet gibi.
5-saçımı düzleştirip gittim gayet güzel oldu.bone bozmadı bile.kırmızı lohusa tacımla çok hoş fotolar çektirdim.
6-çıkış için elbise götürdüm memnun kaldım.hafif bir makyaj yaptım (parlatıcı-rimel-göz altı kapatıcı ve allık canlı fotolar için)
7-biberon götürün kesin.hatta mama da.çocuk dr umuz sma kullanma tatlı emmez ilerde dedi.aptamil aldık onu verdik.süt gelmeyince biberon kurtarıcı oldu.
8-havlu kağıtlar kurtarıcım oldu.
9-bebeğin poposu yara olmasın diye pamuk götürdüm.ılık su ile sildik pişik olmazmış kesinlikle kullananlar memnun.
10-zeytinyağını ısıtıp soğutun ve götürün.göğüs ucu için iyi oluyor.lansinoh da aldım ama sonuçta lanolin içeriyor bebeğim kimyasal şeyi niye yutsun.çok ileri yara olursam_ki allah korusun- o zaman kullancam
11-çöp koymak için bolbol poşet(kirli bez vb)
12-bebişiniz 3,5 kg üzerindeyse 0-3 ay giysilere dikkat edin.aldığım bazı çıtçtlı badiler dar geldi iyiki tulum almışım çok iyi oldu.keşke daha çok tulum satın alsaymışım.
13-organik 2 battaniyem hayat kurtardı.sıcak havaya rağmen(klimayı 5 dk çalıştırdım) çok işe yaradı.
14-göbe bağına bez sürtündüğü için primaları göbek oyuntulu kesin ön kısmı göbeğe sürtünmesin.şimdilik bu kadar.
15-battaniye alın ben polar aldım ameliyattan sonra 2 saat dondum titreye titreye.çorap da alın.kesinlikle çok üşüyeceksiniz ilaç etkisi dedi hemşire.o nedenle battaniye lazım.2 pike 1 battaniye ısıtmadı beni.2 saatte geçti üşümem
16-parmaklarınız ojeli olmasın nabız ölçen bir cihaz var mandal gibi parmağa taılıyor onu engelliyormuş oje
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?