kızlar eve geldik bugün çok şükür dikiş ağrım azaldı.dayanılmayacak bişey değil.dr korse al medikalden dedi.iyiki demiş.hemen başla dedi.3. gün kullandım doğrulup eğilmek çok kolay oldu.yalnız benim tavsiyem şerit şeklindeki cırtlı her bedene uyan korse alın kilot gibi olanı değil.hatta onunla uyudum tek sorunumuz emmede zorlanıyor.çenesi güçlü değil.süt az olduğu için ağlıyor sinirlenip bırakıyor.dr mama takviyesi dedi.günde 2-3 kez ama önce emzir dedi.bir de gazını alıp karnı tok uyutup yatağa koyuyoruz başlıyor 10 dk sonra ağlamaya.ben de az önce emzik verdim avent yenidoğan.kızlar sinidirimi kolaylaştırıyormuş bir de emmeyi öğrenir diye verdim.her ağladığında bişey yokken nedensiz kucağa almaya alıştırmayım dedim.siz ne yaptınız.dr ununz ne diyor emzik konusunda sormayı unutttum dr a.
Kizlar benim kizim emzik tutmuyo ya farkli 5 tane emzik aldim tutmuyo
Tutmasi icin bir onerisi plan varmi?
Anneden gecen hormonlardan dolayı oldugu okumustum diger forumlarda normlmiş.Hatta gogusleride şişiyormus erkek bebeginde kız bebeginde. Tabi kesinlikle eskilerin dediği gibi ovalamayıp o şişliğin gecmesini beklememiz gerekmiş.Şimdiden bana bazı buyukler olursa ovalar diyorlar hıhı tamam diyorum tabiki onlara laf anlatmaya calışamam :)
Topuk kanını bende oyle sanıyordum bizim ilk dogar dogmaz aldılar birde ertesi gun aldılar yine hastanede saglık ocagı onceden demişti topuk kanı için geleceksiniz diye.Onların almasına gerek yok artık biz 2defa aldık dediler. Saglık ocagı ile gorustum osekilde soyledim. İkinci gün kan grubu ne dedim belli ama suanda kartına bakmadım dedi hemsire sonra kartını getirdiler ogrendim benden almış kan grubunu :)
kızlar bende bugun 6.30 gibi lavaboya gittim hafif bir kan lekesi vardı saat 8.00 gibide nişanım geldi. bebişimde hareketli sorun yok sancılarım var . birde midem bulanıyor normalmi doktora ne zaman gideyim
Merhaba Arkadaşlar,
Maşallah bu başlık Ağustos anneleri ama çoğu kişi doğum yapmış bile.. Allah evlatlarınızı size bağışlasın.. Darısı başımaaa....
Benim tavsiyenize ihtiyacım var...
Benim hissettiğim şeylerin adı SANCI mı ? ANLAMIYORUMMM ...
Mesela dün akşamm böylee dalga şeklinde usulca gelip dan diye vurup kaçan sızılar hissettim çokça.. Alttan alttan.. Karın yada bel bölgesinde değil.. Alt bölgede...
Acaba bu sancı mı ?
Bozayı bende cok duymustum ama onun hazır paketlerini falan mı kullandın canım nasıl oluyor ki normalde hiç içmedim bi kışın dısarda satıyorlar onu biliyorum
canımcım dün doktorda idim ve orada ebe ile konuştum nst sırasında.. bana sancıların tamamen göbek deliği civarında başladığını zaten bunu içgüdüsel olarak anlayacağımı bele vuran bir ağrı olduğunu , şiddetlendikçe karnımın yırtılacakmış gibi acıyacağını ve sancının giridğinde zamanla uzun süren sancılar olduğunu söyledi. bende kasıklarıma ve tam vajina üstüme ağrılar giriyor dediğimde onları saymıyoruz dedi :) suyun gelirse yani bariz baya gelirse ve özellikle kanaman olursa kesinlikle geliyorsun dedi.. az suyun gelirse mesela bacaklarından süzülür biraz ama devam etmezse ve sancıların başlarsa sancılarını biraz evde çek öyle gel dedi ama foşş diye tamamı gelirse anlarsın zaten onu dedi hastaneye geliosun dedi.. kanama suyun gelmeden sancın gelirsede 10 dk a falan indiğinde gelebilirsin evinde çekmek istiyorsan dedi.. ayrıca sancıların başladığında ayakta yürümen iyi olur , sancın girdiğinde yere wc deki gibi çömelebilirsin egzersiz gibi dedi.. bana aktarılanlar bunlar :)
sevgiler
Hayırlı sağlıklı doğumlarımız olsun inş.
kızlar 2 gündür kızımın pipisinden beyaz mum renginde bir akıntı geliyor.çocuk dr na sormayı unuttuk telaştan.ne olabilir?sizlerin bebişlerinde de oldu mu?altını açtığımızda arada oluyor .lastik gibi uzuyor ne bu lütfen cevap yazın annişler
canımcım dün doktorda idim ve orada ebe ile konuştum nst sırasında.. bana sancıların tamamen göbek deliği civarında başladığını zaten bunu içgüdüsel olarak anlayacağımı bele vuran bir ağrı olduğunu , şiddetlendikçe karnımın yırtılacakmış gibi acıyacağını ve sancının giridğinde zamanla uzun süren sancılar olduğunu söyledi. bende kasıklarıma ve tam vajina üstüme ağrılar giriyor dediğimde onları saymıyoruz dedi :) suyun gelirse yani bariz baya gelirse ve özellikle kanaman olursa kesinlikle geliyorsun dedi.. az suyun gelirse mesela bacaklarından süzülür biraz ama devam etmezse ve sancıların başlarsa sancılarını biraz evde çek öyle gel dedi ama foşş diye tamamı gelirse anlarsın zaten onu dedi hastaneye geliosun dedi.. kanama suyun gelmeden sancın gelirsede 10 dk a falan indiğinde gelebilirsin evinde çekmek istiyorsan dedi.. ayrıca sancıların başladığında ayakta yürümen iyi olur , sancın girdiğinde yere wc deki gibi çömelebilirsin egzersiz gibi dedi.. bana aktarılanlar bunlar :)
sevgiler
Hayırlı sağlıklı doğumlarımız olsun inş.
Canım aynen gezmek sancıları hafifletiyor ama dikkat edin bi arkadasım sabaha kadar oşekilde evde sancısını cekti ama cok gezdiginden hastaneye gittiginde ıkınmak için enerjisi kalmamıştı.
Sancı kesildigi anlar dinlenin yad abazı yazılarda agzınıza şeker alın diyor.Kendinizi acı ile farketmesenizde yorarsınız sonra enerjiye ihtiyaç oluyor :)
canım ilk gece hastahanede gece 3de ben ağlaya zırlaya babamızın kucağında alınmıştı ardından 5günlüktü sağlık ocağında alındı ama kan grubumuzu ne hastahane ne de sağlık ocağı bakmadı çocuk doktorumuzdan istedik özellikle ''canını yakmak istemem zaten ilerleyen dönemde kan alınacak o zaman kan grubu öğrenilir'' dedi ama neden kan alınacak ve ne zaman kan alınacak bilemiyorum.Açıkcası bizde merak içindeyiz babamızdan mı aldık benden mi diye
canım çokkkkk sağol içim rahatladı valla.Anneden gecen hormonlardan dolayı oldugu okumustum diger forumlarda normlmiş.Hatta gogusleride şişiyormus erkek bebeginde kız bebeginde. Tabi kesinlikle eskilerin dediği gibi ovalamayıp o şişliğin gecmesini beklememiz gerekmiş.Şimdiden bana bazı buyukler olursa ovalar diyorlar hıhı tamam diyorum tabiki onlara laf anlatmaya calışamam :)
Topuk kanını bende oyle sanıyordum bizim ilk dogar dogmaz aldılar birde ertesi gun aldılar yine hastanede saglık ocagı onceden demişti topuk kanı için geleceksiniz diye.Onların almasına gerek yok artık biz 2defa aldık dediler. Saglık ocagı ile gorustum osekilde soyledim. İkinci gün kan grubu ne dedim belli ama suanda kartına bakmadım dedi hemsire sonra kartını getirdiler ogrendim benden almış kan grubunu :)
canım çokkkkk sağol içim rahatladı valla.
kızlar ameliyatta çocuk dr u görmedi bebişimi.organ vb kontrolü yapılmadı.sadece ameliyat çıkışı hergün ateş-kalp ölçümü yaptı hemşireler.çocuk dr u da günde 1 kez gelip kalp dinledi başka bişey yapmadı.ne yapayım sizce?benim bildiğim kalça çıkığı vb var mı diye kontrol edilir ya da organları,göz gelişimi vb ne bakılır.sizin çocuk dr ları muayene etti mi neler yaptılar
Gözün aydın canım, Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı uzun ömürlü olsun.
Emzik için ilk bir ay önermiyoruz dediler. Ben yeni yeni veriyorum. Bebişi de çok rahatlatıyor.
Oğlum hiç almamıştı benim de. Pırt atıyordu. Onun için aldığm emzikleri kızım alıyor zevkle hem de. Chicco nun silikon uçlu minik bir emziği var en güzel onu emiyor. Uyuyunca çıkarıyor zaten.
gözün aydın canım bütün sorunlarımız benziyor.benim göğüsler büyük,ucu da vardı ama emerken kayboluyor sinir oluyor kızım.ne yapmam lazım.normalde ucu çıkıktır 100 m ilerden farkedersin ama kıza kısmet olmadı.Merhaba arkadaşlar, 16 Ağustos sabah 07:20 de biricik oğluma kavuştum. Epidural sezaryen oldum. Ameliyat çok şen şakrak güzel geçti. Doktorum veekibi heyecanlanmama izin vermeyecek kadar mükemmeldiler. Oğlum 3862 gr ve 51 cm boyunda. Çok harika bir duygu, Allah herkese nasip etsin. Bu 3. günümüz, göğüs ucu sorunu yaşıyorum. Bizden haberler böyle...
hepatit b iğnesi canım 1 ay sonra 2. doz vurulacak bebişler.benim kıza da vurmuşlarKalça çıkıklığı 1 ay sonra kontrol ediliyor diye biliyorum canım.
Benim bebğimden ilk gün topuk kanı aldılar, birde iğne vurdular ama ne için olduğunu unuttum.
yok be canım o kışın dışarıda satılan cinsibüyük marketlerde bulunabiliyor şişelerde yada büyük şehirlerdeysen illaki vardır bi tatlıcada falan. gerçekten dünya varmış dedirtti benim aç doymaz bile hem doyup hem kenarıya kalabildiyse gerçekten varmış eskilerin bir bildiği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?