2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Slm bebeğine 4. Ayda kan damlası veren varmı? Bize sağlık ocağında 9 kilo olana kadar kullanmamiz gerektiği söylendi. Başka kullanan varmı?

kızlar bugün mama alacagımda 2 numarayımı almam lazım artık.siz hangisini kullanıyosunuz.6.ay dan itibaren demek tamamlayıncamı girincemi oluyo.

bence 2 numaraya geçmek için 6. ayın dolmasını bekle canım. çünkü sindirimi daha zor bir mama olacak ve sindirim sisteminin tam olarak gelişmesini beklemeden geçersen hazımsızlık gaz gibi sıkıntılar yaratabilir.

Umay birkaç hafta öncesine kadar 100-120 cc anca içiyodu ( 6.ayımız bitecek 3 gün sonra ) ,şimdilerde de bazen 150 cc,çoğunlukla 180 cc içiyor ama zorla...Hiç takılma bence,ihtiyacı kadarını içiyo bu veletler.

kızlar daha öncede yazdım ama cevap alamadım yada cevap verildide gözümden mi kaçı
Cevap yazan olmuştu ,ben hiç yapmadım ama senaysen'e katılıyorum ,en iyisi şişe sütle anam babam usülü yoğurt

soyle diyim tatlim sabah 7 den aksam 7 ye toplasan 1 saat anca uyuyorlar
benim bebeler nasil ayakta duruyor bu uykusuzlukla onu anlamiyorum
Umay da ilk 4 ay gündüz hiç uyumadı,sabah 4-5 te başlıyodu gaz ıkınması,6 da engeç uyanıyodu ,taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa akşam 7 ye kadar gözünü kırpmıyodu ,ben de şaşırıyodum bu nasıl duruyor,ben zombi mi doğurdum yoksa Ama duruyodu işte cadı...

ayy bu kızın masrafı hiç bitmiyor ona almaktan kendime alamaz oldum bütün paramı kızıma sıwıyorum bnde cuma sebze corbası suyu tarzı bier karısımla çorba işine baslayayım artık dedim cuma ewdeyim o bakımdan ilk ben tattırayım dedim.. bizim kullandığımız esyaları kullanmasın dedim öğlen kızımın yanından dönerken küçük bir tencere ve tel süzgeç aldım 35 tl yine ya:)

Masraf işini sorma,enson kendime ne aldım hatırlamıyorum bile Tel süzgeç dediğiniz nedir ya,bildiğimiz çelik süzgeç değil mi ,makarna falan süzdüğümüz ? :44:

kızlar daha öncede yazdım ama cevap alamadım yada cevap verildide gözümden mi kaçı

Ben devam sütüyle yapıyorum canım, aslında çok memnun değilim ama biz çok mama ziyan ediyoruz, doktorumuz da mamayla yapın diye tavsiye edince biz de mamayla yapalım dedik. Ama oğlum çoook seviyor ve silip süpürüyor maşallah :)

90 ml mamayı hazırlayıp (3 değil 4 ölçekle, el yakacakla yakmayacak arası :) sıcaklıkta iki çay kaşığı yoğurt ile mayalıyorum. Daha mı besleyici bilmiyorum ama şimdilik yapıyorum :)

Son düzenleme:
Slm kızlar nasılsınız?
Ben çok fenayım, hayırlısı diyorum ama hamileyim
Şimdi sonucu aldım, ne yapıcam bilmiyorum, o kadarda dikkat ettik ama Rabbim ol diyince oluyor

canım benim hiç kafana takma veren Allah sonuçta. sen önlemini almışsın beraber büyürler giderler inşallah her şeyde vardır bi hayır.. artık 3 canlısın :)

Masraf işini sorma,enson kendime ne aldım hatırlamıyorum bile Tel süzgeç dediğiniz nedir ya,bildiğimiz çelik süzgeç değil mi ,makarna falan süzdüğümüz ? :44:

walla aynı bnde iş hayatına dönünce malum eski kıyafetlerin içine de giremeyince zayıflarım umuduylada bişe almak istemeyince 4 5 parça esyayla gezip duruyorum forma gibi.. hanımefendi de yok yok maşallah:) tel süzgeç çay süzgeci gibi ama onun büyüğü olarak düşün makarna süzgecim benim tel değil o yüzden bilemedim:18: bide plastik yok tamamı tel öyle bişe yani

Kizlar bizim uyku duzenimizi bozan ek gidalara alisma galiba. Ek gidaya baslayinca artik gunduzleri cok zor mama emiyorlar hep degisik tatlar istiyorlar. Umarim ben zombi olmadan once alisirlar :) ek gidaya basliycaklar walla tek yonlu yol ek gidalar bir baslayinca eski mamali memeli gunlere donemiyorsunuz..

geçmiş olsun ama kulaktan da olabilir. inşallah diştendir canım ya
benim kızım da hiç emmiyor, emzirdiğim için miktarı da bilemeiyorum ama çok az sürüyor emmesi, memeyi boşaltmıyor hiç. en azından 5 ayımız bitti. bu gidişle gider bendeki bu süt, zaten azaldı gibi. kilo da geçen ay 250g almıştı bu ayda en fazla o kadardır. boyu da az uzuyor, doğum boyuna göre sadece 12 cm uzadı. çok moralim bozuluyor ama zorla da verilmez sanırım, ne yapıcam da vericem ki. ama gelişimi fena gitmiyor sanki, tam dönebiliyor, istediğine uzanıyor. çok kucak istiyor, acaba doymuyor mu dicem ama emmek istemiyorrr, deliricemm

Kesinlikle aynı düşüncedeyim.

Hayırlı olsun canım. Allah hayırlısıyla kurtarsın. İkisi bir büyüyecekler, belki biraz zorlanacaksın ama büyüdüklerinde süper olacak. Normal doğum da yapmışsın o konuda da sıkıntın yok. Her şeyde vardır bir hayır. Sen zaten kendince bebeği benimsemeye başlamışsın yukarıda yazdıklarına bakarak. Kilo da verilir, varsın 5 kilon kalıversin sağlıklı çocukların olsun.

Anladımmmm,benim süzgeç tel zaten ,onun küçüğünden de var,onu kullanıyodum zaten veya çatalla eziyodum ,aynen devam o zaman... Ben de formayla gelenlerden,hatta bazen sıyırıp,üniformayla çalışanlara özeniyorum lan,ne güzel hergün kıyafet derdi yok diye

Ya evet yaaa,bu ek gıdaya çok yavaştan başladık biz de ama,gece uykusuna çok geç dalmaya başladı ,ömür boyu da süt olmaz ki ama yaa,zaten afrikalı hatunlar gibiyim ,memeler ortalıkta geziyorum

bu da benim idil berayım bu sabah pek keyifli teyzeleri

zambakk Allah analı babalı büyütsün sevindim adına umarım rahatlıkla altından kalkarsın Allah olmayanlara da versin ...

topiği bu kadar kalabalık görmemiştim epeydir gerçi çok sık giremiyorum

Toplam 15 kullanıcı konuyu okuyor. (11 üye ve 4 ziyaretçi)
seval34, aysre, elendil76, iriss, cevre_en, senaysen, anneolmakzor, svgptrcg, didem_0101, MSOE, mutlusu

maşallah çok tatlı oturmakta pek yakışmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…