ben 5 aylıkken destekli oturtmaya başladım şimdilik destekli oturabiliyo
merhaba kızlaar...kafama takılan birsey var birazda rahatlatılmaya ihtiyacım var sanırım..ben doğumuma kadar 3 kere kan grubuma baktırdım hatta biri ehliyet içindi ab(+) tim herdefasında ve devletin verdiği ehliyetimde bile pozitif kan grubum..gelin gorunkiiii benim dogum yaptıgım sırada negatif oldugum ortaya cıktııeşim pozitif ve bildiğiniz kan uyuşmazlıgı olan bir çiftmişiz nasıl olurdaa 3 ayrı yerdee pozitifken dogumda benim negatif oldugum ortaya çıktı inanamadıkk neyse hastane hemen aşı vurulmam gerektiğini aksi halde 2. cocugumun allah korusun ozurlu yada olu doğabilecegini soyledi ama biz hadi pozitifsem iğne hadi yan etki yaparsa diye eşim hemen kanımı başka bi yerde kontrol ettirdi ordada negatif cıktım.kızım pozitifti buarada.neysee gelelim asıl meseleyee hastane daha biz kanı başka bir labaratuara goturmeden iğneyi açıp gelmişti biz dedikki durun emin olalım 24 yıldır ben pozitifim diye bilirkeen ve 3 yerde kan grubuma baktırılmışken size inanmam mumkun değil su test sonucu cıksın dedik ama hemen vurulmalı falan dediler gittileer.neyse yarım saat sonra sonuç çıktı geldi.tamam dedik aşıyı vurdular ama o aşı yarım saat acıkta kaldı dememize ragmen yok onu başkasına vurdukk bu yeni acıldı dediler şimdi ben korkuyoruum 2. cocuk dusunursek hadi bişe olursa o aşı açıkta bekledi biliyorum yaaa
bu soruyu sordum ama kimse cewaplamadı kızımı ne zamn oturtmaya başlayacağım kızlar ne zaman basladınız siz
çok güzelmiş nerden aldın canım??? bide mankenin üzerinde görelim en kısa zamanda yıkayıp giydirip çek :=)
giyilmiş versiyonu
Eki Görüntüle 606921
halam saolsun bebek hediyesi aldı yürüteci tabii kullanmadık daha erken diye bizimkide bu kullanışlımı bilmiyorum tabi
Kızlar benim de sorunum bebeğimin emmemesi. Günde toplam 500 cc mama+ anne sütü alıyor.5 defa besliyorum gün içinde. 4 saat ara vermeme rağmen her birinde 60-70 cc içiyor, 100 cc ye tamamlamak için de uyku moduna getirip öyle verebiliyorum. Bazen o da kalıyor. Ne yaptıysam arttıramadım. Kiloyu sorun etmiyorum da bu şekilde gelişimi yavaşlamaz mı? Bana akıl verin başka ne yapabilirim bebeğimin çok içmesi için?
hmm o zaman bnde 10 gün sonra falan yavasdan baslayayım oturtmaya dimi
Kizlar bizim uyku duzenimizi bozan ek gidalara alisma galiba. Ek gidaya baslayinca artik gunduzleri cok zor mama emiyorlar hep degisik tatlar istiyorlar. Umarim ben zombi olmadan once alisirlar :) ek gidaya basliycaklar walla tek yonlu yol ek gidalar bir baslayinca eski mamali memeli gunlere donemiyorsunuz..
bizim de yarın tam 5 ay doluyor kollarından tutup oturtunce hoşuna gidiyodu ara ara yapıyodum hatta gazını çıkartıyodu oturtunca benim de hoşuma gidiyodu :) 2-3 gündür etrafına yastık koyup 4-5 dk oturuuyorum kucağımda da oturtuyorum...
çok değişik geliyo oturması büyümüş gibi geliyo birden bire eşimle karşısına geçip gülüyoruz çocuğa o da bize şaşkın şaşkın bakıyo siz oturuken ben gülüyo muyum der gibi :) :))
bi de bi kaç gündür çok gelişim gösterdi oyuncağını bi elinden diğerine geçirebiliyo uzun süre elinde tutabiliyo birazcık sallayabiliyo aynalı y.odası dolabının önüne geçinde aynaya vuruyo dolabın sapını çekiyo aayyy büyüdüler yaaa
bizim de yarın tam 5 ay doluyor kollarından tutup oturtunce hoşuna gidiyodu ara ara yapıyodum hatta gazını çıkartıyodu oturtunca benim de hoşuma gidiyodu :) 2-3 gündür etrafına yastık koyup 4-5 dk oturuuyorum kucağımda da oturtuyorum...
çok değişik geliyo oturması büyümüş gibi geliyo birden bire eşimle karşısına geçip gülüyoruz çocuğa o da bize şaşkın şaşkın bakıyo siz oturuken ben gülüyo muyum der gibi :) :))
bi de bi kaç gündür çok gelişim gösterdi oyuncağını bi elinden diğerine geçirebiliyo uzun süre elinde tutabiliyo birazcık sallayabiliyo aynalı y.odası dolabının önüne geçinde aynaya vuruyo dolabın sapını çekiyo aayyy büyüdüler yaaa
kızlar dün kızıma yürüteç aldık ben biraz endişeliydim sevmez korkar diye ama yürüteçe koyar koymaz önündeki oyuncakalra saldırdı kzımı ilk defa bu kadar heyecanlı şaşkın ve sevinçli gördüm o sevindikçe bende sevindim valla :)
Ben devam sütüyle yapıyorum canım, aslında çok memnun değilim ama biz çok mama ziyan ediyoruz, doktorumuz da mamayla yapın diye tavsiye edince biz de mamayla yapalım dedik. Ama oğlum çoook seviyor ve silip süpürüyor maşallah :)
90 ml mamayı hazırlayıp (3 değil 4 ölçekle, el yakacakla yakmayacak arası :) sıcaklıkta iki çay kaşığı yoğurt ile mayalıyorum. Daha mı besleyici bilmiyorum ama şimdilik yapıyorum :)
bizimde 24ünde 5 ay oluyor ewet bizimkine de ara da yapıyorum çok hosuna gidiyor ama korkuyorum bide bilmeyince bişe olur die kararsız kalıyorum.. bnde yastıkla yavasdan başlayayım ozamn ayy yazık garibim bunlarda ne warsa oturunca gülüyorlar die şaşırıyordum bizimkide son günlerde bütün gün dönmek için çabalıyor biz gülüncede dalgamı geçöiyoruz sanıyor nedir ağlıyor bizde çaktırmadan izliyoruz:):) ewet ya ne çabuk doğup büyüdüler ya
d
Selam kızlar,
Geçmişi biraz okudum ama bitiremedim.. Zambak hamileymîş hayırlı olsun:)
Benim kızım 2 ağustos doğumlu, 5. Ay kontrolünde doktorumuz destekli orurtabîlîrsîniz artık dedi. Biz de oturtuyoruz. Önünede yumuşak oyuncakları koyuyoruz çok seviyor..
Bu hafta bakıcımız başladı. Ben evden çalıştığım için marta kadar beraberîz. Güzel oynuyorlar Ela ile.. Bütün îşleri ve yemeği de yapıyor ben Ela ile ilgilenirken.. Şimdilik iyiyiz yani
Ben ek gıda olarak elma suyu ve armut suyu verdim tadımlık. Şimdi de havuç suyu vermek istiyorum ama cam rendede çıkaramadım suyunu. Siz nasıl veriyorsunu havucu?
bende korkuyodum ama 5 aylık oldular artık 6 ayda desteksiz oturması için bizim yavaştan destekli oturtmamz lazım diye düşündüm zaten onlar hazır olduğunu hissttiriyo çok şükür bu günler de geldi .. bizm de çabalıyo dönmeye ama bitürlü beceremedi
Slm kızlar nasılsınız, belki gebelik değildir çünkü değerim herkese çok düşük geldi.
Ben oğlumu oturtuyorum artık, seviyor zaten oturmayı, yavaştan kendi dengesini kurmaya başladı zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?