2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim ikisi de kuru hatta kayisi gun kurusu olursa daha iyi
aktarlarda , kuruyemiscilerde ya da paketli olarak buyuk marketlerde bulabilirsin

az önce yaptım inşallah iyi gelir canım... bu arada tadını çok sevdi verdikçe şapur şupur yedi galiba yavaş yavaş ek gıdaya hazrlanıyo :) sonra yarısını kustu ama kalanı yeter de sabaha güzelce doldurur inş.

kızlar daha öncede yazdım ama cevap alamadım yada cevap verildide gözümden mi kaçı

Yoğurt tarifi

Aptamil ile yapılan yoğurt içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve prebiyotikler sayesinde daha besleyicidir.

Malzemeler

-Bebeğiniz için kullandığınız bebek/devam sütü
-2 çay kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: 90 ml sıcak su (kaynara yakın bir ısıda) içine 4 ölçek Aptamil bebek/devam sütü koyarak iyice çalkalayıp ve bir küçük kaseye boşaltınız. 10 dk kadar ılınmasını bekleyip 43 derece sıcaklıkta iken (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz, parmağınızı hafif yakacak sıcaklık olmalı) 2 çay kaşığı yoğurt mayası içine katarak 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız ve buzdolabında 1 gece dinlendiriniz. 1 gece dinlendirdiğinizde yoğurt daha iyi kıvam alacaktır.

Not: Bebek/devam sütü ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha yumuşak kıvamlı olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir. Bu yoğurt bebeğinize sulu geliyorsa içine tahıl mamaları(8 Tahıllı Ballı kahvaltı ve 7 Tahıllı gece tahılı) ilave ederek koyulaştırabilirsiniz, bu şekilde yoğurdun besin değeri de arttırılmış olur.

Yoğurt içine tahıllı mamalar veya meyveler eklenerek daha besleyici ve farklı tatlar yaratabilirsiniz.

ok canım, bişi bulursam yazarım buraya

Ben demiştim canım valla sevindim işe yaradığına ama bende işe yaramadı(Doktora da sordum nezaman düzelir bu durum diye 1buçuk yaşına kadar bu düzensizlikler gider dedi,kafamı bi yerlere vurasım geldi(

Herkeze iyi aksamlarr. ZAMBAK hayirli olsun.Bu durumda sana yardim edecek yaninda olacak kimse varmi. Kolay olmicaktir.Allah kolayligini verir insallah. Daha biri buyumeden digerini dogurmaya Herkez cesaret edemez. Kendine guveniyorsan yap. Yoksa sure belli.

Zambak cım hayırlı olsun hamileliğin valla ne diyeyim başta eminim çok zor gelmiştir ama düşünsene anneliğin en zor kısmı bana göre uykusuzluktur hazır alışmışken diğeri de aradan çıkacak.Deneyimlerin tazeyken diğerine daha rahat bakacaksın eminim, inşallah gönlüne göre de tatlı mı tatlı bi kızın olur,insan daha ne ister ki hayattan:)

Bu arada zambak la birlikte aslında lambalar yanmaya başladı zihnimde,ben sezaryenliyim dr 2 sene gebelik yasak dedi,ama ya olursa?Allah korusun da ben aldırmak istemem ya onun vicdan azabını ömrümce atamam heralde üstümden ama böyle de hem bebeğe hem kendime zarar vermiş olmazmıyım?Ayy ne zor bi durum Allah hayırlısını versin.

Canım öncelikle allah sana sabır ve doğru düşünce versin , ben de yasminle korunuyordum daha sonrasında ise adet düzensizliği oldu diye hem yasmin hem kondomla korunduk ve şuanda kızım 4.5 aylık :) Sana ne doğur sakın aldırma dicem nede aman sakın doğurma aldır .. karar senin kararın , psikoloji senin psikolojin , aileni yaşamını maddi durumunun yetip yetemeyeceğini en iyi sen bilirsin çünkü , allah doğru karar vermene yardımcı olur inşallah , eğer sağlıklı bir gebelikse ve doğurmaya karar verirsen allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin eğer başka bir karar verirsen de allah şuan ki yavruna uzun ömürler versin .

merhaba arkadaşlar,bizde bugün 5 ayımızı bitirdik:) aranızda hala regl olmayan var mı?ben olamadımda.........

canım bende daha hiç olmadım ve neredeyse 1 aydır hiç süt vermiyorum .. Vallahi zambak arkadaşımızdan aldığım bu haber sonrasında yarın bir test alsam mı acaba diye düşünmedim değil hani .. yoksa topiğin 2. bebişleri sapır sapır dökülücekler mi acep şaka bir yana allah isteyene versin

Benimkide azaldi ya cok uzuluyorum aman dogru duzgun beslenemiyorum ki.hergun bes litre su da icilmiyor haliyle azaldi baya tamda cocuklar guzel emmeye baslamisti.benimkinin zayif olan pek bi kimbirdek oteki yerinde sayiyor.bakalim simdi 6.ay asilarini bekliyorum sorunsuz atlstiriz ins

Iki aydir eskisi gibi adet gormeye badladim bende dikkat etmek lazim neme lazim bir ikiz daha. Saka saka allah hayirlisini versin ama pes derim kendi kendime

Tontonlarim uyanmadan sut sagip mamayida hazir etmem lazim. Bu arada sizinkilerde oyle mi bilmem ben beslemek icin uyanmalarini beklersem uyandiklarinda geri uyumuyorlar.ama uyanmadan mizmizlandiginda meme yada biberinu verirsen uyanmiyorlar

13 ziyaretçi rekor :)
Kızlar yaa değerim 165 çıktı, regl tarihinden 10 gün sonra sizce düşük değilmi?
Oğlumda geçtikten 2 gün sonra 299 çıkmıştı.
Farklı bişey olabilirmi acaba?

Tontonlarim uyanmadan sut sagip mamayida hazir etmem lazim. Bu arada sizinkilerde oyle mi bilmem ben beslemek icin uyanmalarini beklersem uyandiklarinda geri uyumuyorlar.ama uyanmadan mizmizlandiginda meme yada biberinu verirsen uyanmiyorlar

canım benimki uyandırmasam hiç uyanmıcak sabaha kadar 3 saate bir saat kuruyorum yediriyorum gözünü bile açmıyo uykusunda içiyo

13 ziyaretçi rekor :)
Kızlar yaa değerim 165 çıktı, regl tarihinden 10 gün sonra sizce düşük değilmi?
Oğlumda geçtikten 2 gün sonra 299 çıkmıştı.
Farklı bişey olabilirmi acaba?

biraz banada düşük geldi canım bilmiyorumkidış gebelikte düşük değer falan oluyomuydu ya duydu sanki:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…