ayy çok şeker bu :) biraz zayıf gibi geldi bana kaç kilo? ama abi olucak kadar ciddi bakmış gerçekten ,Allah bağışlasın
Akıka ve sac kesimi sonrası sadakadan bahsedilmiş sanırım bu konuda bildiklerimi paylaşayım sizlerle bunlar sünnettir ancak maddi gücü yetenler yapabilir bu konuyla ilgili hadislerde şunlardır:
"Her çocuk, akika kurbanı ile rehinelenmiştir. Bu kurban, (doğumunun) yedinci günü, onun adına kesilir. (O gün) saçı da traş edilir ve çocuğa isim de verilir." [Ebu Davud, Edahi 21, (2837, 2838); Tirmizi, Edahi 23, (1572); Nesai, Akika 5, (7, 166)]
Rasulullah (sav) buyurdu ki;
"Ey Fatıma! Çocuğun başını tıraş ettir ve saçının ağırlığınca gümüş tasadduk et!" dedi. Bu emir üzerine saçı tarttık, ağırlığı bir dirhem veya buna yakın bir şeydi." [Tirmizi, Edahi 20, (1519)]
Diğer rivayetlerde altin veya gümüş şeklindedir.
çok şeker oğlun çokta gzel oturmuş gözm kaldı maşallah üzülme nasıl bakcam die abi olmuş bu zaten
9 kilo canım, ayına göre nasıl bilmiyorum ama boy önde gidiyor, e bide malum hareket olunca tombiş bir çocuk olamıyo...
iyimiş aslında yaa foto yukardan olunca öyle geldi galiba bana k.bakma biz de 7 200 çıktık zaten 6 ay kontrolünde dediğin gibi çook hareketliler sabah babasının kucağından kendini kahvaltı sofrasına attı bizimki
Selam gezdik geldik pek gezmek denemez iki cocukla gerci.hemen skiliyolar biri sorun cikarmasa biri cikariyor.
Biz bugun tane pirincli tane cavdarli yogurtlu corba ictik .ama cok az iciyolar ya bi kucuk bebe kavanozu kadar bile degil.gerci ben baya doyurucu ve yogun yapiyom corbayi sizce doyarlarmi.hemen oyun oynamak istiyolar skiliyolar kasik kasik yemekten.
Merhaba herkeseee,
Umarım güzel bir pazar günü olur, bol bol yer ve uyur minişler,
Ben aslında Alsen e soracaktım, kızına bronşit demişlerdi ya, bizimki hala öksürüyor, ama hırıltı yok, ateş yok burun tıkanıklığı yok.
Alsencim sizde varmıydı bunlar, biraz balgam var, ondan öksürüyor ama başka da birşey yok. Otururken öksürmüyor hiç, yatınca öksürüyor sadece.
Kocamın inadı yüzünden götüremedik hastaneye, az önce de tartıştık, adama laf anlatmak imkansız ya. internetten bronşit belirtilerine bakıyodum, bunlar değil benzemiyo dedim, bak bak diyo belki zatürredir.
Ayyyh, sen ol zatürre, gıcık[/QUOT
ah canım geçmiş olsun.biZm ateşimiz yoktu bol burun akıntısı öksürük ve nefes alırken hırıltılı nefes alıyordu.ama bizimde önce burun akıntısı ile başladı sonra öksürük derken böyle oldu.keşke erken götürseydim belki bu kadar ilerlemezdi.yavrum 10 tane iğne yedi.bence götür doktora yarım saatinizi almaz.
Bu erkekler hep aynı benimkide bişey yok der ben dedemizde götürdüm doktora düşün artık.
Burnunu bol bol temizle ve günde 3 çay kaşığı peditus verebilirsin balgamını atması içinde ventolin şurup bebekler için olanı var verebilirsin tatlım. Eğer normal soğuk algınlığı ise bunlar ile geçecektir
Selam gezdik geldik pek gezmek denemez iki cocukla gerci.hemen skiliyolar biri sorun cikarmasa biri cikariyor.
Biz bugun tane pirincli tane cavdarli yogurtlu corba ictik .ama cok az iciyolar ya bi kucuk bebe kavanozu kadar bile degil.gerci ben baya doyurucu ve yogun yapiyom corbayi sizce doyarlarmi.hemen oyun oynamak istiyolar skiliyolar kasik kasik yemekten.
Canım doymuşlardır büyük ihtimalle. Sık aralıklarla yediriyorsan sana yemeleri az gelebilir
Kizlar yaa goktuga artik sutu sadece geceleri icirwbiliyirum simdi 50cc icti pesine corba verdim. Sizde nasil ne yspsam acaba
ohh ıyı gelmıstır temız hava bebelere azcık ekmek dograsan mınım baya tok tutar yada ırmık az yıyınce aklım benımde takılıyo hep yıyıncede dunyalar benım olluyo bende kızlarıma pırasa puresı yedırdım baya koyu oyunla yedıler sımdı devrettım baba evı supuuruyor bende tenız havada pazara cıktımm
bilmiyorum tatlışkom, umarım alerjik diildir ya ben büyük oğlumda hala çekiyorum, bronşiyal astımı var. sürekli öksürük. bari bunda çıkmasa.Belki alerjiktir benim cocuklarda oyle cikti. Oyle kotu oksuruyorduki bende senin gibi arastirdim.brinsitmi acaba dedim. 2 dr gittim 2 side cigerleri temiz bogazinda balgam var demisti. Hiriltisida bogazdaydi. Gizli goturemiyomusun saglik ocagina gotur yarin
sadece uyurken mi emiyo yoksa uykuya dalarken mi. bizimki de artık sadece uykusu gelince emiyor, bi de uyurken. uyumadan önce karnı aç olursa da emmiyor mu?Kizlar yaa goktuga artik sutu sadece geceleri icirwbiliyirum simdi 50cc icti pesine corba verdim. Sizde nasil ne yspsam acaba
bilmiyorum tatlışkom, umarım alerjik diildir ya ben büyük oğlumda hala çekiyorum, bronşiyal astımı var. sürekli öksürük. bari bunda çıkmasa.
iyi fikir sağlık ocağı, yarın sabah götüreyim ben. umarım hava -2 falan olmaz da pusetiyle götürebilirim. çok soğuk burası ya bi de acayip esiyo, öyle soğuk olunca hiç çıkaramıyorum.
sadece uyurken mi emiyo yoksa uykuya dalarken mi. bizimki de artık sadece uykusu gelince emiyor, bi de uyurken. uyumadan önce karnı aç olursa da emmiyor mu?
ay sen de mi temizlik ya. bende şimdi bitirdim, pestilim çıktı. o ne yaa, nefret ediyorum. benden ev hanımı felan olmaz ya, nefret ediyorum ovalama ve toz alma işlerinden.
herkes gezmelerde heralde, burda da hava güneşliydi, şimdi kapandı, bakalım kaç derece dışarısı?
14 müş ama yarın yağışlı diyo
ah canım geçmiş olsun.biZm ateşimiz yoktu bol burun akıntısı öksürük ve nefes alırken hırıltılı nefes alıyordu.ama bizimde önce burun akıntısı ile başladı sonra öksürük derken böyle oldu.keşke erken götürseydim belki bu kadar ilerlemezdi.yavrum 10 tane iğne yedi.bence götür doktora yarım saatinizi almaz.
Bu erkekler hep aynı benimkide bişey yok der ben dedemizde götürdüm doktora düşün artık.
Burnunu bol bol temizle ve günde 3 çay kaşığı peditus verebilirsin balgamını atması içinde ventolin şurup bebekler için olanı var verebilirsin tatlım. Eğer normal soğuk algınlığı ise bunlar ile geçecektir
Teşekkür ederiz, o sizin tatlılığınız
Bilgiler içinde teşekkürler canım
Allah kabul etsin inşallah :)
Aynen bu şekilde bilgiler bulduk ama ilk hafta kesimi dışında net birşey bulamadık. Yeni kestik biz ve tartmadık :)
Bazı yerlerde gücü yettiğince gibi bilgiler var :44:
İlk hafta kestirmezsende ortalama birşey var galiba canımda onu tam bilemedik
Sanirim ac olmuyo bende illa 3 saat doldu hadi sut diyirum simdi oarktan eve geldik saat 1.30 da yemisti corbayi. Gelur gelmez emzurdim aldi. Demek ac kalmasi gerekiyo.bilmiyorum tatlışkom, umarım alerjik diildir ya ben büyük oğlumda hala çekiyorum, bronşiyal astımı var. sürekli öksürük. bari bunda çıkmasa.
iyi fikir sağlık ocağı, yarın sabah götüreyim ben. umarım hava -2 falan olmaz da pusetiyle götürebilirim. çok soğuk burası ya bi de acayip esiyo, öyle soğuk olunca hiç çıkaramıyorum.
sadece uyurken mi emiyo yoksa uykuya dalarken mi. bizimki de artık sadece uykusu gelince emiyor, bi de uyurken. uyumadan önce karnı aç olursa da emmiyor mu?
ay sen de mi temizlik ya. bende şimdi bitirdim, pestilim çıktı. o ne yaa, nefret ediyorum. benden ev hanımı felan olmaz ya, nefret ediyorum ovalama ve toz alma işlerinden.
herkes gezmelerde heralde, burda da hava güneşliydi, şimdi kapandı, bakalım kaç derece dışarısı?
14 müş ama yarın yağışlı diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?