2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Slm güzel anneler, nasılsınız.
Bugün evde pineklicez derken eşim hava çok güzel dışarı çıkalım diye aradı.
Baya yürüyüş yaptık, oğluşum bebek arabasında durmayı pek sevmiyor yaa, yaza sanırım kontrollü bisikletlerden almak zorunda kalıcaz.
Markete girince muhakkak alışveriş arabasına alıyoruz, aksi akdirde asla durmuyo bebek arabasında, kardeşe miras kaldı bebek arabamızda :)

Bugün ilkkez tavuk syuna çorba yaptım hiç güzel olmadı
Oğluşuma yediriyorum bende...

Tavuk suyuna çorba tarifi varmı arkadaşlar, ben yengemden aldım ama beceremedim sanırım, güzel olmadı

Kızlar selamlar herkese! Geçmişi okuyamadan direk dalıyorum ama sizlere bi sorum var!:44: Benim bu ek gıdalarla ilgili kafam epey karıştı! Bebeğin istekle yemesi yoksa günlük ne kadar ek gıda vermeliyiz? Benim oğlum sabahları muhallebi içinde 1'er tatlı kaşığı lor, ceviz, pekmez karışımı ve yanında biraz yumurta sarısı yiyor(kahvaltıya 5 gün önce başladık ve çok zorluk çekiyoruz), öğlen meyve püresinin içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ve 2 bisküvi koyuyorum, akşam da değişik sebze püreleri.. Günde 4-5 kez 5'er dakika filan emiyo(doğduğundan beri 6-7 dk.dan fazla emmez) Sorum şu yönde ben bu 3 öğünü ne kadar yedirmeliyim? :) Ben 100 cc (herhalde 1 çay bardağına filan denk geliyodur) kadar yediriyorum, yani toplamda 300 cc yapıyodur günde. Bu ay 100 gr. almış ve 7500 gr şimdilik! Daha çok yedirmeye çalışırsam da iyice memeden kesilcek gibi duruyo! (Çünkü geçen gün biraz fazla yedirdim, tüm gün emmedi ta ki geceye kadar) Ne dersiniz? Sizler ne kadar yediriyosunuz? Cevaplarınıza çok ihtiyacım var, zira çıldırmak üzereyim!

çok sağol canım, umarım soğuk algınlığıdır. senin zıpırcanlar nasıl oldu, toparlandılar mı?

Çok şükür kızımı son kontrolünde herşeyi normal dedi doktor şu an iyiyiz.umarım sizde hemen atlatırsınız.

Tatlım benim fikrimi sorarsan;

Eğer sütün varsa anne sütüne ağırlık vermen ek gıdayı da ver tabi ama doyuracak kadar değil sadece tatlarına alışsın diye.anne sütünün yerini hiçbirşey tutmaz.

Eki Görüntüle 653768

:)))

Selam herkese. Çok giremiyorum artık öğleden sonraları geziyoruz oğluşla.

Umarım herkes iyidir. Arkadaşlar bebek arabalarında bebeleri bağlayın ne olur. Başıma bir olay geldi Cumartesi günü. Allah şükür bir şey yok ama çok ciddi şeyler de olabilirdi. Bizim arabanın koltuğu biraz sert olduğu için minder koyup öyle oturtuyordum yavruyu tabii kemer de bağlanmıyordu. Kaymış, ön bara kafası sıkışmış. Ödüm koptu ömrümün yarısı gitti. Arabayı attım Sinir de oldum. En çok da kendime. Görmedim diye, bağlamadım diye, o arabayı aldım diye....

Neyse hepsini korusun Allah...

Sevgiler size ve bebelere :)

Alsencim öncelikle kuzun hastaymış ama atlatmışsınız çok şükür.. Gelmiş geçmiş olsun! Sütüm hiçbi zaman öyle foşur foşur olmadı! Ama bugüne kadar doğum kilosunun 3 katından 1 kg fazlasına çıkarabildi oğluşumu şükürler olsun! Ben de seninle aynı kanıdayım ama doktorum artık ek gıdaya ağırlık vermemi söyledi!:44: Nette yaptığım araştırmalarda her doktorun farklı görüşte olduğunu anladım, bizimle aynı görüşte olan(yani ek gıdanın günlük 150-200 cc arasında, anne sütü ağırlıklı) doktorlar da var! Kafam bu yüzden iyice karıştı.. Zaten dediğim gibi çok emen bi bebe de değil.. 3. aydan beri gecede 1 kez kalkıyo emmeye.. Bende süt olsa bile bu kadar az emmeyle doyar mı bilemiyorum..

Kuzuna çok geçmiş olsun canım! Çok şükür bi şeyi yokmuş yavrunun.. Allah korusun hepsini!

canım bence gayet iyi, ben oğlum o kavanozların yarısı kadar yiyince sewiniyorum:) yoksa benimki mi az yiyo?

Gunaydin Nasil hazirladin anlat bakem
ayri ayri kaselere anne sutu kendi yaptigim lor peyniri pekmez ve zeytinyagini koydum bugday ekmeginin icinden minik parcalar koparip bandira bandira yedirdim aralarda da su icirdim

ben d marketten pakette olanlardan aliyorum dogaldir diye dusunuyorum cunk son kullanma tarihi cok uzun degil

Canim gecmis olsun hersey kasla goz arasinda oluyor. Bugun biz d bir kaza atlattik. Disardaydik kizim da bi arkadasin kucagindaydi. Ben de uzaktan kola kutusunu gosteriyordum oyalamak icin. O arada bi anda elini atti kutuya ve kutunun agzina soktu parmaklarini ve isaret parmagini kesti kutu. Fazla aglamadi (asida agladigi kadar) ama cok kan akti ve ben cok kotu oldum tabi. Aynen senin gibi kendimi sucladim kutuyu gosterdim diye. Sonra yara bandi yapistirdik butun gun garip garip bakti parmagina

Fuliacim annesi olarak en iyi sen bilirsin bebeginin ne yiyecegini ne sevdigini. Ben bu konuda illa doktorun soyledigi ya da es dosttan duyulanin yapilmasi gerektigini dusunmuyorum. Her bebgin ek gidaya hazir oldugu zaman ve sevdigi yiyecekler farkli oluyor. Bence akisina birak nasilsa alisacak az az denemeye devam et bence

alsencim bebeklerin cok tatli hele arabadaki beraber fotograflarina bayildim masallah ikisine de

Kizlar yaa goktuga artik sutu sadece geceleri icirwbiliyirum simdi 50cc icti pesine corba verdim. Sizde nasil ne yspsam acaba

canım bnimki de karnı azzcık bile toksa kesinlikle ek gıda yemiyo. ben deşöyle yapıyorum artık, 3-4 saatlik aralıklarla acıkmasını bekliyorum önce ek gıdasını yediriyorum sonra üzerine emziriyorum hemen. ama böle olunca gündüz çok emmemiş oluyo çünkü ek gıda bazen doyuruyo ama akşam ve gece emiyo. verdiğim ek gıda da şöyle oluyo, sabah yumurta ve labne yanına pekmezli portakal suyu. bunları yedikten sonra azcık emiyo bazen hiç emmiyo, 3-4 saat sonra meyve veya sebze püresi max. 1 kavanoz yer o da çok nadiren üzerine yine emzirme, sonra yoğurt 1 kavanoz ve yine emzirme, daha soınra da zaten saat 7-8 oluyo sabaha kadar da 2 veya 3 kere emer o kadar

nerdesn tatlımkız sen altta adnı grmek ne güzel eylem de gelmş gitmiş

saol canım bizim dişimiz biraz sıkıntılı çıktı o yuzden pek giremedim ela ve sen nasılsın canım sayfada var mı bir sıkıntı

işte karşınızda eylül nisanın diş buğdayı ve 6 ay kına resimleri teyzeleri

Canım demek ki sütün yetiyor yoksa kilo alamazdı.benimde gögüslerim öyle dolu dolu değil ama yetiyor çünkü iyi kilo alıyor.bence hiç kafana takma.tabiki ek gıda ver ama az yiyorsada üzme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…