çok sağol canım, umarım soğuk algınlığıdır. senin zıpırcanlar nasıl oldu, toparlandılar mı?
Kızlar selamlar herkese!Geçmişi okuyamadan direk dalıyorum ama sizlere bi sorum var!:44: Benim bu ek gıdalarla ilgili kafam epey karıştı! Bebeğin istekle yemesi yoksa günlük ne kadar ek gıda vermeliyiz? Benim oğlum sabahları muhallebi içinde 1'er tatlı kaşığı lor, ceviz, pekmez karışımı ve yanında biraz yumurta sarısı yiyor(kahvaltıya 5 gün önce başladık ve çok zorluk çekiyoruz ), öğlen meyve püresinin içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ve 2 bisküvi koyuyorum, akşam da değişik sebze püreleri.. Günde 4-5 kez 5'er dakika filan emiyo(doğduğundan beri 6-7 dk.dan fazla emmez ) Sorum şu yönde ben bu 3 öğünü ne kadar yedirmeliyim? :) Ben 100 cc (herhalde 1 çay bardağına filan denk geliyodur) kadar yediriyorum, yani toplamda 300 cc yapıyodur günde. Bu ay 100 gr. almış ve 7500 gr şimdilik! Daha çok yedirmeye çalışırsam da iyice memeden kesilcek gibi duruyo! (Çünkü geçen gün biraz fazla yedirdim, tüm gün emmedi ta ki geceye kadar) Ne dersiniz? Sizler ne kadar yediriyosunuz? Cevaplarınıza çok ihtiyacım var, zira çıldırmak üzereyim!
Çok şükür kızımı son kontrolünde herşeyi normal dedi doktor şu an iyiyiz.umarım sizde hemen atlatırsınız.
Tatlım benim fikrimi sorarsan;
Eğer sütün varsa anne sütüne ağırlık vermen ek gıdayı da ver tabi ama doyuracak kadar değil sadece tatlarına alışsın diye.anne sütünün yerini hiçbirşey tutmaz.
Eki Görüntüle 653768
:)))
Selam herkese. Çok giremiyorum artık öğleden sonraları geziyoruz oğluşla.
Umarım herkes iyidir. Arkadaşlar bebek arabalarında bebeleri bağlayın ne olur. Başıma bir olay geldi Cumartesi günü. Allah şükür bir şey yok ama çok ciddi şeyler de olabilirdi. Bizim arabanın koltuğu biraz sert olduğu için minder koyup öyle oturtuyordum yavruyu tabii kemer de bağlanmıyordu. Kaymış, ön bara kafası sıkışmış. Ödüm koptu ömrümün yarısı gitti. Arabayı attımSinir de oldum. En çok da kendime. Görmedim diye, bağlamadım diye, o arabayı aldım diye....
Neyse hepsini korusun Allah...
Sevgiler size ve bebelere :)
Eki Görüntüle 653777 Eki Görüntüle 653778 Eki Görüntüle 653779 Eki Görüntüle 653780 Eki Görüntüle 653781
Haftasonu gezmesinden birkaç foto
Selam gezdik geldik pek gezmek denemez iki cocukla gerci.hemen skiliyolar biri sorun cikarmasa biri cikariyor.
Biz bugun tane pirincli tane cavdarli yogurtlu corba ictik .ama cok az iciyolar ya bi kucuk bebe kavanozu kadar bile degil.gerci ben baya doyurucu ve yogun yapiyom corbayi sizce doyarlarmi.hemen oyun oynamak istiyolar skiliyolar kasik kasik yemekten.
ayri ayri kaselere anne sutu kendi yaptigim lor peyniri pekmez ve zeytinyagini koydum bugday ekmeginin icinden minik parcalar koparip bandira bandira yedirdim aralarda da su icirdimGunaydinNasil hazirladin anlat bakem
ben d marketten pakette olanlardan aliyorum dogaldir diye dusunuyorum cunk son kullanma tarihi cok uzun degilnasılsnız hanımlar??ben gecmısı okuyamadım bı turlu 8mart kadınlar gunundede kendımı affettım....okumuyorum dırek dalıyorum
bızım burda hava asırı ruzgarlı sız neguzel gezıyosunuz bızde gezebılsek yaa...esımde arkadaslarıyla yuzmeye gıttı cok kızgınım ona
oglusa ılkkez kerevız corbası vercem umarım begenır.bıraz once havuc rendeledım camrendeden .yogurda kattım bırazda cevız dovdum ve zeytın yagı pek begenmedı puturlu gıdalara pek alısamadı henuz.
???bu tam bugday cavdar yulaf ekmegını marketerden alsak dogal mıdır acaba ??posetlenmıs olanlar.fırınlarda pek bulamıyorum kepeklı dısında???
Canim gecmis olsun hersey kasla goz arasinda oluyor. Bugun biz d bir kaza atlattik. Disardaydik kizim da bi arkadasin kucagindaydi. Ben de uzaktan kola kutusunu gosteriyordum oyalamak icin. O arada bi anda elini atti kutuya ve kutunun agzina soktu parmaklarini ve isaret parmagini kesti kutu. Fazla aglamadi (asida agladigi kadar) ama cok kan akti ve ben cok kotu oldum tabi. Aynen senin gibi kendimi sucladim kutuyu gosterdim diye. Sonra yara bandi yapistirdik butun gun garip garip bakti parmaginaEki Görüntüle 653768
:)))
Selam herkese. Çok giremiyorum artık öğleden sonraları geziyoruz oğluşla.
Umarım herkes iyidir. Arkadaşlar bebek arabalarında bebeleri bağlayın ne olur. Başıma bir olay geldi Cumartesi günü. Allah şükür bir şey yok ama çok ciddi şeyler de olabilirdi. Bizim arabanın koltuğu biraz sert olduğu için minder koyup öyle oturtuyordum yavruyu tabii kemer de bağlanmıyordu. Kaymış, ön bara kafası sıkışmış. Ödüm koptu ömrümün yarısı gitti. Arabayı attımSinir de oldum. En çok da kendime. Görmedim diye, bağlamadım diye, o arabayı aldım diye....
Neyse hepsini korusun Allah...
Sevgiler size ve bebelere :)
Kizlar yaa goktuga artik sutu sadece geceleri icirwbiliyirum simdi 50cc icti pesine corba verdim. Sizde nasil ne yspsam acaba
nerdesn tatlımkız sen altta adnı grmek ne güzel eylem de gelmş gitmiş
işte karşınızda eylül nisanın diş buğdayı ve 6 ay kına resimleri teyzeleri
Eki Görüntüle 653853 Eki Görüntüle 653854 Eki Görüntüle 653854 Eki Görüntüle 653855 Eki Görüntüle 653856 Eki Görüntüle 653857 Eki Görüntüle 653858 Eki Görüntüle 653860
Alsencim öncelikle kuzun hastaymış ama atlatmışsınız çok şükür.. Gelmiş geçmiş olsun!Sütüm hiçbi zaman öyle foşur foşur olmadı! Ama bugüne kadar doğum kilosunun 3 katından 1 kg fazlasına çıkarabildi oğluşumu şükürler olsun! Ben de seninle aynı kanıdayım ama doktorum artık ek gıdaya ağırlık vermemi söyledi!:44: Nette yaptığım araştırmalarda her doktorun farklı görüşte olduğunu anladım, bizimle aynı görüşte olan(yani ek gıdanın günlük 150-200 cc arasında, anne sütü ağırlıklı) doktorlar da var! Kafam bu yüzden iyice karıştı.. Zaten dediğim gibi çok emen bi bebe de değil.. 3. aydan beri gecede 1 kez kalkıyo emmeye.. Bende süt olsa bile bu kadar az emmeyle doyar mı bilemiyorum..
Maşallah kızımızda pek güzelmiş
işte karşınızda eylül nisanın diş buğdayı ve 6 ay kına resimleri teyzeleri
Bayıldım bayıldım ba-yıl-dım!Yavruların bal gibi Alsencim, Allah nazarlardan korusun! E anneleri de güzel hatunmuş, bebeler de güzel olcak tabi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?