• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim derin6344, aynen dediğin gibi gün içerisinde değişiyor duruma göre.

bu aralar beni normal olabilecekken sezaryen olacak olma vicdan azabı sarmaya başladı. 1-2 kişi neden normal doğurmuyorsun ki o zaman herşey yolundaysa deyince eve geldiğimde bi hüzün kaplıyor içimi. tamam benim vermem gereken bi karar da, ne bileyim tarihini alıp 7 kat kesilip ameliyata giriyosun. sonrası da düşündürüyor.

normali bekleyeyim de epiduralle yapayım desem, bencilce bulabilirsiniz ama sanırım ayın 14üne kadar da bekleyemicem gibi görünüyor. hem özlem merak hem de bu sıcaklarda artık taşıyamama ve her günün aynı olma psikolojisi..

Yok canim bu degil cok büyük bu kiz zaten dogduklarinda en fazla 38cm oluyo 69 cok fazla

Ama bu mm hesabı değişiyormu acaba

BPD: 90,8mm
AC : 313,5MM
Fl:69,4mm yazıyor.

1-BPD: Biparyetal çap (ing=BiParietal Diameter). Bebeğin şakakları seviyesinden alınan bir kesitin yatay çapının (bir şakaktan diğer şakağa) milimetre olarak değerlendirilmesidir. Bu parametre ölçüldüğünde ultrasonun verdiği gebelik haftası 26. haftaya kadar ±7 gün hata payıyla gerçek gebelik haftasını verir. 26. haftadan sonra hata payı daha yüksektir.

3-AC: Karın çevresi (ing= Abdominal Circumference). Hemen kalbin altından alınan bir kesitte bebeğin karın çevresinin milimetrik olarak değerlendirilmesidir. Hatapayı nispeten yüksek bir parametredir ve özellikle diğer parametreler ile uyumsuz bulunduğunda klinik önem kazanır

-FL: Uyluk kemiği uzunluğu (ing=Femur Length). Uyluk kemiği vücudun en uzun kemiğidir ve bacağın üst kısmında yeralır. Özellikle 26. gebelik haftasından sonra gebelik haftasını ±10 gün hatapayıyla verir. Hiç takibe gelmemiş ve SAT'ını bilmeyen anne adaylarında bu kadar yüksek hatapayı bile gebelik haftasını değerlendirmek açısından önem kazanır ve bu anne adaylarında FL'nin verdiği hafta esas alınır ve gebelik takibi bu sonuca göre yönle

Ama bu mm hesabı değişiyormu acaba

BPD: 90,8mm
AC : 313,5MM
Fl:69,4mm yazıyor.

1-BPD: Biparyetal çap (ing=BiParietal Diameter). Bebeğin şakakları seviyesinden alınan bir kesitin yatay çapının (bir şakaktan diğer şakağa) milimetre olarak değerlendirilmesidir. Bu parametre ölçüldüğünde ultrasonun verdiği gebelik haftası 26. haftaya kadar ±7 gün hata payıyla gerçek gebelik haftasını verir. 26. haftadan sonra hata payı daha yüksektir.

3-AC: Karın çevresi (ing= Abdominal Circumference). Hemen kalbin altından alınan bir kesitte bebeğin karın çevresinin milimetrik olarak değerlendirilmesidir. Hatapayı nispeten yüksek bir parametredir ve özellikle diğer parametreler ile uyumsuz bulunduğunda klinik önem kazanır

-FL: Uyluk kemiği uzunluğu (ing=Femur Length). Uyluk kemiği vücudun en uzun kemiğidir ve bacağın üst kısmında yeralır. Özellikle 26. gebelik haftasından sonra gebelik haftasını ±10 gün hatapayıyla verir. Hiç takibe gelmemiş ve SAT'ını bilmeyen anne adaylarında bu kadar yüksek hatapayı bile gebelik haftasını değerlendirmek açısından önem kazanır ve bu anne adaylarında FL'nin verdiği hafta esas alınır ve gebelik takibi bu sonuca göre yönle
Canim normalde bpd varya hemen onun altında yazmasi lazım ama yazmiyo seninki

canlarım zaten dikişlerin üzerinde bandaj oluyor bi sıkıntı olmaz. ilk gün için gecelik aha iyi tuvalete falan giderken eğilemezsiniz çünkü zor oluyor.daha sonra ben pijama giydim ama şimdi de hastaneye gecelik götürücem ilk etap için.
sezeyanı bu kadar göznüzde büyütmeyin.hayırlısıyla sağlıkla zamanında gelsinler de duymazsınız bile onları;)

sağol canım sadece spinal mi-epidural mi-genel mi daha iyi onu düşünüyorum.ordaki hemşire kız spinal oldum memnunum dedi.acaba genel anestezi mi olsam.büyük ihtimal sez olacam

sağol canım sadece spinal mi-epidural mi-genel mi daha iyi onu düşünüyorum.ordaki hemşire kız spinal oldum memnunum dedi.acaba genel anestezi mi olsam.büyük ihtimal sez olacam

bende sezeryan olcam ama nasıl olcağı konusunda çook kararsızım genelmi spinal mi epidural mı yarın doktorumla konuşcam bunu

Canlarım dogum yaptım .ama maalesef 8 cm açılmama ve sancılara rağmen bası kanala inmedi . Acil sezeryana alındım. Bebeğimin kordonu boynuna dolanmış . Simdi yanımda sukur. Bal gibi birsey

Gözünaydın cnm.Allah uzun sağlıklı ömürler versin.Darısı başımıza..

Valla bilmiyorumki lapinucum, tek bildiğim bişey var, bebeğim zayıf :(
karın çevreside geçen haftaya göre daha az çıkmış :(

Valla bilmiyorumki lapinucum, tek bildiğim bişey var, bebeğim zayıf :(
karın çevreside geçen haftaya göre daha az çıkmış :(

Merak etme canim varsın zayıf olsun saglikli olsunda zayıf bebek daha çabuk büyüyor
Ya benim kizcem oda zayıf teyzesi ama napim saglikli olsunda diyorum Gerisi önemli degil

selam kızlarr benden size tavsiye genel anestezi olmayın sezeryanı yani son tercihiniz olsun.o uyandıktan sonraki acı anlatılmaz bide kalkarken daha çok zorlanılıyo diye düşünüyorum tabii sizin kararınız.spinal noluyo bu arada ayy ben yorulmuşum kafa durdu temizliğimi bitirdim bugün cam kapı pencere hepsi bitti öldüm valla basım döndü bi yemekten önce ama bitti bnm yapabileceğim bişey kalmadı kızıma bakmak ve bebişimi doğurmaktan başka :52: :49:

Rabim saglikla bebeğine kavuşmayı nasip etsin

inşallah canım.çok heyecanlıyım walla. sütüm gelcek mi bebişim sağlıklı mık her şeyi tam mı böle
tuhaf düşünceler sardı beni.. dr. bebeşim çok haterket etmiyo zaten. sancı felanda yok. bugün sanki
iyice aşağıya indi gibi geldi bana. onun poposunu ısırıcam doğsunda:16::16::16::16::16::16::16::16:

Merak etme canim varsın zayıf olsun saglikli olsunda zayıf bebek daha çabuk büyüyor
Ya benim kizcem oda zayıf teyzesi ama napim saglikli olsunda diyorum Gerisi önemli degil

Aynı kaderi paylaşıyoruz :) Kaç kilo canımcım?
Heyecanlar başladımı kızlar, bana 2 hafta çok uzun geliyo be yaa, haftaya gelse oğlum çok memnun olucam :)
Öpüp koklayayım istiyorum süt kokulu, tatlı oğlumu :emir_bebek:

kızlar ben de bu cuma sezaryen olcam Allah yardımcımız olsun.:nazar::nazar::nazar::nazar:

şimdiden sana iyi doğumlar canım hayırlı uğurlu olsun Allah anneli babalı bir evde huzur içinde büyütmeyi nasip etsin,dualarımız seninle olacak mübarek günde doğum yapacaksın inşallah.bizi de dualarında unutma olur mu?

canım benim ilki acil olduğu için mecburi genel anesteziydi.ama bu sefer bi aksilik olmazsa inşallah doktorun yönlendirmesine göre epidural ya da spinal olmak istiyorum.bebişi bu sefer kucağım almak istiyorum hemen.

Merhabe sevgili anneler,
Salı günü kızım doğdu. Hikayemizde olağandışı bir şey yok Allaha şükür. Herşey istenilen şekilde oldu. Gayet iyiyiz. Sezeryan ve epidural ile doğum yaptım.Hastanedeki odamızdan naklen yazıyorum. Yarın öğlen çıkacağız. Sütümüz ve emiş iyi. Nazar değmesin.
Detayda merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. Sizleri de bir hayırlısıyla bebişleriniz kucağınızda duymak üzere, sevgiler.

Merhabe sevgili anneler,
Salı günü kızım doğdu. Hikayemizde olağandışı bir şey yok Allaha şükür. Herşey istenilen şekilde oldu. Gayet iyiyiz. Sezeryan ve epidural ile doğum yaptım.Hastanedeki odamızdan naklen yazıyorum. Yarın öğlen çıkacağız. Sütümüz ve emiş iyi. Nazar değmesin.
Detayda merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. Sizleri de bir hayırlısıyla bebişleriniz kucağınızda duymak üzere, sevgiler.

Canım geçmiş olsun gözünüz aydın, Rabbim analı babalı büyütsün inşaallah. Darısı bizim başımıza :16:

Merhabe sevgili anneler,

canım hayırlı olsun.allah analı babalı büyütsün inşallah.darısı bizlerin de başına...minik prensesi bizim için de kokla annesi:16::16::16:

Back
X