slm arkadaşlar benim bi sorum olacak özellikle yeni doğum yapmış olan annelere... şuan bebişim 12günlük ama ilk iki gün sütüm gelmediği için hastanede mama takwiyesi yapılmak zorunda kalındı sonra sütüm geldi fakat sarılık değeri yükseldiği için hem mama takwiyesi hem emzirme şeklinde dewam ettik.. şuanda 6gündür kendim sütümde çoğaldığı için mamayı kendim kestim sadece emziriyorum özelliklede 2saatte bir meme weriyorum ama sorunum yada benim kafaya taktığım gece uyandıramıyorum kendisi en fazla bir kere uyanıyor yada uyanmıyor bu seferde çok uzun aç kalmış oluyor ne yaptıysam uyandıramıyorum şimdi gece hiç uyandırmayıp kendi ağlamasını mı beklemeliyim... acıkmazmı bebeğim?? yani buradada yeni doğum yapmış arkadaşlar çok.. sizin bebekleriniz gece ağlayıp meme istiyormu yoksa sizmi uyandırmaya çalışıyorsunuz doğrusu nedir kızlar yardımcı olurmusunuz ....
slm arkadaşlar benim bi sorum olacak özellikle yeni doğum yapmış olan annelere... şuan bebişim 12günlük ama ilk iki gün sütüm gelmediği için hastanede mama takwiyesi yapılmak zorunda kalındı sonra sütüm geldi fakat sarılık değeri yükseldiği için hem mama takwiyesi hem emzirme şeklinde dewam ettik.. şuanda 6gündür kendim sütümde çoğaldığı için mamayı kendim kestim sadece emziriyorum özelliklede 2saatte bir meme weriyorum ama sorunum yada benim kafaya taktığım gece uyandıramıyorum kendisi en fazla bir kere uyanıyor yada uyanmıyor bu seferde çok uzun aç kalmış oluyor ne yaptıysam uyandıramıyorum şimdi gece hiç uyandırmayıp kendi ağlamasını mı beklemeliyim... acıkmazmı bebeğim?? yani buradada yeni doğum yapmış arkadaşlar çok.. sizin bebekleriniz gece ağlayıp meme istiyormu yoksa sizmi uyandırmaya çalışıyorsunuz doğrusu nedir kızlar yardımcı olurmusunuz ....
Merhaba kızlar.
Benim de sıkıntılar artmya başladı iyice. nasıl oturacağımı bilmiyorum,rahat edemiyorum. normal otursam ayaklarım şişiyor, nefesim de daralıyor,kızım çok yukarda çünkü..yan otursam belim ağrıyor..
bi de bu bilinmezlik çok kötü.ne zaman doğum olacak,ben anlayacak mıyım doğum sancısı olduğunu...falan...bir sürü düşünce var.bi de benim bebek iri olabilirmiş,iri olursa mecburen sezeryan..
doktora yarın gitcez bakalım ne diycek..en son gittiğimde suyu azalmış, ne kadar erken doğum yaparsan o kadar iyi olur demişti. ben de beklemedeyim yani anlıycağınız :)
en son doğum tarihi 17 aralık çıkmıştı. belki de son 1 günümdür kimbilir :)
mrhb kızlar bende bugün doktora gittim kasılmalarım başlamış normalde 20 de sezeryan olacaktım ama 18ne aldık şimdilik tarihi hayırlısı bakalım.
BEN DE hala doğurmadım kızlar. 5 günüm kaldı. normal doğum istiyorum ama hayırlısı tabi...
kızlar gecedoğru düzgün uyuyamadım oğlum hep kıprp kıpırdı. sürekli kalktım evin içinde turladım
sancım yok fakat bacak aram çok fena ağrıyor hele çocuk kıpırdadıkça çıkacak gibi oluyor ve iğne bbatırıyolar sanki. karnım çok aşağıda ve önde yanlardan hiç genişleme olmadığından bazen o kadar canımı yakıyorki yürürken karnımı kaldırıyorum hafiften =)
yan yatarken karnımın altında ince yastık yerleştiriyorum =) çok yoruldum artık iyice ağırlaştım çarşamba sezeryan olacağım bebek iri olduğundan. aslında daha da erken alınabilirdi de işte normal istediğimden 4e ulaşana kadar bekleyelim dedik :)
bakalım hayırlısı annemde bugün geliyorçok az kaldı ama en zorgünlerindeyim sanki:18:
forumda ne kadar sezeryan var. normal doğuran çok az. sanki hem anne adayları hem doktorlar en ufak bir riskte sezeryan istiyorlar. hiç normali denemiyorlar. %80 falan sezeryan herhalde forumda. bu kadar fazlası normal değil bence. ben normal istiyorum. son ana kadar da deneyeceğiz ama tabi ki önemli bir risk olursa sezeryana döneceğiz...
Evt aynı konu bnmde dikkatimi çekiyo, ve malesef özel hastanelerde sezeryana meyill var evt. Bu hafta cünkü kontrolumde bnmde başıma gldi diebilirim henuz bebişim 3.500 kg olmuş aşırı bi irilik filanda yok ölçümlerde sadece başı 4-5 gün önde gidiyo hep şimdide öle çıktı ve bana haftaiçi gel pelvise uygunmu diilmi bakalım yoksa önümüzdeki hafta cumartesi günün doluyo zaten yatışını yaparız dedi hemen. Buda benı soğuttu doktordan gerçkten. Günü hemen dolan dğrmak zorunda diilki ayrıca bnm suyu vs ii sorun yok. henuz 40 dolmadan sezeryan demesi saçma.
Bide annem de diyoki eskiden öle çatıymş fln muayene yokmuş yanı sonuçta tıbbende doğum anında en iyi anlaşılıyomuş bebeğin çkp çıkamayacağı. Oyuzdenn bnde 40 ım bitmeden gitmicem .sadece kontrol amaçlı gidicem ve kendi sancım vs gelince gidicem. He tabi bu arada bi farklılık harekette azalma olursa orası ayrı. Ama gerçkten para koparmak istiyo çoğuu doktorr ve hsatene.. AMA devlet hastanelerinde eminim böle sorun yoktur ilk öncelik normal doğumdan yana oluyor.. Son an aksilik olur çıkmazsa filan sezeryana dönüyolarr.. Bayağı uzun yazdım ama inş anlatmak istedklerimi anlatabilmişimdir :)))) dolmuşummm bayağııı
selam kızlar, henüz doğuramadım bacaklarım çok fena durumda otursam kalkmak zor geliyo . . Annemler geldi ama çok da iyi gelmediler bana daha çok sinir bozukluğu oldu neysedr açılmam olmadığını söyledi bu hafta da olmazsa sunı sancı ya da sezeryan diyo umarım bu hafta gelir tatlı cadım
merhaba ,ben ocak annesiyim fakat aralıkta doğum yapıcam ,beni ilgilendirmez kimseyi korkuytmakta istemem ama ,kendi sancım gidince gidicem demişsin ,buna nasıl karar vericeksiniz ?
ya bebek dışkısını yemeğe başlarsa ,ya günü geldiği halde sancınız olmaz ise,ya erken yumurtladığınız için 5-4 gün önce miladınız dolmışsa vsvs..
bence ne olursa olsun dr unuza güvenin ,ona bu konuda kararlı olduğunuzu hissettirin ama ne olur ,sancınnızı falan beklemeyin ,çünkü çok yakın bi zamanda arkadaşımın başına nahoş bi olay geldi,normal doğum istiyordu ,son anda tereddütüoldu ,druna güvenini kaybetti siizin gibi ...
zor oldu daha sonrası ,detaya girmek istemiyorum ...
normal yada sezeryan kıyaslaması için yazmıyorum bunu elbtte ,sadece yeni tanık olduğum bi olay ile aynı cümleleri duyunca yazma gereği duydum ...
allah hepimize hayırlı dğumlar nasip etsin
bende normal doğumu çok istedim ama bebeğim ters olduğu için sezaryen oldum
dr sezaryen dediğinde bi an bile tereddüt etmeden kabul ettim
sonuçta önemli olan bebeğimin hayatı ve sağlığıydı bence bu kadar diretmemek lazım sezaryen gerekiyorsa vardır bi hayır
evet kizlar son 11 gunun icine girdik veee biz hala annemizin karninin icindeyiz..ayrilmak istemiyoruz....
sali gunu dr.a gidicez......bakalim dr. teyzemiz ne diyecek...........
ayyy canim bizim kiz ilk torun ve ailede hic bebek yok ilk bebek olacak...herkes heyecanla bekliyor....onlarin heyecani beni dahada sabirsizlastiriyor....:) hayırlısı olsun canım ..biz sabırla beklıyoruz ,çevremızdekilerde eksik kalmıyo millet arayıp soruyo hergün dokuz doğurduk sen doğuramadın die :)))
:)) heheh aynen canım bnmde eşiminde ailesi için ilk torun , şanslıyızzz heralde bu konuda :) .ayyy canim bizim kiz ilk torun ve ailede hic bebek yok ilk bebek olacak...herkes heyecanla bekliyor....onlarin heyecani beni dahada sabirsizlastiriyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?