CNm hayırlı olsun ne guzel kavusnussun bebısıne)senınle 1gun varmış aramızda ben ala beklemedeyım ama sancım olursa dıe cok korkuyorum kızım geceleı cok kpırdanıyor korkutuyor benı;((normal dogum mu yptın CNm sen ??
merhaba kızlar,
artık doğumu bekleyen çok az kişi kalmış,inşallah hayırlısıyla sağlıkla atlatırsınız siz de..
doğum yapan arkadaşlar Allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeklerinizi..
biz de kızımla birbirimize alışmaya çalışıyoruz,10 günlük olduk artık,gece uykumuz hiç yok,kızım saat 03:00 ' e kurmuş kendini,her gece aynı saatte uyanıp sabah 08:00 'e kadar da uyumuyor, gündüz de uyuduğu vakitleri değerlendirip ben de yatayım diyorum ama anında mızıldanmaya başlıyor,minik kuşum bir süre daha zombi gibi gezdircek annesini anlaşılanzamanla rayına oturacak inş.
kızlar benim bebeğim 5 günlük kakasında yeşil sarı renkli lifli gibi bazı topak topak kakası çıkıyor macun gibi neden acaba?
çok geçmiş olsun cnm..çok şükür rabbim korumuş sizi..yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik sağlıkla kucağımıza alalım artık...
Eveeettt geliyo valla bebek hadi hayırlı doğumlar allah bi avazda kurtulmayı nasip etsin inşallaahhh..Selam herkese bu gün kan ve koyu renkli akintim var ve ara ara
Sancim oluyo bebeğim mi geliyor ve ben anlamıyorum ne yapmalıyım
Yardim
forumda ne kadar sezeryan var. normal doğuran çok az. sanki hem anne adayları hem doktorlar en ufak bir riskte sezeryan istiyorlar. hiç normali denemiyorlar. %80 falan sezeryan herhalde forumda. bu kadar fazlası normal değil bence. ben normal istiyorum. son ana kadar da deneyeceğiz ama tabi ki önemli bir risk olursa sezeryana döneceğiz...
slm arkadaşlar benim bi sorum olacak özellikle yeni doğum yapmış olan annelere... şuan bebişim 12günlük ama ilk iki gün sütüm gelmediği için hastanede mama takwiyesi yapılmak zorunda kalındı sonra sütüm geldi fakat sarılık değeri yükseldiği için hem mama takwiyesi hem emzirme şeklinde dewam ettik.. şuanda 6gündür kendim sütümde çoğaldığı için mamayı kendim kestim sadece emziriyorum özelliklede 2saatte bir meme weriyorum ama sorunum yada benim kafaya taktığım gece uyandıramıyorum kendisi en fazla bir kere uyanıyor yada uyanmıyor bu seferde çok uzun aç kalmış oluyor ne yaptıysam uyandıramıyorum şimdi gece hiç uyandırmayıp kendi ağlamasını mı beklemeliyim... acıkmazmı bebeğim?? yani buradada yeni doğum yapmış arkadaşlar çok.. sizin bebekleriniz gece ağlayıp meme istiyormu yoksa sizmi uyandırmaya çalışıyorsunuz doğrusu nedir kızlar yardımcı olurmusunuz ....
slm arkadaşlar benim bi sorum olacak özellikle yeni doğum yapmış olan annelere... şuan bebişim 12günlük ama ilk iki gün sütüm gelmediği için hastanede mama takwiyesi yapılmak zorunda kalındı sonra sütüm geldi fakat sarılık değeri yükseldiği için hem mama takwiyesi hem emzirme şeklinde dewam ettik.. şuanda 6gündür kendim sütümde çoğaldığı için mamayı kendim kestim sadece emziriyorum özelliklede 2saatte bir meme weriyorum ama sorunum yada benim kafaya taktığım gece uyandıramıyorum kendisi en fazla bir kere uyanıyor yada uyanmıyor bu seferde çok uzun aç kalmış oluyor ne yaptıysam uyandıramıyorum şimdi gece hiç uyandırmayıp kendi ağlamasını mı beklemeliyim... acıkmazmı bebeğim?? yani buradada yeni doğum yapmış arkadaşlar çok.. sizin bebekleriniz gece ağlayıp meme istiyormu yoksa sizmi uyandırmaya çalışıyorsunuz doğrusu nedir kızlar yardımcı olurmusunuz ....
eğer bebeğinde sarılık varsa 2 saatte bir emzirmelisin sarılık olduğu için uyanamıyordur bebeğin emzirmezsen sarılık değerleri artar ve hastanede tedavi görür bebeğin benim kızımda da sarılık vardı ben 2 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyordum hatta geceleri alarm kuruyordum uyanamazsam diye sonra dışkıyla attık sarılığı çok şükür [/Qpazartesi ölçüldü değeri 13ten 9a düşmüş hatta 140gr almış yani sarılıkla artık ilgimiz kalmadı diye düşünüyorum benim için sorun olan gece uyandırıp her iki saatte bir meme wermem gerekiyormu çünkü gündüzde bi sıkıntı yok ama gece uyanmıyor yada çok zor uyanıyor sizde gece kendinizmi uyandırıyorsunuz yoksa ağlayıp kendisi uyanıyormu yani hakkaten bu konuda çok sıkıntıdayım ne yapacağımı şaşırdım
normaldir canım anne karnındayken olan kakasını anca bitirir benim kızında öyle oldukızlar benim bebeğim 5 günlük kakasında yeşil sarı renkli lifli gibi bazı topak topak kakası çıkıyor macun gibi neden acaba?
benim bebeğim son haftada ters döndüğü için normal olmadı malesefforumda ne kadar sezeryan var. normal doğuran çok az. sanki hem anne adayları hem doktorlar en ufak bir riskte sezeryan istiyorlar. hiç normali denemiyorlar. %80 falan sezeryan herhalde forumda. bu kadar fazlası normal değil bence. ben normal istiyorum. son ana kadar da deneyeceğiz ama tabi ki önemli bir risk olursa sezeryana döneceğiz...
hayırlısı canım ya allah sağlıkla kavuştursunMerhaba kızlar.
Benim de sıkıntılar artmya başladı iyice. nasıl oturacağımı bilmiyorum,rahat edemiyorum. normal otursam ayaklarım şişiyor, nefesim de daralıyor,kızım çok yukarda çünkü..yan otursam belim ağrıyor..
bi de bu bilinmezlik çok kötü.ne zaman doğum olacak,ben anlayacak mıyım doğum sancısı olduğunu...falan...bir sürü düşünce var.bi de benim bebek iri olabilirmiş,iri olursa mecburen sezeryan..
doktora yarın gitcez bakalım ne diycek..en son gittiğimde suyu azalmış, ne kadar erken doğum yaparsan o kadar iyi olur demişti. ben de beklemedeyim yani anlıycağınız :)
en son doğum tarihi 17 aralık çıkmıştı. belki de son 1 günümdür kimbilir :)
canım benim kızımda sarılık doktorumuz mutlaka emzir kesinlikle 2 saati geçmesin dedi
sarılıklı bebekler çok uyurlarmış mutlaka uyandırıp emzirmen gerek eğer sık sık emzirmezsen sarılığı yükselir normal sarılık emzirmeyle atılırmış
kızımda 20 günlük oldu anne sütü sarılığı olduğu için sarılığı biraz uzun sürermiş hala zorla uyandırıyorum ama yinede emziriyorum
doktor altını felan aç burnunu sık uyanır dedi bende uyanana kadar çok şey yapıyorum bazen 1 saat sürüyor uyandırmam ama yinede vazgeçmiyorum
eğer bebeğinde sarılık varsa 2 saatte bir emzirmelisin sarılık olduğu için uyanamıyordur bebeğin emzirmezsen sarılık değerleri artar ve hastanede tedavi görür bebeğin benim kızımda da sarılık vardı ben 2 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyordum hatta geceleri alarm kuruyordum uyanamazsam diye sonra dışkıyla attık sarılığı çok şükür [/Qpazartesi ölçüldü değeri 13ten 9a düşmüş hatta 140gr almış yani sarılıkla artık ilgimiz kalmadı diye düşünüyorum benim için sorun olan gece uyandırıp her iki saatte bir meme wermem gerekiyormu çünkü gündüzde bi sıkıntı yok ama gece uyanmıyor yada çok zor uyanıyor sizde gece kendinizmi uyandırıyorsunuz yoksa ağlayıp kendisi uyanıyormu yani hakkaten bu konuda çok sıkıntıdayım ne yapacağımı şaşırdım
doktor bana ilk bir ay önemli sürekli emzir dedi ben hala uyandırıp emziriyorum 2 haftada 500 gr aldı kızım bence aç kalır sen uyandır çünkü bebeğe kalsa günün üçte ikisini uyursen denilene bakma canım acıkıp ağlaması için çok erken daha
doktor bana ilk bir ay önemli sürekli emzir dedi ben hala uyandırıp emziriyorum 2 haftada 500 gr aldı kızım bence aç kalır sen uyandır çünkü bebeğe kalsa günün üçte ikisini uyursen denilene bakma canım acıkıp ağlaması için çok erken daha
haklısın canım teşekkür ederim...
haklısın canım teşekkür ederim...
önemli değil canım şunuda söyliyim en son pazar günü gittik doktora
ben sordum gaz sancısı olunca uyuyamıyor yarım satte bir emmek istiyor bi zararı olurmu diye kesinlikle olmaz ilk ayında ne kadar emse okadar çabuk toparlar
kırkı çıkınca belli bi düzende emzirirsin dedi
bol sütlü günler canım size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?