2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Allah in izni ile bizde sali gununu bekliyoruz.Bebegim dönmedigi icin sezeryan olucam.Allah herkesin yardimcisi olsun.Su birkac gun gecmek bilmiyor insan zaman azaldikca daha cok sabirsizlaniyor.Bütün dogum yapanlara hayirli olsun Allah anali babali büyütsün.Dogumu bekleyenlerinde yardimcisi olsun.

Teşekkürederim canım çok saol darısı senin başına sağlıkla sıhhatle inş :)) kıpırdasın canım ondan korkma eger kıpırdamazsa kork :) sezaryen oldum mecbur canım bebeğîmin suyu bitmiştî açılmam yoktu rahimağzıda çok sert olunca normali göze alamadım sezaryen oldum

kızlar benim bebeğim 5 günlük kakasında yeşil sarı renkli lifli gibi bazı topak topak kakası çıkıyor macun gibi neden acaba?

bizim de gece uykumuz pek yok,ama sizinki biraz daha kötüymüş.Bu günler de geçecek elbet.

kızlar benim bebeğim 5 günlük kakasında yeşil sarı renkli lifli gibi bazı topak topak kakası çıkıyor macun gibi neden acaba?

benim minik de o şekilde yapıyor cnm,normaldir

kızlar gecedoğru düzgün uyuyamadım oğlum hep kıprp kıpırdı. sürekli kalktım evin içinde turladım
sancım yok fakat bacak aram çok fena ağrıyor hele çocuk kıpırdadıkça çıkacak gibi oluyor ve iğne bbatırıyolar sanki. karnım çok aşağıda ve önde yanlardan hiç genişleme olmadığından bazen o kadar canımı yakıyorki yürürken karnımı kaldırıyorum hafiften =)
yan yatarken karnımın altında ince yastık yerleştiriyorum =) çok yoruldum artık iyice ağırlaştım çarşamba sezeryan olacağım bebek iri olduğundan. aslında daha da erken alınabilirdi de işte normal istediğimden 4e ulaşana kadar bekleyelim dedik :)

bakalım hayırlısı annemde bugün geliyor çok az kaldı ama en zorgünlerindeyim sanki:18:

forumda ne kadar sezeryan var. normal doğuran çok az. sanki hem anne adayları hem doktorlar en ufak bir riskte sezeryan istiyorlar. hiç normali denemiyorlar. %80 falan sezeryan herhalde forumda. bu kadar fazlası normal değil bence. ben normal istiyorum. son ana kadar da deneyeceğiz ama tabi ki önemli bir risk olursa sezeryana döneceğiz...

son iki gecedir kasılmalarım cok sıddetlendi ama karnım ınmedi hiç aşagı.. akıntılarım var ama cok da degıl geceleri bacak aram cok agrıyor dönerken cok acı cekıyorum belırtıler sımdılık bukadar oğluşum hala dönmedi çok inat cıktı bakalım bızım dogumumuz nasıl ve ne zaman olucak

çok geçmiş olsun cnm..çok şükür rabbim korumuş sizi..yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik sağlıkla kucağımıza alalım artık...

Teşekkür ederim nurcum sağolasın. hakikaten öyle bekle bekle son günlerde başıma bi iş gelirse naparım ben zaten 2,5 sene bekledik bu bebişi allah korusun sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. Öyle korktum ki, acaba diyorum bi daha bişi olmadan gidip sezeryan mı olsam, düşün onu bile geçirdim aklımdan :))

Selam herkese bu gün kan ve koyu renkli akintim var ve ara ara
Sancim oluyo bebeğim mi geliyor ve ben anlamıyorum ne yapmalıyım
Yardim
Eveeettt geliyo valla bebek hadi hayırlı doğumlar allah bi avazda kurtulmayı nasip etsin inşallaahhh..

Bende çok istiyorum normal doğumu ama sonuna kadar zorlamak istemem. Yani şöyle düşünüyorum; Sancım yada suyum geldiğinde açılma iyi giderse beklerim dayanırım, ama saatler geçtikten sonra hala açılma yoksa beklemem kesinlikle. Arkadaşımın 40 haftası doldu açılma hiç olmadığı halde suni sancıyla açtılar ama tammm 29 saat sonra açılma tamamlandı öyle doğurdu ve çok pişman. Yani ben öyle sıkıntıya girmek istemem.

Normal mi kolay sezeryan mi bilmem ama ben normal dogum yaptim 8 gun oldu hala popomun uzerine oturamiyorum ((

Merhaba kızlar.
Benim de sıkıntılar artmya başladı iyice. nasıl oturacağımı bilmiyorum,rahat edemiyorum. normal otursam ayaklarım şişiyor, nefesim de daralıyor,kızım çok yukarda çünkü..yan otursam belim ağrıyor..
bi de bu bilinmezlik çok kötü.ne zaman doğum olacak,ben anlayacak mıyım doğum sancısı olduğunu...falan...bir sürü düşünce var.bi de benim bebek iri olabilirmiş,iri olursa mecburen sezeryan..
doktora yarın gitcez bakalım ne diycek..en son gittiğimde suyu azalmış, ne kadar erken doğum yaparsan o kadar iyi olur demişti. ben de beklemedeyim yani anlıycağınız :)
en son doğum tarihi 17 aralık çıkmıştı. belki de son 1 günümdür kimbilir :)

Çoğu arkadaşımız sağlıkla doğum yapmış bebişlerini kucağına almış ne kadar güzel :) Diğer arkadaşlar da yolun sonuna gelmiş artık :) Hepinize Allah sağlıklı kolaylıklı doğum nasip etsin. ben de 10 aralıkta normal doğumla kucağıma aldım kızımı. Muayene için gitmiştim 3 cm açıklığım olduğu için hastaneye yattım saat 15 gibi suni sancı verdiler 20 ye kadar hiç ne bir sancı çektim ne de açılmam arttı. doktor suyumu patlattıktan sonra 3 saatte doğumum oldu. evet normal doğum biraz zor ama şu an hiçbir şeyim yok o kadar fazla dikişim olmasına rağmen 3 4 gün sonra çok rahat evimin bebeğimin işini yapabilir hale geldim :)

slm arkadaşlar benim bi sorum olacak özellikle yeni doğum yapmış olan annelere... şuan bebişim 12günlük ama ilk iki gün sütüm gelmediği için hastanede mama takwiyesi yapılmak zorunda kalındı sonra sütüm geldi fakat sarılık değeri yükseldiği için hem mama takwiyesi hem emzirme şeklinde dewam ettik.. şuanda 6gündür kendim sütümde çoğaldığı için mamayı kendim kestim sadece emziriyorum özelliklede 2saatte bir meme weriyorum ama sorunum yada benim kafaya taktığım gece uyandıramıyorum kendisi en fazla bir kere uyanıyor yada uyanmıyor bu seferde çok uzun aç kalmış oluyor ne yaptıysam uyandıramıyorum şimdi gece hiç uyandırmayıp kendi ağlamasını mı beklemeliyim... acıkmazmı bebeğim?? yani buradada yeni doğum yapmış arkadaşlar çok.. sizin bebekleriniz gece ağlayıp meme istiyormu yoksa sizmi uyandırmaya çalışıyorsunuz doğrusu nedir kızlar yardımcı olurmusunuz ....

eğer bebeğinde sarılık varsa 2 saatte bir emzirmelisin sarılık olduğu için uyanamıyordur bebeğin emzirmezsen sarılık değerleri artar ve hastanede tedavi görür bebeğin benim kızımda da sarılık vardı ben 2 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyordum hatta geceleri alarm kuruyordum uyanamazsam diye sonra dışkıyla attık sarılığı çok şükür

canım benim kızımda sarılık doktorumuz mutlaka emzir kesinlikle 2 saati geçmesin dedi
sarılıklı bebekler çok uyurlarmış mutlaka uyandırıp emzirmen gerek eğer sık sık emzirmezsen sarılığı yükselir normal sarılık emzirmeyle atılırmış
kızımda 20 günlük oldu anne sütü sarılığı olduğu için sarılığı biraz uzun sürermiş hala zorla uyandırıyorum ama yinede emziriyorum
doktor altını felan aç burnunu sık uyanır dedi bende uyanana kadar çok şey yapıyorum bazen 1 saat sürüyor uyandırmam ama yinede vazgeçmiyorum

normaldir canım anne karnındayken olan kakasını anca bitirir benim kızında öyle oldu
benim bebeğim son haftada ters döndüğü için normal olmadı malesef
hayırlısı canım ya allah sağlıkla kavuştursun

peki geceleri ne yapıyorsunuz aynı şekilde uyandırıyormusun yoksa kendi ağlayıp uyanıyormu işte benim derdim o.. sadece gece ne yapacağımı şaşırdım çünkü kimisi ağlamıyorsa aç değildir bırak uyusun acıksa ağlar geceleri böyle olur falan diyorlar kafam karıştı doğrusu nedir sizlerin nasıl oluyor

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…