Yiğit olacaktı galiba ama umut olmuş sanırım :) öle hatırlıyorum. güzel ismi adıyla yaşasın bi ömür sağlıkla inş.. :) En büyük derdimiz gaz olur inşallah hepimizin :) sağlıklı olsun bütün bebişlerrr
ev temiz oldu mu insan rahatlıyor cidden
nasılsın cnm,bebiş nasıl?
sonundaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaama sarılık olduk yaaaa
iyiyiz ikimizde teyzesi uyku ve gaz problemlerimiz var kök söktürüyo UMUT paşa
bende ballı limon karışımından içiyorum ama bi yerlerde okumuştum eğer grip olarak doğum yaparsam bebek de grip doğuyomuş. herşeyi okumasam mı acaba ya :)
arkadaşlar..bende 30 kasımda sezeryanla doğum yaptım..daha önce doğumhikayeleri kısmına yazmıştım..
sizinle bişi paylaşmak istiyorum..bebeğim 20 günlük
geçen cuma bebeğimin fotoğrafını çekerken fotoda ağzının kenarlarının mor olduğunu gördüm..önce önemsemedim..haftasonu bu morluğun gitmediğini farkettim..önce emmekten olduğunu sanıdım..annemle ve eşimle konuşuyoduk,annem bu morluğun kalpten gelebileceğini söyledi..ben tabii salya sümük ağlıyorum..pazartesi çocuk doktoruna gittik.oda kardiyoloğa gönderdi..renkli dopler eko çekildi ve bebişimin kalbinde 2,5 mm lik bir delik olduğu belirlendi.ama ilaca gerek olmadığını 1 yaşına kadar yada okul çağına kadar kapanacağını söyledi doktor..bu beni biraz rahatlattı..3 ay sonra kontorle çağırdı.çoğu anne bunu okul çağına kadar bile farketmiyormuş..çünkü bebekken çok bi belirtisi yok.anca büyüdüğünde koşup oynarken ortaya çıkıyormuş..benim annem tecrübeli olduğu için farkettik..ağız kenarlarının morarması en büyük belirtisi ve tek tanı eko çekimi ile kesinleşiyo..inşaallah sizde böyle olmaz ama bilgilendirmek için yazmak istedimm.sağlıcakla kalın...
iim canım sen nasılsın senin bebiş nasıl ayy benim sütüm pek yok ilave sm gold verdi doktorumuz ama bu kadar emmeye sütmü dayanır oğluşum sabah mesela 9da başlıyor emmeye 1de bırakıyor oda zorla ana diyomki herande doymuyor bi bakıyomki ağzı süt dolu boğazına kadar yinede emmek istiyor vermiyorum ortalığı yıkıyor sonrada emdiklerinin bir kısmını kusuyor devamlı böyleyiz beni resmen emzik gibi kullanmaya başladı kızımdada böyle olmuştu oğlumdada napacağımı bilemiyorum...fikri olan varsa paylaşabilirmi lütfen
oy maaşallah çok tatlı.benim kızım da sarılık oldu 27.günümüz tam geçmedi hala.kontrol için bugün doktora gittik doktor fazla değil dedi 2-3 ayı bulabiliyormuş geçmesi.biz 4300gr olmuşuz teyzeleri çok sevindik.pt aşımız olacak.
canım o değilde sezeryan olacaksan hapşuruk ve öksürük çok kötü oluyor dikişlerin çok acıyor.o yüzden çabuk iyileşmeye bak çok geçmiş olsun.
arkadaşlar..bende 30 kasımda sezeryanla doğum yaptım..daha önce doğumhikayeleri kısmına yazmıştım..
geçen cuma bebeğimin fotoğrafını çekerken fotoda ağzının kenarlarının mor olduğunu gördüm..önce önemsemedim..haftasonu bu morluğun gitmediğini farkettim..önce emmekten olduğunu sanıdım..annemle ve eşimle konuşuyoduk,annem bu morluğun kalpten gelebileceğini söyledi..ben tabii salya sümük ağlıyorum..pazartesi çocuk doktoruna gittik.oda kardiyoloğa gönderdi..renkli dopler eko çekildi ve bebişimin kalbinde 2,5 mm lik bir delik olduğu belirlendi.ama ilaca gerek olmadığını 1 yaşına kadar yada okul çağına kadar kapanacağını söyledi doktor..bu beni biraz rahatlattı..3 ay sonra kontorle çağırdı.çoğu anne bunu okul çağına kadar bile farketmiyormuş..çünkü bebekken çok bi belirtisi yok.anca büyüdüğünde koşup oynarken ortaya çıkıyormuş..benim annem tecrübeli olduğu için farkettik..ağız kenarlarının morarması en büyük belirtisi ve tek tanı eko çekimi ile kesinleşiyo..inşaallah sizde böyle olmaz ama bilgilendirmek için yazmak istedimm.sağlıcakla kalın...
Kızlar ya ben bişey sorucam size :S
siteye birisi miad aşımıyla ilgili nette bişiler okudum demiş, merak ettim bende okudum ama benimde canım epey sıkıldı. Bebek kakasını yediği zaman ciğerlerine yapışınca allah korusun ölüme kadar giden sorunlar oluyomuş, yada plesanta artık yeterli gelmeyebilirmiş, suyu bitebilirmiş vs.vs.
Ben zaten 2,5 senede zor kavuştum bebişime, son anda bişi olmasından korkuyorum. Allah bilir ne olucağını gerçi ama yine de tedirgin oldum. Acaba diyorum c.tesi kontrole gittiğimde doktora desem pazartesiye kadar bekleyelim olmazsa sezeryanla alalım desem olmaz mı(
cnm benim bu tur korkular yasaman cok normal olacagi varsa nomal dogumdada olur sezeryandada bekle bakalim birde bakarsin doguruverirsin....sakin kotuyu aklina getirme bende bazen o pskolojiye giriyorum bu benim ikinci hamileligim ilkinde bebegim karnimda oldu kurtajla alindi 1 sene sonra bu bebegime hamile kaldim ve simdi yuzduk yuzduk kuyruguna geldik..cevremde birsuru kotu ornek var bir arkadasim kizini 9 ay karninda tasidi sancisi geldi hastanede dogurttururken cocugu bogdular bebegini kaybetti..bu bir istisna kotuyu dusununce insanin aklinan neler neler geliyor...biz simdi normale niyetlendik rabbimin taktir ettigi gunu bekleyecegiz allahin izniyle hicbirsey olmayacak...bol bol dua edelim birbirimize...simdi eskisi gibi degilki dr.herseferinde ultrasonla bakiyorlar bir aksilik olunca soyluyorlar...
yarin dr.kontolum var bakalim yine sancim cikacakmi...sali gunu 3 dk bir sancim 50 yi goruyordu..bir arkadasim kizini 42.haftasinda dogurdu ama bizim dr.42.haftayi beklemez haftayada gelmezse ne yapicagimizi konusalim dedi..
Kızlar ya ben bişey sorucam size :S
siteye birisi miad aşımıyla ilgili nette bişiler okudum demiş, merak ettim bende okudum ama benimde canım epey sıkıldı. Bebek kakasını yediği zaman ciğerlerine yapışınca allah korusun ölüme kadar giden sorunlar oluyomuş, yada plesanta artık yeterli gelmeyebilirmiş, suyu bitebilirmiş vs.vs.
Ben zaten 2,5 senede zor kavuştum bebişime, son anda bişi olmasından korkuyorum. Allah bilir ne olucağını gerçi ama yine de tedirgin oldum. Acaba diyorum c.tesi kontrole gittiğimde doktora desem pazartesiye kadar bekleyelim olmazsa sezeryanla alalım desem olmaz mı(
Benim de ilk bebeğim canım. 17 aralık 1984 doğumluyum.28 yaşındayım...Yaşlarımız kaç acaba kaç doğumlusunuz merak ettim :) bide hepimizin ilk bebeği olacak diye tahmin ediyorum öylemi acabaa :) ?
Ben 19mart.1990 doğumluyum , ve ilk bebeğim :)
Çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin. bilgilendirdiğin için çok sağol. umarım kendiliğinden geçer..arkadaşlar..bende 30 kasımda sezeryanla doğum yaptım..daha önce doğumhikayeleri kısmına yazmıştım..
Korkma canım kontrolünde doktorundan bilgi alırsın. doktoruna bırak bence. onlar tecrübeliler. senin ve bebeğin için en doğru şeyi önerecektir. hepimizin hakkında hayırlısı olsun...Kızlar ya ben bişey sorucam size :S
canım ya ben miad aşımından bahsetmiştim ama gerçekten üzülmene çok üzüldüm bende o korkuyu yaşıyorum bugün günüm bitti yarın kontrolüm var.bakalım doktor ne diyecek.ama gerçekten sende öle bir korkuya sebep olduğum için kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?