Arkadaşlar, benim de bir sıkıntım var, paylaşmak ve aynı/benzer durumu yaşayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
1 ocakta doğum yaptım. kızım ilk 3 gün göğüs ucu olmadığı için hiç ama hiç meme alamadı ve mama vermek zorunda kaldık. diğer yandan dr silikon meme ucu önerdi. Onunla çeke çeke kan ter içinde 3-5 damla gelen ne kadar süt varsa aldı ama tabi ki doyurucu olmaktan çok savaşmakla geçti bir 2 gün daha. bu arada da kızım o kadar baygın ve yorgun yatıyor, hiç ağlamıyor, günde 22 saat uykudan gözünü açamıyor ve extra verilen mamayı bile alamaz hale gelmişti ki doktora götürdük. Doktor bize bu bebek hiç beslenmemiş ki diye çok kızdı. 2 gün boyunca sütümü sağıp biberonla vermek zorunda kaldım, yetmediği yerde de mamaya başvurduk. (neredeyse yarı yarıya) 2 günün sonunda bebeğim kendine geldi. Acıkınca ağlamaya bile başladı!
Sütümü sağarken göğüs uçlarım da biraz irileşti AMA kızım bu defa silikon meme ucuyla bile memeyi almıyor. Biberonunun başlığı piyasadaki en küçük başlıklardan olmasına rağmen sanırım oradan gelen sütten sonra memeden gelen sütü beğenmiyor ve emmiyor. Meme ucunu yakalamakta da halen sıkıntı yaşıyoruz, belki biraz daha büyüyünce daha mı iyi kavrayacak meme ucunu, yoksa biberon yüzünden hiç ememeyecek mi diye çok kaygı ediyorum. Sütümü sağmak zoruma gitmiyor ama meme ucunda kızımı hissedememek çok zoruma gidiyor.
Göğsümde yatırıyorum, çok aç olup da gözlerini açar açmaz biberondan önce memeyi vermeye çalışıyorum ama bir türlü meme ucuna alışamadı.. Silikonu da artık 3-5 damla da olsa alamaması beni korkutuyor.
Benden 1 aşama daha ilerde olanlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Herkese kolay gelsin..