2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

hoşaf içiyorum,helva yiyorum,dikkat adiyorum yediklerime,süt yapan şeyler yiyip içmeye çalışıyorum ama bana mısın demiyor,stresin de etkisi vardır belki ama hastanede de sağdırdılar miktarını görebilmek için anca 30 cc. çıktı 2 göğüsten toplamda. bu saatten sonrada arttırabilir miyim bilmiorum..

canım boza da süt yapıyormuş.. Bim'de var ben aldım hergün bi kase yiyorum.. inşallah işe yarar :)

karnı tok olunca emmiyo canım o yüzden emzik emmiyo ya kaç tane oldu farklı emzik aldım almıyo alıyo süt gelmeyince pıt atıyor bi görsen çok komik babası akıllı benim kızım boş boşa niye çenesini yorsun süt gelmeyince atıyor diyo

ya ben emziğe alıştırmak istemiyorum ama eğer gerçekten çok zorlanırsam mecbur alıştırıcam bakalım ne zaman pes ettiricek oğlum beni aslında gaz sancıları olmasa uslu bi çocuk olucak ama o gaz sancıları mahvediyo bizi

Bı çözüm düşündün mü peki ya emzik biberon vs benim memeucları perişan

vala canım emzik vermek istemiyorum biberona alışırsa emmeyi bırakır o yüzden vermicem acıyı çeke çeke emzircem yapıcak bişey yok gibi.
ama hakiki zeytin yağı sür canım sanki biraz rahatlatıyo gibi ben bugün denedim . benimde mem uclarım kıpkırmızılar malaesef :((

ya ben emziğe alıştırmak istemiyorum ama eğer gerçekten çok zorlanırsam mecbur alıştırıcam bakalım ne zaman pes ettiricek oğlum beni aslında gaz sancıları olmasa uslu bi çocuk olucak ama o gaz sancıları mahvediyo bizi

ben alıştırmak istiyorum ya benim kız emerken çok rahat uyuyo emziği alsa verecem yatıracam yatağına emdiğinle uyyacak belli ama şimdi sallaya sallaya zor uyutuyorum

keşke bende alıştırabilsem ama görünce bile basıyor çığlığı:30:

ben alıştırdım kolay oldu cop cop emiyo da ilk başta kandırdığım için çok üzüldüm ya salak gibi emziği takıyorum o da eliyle bastırıyo emziğine emiyo bazen emzik düşünce basıyo bağlığı.. uyuduğu zaman düşünce uyanmadığı zaman yırtıyorum :DDD

kımseyı asagıladıgım yok, sadece bılgı nın azını cogunu soledım, yksa ne haddıme! Kımseyı asagılamam. Ayrıca bnm egıtım aldklarmn dıyanetle alakası yok, bızım dıyanetımız !ın dergılerını hıc okudunuzmu , tavsıye edemem cahıl ınsanın kafasnda soru ısaretı dahı olusturacak derecede eksıkler, dıyanet nurul ızah tan 4.senede ders verır onun son sınıfta verdıgı dersı ben 1.senede aldım, ılım olarak detay fazla yok bunu demek ıstedım.

maşallah sana keşke her müslüman böyle dinini araştırıp öğrense o zaman hala televizyonlardaki hocalar abdestin nasıl alındığını tartışmazdı ki dünyadaki konumumuz bile daha farklı olurdu
neyse ben bu konuda görüşümü açıkladım sende öyle diyosun sanada saygım var zaten burası ayrıntıları tartışacak bi ortam değil o yüzden ben fazla derine inmiyorum
aşağlamak konusuna gelince farkında değilsin belki ama öyle davrandın
nacizane tavsiyem ,eğitim almışsın ne güzel ama ne kadar eğitim almış olsanda sadece ben bilirim diye düşünme bazen 3 yaşındaki çocuktan bile bişey öğrenirsin tıpkı benim 1 aylık kızımdan öğrendiğim gibi:34:
söylenen şey yanlış olsa bile bi dur düşün atalarımız boşuna dememişler çok bilen çok yanılır diye
yanlış anlama kesinlikle benim söylediğim doğru demiyorum sadece tavrına karşılık bunu söylüyorum
ha ben fikrimin doğruluğuna inanıyorum ve öyle yapıyorum o başka ama senin fikrinede saygım var

Son düzenleme:
bilemiyorum canım bence senin dediklerinin hiçbirinde aklıdan okunmaz diye bi anlam yok
bunun içinde okunmaz demeside daha büyük günah bence kişinin yapacağı duaya engel olmaktır
yoruma bakarsan hadisleride direk peygamber efendimizin elinden kitaplaştırılmadı dilden dile aktarılarak yıllar sonra toplandı yani ondada yüzde yüz gerçek olmayan şüpeli hadisler var istediğin alime sorabilirsin
bu yüzdende kesin bi dille yasaklanmamış hadisler veya ayetlerde olay mantığa dayanır çünkü günümüzde bunu yorumlayacak olan peygamberimiz yoktur kuranın mantığıyla yorumlanır alimlerde 1400 yıldır boşuna tartışmıyor değilmi eğer kesin reddedilseydi tartışılırmıydı benim görüşüm bu canım
ben okuyorum günah olduğunuda düşünmüyorum tabi böyle olduğunu düşünen okumaz oda kendi görüşüdür
zaten buna kesin bi dille günah diyenleri anlamıyorum öyle akıldan okunmaz diye kesin bi hüküm varda benmi bilmiyorum acaba?

benim anlamadığım şu kuranfan okumak ya da akıldan okumak farklı şeyler mi? ezberden okuyunca o şey kuran ayeti olmaktan çıkıyor mu?o zaman hafızlar akıldan okudukları için bu tarz durumlarda bütün kuranı okuyabilirler ? yoruma gerek yok ezber ya dA yüzünden okuma ikisi de bir ayeti okumadır ve kurandan bu hallerde okunmaz diyorsa uzatmaya gerek yok her hali kapsar

pamuğum çok tatlı teyzesi çok şükür allaha inşallah duan kabul olurda bide kardeşi olur
oplmasada allah kızımı bağışlasın bana olmayanlara versin inşallah
senin bebiş nasıl gaz sorunu devammı benim kız uykusunda ıkınıp duruyor şidi:5:
Eki Görüntüle 599155 Eki Görüntüle 599156 Eki Görüntüle 599157
baksana kocaman oldu maşallah :16::16::16::16::nazar::nazar:

fotoğrafını koymayın bence nazar değer bebeğinize maşallah çok tatlı

benim anlamadığım şu kuranfan okumak ya da akıldan okumak farklı şeyler mi? ezberden okuyunca o şey kuran ayeti olmaktan çıkıyor mu?o zaman hafızlar akıldan okudukları için bu tarz durumlarda bütün kuranı okuyabilirler ? yoruma gerek yok ezber ya dA yüzünden okuma ikisi de bir ayeti okumadır ve kurandan bu hallerde okunmaz diyorsa uzatmaya gerek yok her hali kapsar
zaten ben kuran okunur demiyorum dua okunur diyorum allahaşkına diyanette kaynak göstermiş okunur demiş neden ısrarla islamı yasaklar dini gibi gösteriyosunuzki
bi kulun rabbine dua okuması kadar doğal ne varki
bencede ıuzatmaya gerek yok bunu söylemekten başım döndü okumayan okumasın ben böyle düşünüyorum
bundan öncede yazdım ben size zorla düşüncemi kabul ettirmeye çalışmıyorum kimsede benim inandığım şeyi değiştiremez
gerçekten buda son olsun birdaha bu konuyla ilgili hiç bişey yazmıcam uzadıkca uzadı
fotoğrafını koymayın bence nazar değer bebeğinize maşallah çok tatlı

haklısın :34:
bu arada teşekkür ederim:16:

Kızlar bende emziğe alıştıramıyorum kızım öğürmeye başlıyo zorlayınca kesilikle almıyo neyse biz gaz problemini atlattık sayılır ama denemediğimiz kalmadı zinco damla denedik bitkisel doktor önermişti kızımı çok kusturdu sonra sab simplex denedik yine doktor önerisiyle tavsiye ederim harika bişeymiş ya dünyalar varmış çok şükür rahat artık geceleri 2-3 defa emmek için uyanıyo tamam rahatı yerinde fakat 20 gündür falan benim kızın kakası çok sulu karnıda gurul gurul ediyo doktora soruyorum normal anne sütünden diyo sizdede var mı böyle problem ne diyosunuz bizimki 1 ay 4 günlük oldu bu arada Allah hepimizin bebeğine sağlıklı uuzn ömürler versin

Kızlar bende emziğe alıştıramıyorum kızım öğürmeye başlıyo zorlayınca kesilikle almıyo neyse biz gaz problemini atlattık sayılır ama denemediğimiz kalmadı zinco damla denedik bitkisel doktor önermişti kızımı çok kusturdu sonra sab simplex denedik yine doktor önerisiyle tavsiye ederim harika bişeymiş ya dünyalar varmış çok şükür rahat artık geceleri 2-3 defa emmek için uyanıyo tamam rahatı yerinde fakat 20 gündür falan benim kızın kakası çok sulu karnıda gurul gurul ediyo doktora soruyorum normal anne sütünden diyo sizdede var mı böyle problem ne diyosunuz bizimki 1 ay 4 günlük oldu bu arada Allah hepimizin bebeğine sağlıklı uuzn ömürler versin

ya bende zico kullanıyorum ama işe yaramıyor seninde dediğin gibi karnı guruldayıp duruyor iki geceditr hiç uyumuyor o dediğin damlayı herkes öneriyor bende alcam bugün

Selam hanmlarr
Bende geceleri zor gecirenlerdendim,
Gunduz hic bise yok rahat rahat uyuyodu kizim ama gece yaygara kopariyodu.
Dun bende sab simplex aldirdim ve ilk gecemizde rahattik bi nebzede olsa.kakasini ben bacaklarini itelemeden kendi kendinede yapabildi,sabaha karsi yine uyanip zor daldi uykuya ama yirtinarak aglamadi en azindan.bakalim bu gece nasi olucaz..

iyi akşamlar.
sizde de aynı sorun yaşayan var mı.
çocuğumdan topuk kanı almşlardı. 1. de yüksek çktı. 2.kez aldılar .bu kez de yüksek çktı. tsh hormonu yüksek çktı.
ankaraya sevkettiler tahilil için. o kadr üzülüyrm ki minicik kızımdan kan alcaklar tekrardan.

etrafınızda da vr mı böyle ankara ya da istanbula gidipte düşük sonç çıkan.
lütfen bana dua edin.
annelerin duası kabl olur.

canım sonuç ne oldu merak ettim benim kızımın da tekrar istediler biz de sağlık ocağına gidene kadar doktoruna gidelim dedik hemen çıktı sonuçlar 7.93 tsh referans aralığı 0.21 - 10 yenidoğan için hala yüksek bir değer ama düşüşte dedi doktor. hıfzıssıhha nın websitesinde de zaten değer 5 üzeri olanlardan tekrar tetkik istenir yazıyor.

emzik meselesine gelince biz 1 aylık olana kadar vermeyelim dedik ama cok cok devamlı beni emip durdu sonra bende hal kalmadı fazla sütü de hep kustu biz de emzik aldık.. keyif için emiyor ama sütse derdi yüzünü ekşitip fırlatıyor :)

Back
X