maşallah haftasına göre çok iyi
canım doktor verdiyse içmen gerek.hamilelikte kullanılıyor bu ilaçlar.gıda takviyesi de al muhakkak ama ilaçlarını da ihmal etme,doktoruna güven
canım doktoruna güven ve ne verdiyse kullan kansızlık problemi olan her hamile kan ilacını almalı.. kan yapıcı şeyler de ye iç yanında. ama ilacını ihmal etme...
mesajları okuyup öyle slm vereyim dedim baya ilerlemişiz. Burada bebişlerin resimleri bir harika sanat eseri desem yeri rabbim ne güzellikler yaratıyor değilmi. benim biraz canım sıkkın yatıyorum evde hafta içi yoğun çalıştığım için şimdi dinlenmeye çalışıyorum kızlar ya hatırlıyormusunuz bilmem hani geçen perşembe gittiğim doktor bebişime ense kalınlığı fazla demiştiya çok üzgünüm ya durup durup ağlıyorum bu ense klınlığı normal ultrasonda belli olmaz diyor kardeşim sizcede öylemi kendi doktoruma önümüzdeki perşembe gideceğim muhtemelen ikili test diyecek teyzeleri bebişime dua edermisiniz.................:18:
Bende gurbetteyim.Esim ustelik yabanci.gorumcemin 3 yasinda bir kizi var ve onu annesi degil kayinvalidem buyuttu.geceleri cocuk kayinvalidemin yaninda uyuyor.onun kokusunu almadan huysuzluk cikariyor.gorumcem cok buyuk bir firmada baska ulkede calisiyor.o yuzden cocugu kayinvalidem buyuttu,simdi kayinvalidemde gorumcemin yanina tasindi ve surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim.kokulardan tiksindim.yemeklerden herkesten ve herseyden tiksindim.ayakta fazla duramiyorum basim donuyor.evimi pislik goturuyor.onu gectim bana yemek pisirecek kimsem yok.esim sadece kendi ulkesinin yemeklerini yapiyor ama hazir yiyeceklerden yapiyor.doktorum onlari yasakladi.kayinvalideme telefon actik ben hamileyim benimle ilgilenebilirmisin diye.benim icin olup biten yere goge sigdiramayan kadin 'kusura bakmayin kizimin cocugunu birakipta gelemem.hatta cocuk dogsa bile gelemem' dedi.annem turkiyede calisiyor.yillik izni 3 hafta o yeterli degil.moralim bozuldu.bu igrenc ulkede domuzdan baska birsey yokmus gibi herseyin icinde var,canim ne cekse domuzla karsilasiyorum.bu ulkede tuzlu birsey bulamiyorum etin icine bile seker ve bal katiyorlar.kraker alayim diyorum onlar bile sekerli.ekmekler hersey.2 gun once cok agladim.2 haftada 4 kilo kaybettim.annem ve babam kilo kaybim fazla olunca dayanamadilar ve bizi turkiyeye tasinmaya ikna ettiler.esim istifa edecek.turkiyeye dondugumuzde maalesef maddi sikintiya dusecegiz.benim sosyal guvencem olmayacak ve dogumda ne yapacagim bilmiyorum ama suan annem ve babama cok ihtiyacim var.esimde musluman oldu.ben evde pisirirken dikkat ederek aliyorduk herseyi ama hamilelikten dolayi tiksindigim icin pisiremiyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun hele yurtdisindakilere ve sahipsizlere 2 kat daha cok...Allahtan baska siginacagim dertlesecegim umut edecegim kimsem yok.bende ilk baslarda cok bulantim vardi ama duayla ve esimin ilgisiyle simdi iyiyim.geceleri bile esim sik sik kalkip beni kontrol ediyor suyumu sutumu veriyor.Allah ondan da razi olsun.Dilerim sizlerde moraliniz yuksek ve saglikli sekilde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz.
bende tam tersi oldu folikasit bende acayip bulanti ve halsizlik yapti.bu yuzden geceleri icip uyuyorum. 4 kilo kaybettim.sabah kahvaltida 1 dilim ekmek peynir yesil zeytin,haslanmis patates ve haftanin 3 gunu yumurta yiyorum.her iki saatte bir 2-3 tane minik krekerlerden atiyorum agzima ogle yemeginde elma,portakal,cilek ve muz yiyorum.ogleden sonra bir bardak balli sut iciyorum.aksama kadar sadece su iciyorum.aksam yemeklerinde disarida yiyoruz ama ben yarim porsiyon bile yiyemiyorum.bu ulkenin sekerli yemeklerinden gina geldi artik.soyle mis gibi manti,icli kofte,etli pide,cesit cesit corbalarini yemek vardi ^^ arkadaslar ulkemizin kiymetini bilin ve bol bol yiyin.cunku bana buradaki doktor sutu,peyniri yogurdu cayin herturlusunu,kahveyi cikolatayi,tursulari,baharatlilarieti yasakladi.sut olmadan kalsiyumu nasil temin ederim bilmiyorum ama ben doktoru sallamadim ve gunde 2 bardak iciyorum.yogurtsuz olurmu hic? bu insanlar kafayi yemis bana kahvaltida balikli yosun corbasi yiyeceksin dedi.yuh yani kahvalti bi de...benim ilk hamileligim olmasa bu kadar zorluk cekmezdim.insallah sizlerinde istahi zamanla yerine gelir ama benimki zor gibi gozukuyor bu ulkede
kafanizi biraz sisirdim moralinizi biraz bozdugum icin cok cok ozur dilerim.inanin bir arkadasa bir bilene bir dilimi turkcemi konusana oyle ihtiyacim varki.insallah beni anlar ve yardimci olursunuz.aslinda ben depresif biri degilim.cok espiriliyim ve hep pozitif dusunurum.sanirim hamileligin etkisi buyuk.zamanla gecer.hele ulkeme annemlere kavusayim bak eski nesem nasil geliyor hepinizin nese kaynagi olucam yakinda
bu gitttiğim doktor kendi doktorum değil sadece normal ultrason makinesiyle baktı kardeşimde 7 aylık hamile oda diyorki onun ultrason cihazı farklı daha gelişmiş bebeğin damarları bile gözüküyor diyor yani cihazlar faklı diyor ikili testi galiba doktorum önümüzdeki perşembe söyleyecek canım sen daha erken gideceksin inşallah güzel haberler veririsin moralimiz düzelir normal ultrasonla görmesi zormuş birde benim gebelik haftamıda erken çıkardı normalde 10 hafta 1 günlük olması gerekirken doktor 9 hafta 3 günlük dedi kendi doktorumdan farklı yani anlamadım niye
Arkadaşımın çok bulantısı olmuştu. Dr ona birden 12. haftada bıçak gibi kesilir demişti. Gerçekten de öyle oldu.
kızlarr bizde bugün sabahtan doktora gittik bebişimizi gördük büyümüş 17 mm olmuş bende kansızlık çıkmıştı doktor ilaç verdi kullanıp kullanmada kararsızım doğal yollarla kan yapıcı şeylermi yesem diyorum bizide 1 ay sonra ikili teste çağırdı doktor
Bende 8 hafalık hamişim bana da yardım edin hiç bir şey bilmyorum haftaya kontrele gidicem 3 haftada br gelmemi istedi dr sizce doğrumu 3 haftada gitmem...bu arada ben van da yıım doğumumu ailemin yanında ankarada yapıcam çünkü burda dogru dürüst dr yok hepsi baştan savma yapıyor..kızlar siz hamişkn kilonuzu ölçtümü dr tansiyonunuzu öltümü beni hiç ölçmediler yardım edin :2:
anladım canımm sağol
nette araştırdım birazcık eğer pozisyon alamazsa vajinal bakılabiliyormuşş..
ben zaten bu zamana kadar kontrollerimi vajinal oldum ama dr um 10. haftaya kadar demişti..
inş 2 li karından olur..
Kızlar bu ens eplipsi ultrason nedir kaçıncı haftada bakılyor muş ???
kızlarrr nasıl bebişlerinizzz 2 gündr girmiorumm biz iyiyiz gayet 2 aylık olduk işteee salıda kontrolümüz warr :))) vee batıl inançları olmayan b aile olarak bi sürü cici aldıkk beyaz yeşil falann :)))
benimde içim gidiyor ama cinsiyetini öğrenmeden bişey almak istemiyorum. gerçi teyzemiz daha 5. haftada diş kaşıyıcısına varana kadar bir sürü şey almıştışampuanı ,biberonları emzikleri falan hazır. kıyafet olarak sadece beyaz bir yeleğimiz bir de minicik minicik çoraplarımız var şimdilik
kızlarrr nasıl bebişlerinizzz 2 gündr girmiorumm biz iyiyiz gayet 2 aylık olduk işteee salıda kontrolümüz warr :))) vee batıl inançları olmayan b aile olarak bi sürü cici aldıkk beyaz yeşil falann :)))
Canım benim bebeğine duacıyım. Allah'ım koruyacak onu merak etme sen. Kan testini yaptırırsın, daha iyi bir ultrasona girersin ozaman bebeğinin iyi olduğunu görürsün merak etme sen. Burada drun ultrasondan bakıp boş gebelik dedikten sonra daha iyi bir cihazda bebeğinin kalp atışlarını duyanını biliyorum ben. Sen içini ferah tut. Sıkıntıya girme. Bak gör herşey çok güzel olacak. Benim kuzenime de dediler down sendromlu olacak diye. Oda başka yerlere gitti ve problem olmadığını gördü. Baktın için rahat etmiyor. Üniversite hastanesine git canım.
kızlarr bizde bugün sabahtan doktora gittik bebişimizi gördük büyümüş 17 mm olmuş bende kansızlık çıkmıştı doktor ilaç verdi kullanıp kullanmada kararsızım doğal yollarla kan yapıcı şeylermi yesem diyorum bizide 1 ay sonra ikili teste çağırdı doktor
yazdıklarınızı okuyunca içim rahatlıyor çok sağolun kızlar bende hepimizin bebeği için dua ediyorum inşallah rabbim bize verdiği emaneti korur gözetir bizimde sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder hayırlısıyla ......
ve sonunda arkadaşlar iş yeride ilk kusmamızı yaptık bizim çaycıyla patronun kızıda yanımda oturuyordu meğer yanların da biri kusunca onlarda kusarmış toplu kusmamızı gerçekleştirdik ne gülecemi bildim ne kusacağımı gülmekten öldük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?