2012 Ekim Anneleri

Bende hamile olmadan once bu ulkeye gayet guzel uyum sagliyordum.hic bir sikayetim yoktu.kayinvalidem yanimdaydi ve oz annem gibi davraniyordu.ben senden daha sansliymisim.sebze yonunden bu ulke cok zengin.ama hamilelikte halim olmadigi icin ve tiksindigimden ne pisirebiliyorum ne de dograyip salata yapabiliyorum.sen hangi ulkedesin? merak ettim eti cok yiyen ulke neresi ki? baska ulke olarak avrupa ulkelerine belki uyum saglarsin.gerci hayirlisi neyse o olsun canim.bu arada hamile kalmasaydim bizim turkiyeye tatil icin bile olsa gidis planimiz yoktu,pat diye karar verdik.kismet iste.Insallah senin icinde oyle olur canim.madem patates var bol bol patates yemekleri pisir ben cok severim patatesi ve mide bulantima cok iyi geliyor..

Masallah canim.Darisi bizimkilerin basina olsun.insallah bizlerde bebislerimizin parmaklarina kadar goruruz.

Ay canim ya bir de benim icin zahmete girip arastirmissin ama ben laktoza karsi bir allerjim yok.aksine midem agrisa yada bulansa sut yada tuzlu peynir cok iyi gelir.bu ulkede cocuklardan baska kimse sut ve urunlerini hic tuketmez.cunku asya irkinin allerjisi vardir.sut ictiklerinde yada yogurt yediklerinde hemen karinlari agrir ishal olur 2 gun ishalden kurtulamazlar.ama ben sutle buyumus biriyim farkliyim ve bebegimin dogal yollardan vitamin ve calsiyum almasini istiyorum.bir sonraki gidisimde diyecegim.siz yasakladiniz ama ben gunde 2 bardak balli sut iciyorum diye.beni dovecek degil ya

merhaba arkadaşım...

bu yorumunu okuduktan sonra hak verdim ve sildim gün gün bebk gelişimi veren yazıyı. haklısın cünkü neredeyse 1 mesajlık yer kaplıyor ve 4 mesajda bir sayfa atlıyordu. uyarı için teşekkürler

aynı duyguları paylaşıyorumm Allah bize kolaylık versinn sabahtan beri sadece 1 bardak süt içtim ama sabahtan beri 3 defa çıkardımm..

açlıktan ölücem sankii( yemek yemek istiyorumm rahat rahat..... şu 1 ayımda geçseydi.... bi de üstüne eşim 3 gündür yok tek başıma halim de yok hiç bişi yapamıyorum

merhaba arkadaşım...

benim ilk hamileliğim öyleydi. hiçbir şey yiyemez su içemez berbat haldeydim... . haftada ( ayrca bazı sağlık sorunlarından dolayı ) bebek karnımda öldü ve kürtaj oldum. işin açıkçası istifra edicem diye de pek yiyemiyordum. ama şuan öyle değil. aklına düşen ne yemek varsa atıştırmalık vs onları tüketmeye çalış. içinde katkı maddesi olan ürünleri mesela yemiyorum ben ( sucuk, salam vs. ) kokusu bile çok kötü yapıyor... su içemiyorum ben bunu da üzüm ve kayısıyı kaynatıp suyunu içerek karsılamaya calısıyorum ya da hoşaflarla falan.. suyu anca yemek aralarında folic asid alırken içebiliyorum. bulantılarım var ama rabbime binlerce kere şükürler olsun ki önceki hamileliğime göre haftada bilemedin gün istifra ediyorum. istifra etsem de yılmadan bişiler atıştırıyorum... eşinin yanında olamamasına üzüldüm ama nolur salmayın kendinizi. bebişlerin bizlere ihtiyacı var beslenebilsinler ki sağlıklı olsunlar değil mi ?

amaannn al yeşil al beyaz al sarı all :))) maksat heves iştee napalımm :))) nerdeyse aldığım şeyleri sallaya sallaya dolaşcaktım kime hava atıyosammm :)) hayırlısı olsunnmaşallah abla yada abi gelio benimkine deseneee öptümm bebişii :)))

kızlar allah kolaylık versin sizlere, 9. haftamdayım ve halen bulantım yok, bırak kusmayı midem bile hiç bulanmyor

bennn baktım 0-3 aylıklarr minnancıkk eşime dedim bzm cocuk bunların içine grmezz diye cok küçükler yaa el kadar sankii bebişe olmıcakmış gibi gelio kıyafetler bana :)) oyuncak bebek kıyafetleri gibiii

sağol canım benimde 2 kaybım var geçen hamileliğimde toplasan üç defa sadece bulantı olmuştu sanırım her bebek farklı hissettiriyo
bunda günde 3-4 defa çıkarıyorum geriye kalan zaman içndede çok feci bulanıyorum.. benim dr folik asitide bıraktırdı oda bulantı yapıyomuş, yinede Rabbime şükrediyorum yeterki bebişim sağlıklı olsun dayanıcam ben diyorum...
sadece çubuk ve beyaz leblebi atıştırıyorum öyle canımın istediği bişi yok olsada kalkıp yapıcak kolumu kaldırıcak halim yok Rabbim kuvvet verir inşallahh

doğum tarihlerimiz hemen hemen aynı sanırım senin de 28 ekim olarak geçiyor. rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım. benim 6. haftadayken belki şaka gibi gelecek ama mide bulantımı bildiğin ( belki yememem gerekirdi ama ) Doritos baharatlı yedim bastırdı ve cezerye... geçen hafta da öyle bi acaip oldum bu hafta da portakal müptelası oldum resmen uyumadan önce bir portakal bir armut... aklımdayken nane şekeri mide bulantısını geçici bastırıyor. aşırıya kaçmadan elinin altında bulundurabilirsin. ben yemek yaparken falan nane şekeri ile bastırabiliyorum anca bulantıları

evet bende aldım olipsnin nane şekerini ilk haftalar çok işime yaradı ama şimdi oda bi fayda etmiyo dr da bulantı iyi diyip duruyo sanırım beni rahatlatmak için:)

doritos deniyim bi bakıyım :) kalkıp zorlıcam şimdi kendimi patates haşlaması filan yapıyım bari....

bulantı iyidir tabi bebişin ( bazı kişilerde bulantı olmaz ki onları cok özenirim ) kalp atışlarının olduğunu gösterir :)

mesela annemde bulantı hiç olmamış ne bana hamileyken ne de kardeşime... ama anneannem deli gibi istifra edermiş ben de ona çekmişim... olsun bebişler sağlıklı olsunlar da ben istifraya bulantıya razıyım ki her istifra sonrası rabbime şükrediyorum... ( biraz komik gelebilir ama öyle... )

aynen bende her defasında şükrediyorumm :) biyandan kıvranıyorum biyandan şükrediyorum:) bizdede ananem, annem ,teyzem ve halam benim gibilermiş benimde onlara benzemem kaçınılmazdı:) geçen annemi arayıp sen bana hamileyken çektirdiklerim için özür diliyorum dedimm annem sadece 17 yaşında bunları yaşamış ben koca kızım mızmızlanıyorumm:))

:))) Allah iyiliğini versin emi :)) koca kız oldum mızmızlanıyorum falan... unutmadan yemeye basladın mı ? cipsi ? dilerim iyi gelir... az önce de söyledi mhoş ama, benim bebişin canının istediklerini yiyeyim ayıla bayıla gidiyo ama kendi istediklerimi yiyeyim vücuttan anında tahliye... bunu denedin ya da düşündün mü hiç ?

evet canım 3 tanecik yedim cips sanki iyi gibi geldi çok sağol valla ara ara atarım ağzıma ... bebeğin canı ne istiyo benim ki ne istiyo ayırt edemiyorum kii:)) ama doğru zorlanarak yada isteksiz yemek zorunda olduklarım daha çabuk çıkıyo...

dün kayınvalidem aradı sana yarın bi yemek adı söyledi yapıyımmı diye tamam dedim iyi öğlen 12 de getiririm dedi sağolsun halaa ne gelen var ne giden :) insan gurbete gelin gitmesin kimsee öz anne gibi olamıyo .. eşimde yokk günlerdir öyle yapayalnız kalıyorum tek tesellim bebeim olunca o bana yoldaş olucak inşallahh bu gurbette:)

çok normal,okumadın mı hiç sitelerde.. ben hep okuyorum sizdeki değişimler bebkteki değişim ler diye kısımlar var... bazı kişilerde sivilce olurmuş. bende pütür pütür bi bozulma var sanki ama sivilce değil...
kızlar allah kolaylık versin sizlere, 9. haftamdayım ve halen bulantım yok, bırak kusmayı midem bile hiç bulanmyor

maşallah.sen de benim gibisin.. amaaaaaaaaa ilki 9+ larda olmak üzere 4- 5 bulantı ve hepsinde de kusma yaşadım.. pek güvenme.inşallah olmaz.. benim annemde çok kötüymüş. geçen hafta yanımdaydı allah allah nasıl hamilesin sen dedi...onun burnundan bile gelmiş afedersiniz...

canım ben de bugün okudum. yüzünüzde değişiklik olabilir ya gerginlik yada sivilce yazıyodu. ben de sivilce yok ama çillerim çoğaldı.

canım eğer sana 6 dilim ekmek fazla geliyorsa sen 4 ye hatta doktorun verdiği porsiyonları küçültebilirsin. ama 6 öğün yemen gerekiyorsa 6 öğün ye. mutlaka onların bi bildiği vardır.

benimde mide bulantılarımın tavan yaptığı haftada iş yerindede çıkarttım ama şükür kimseye yakalanmadım.

benim mide bulantılarım biraz hafifledi hatta bu sabah bulanmadı diye stres yaptım. artık 12. hafta sanırım yavaş yavaş kesilecek ama ağzımdaki o acı tat olduğu gibi duruyo ( gerçi hamilelik belirtilerim birden kesilince de telaş yapıyorum o yüzden şuan ağzımdaki tatdan şikayetçi değilim

Tatlicik seninle ayni gunlerdeyiz bende bugun ultrasona gore 8.Haftanin birinci gunundeyim.kimse beni anlamiyor etrafimda biliyor musun,arkadaslarim falan cik gez psikolojikmen yapiyorsun bunlari bilmem ne diyor,ne psikolojigi yaa,cekmeyen anlamiyor,bir de sinirlendiriyorlar.daha 2 ayimiz doldu su ucuncu ayin gecmesi icin dua ediyorum ve gecmezse diye korkuyorum.Allaha herzaman sukrediyorum orasi ayri tabii,ama su hamileligimizi de guzelce gezerek tadini cikararak yiyerek icerek gecirecegim gunleri iple cekiyorum.Allah hepimize yardimci olsun diye yalvariyorum.ve en onemlisi saglikli olsun bebisler.

Ne sans bu bileemezsin ne sans,masaallah diyelim.

canım illa gurbette olunca değil valla istisnalar vardır ama bende şunu öğrendim kayınvaliden her zaman kayınvaliden annen değil yani. bakma lafta anne diyoruz ama ne o bizim annemiz oluyo nede biz onun kızı oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…