önemli bişi değildi canım. istifra ederken zorlamadan dolayı yüzümde kırmızı küçük lekeler çıktı. biraz fazla olunca endişelendik. doktor normal dedi.
bunu konuşurken vardım sinir uçların zorlanmıştır falan diye muhabbetini etmiştik canım.. ben de bunların dışında mı bişey var dedim:)
aynen geri kafalılar yaaaamann yok takılmıyorum, herkesede cevabım kesinn allah esirgesinn yaaaa hiç vermeseydi Rabbim diyorum...kızı erkeği farkı varmıı evlat evlatttır..bende annemin ilk evladıyım tek kızıyım diyorum lavinyammm
sen düncen canım sıkkın demişsin kaynanana? noldu kuzum? anlattında ben kaçırdımmıı?:44:
ardaşlar dokdora gittımmmmm artık bana kızmazsiniz
iyi yapmışsın var mı bir sonuç?
lavinya27 anlat kız kaynana niye kızdıngel kulaklarını çınlatalım kadının delirsin :)))))))
moosuna yazdım tekrar yazdırmayın bana ordan okuyun:) tekrar tekrar yazıp çıldırmayayım fıstıklar:)
kimsenin umrunda mı kiii ancak kendi başlarına gelince kıymetlenirrriyi yapmışsın geç cevap verseydin keşkee gıcıklığınaaa
iyiyim canım... ya kayınvalidemlere evlerini satıp çocuklarının olduğu yere gelin diye tüm çocukları baskı yapıyor. eşimde bizim çocuk olunca çalışırken biz her gün o kadar mesafe nasıl gidip gelelim el insaf diyor. diğerleri de her seferinde sizi ordan al gideceğiniz yere götür tekrar evinize götür bıktık diye şikayet ediyorlar. kayınvalidem ben evimi satarsam şöyle olsun, böyle olsun burası bu olsun şurası şu olsun diye delirtti. zaten çok bişey etmiyo evi kaynım üzerine ekleyecek parayı. çıldırttı. eşimde yıllarca başkalarına maddi destek oldunuz ben manevi destek istiyorum vs diye rest çekti. dün ev baktım da çıldırdım artık. ben 26 yaşında evimi alırken gencecik insan hiç tamah etmedim yeter ki evim olsun dedim, 70ine gelmiş şurasında şunu burasında bunu lsun. söyleyemiyorum bile aklımı kaçıracak gibi oluyorum çünkü.....
hoşgeldin canımm naptın ne dedi doktor anlat bakalım
h.b iyi dedi kalp atışlari dedi bir ay sonra daha net ulratsyon görürüz dedi kız dedi saglıklı gözüküyo dedi bir ay sonra gitcem
ay milletin ağzı torba değilki büzesin maşAllah ağzı olan konusuyorr bende kız diyorumda bazıları sağlık olsun diyorlar töbe töbeeeekaynnanatörler durmaz anacım yani ne farkı varki iyi söylemişsin kuzumm
bu arada hoşgeldiniz kızınlaaaakayseriye gelince iki ana iki kız iki herif otururz artık hahahah
günaydın canımmmiyimisiniz tatlımmm :26:
günaydın balım şekerim sana yazdım da görmedin sanırım
ah iyi gelmez mii yaydık kızımla popomuzu yattıksen yine arabayı aşırmışsın kocişten
yokk bacım yokk anlamıyorlar bazılarıkadının halinden kadın anlar sanardım ay hamiş kaldım daha hiç tebrik etmedi satınalmadan bir abla, beni daha sabah 8 de işe geldim arıyorrzır zır telefon, o böyle şu şöyle ,
ambar kapacak ayhhhhhhh dedim afaganlar geldi kahvaltı yapıcam bilmem ne olsa bakamıcam dedim, mail at bu kadar telefon trafiği olmaz ki dedim, sonra kahvaltımı yaptım kadın bana mail atmış, bende cevap olarak hamile olunca açlığıma hiç dayanamaz oldum yazdım tmm hallettim konuyu diye ok verdim sağol yazmışşayy ne soğuk nevale karı yaa
günaydın herkeseeee
kızlar bende dün pek girip yazamadım keyfım yoktu pzt sendromubırde bogazlarım yanıyo hala ıste
benim karnım cok yayvan kızlar bebek asagıda hareketlerını hıssedıyorum ama mıdem tepeme cıktı resmen yaa cok rahatsızlık verıyor üstten hamıleyım benoglumda da oyleydı 6 aylıkken kımse hamıle demıyodu sımdı de 5 ın ıcındeyım yıne aynı ama bu sefer benı cok rahatsız edıyor kendımı cok şiş hisseidyorum bi gün çekeyim bakarsınız
bu arada kızlar milleti takmayın gercı bende cok takarım ama benımde cınsıyet tam eksın deıl bılıyosunuz ılkınde doktorum pipi var gibi dediğinde söyledıgım kımseler allah kolaylık versın 2 oglanla sana felan dıyolardı ya da ıns kızın olur fılan tamam olsunda bunalr bızı etkılıyor gercekten otomatıkman bende cok kafama taktım kız olsun fılan dıye heves ettım su an ıkı doktorda %80 kız dedı ama bu seferde yanılabılıyolar erkekse hazırlık yapmayın fılan demeye basladılar kayınvaldem fılan bı de yanı her türlü bi laf söyleniyor yaa
bende bu yuzden doguma kadar beklıycem heralde kızda deseler erkekte saglıklı olarak bana gelsın de tek dılegım o ıns hepımız saglıkla kucaklarımıza alır saglıkla büyütürüz yavrualrımızı
moonsun88 bugün iyi olmana sevindim canım. ağrılar normal tabi yalnız kendini yormal ani hareket yapma.
hayatbanagüzel kolay gelsin canım. arada işler sıkışıyor. yardım edebileceğim birşey varsa gönder yapayım canım. biliyorsun sabaha kadar çalışır bitiririm :)))
annesininbirtanesi canım eğlenmene sevindim. her zamanki gibi yine şık olmuşsun. insanlar böyle konularda konuşmayı seviyorlar biliyorsun ama senin etkilenmemen çok güzel. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın.
esrarnaz yardımcıyı arada bir kahve çay almaya yolla da gel muhabbet edelim. :)))
lavinya27 anlat kız kaynana niye kızdıngel kulaklarını çınlatalım kadının delirsin :)))))))
haklısınız canım maalesef onlar bizler kadar düşünceli olmuyorlar çok kaprisli oluyorlar düşüncesizlikseni anlıyorum canım cahillik işte cahille uğraşılmazz
benim kayınvalidemde tüm evine stor perde istiyordu benim evimde hala yok neymiş komşularında varmış onda neden yokmuş biz para biriktirip ev alma derdindeyiz kadın bizi yolmaya calısıyor eşimde anne bizde yok ne stor perdesi paramız yok dedi de kurtuldukk her gördüğünden birşey istiyor cahillik görgüsüzlük
hayırlı olsun canım bir kız annesi daha geldi aramızatebrik ederim canım Allah kucağımıza almayıda nasip etsin hayırlısıyla
hocaanla filan görüşüyormusun ondan izin istemedin amin hepimizn inşlah rabbim kucamiza almak nasıp etsin dün tansuyonum düşdü gttık banada sizinki gibi hani aşasinda yazıya nezan dogca felen öle yappa bilirmıyım yapamadim ben
kimsenin umrunda mı kiii ancak kendi başlarına gelince kıymetlenirrriyi yapmışsın geç cevap verseydin keşkee gıcıklığınaaa
ayy inşallahhh siz gelince görüşmek şart olduuben kocişee KK'dan hiç bahsetmiyorum...bursadan çokkkkk eski çok sevdiğim bi dostum derimmm kızzz
ayy düşünsene bizim kızçeler 1 yaşına falan gelmişlerr...sen gelmişin...anammm şaka gibiyaa ne güsel olurr
evet canım yukarıdaki ilk mesajınaa "alıntı yap"demişim ama konuyaa cevap ver dememişimm:44:
ohh ne iyi yapmışınızz kızçenlee arada bi öylee keyif iyi gelirr kuzucumkız 7.40da kociş seslenince uyandımm....o zaman arabayı aşırmak farz oldu..aman iyide oldu..çıkıştaa anneme gidecektimm arada bi böylee uykuculukk yapıyımdaa arabayı almam daha kolay olsunn
yokk bacım yokk anlamıyorlar bazılarıkadın yönetici avantajlı gibi geliyor kulağa ama bazen kıskançlık bazende senin çektiğin sıkıntıyı hafife alma eğilimi yüzünden sorunlar çıkıyor...
diyorki kendi kafasınca " aman ne varsa bu kadar büyütecek bizde doğurduk, bizde hamile kaldık"
aminn canımm amin...inşallahh senin %80'lik kızçennn %100'ü hayırlasıylaa tamamlasınnrabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versinnn:26:
aminnn teyzesiii aminn cümlemizin evladını inşallahh:26: erkek istiyorum, kız istiyorum düşüncesii bebeğinin cinsiyetini öğrenene kadar oluyorr bence...gaibi kimse bilmediği/bilemeyeceği için merak da oluyor..ama öğrenincee...erkek istiyorsan bilee kız oldugunu öğrenincee sankii bu dünyadaki tek hayalin bi kızın olmasıymışş gibi yüreğinn coşup coşup kabarıyorr sevinçtenn...örneğin ben öyleyim...hayalimdeki erkek evlattı...allahın bildiğini sizdende gizlemedim hepiniz biliyorsunuz...ama şimdi sankii benimm en büyük hayalimm yıllardır bi kız evlat sahibi olmakmış gibi mutluyum..analık böylee bişeyy iştee
iyiyim canım... ya kayınvalidemlere evlerini satıp çocuklarının olduğu yere gelin diye tüm çocukları baskı yapıyor. eşimde bizim çocuk olunca çalışırken biz her gün o kadar mesafe nasıl gidip gelelim el insaf diyor. diğerleri de her seferinde sizi ordan al gideceğiniz yere götür tekrar evinize götür bıktık diye şikayet ediyorlar. kayınvalidem ben evimi satarsam şöyle olsun, böyle olsun burası bu olsun şurası şu olsun diye delirtti. zaten çok bişey etmiyo evi kaynım üzerine ekleyecek parayı. çıldırttı. eşimde yıllarca başkalarına maddi destek oldunuz ben manevi destek istiyorum vs diye rest çekti. dün ev baktım da çıldırdım artık. ben 26 yaşında evimi alırken gencecik insan hiç tamah etmedim yeter ki evim olsun dedim, 70ine gelmiş şurasında şunu burasında bunu lsun. söyleyemiyorum bile aklımı kaçıracak gibi oluyorum çünkü.....
ayy inşallahhh siz gelince görüşmek şart olduuben kocişee KK'dan hiç bahsetmiyorum...bursadan çokkkkk eski çok sevdiğim bi dostum derimmm kızzz
ayy düşünsene bizim kızçeler 1 yaşına falan gelmişlerr...sen gelmişin...anammm şaka gibiyaa ne güsel olurr
evet canım yukarıdaki ilk mesajınaa "alıntı yap"demişim ama konuyaa cevap ver dememişimm:44:
ohh ne iyi yapmışınızz kızçenlee arada bi öylee keyif iyi gelirr kuzucumkız 7.40da kociş seslenince uyandımm....o zaman arabayı aşırmak farz oldu..aman iyide oldu..çıkıştaa anneme gidecektimm arada bi böylee uykuculukk yapıyımdaa arabayı almam daha kolay olsunn
yokk bacım yokk anlamıyorlar bazılarıkadın yönetici avantajlı gibi geliyor kulağa ama bazen kıskançlık bazende senin çektiğin sıkıntıyı hafife alma eğilimi yüzünden sorunlar çıkıyor...
diyorki kendi kafasınca " aman ne varsa bu kadar büyütecek bizde doğurduk, bizde hamile kaldık"
benim annem babam böyle değil daha ellerinde ne varsa bana yağdırırlar çocuğum borçlu ona destek olalım diye.. benciller ya hem de çokkk...
sayesinde geç kahvaltı yaptım zaten 9 filandı, insan şey der hani hamilesin sen kahvaltını yap sonra bakarız der yok anamm nerde, Allahtan müdürlerim böyle değil beni elimde klasör ile görse gelip alıyor müdürüm erkek birde yani :) çok düşüncelidir.
amannn canımmm yaaa 70 yaşımdayım demezkii, yeni gelin gibi evi olsun ister...evladının zor duruma düşeceğini hesaba katmaz sadece isterr
eşinde iyi yapmışş aferin onaasende sıkma canını kuzucum napıcann iştee böyle bazıları..kendi annenlerle kıyaslayınca aklınn almıyor biliyorum...benim annemler halen bize destek olmaya çalışırlarken bunlar neden böylee diye sürekli sorguluyorsun
benim annem babam böyle değil daha ellerinde ne varsa bana yağdırırlar çocuğum borçlu ona destek olalım diye.. benciller ya hem de çokkk...
hayırlı olsun canım bir kız annesi daha geldi aramızatebrik ederim canım Allah kucağımıza almayıda nasip etsin hayırlısıyla
hocanla filan görüşüyormusun ondan izin istemedin değil mi
amannn canımmm yaaa 70 yaşımdayım demezkii, yeni gelin gibi evi olsun ister...evladının zor duruma düşeceğini hesaba katmaz sadece isterr
eşinde iyi yapmışş aferin onaasende sıkma canını kuzucum napıcann iştee böyle bazıları..kendi annenlerle kıyaslayınca aklınn almıyor biliyorum...benim annemler halen bize destek olmaya çalışırlarken bunlar neden böylee diye sürekli sorguluyorsun
Ayyy kızlar akşam hastanede aslında çok sinirlerim bozuldu, hani deriz ya Allah insanı yanlış insanla karşılaştırmasın diye, yanlış doktorla da karşılaştırmasın. Bakın anlatayım.
Dün akşam işten sonra hemen gittik hastaneye. acildeki doktor yüzümü gördü korktu. hamileyim zorlanmaktan oldu dedim. birde bacağımdaki sivrisinek ısırıklarının şişmiş yerlerini gösterdim. Şans işte yine o gün bisiklete binerken bacağım bisikletin sepetine çarpmıştı iç tarafta kocaman bir morluğum olmuştu. adama ısırıkları gösterirken o morluğu gördü iyice korktu. siz hamilesiniz ben sizin sorumluluğunuzu alamam, çıkın doğumhaneye ebelerle konuşun, doktorunuzu arasınlar, alerjik bir durum olabilir dedi. tamam dedik. eşime aman acil doktoru işte normaldir dedim. sonra yukarı çıkarken baktık kadındoğum polikliniği açık, doçent bir doktor var. kadın beni gördü suratı değişti. anlattım, bu çok ciddi bir durum dedi. eşim iz kalır mı dedi kadın kalabilir dedi. ben şok oldum. bacaklarımı gösterdim ama o morluğa takıldı, bu morluk fazla büyük dedi. benim cildim hassas hep böyle olur, hem çok kötü çarptım bacağımı, o öenmli değil dedim, hayır bu fazla mor dedi. sana bir sürü test yapılması lazım dedi. yarın dermotolojiden randevu al hatta şimdi al. bebeğime bişi olur mu dedim. kadın çok ciddi bir durum, alerjik bişiler olabilir, test sonuçlarına göre doktorun tekrar değerlendirmeli dedi. benim orda dünya başıma yıkıldı. kadın baktı fenalaşıyorum, gel bakalım ultrasonda ne durumda bebeğin dedi. hayır istemem, evde doplerim var ben baktım, iyi o dedim. O kadının ağzından bebeğimin durumunu öğrenmek istemedim açıkcası. Çok morlaimi bozdu çünkü. Doğumhaneye çıktık. Hemşirelere durumumu anlattım, sabahtan beri doktoru arıyorum ulaşamadım, sizde arar mısınız dedim o gün duyduğum en güzel şeyi söylediler, doktorunuz burda ameliyatta, birazdan çıkar, görüşürsünüz dediler. İçime su serpildi. Çünkü kendi doktroruma çok güveniyorum. Bekledik eşimle doğum yapanların odalarını gördük, kapıya süs asmışlar, hoş geldin bebek diye, kimi pembe kimi mavi. Bende o katta doğum yapmayı düşünüyorum, böyle süslü kapılar görünce gözlerim doldu. Sonra ben biraz dolaşıcam dedim eşime baktım doktorum karşıdan geliyor gittim yanına hayırdır napıyorsun bu saatte dedi. Hiç yüzüme takılmadı bile. Yüzüme bakın doktor bey ne hale geldi dedim. Nasıl oldu dedi. çok istifra ettim dedim. Ne pozisyonda ettin dedi. Arabada otururken dedim. Normal dedi. Hassas ciltli hamilelerde oluyor, geçer bir iki güne dedi. Bacaklarımı gösterdim bakın çok şişti bu ısırıklar dedim. Boğazında şişlik var mı dedi. Yok dedim. Bişi olsa üzerinden 24 saat geçmiş çoktan kötü olurdun dedi. O morluk nasıl oldu eşşek mi tepti dedi. :))) ben anlamadım önce baktım herkes gülüyor, eşim valla ben yapmadım doktor bey dedi. Adam gergin olduğumu anladı sanırım, birkaç espri daha yaptı, ortam yumuşadı. Tüm gün ameliyattaydım telefonlara bakamadım beni akşamları ara dedi. Gönderdi bizi.
Oysa ben ilk randevu aldığımda, aynı hastanede doçent doktor olduğunu öğrenip yadırgamıştım kendi doktorumu, gerçekten o an çok utandım. kısmet işte, iyiki değiştirmemişim doktorumu.
Ayyy kızlar akşam hastanede aslında çok sinirlerim bozuldu, hani deriz ya Allah insanı yanlış insanla karşılaştırmasın diye, yanlış doktorla da karşılaştırmasın. Bakın anlatayım.
Dün akşam işten sonra hemen gittik hastaneye. acildeki doktor yüzümü gördü korktu. hamileyim zorlanmaktan oldu dedim. birde bacağımdaki sivrisinek ısırıklarının şişmiş yerlerini gösterdim. Şans işte yine o gün bisiklete binerken bacağım bisikletin sepetine çarpmıştı iç tarafta kocaman bir morluğum olmuştu. adama ısırıkları gösterirken o morluğu gördü iyice korktu. siz hamilesiniz ben sizin sorumluluğunuzu alamam, çıkın doğumhaneye ebelerle konuşun, doktorunuzu arasınlar, alerjik bir durum olabilir dedi. tamam dedik. eşime aman acil doktoru işte normaldir dedim. sonra yukarı çıkarken baktık kadındoğum polikliniği açık, doçent bir doktor var. kadın beni gördü suratı değişti. anlattım, bu çok ciddi bir durum dedi. eşim iz kalır mı dedi kadın kalabilir dedi. ben şok oldum. bacaklarımı gösterdim ama o morluğa takıldı, bu morluk fazla büyük dedi. benim cildim hassas hep böyle olur, hem çok kötü çarptım bacağımı, o öenmli değil dedim, hayır bu fazla mor dedi. sana bir sürü test yapılması lazım dedi. yarın dermotolojiden randevu al hatta şimdi al. bebeğime bişi olur mu dedim. kadın çok ciddi bir durum, alerjik bişiler olabilir, test sonuçlarına göre doktorun tekrar değerlendirmeli dedi. benim orda dünya başıma yıkıldı. kadın baktı fenalaşıyorum, gel bakalım ultrasonda ne durumda bebeğin dedi. hayır istemem, evde doplerim var ben baktım, iyi o dedim. O kadının ağzından bebeğimin durumunu öğrenmek istemedim açıkcası. Çok morlaimi bozdu çünkü. Doğumhaneye çıktık. Hemşirelere durumumu anlattım, sabahtan beri doktoru arıyorum ulaşamadım, sizde arar mısınız dedim o gün duyduğum en güzel şeyi söylediler, doktorunuz burda ameliyatta, birazdan çıkar, görüşürsünüz dediler. İçime su serpildi. Çünkü kendi doktroruma çok güveniyorum. Bekledik eşimle doğum yapanların odalarını gördük, kapıya süs asmışlar, hoş geldin bebek diye, kimi pembe kimi mavi. Bende o katta doğum yapmayı düşünüyorum, böyle süslü kapılar görünce gözlerim doldu. Sonra ben biraz dolaşıcam dedim eşime baktım doktorum karşıdan geliyor gittim yanına hayırdır napıyorsun bu saatte dedi. Hiç yüzüme takılmadı bile. Yüzüme bakın doktor bey ne hale geldi dedim. Nasıl oldu dedi. çok istifra ettim dedim. Ne pozisyonda ettin dedi. Arabada otururken dedim. Normal dedi. Hassas ciltli hamilelerde oluyor, geçer bir iki güne dedi. Bacaklarımı gösterdim bakın çok şişti bu ısırıklar dedim. Boğazında şişlik var mı dedi. Yok dedim. Bişi olsa üzerinden 24 saat geçmiş çoktan kötü olurdun dedi. O morluk nasıl oldu eşşek mi tepti dedi. :))) ben anlamadım önce baktım herkes gülüyor, eşim valla ben yapmadım doktor bey dedi. Adam gergin olduğumu anladı sanırım, birkaç espri daha yaptı, ortam yumuşadı. Tüm gün ameliyattaydım telefonlara bakamadım beni akşamları ara dedi. Gönderdi bizi.
Oysa ben ilk randevu aldığımda, aynı hastanede doçent doktor olduğunu öğrenip yadırgamıştım kendi doktorumu, gerçekten o an çok utandım. kısmet işte, iyiki değiştirmemişim doktorumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?