2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
demkki davetli gelmeseydim almayacaktınız beni öyle mi
bu arada ben davet edildiğimde daha yeni gebeydim

yokk kızz olurmu hiçç..sende yaniii şurdaaa hemşomuu azcık öveyim dedimdii...
hoşgeldin canım..tüm kasım anneleri toplanalım ne güzel...bebişlerin sayısı artsınn ohh ohhh
bacım şimdik ben sana kızayımm...nerde kaldın bu zamana kadar moonsun'um davet etmiş senideee hııı

oyyyy kıyamam yavrum yaaa bende ağlarım herhalde kuzumaaa aşı falan yaparlarkenn allahım sen hayırlısıylaa o günleri nasip et bize inşallahhhh:26:

Canlarımm ve kızçemin mis kokulu arkadaşlarııı nasılsınız be yaa
İki gündür yoğunluktan gelemedim maşallah çoşmuşsunuz yine, aah ahhh geri kaldım tüm olaylardan dedikodulardan reva mı şimcik bu banaaa

ben geldimmmmm öhö öhö evet ben diğer topikten kasım annesi çalıyorumm

şekerim hoşgeldin ya kusura bakma işlerim yogundu yazamadım nasılsınız oğluşunlaaaa bir pipiloş annesi daha hayırlı olsun

geçmiş olsun canımmm

yaa milona nerde 2 gündğr felan görmüyorum :44:
Burdayım kuzumm geldimmm ama her an gidebilirim yinee :18:

Canlarım ben size söylemeyi unuttum benim dün ayaklarım şiş diyordum ya akşam kayınvalideme gittim sandeletleri çıkardım yarım saat sonra parmaklarım gözükmüyordu nerdeyse bugünde şiş neden oluyor hiç anlamıyorum basamıyorum canım acıyor vallahi..

üfff neler kaçırdın bir bilsen, neyse bizde çene bol. daha çok konuşuruz. sen işlerini hallet. katılcan mı kız çekilişe?

:)))))))) hırhız seni

iyi yapmışsın kalabalık olalım. valla saygıda kusur etmedik, iyi ağırladık arkadaşını :)

kasım anneleri için bir topik daha var napimm burada toplanalım diye gördüklerimi çağırdımm

oyyyy kıyamam yavrum yaaa bende ağlarım herhalde kuzumaaa aşı falan yaparlarkenn allahım sen hayırlısıylaa o günleri nasip et bize inşallahhhh:26:

inş. canım onların iyiliği içinn

oyy benim kızım gelmişşş birazz bişiler kaçırmış olabilirsinn

sağol cnm benim ben sıramı saldım

canım oku bak ne yazıyor:

Zübeydehanım Doğumevi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Özer Kutlu, hamilelikte ayaklar ve Ayak bileklerinde şişmenin yaygın görülen ve doğumdan hemen sonra kaybolan bir durum olduğunu belirterek, anne adaylarını sıkı ve dar giysiler giymemeleri konusunda uyardı. Op. Dr. Kutlu, bebeğin de sağlığı için anne adaylarının düzenli egzersiz yapması gerektiğini bildirdi.

Hamile kadınların çoğunun günün ilerleyen saatlerinde ayak ve bileklerindeki şişkinliğin artığını fark edeceğini anlatan Dr. Kutlu, "Hamilelikte vücut daha fazla Sıvı üretir ve daha fazla sıvı tutar. Ayrıca büyüyen uterus (özellikle hamileliğin son aylarında) bacaklara giden damarlara daha fazla baskı yapar. Bu da kanın kalbe dönmesini zorlaştırarak bacaklar, ayak bilekleri ve ayaklarda daha fazla Sıvının birikmesine neden olur" dedi.

Uzun süre ayakta durmak ya da Sandalye ve koltukta ayakları yere koyarak oturmanın ayakların şişmesine yol açacağını hatırlatan Özer Kutlu, hamilelikte ayak ve bilek şişmelerini önlemenin yollarını şöyle sıraladı:

"Gün içinde sık sık ayaklarınızı yukarıya uzatarak oturun. Uyurken yan yatın veya ayaklarınızı yastık yardımıyla hafifçe yükseltin. Otururken bacak bacak üstüne atmayın. Uzun süre ayakta kalmaktan veya ayaklarınızı yere koyarak oturmaktan kaçının. Isı şişmeyi artıracağından kendinizi serin tutmaya ve serin ortamlarda bulunmaya gayret edin. Suyun kaldırma kuvveti bebeğin pelvisin yukarısında tutulmasına yardımcı olacağından, olanağınız varsa sık sık yüzün veya havuzda yürüyün. Sıkı ve dar giysilerden kaçının. Destekleyici, pamuklu çoraplar giyinin, naylon çoraplardan kaçının. Düzenli egzersiz yapın. Hamilelikte hafif ayak ve bilek şişkinlikleri normal olmakla birlikte, aşağıdaki durumlarda mutlaka doktorunuza başvurun."

Ayaklardaki aşırı veya ani şişmenin ciddi bir durumun belirtisi olacağını da kaydeden Kutlu, "Bu preeklempsi adı verilen ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Preeklempsinin diğer bazı belirtileri de şiddetli baş ağrısı, bulanık görme ve baş dönmesidir. Özellikle baldırlarınız veya kalçanızda ağrı ve hassasiyetle birlikte yalnızca tek bacakta şişme olması. Bu durum kanda pıhtı belirtisi olabilir. Bu durumda uzmana başvurun" diye konuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…