aaa bir topik daha mı var ? nden öyle katılsınlar tabi bize tek olsunn
hııı başka topikte var öyle mi? görmemiştim ben canım. ama o sahte topik, gerçeği bu
canım oku bak ne yazıyor:
Zübeydehanım Doğumevi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Özer Kutlu, hamilelikte ayaklar ve Ayak bileklerinde şişmenin yaygın görülen ve doğumdan hemen sonra kaybolan bir durum olduğunu belirterek, anne adaylarını sıkı ve dar giysiler giymemeleri konusunda uyardı. Op. Dr. Kutlu, bebeğin de sağlığı için anne adaylarının düzenli egzersiz yapması gerektiğini bildirdi.
Hamile kadınların çoğunun günün ilerleyen saatlerinde ayak ve bileklerindeki şişkinliğin artığını fark edeceğini anlatan Dr. Kutlu, "Hamilelikte vücut daha fazla Sıvı üretir ve daha fazla sıvı tutar. Ayrıca büyüyen uterus (özellikle hamileliğin son aylarında) bacaklara giden damarlara daha fazla baskı yapar. Bu da kanın kalbe dönmesini zorlaştırarak bacaklar, ayak bilekleri ve ayaklarda daha fazla Sıvının birikmesine neden olur" dedi.
Uzun süre ayakta durmak ya da Sandalye ve koltukta ayakları yere koyarak oturmanın ayakların şişmesine yol açacağını hatırlatan Özer Kutlu, hamilelikte ayak ve bilek şişmelerini önlemenin yollarını şöyle sıraladı:
"Gün içinde sık sık ayaklarınızı yukarıya uzatarak oturun. Uyurken yan yatın veya ayaklarınızı yastık yardımıyla hafifçe yükseltin. Otururken bacak bacak üstüne atmayın. Uzun süre ayakta kalmaktan veya ayaklarınızı yere koyarak oturmaktan kaçının. Isı şişmeyi artıracağından kendinizi serin tutmaya ve serin ortamlarda bulunmaya gayret edin. Suyun kaldırma kuvveti bebeğin pelvisin yukarısında tutulmasına yardımcı olacağından, olanağınız varsa sık sık yüzün veya havuzda yürüyün. Sıkı ve dar giysilerden kaçının. Destekleyici, pamuklu çoraplar giyinin, naylon çoraplardan kaçının. Düzenli egzersiz yapın. Hamilelikte hafif ayak ve bilek şişkinlikleri normal olmakla birlikte, aşağıdaki durumlarda mutlaka doktorunuza başvurun."
Ayaklardaki aşırı veya ani şişmenin ciddi bir durumun belirtisi olacağını da kaydeden Kutlu, "Bu preeklempsi adı verilen ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Preeklempsinin diğer bazı belirtileri de şiddetli baş ağrısı, bulanık görme ve baş dönmesidir. Özellikle baldırlarınız veya kalçanızda ağrı ve hassasiyetle birlikte yalnızca tek bacakta şişme olması. Bu durum kanda pıhtı belirtisi olabilir. Bu durumda uzmana başvurun" diye konuştu.
neden oluyor ki :26: fazla tuz tüketiyormusun :44:
Şimdi bende kurum doktorumuzla konuşuyordum burda yazınlanların hemen hemen aynısını söyledi, ılık suda masaj yapsın eşin dedi birde ( laf aramızda buna bayıldım :) )
Önceden tüketiyordum tatlım ama şimdi nerdeyse tuz atmıyorum desem yeri anlamadımki bende
evet bizimki gerçeği.... taklitlerde sakınalım lütfen:)
Şimdi bende kurum doktorumuzla konuşuyordum burda yazınlanların hemen hemen aynısını söyledi, ılık suda masaj yapsın eşin dedi birde ( laf aramızda buna bayıldım :) )
Önceden tüketiyordum tatlım ama şimdi nerdeyse tuz atmıyorum desem yeri anlamadımki bende
kızlar canım çok sıkkın kayınbabamda bağırsakla ilgili kanser teşhisi konuldu sabahtan beri ağlıyorum bildiğiniz önerebileceğiniz genel cerrah varmı ?
kızlar canım çok sıkkın kayınbabamda bağırsakla ilgili kanser teşhisi konuldu sabahtan beri ağlıyorum bildiğiniz önerebileceğiniz genel cerrah varmı ?
evet takllitlerden sakınalım :89::89::89: delüyüz bizzz
kız var bitane daha topik linkini bulamıyorum bebeklerimde bir tane topik açmıştı onu buraya getirdimm
[sıze=2]kızlar canım çok sıkkın kayınbabamda bağırsakla ilgili kanser teşhisi konuldu sabahtan beri ağlıyorum bildiğiniz önerebileceğiniz genel cerrah varmı ?[/sıze]
magazin gibisin valla kutluyorumMM seni:)
kuzum benim kıyamam sana, allah şifa versin inşallah en kısa zamanda düzelir..
saol canım benimmm ( yalan dunyadaki selahattin gibi söylemek isterdim cnaım benimm)
ya kızlar bnim vücut çok su tutuyor sabahtan beri 2 LT su içtim iki kez normal miktarda lavaboya cıktım haftaya tartıda patlıcam :18:
saol canım benimmm ( yalan dunyadaki selahattin gibi söylemek isterdim cnaım benimm)
ya kızlar bnim vücut çok su tutuyor sabahtan beri 2 LT su içtim iki kez normal miktarda lavaboya cıktım haftaya tartıda patlıcam :18:
evet vücud sıvı tutarmış hamilelikte. belkide terliyorsundur ordanda kayıp var. iç bi dert içme daha büyük dert. yapacak bişi yok. ayakları bol bol yukarda tutmaya çalışacağız(
tuvaletin gelmeden her saat başı wc'ye gitmeyi dene vücut alışıyor ben öyle yapıyorum
bulemsum bluemoon arkadaşıda listeye eklermisin 2388lerde bilgisi olması gerek saol canımm
hadi ya yapsın valla. benimkine desem yaparda ben masaj sevmiyorum.
ya kuzum benimde tek ayağımda var sorun.ağlamak üzereyim. sivrisinek ısırmıştı şişti bileğim. böyle akşamları ayakkabıya sığmıyor. şuan basınç yapıyor ve canım acıyor (((((((
yürümemem lazım ayaklarımı uzatmalıyım ama imkansız. hem işte evde yapılacak bir sürü iş var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?