2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

doğunca poposunu ısırırsın ödeşirsinizz ben öyle yapıcam bizimki leke yaptı ya yüzümde doğsun ısıırıcaaammmm

İnşallah öyledir canım yaa,önemsiz bişey olsun da yeter ki..

Bu arada benim hamile pantolonum da düşüyor üstümden :))

ben lcwnın hamıle pantolonlarına bıle sıgamıyorum.ama hala öncekı pantolonlarım oluyo 48 bedenler.dusuk bel oldugu ıcın sıkmıyo hala oluyolar.
bıde bebıse zıbın aldıgımız kadın dedıkı senınmı bebegın dıo evet dıom evlımısın dıo kaynanamda gelınım benım dıo oda kız gıbı duruyo dıo kucuk gösterırım göbek garıc sonrada göbege baktı dıokı 7 aylıkmı:))

yok 15 aylıkta ben cıkartmıyorum tövbe tövbe:))

güle güle giysin beyefendi iyi ne güzel canım alsın torununna hevesleniyor desene ben birşey görmem herhalde bir kaç parça yıllar önce ördüğü yelek vardı onu verir sadece cebinden para çıkmasındaa ilk toruna da görümcemden kalan oyuncakları ayakkabıları filan vermişti

hhahahhaahhah canım bende üst komsuya cenazeye gitmiştim 2.5 aylıktık o zaman kadınlar 5 aylık mı demişlerdi

benim de boldu ama sonradan bi baktım içinden ince düğmeli kemer gibi bişey yapmışlar. istediğin ayara getirebiliyosun.

olmadı diğer ytarafından içinden dik biraz bol kısmını...

ilahi yaaa... canım sen çalışmıyosun dimi?

ayy ben olsam hiç pantolon giymezdim çekerdim eşorfmanları üzerime hep...

benımkı pek bı heveslı senın kaynana baya bı tutumluymus canımm:)))

yolu basıt canım kılo alacaksın bizim gibi bende ozellıkle bol aldım nasılsa göbüşler büyüycek diye yenısını almana gerek yok bencede yakında doldurursun ıçini

ben 2012 martta 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim.şubat 2012 de bebeğim düştü mart 2012 de tekrar hamile olduğumu öğrendim sende büyük ihtimalle mart annesi olman lazım canım doğrumu ?

son adet tarihim 11 şubat benim, valla açıkcası hangi geceden hamile kaldığımı bile biliyor gibiyim 11 martta azcık leke geldi, dedim hayırdır inşallah benim adetim böyle leke gibi gelip kesilmez anladım tabi, birşeyler olduğunu, böyle işte, ben sanırım şubat 29 da hamile kaldım, yani eğer sperm ertesi gün yumurtaya ulaşıp döllememişse, böyle işte :)

kızlar hamile pantolonu üzerinden düşen var mı? eşim dün bu pantolon üzerinden düşüyor kemerini sık dedi. baktım lastiği sonda. yenisini alamam valla. napcam ben?

benim de düşüyordu 40 beden almıştım hatırlıyorsun lcwden, gittim 38 bedenle değiştirdim ne akla hizmet 40 aldıysam zaten

evet esranın deıgı gıbıde yapabılırısn aklıam gelmedı bende yaptım hatat oglumda sonra tekrar diktiğim yeri sökmüştüm

hhahahhaahhah canım bende üst komsuya cenazeye gitmiştim 2.5 aylıktık o zaman kadınlar 5 aylık mı demişlerdi

kader utansın annem napalım:)) benım oğlum hep sol tarafımda duruyor ya sankı hıc saga gecmıyor sızınkıde ölemı körun degnegını belledıgı gıbı bı yer bellıyor ordan zıt yöne pek gtmıyor mu:))

hee deseysin haftaya doğumum var

canım ilk 3 ay şişlik oluyo yaa... şimdiki halime bakıyorum da şiş karın ile hamiş karnı gerçekten çok farklı... şişlik varken yayılmıştı şimdi ise dikleşti...

hstanede bi kadınla tanıştım 5.5 aylıktı kocaman karnı vardıı

oğlan kız farketmez allah sağlıklı sıhhatli versinn arkadaşlarr

benimkide sürekli solda yatıyor uyurken sola döndüğümde ağrı yapıyor kerataa

maşallah banada herkes bakıyor karnımaa demekki kocaman geliyor milleteee halbuki onlar mama yağ su

mİLONAAAAA

ordamısın bugün senin mudodan aldığın hediyeyi giydim üstüme çok yakıştı gıı tekrar teşk.

Kuzumm güle güle giyy, yakışmazmııı kasım annelerinin hepiciği çok güzelllll

Aaaa tatlımmm ben de senin hemşerinim amaaa neden sadece aysuna hemşom diyorsunnn? kıskanırım baaaak Anne tarafım kayserili benimmmm Babam da ankaralı ama anne tarafını daha çok sevdiğim için kayseriye daha yakın hissederdim hep kendimi

Ne güzell kayınvaliden ciciler almış torununa, bizimkinde daha tık yok, bir şey alacaklarını da sanmıyorum.. Benim annemse şimdiden bir hurç dolusu zıbınından bornoz takımına, beşik uyku setine varana kadar almış... Geçen gün kayınpeder soruyo baban neler almış diye, ben de söyledim aldıklarını, cevabı aynen şöyle oldu: İyi iyi alsın ben YOK dedeyim, bir şey alamam durumum yok Kayınvalide de bu lafın üzerine ayy çok erken başlamış sizinkiler, bizde 7. aydan sonra alınır dedi sonra da ne hikmetse çevirdi bebek doğduktan sonra alınır dedi
Eee ben ne yapayım ki bebek doğduktan sonra alınacak şeyleri. Zaten hepsi tamamlanmış olacak ki... Elden ne farkları kalacak benim için hiç heyecan yok içlerinde
Bir de bana laf sokuyorlardı başka bebekleri severken, sen yap da kendi çocuğunu sev, bizim de torun hasretimiz bitsin diye... Ne de çok hasretmişler

güle güle giydir aldıklarını canım. yeni bir insan geliyor dünyaya, herkes yumuşuyor canım ya. Allah öyle güzel ayarlamış ki o insan öyle küçük tatlı oluyor ki herkes onu çok seviyor.

öyledir şekerim karamsar olma. o kadar test tahlil ucundan bişi çıkardı.

ahanda niltinde düşüyormuş.

:)))))) amma saçmalamış teyze. iyi hoş bekar kız sandı sonradan niye azıtmış öyle allam ya

o düğmeleri alırken farketmiştim canım ya. o yüzden ayarladım üzerimde öyle satın aldım. işte o düğmeler sonda olduğu için popomun üstü kırış kırış, dikersem iyice pot olacak. en iyisi hep uzun body giymek en azından bir parça tutar.

kayserili

ayy benim eşim de öyle bi pazarlık yapar ki alışveriş yaptığı yerlerin 10 tanesinden 8i abi sen kayserili misin der... evet der o da

yani dışarıya karsı alısverişte tutum iyidir pazarlık filan ama bu torun yahuuu bana takılan küçük altınlardan torununa takmıştı düşün o derece düşkündür torunlarınaa

Hamilelikte Kilo

Eğer bir kilo problemi varsa - ister az kilolu, ister çok kilolu olsun - ideal olan bu problemin hamilelik öncesinde çaresine bakılmasıdır.
Gerekli durumlarda anne adayına uygun diyet uygulaması tavsiye edilir.
Normal kiloya sahip kadınlarda da, hamileliğin yarattığı kötü sonuçlar olabilir.
Hamilelik süresince alınan ortalama 12 kg, doğumdan sonra kolayca verilebilir.
Bu kilonun çoğunu bebek, plasenta ve sıvı kaplar ki; bunlar doğumdan sonra kolayca gider. Geri kalan vücudun tuttuğu su ise, doğumdan sonra idrar yoluyla vücuttan atılır. Asıl zorlukla giden kilolar vücutta cilt altında yerleşen yağlardır. Bu yaklaşık 2-3,5 kg arasıdır. Doğum sonrasında egzersiz yaparak bundan rahatça kurtulunabilir. Ayrıca, emzirme de kilo vermeyi kolaylaştırır.

HAMİLELİKTE RİSK
Hamilelik öncesi kilo durumu bir risk faktörü müdür?
Hem çok düşük, hem de çok yüksek kilo hamilelik için risk faktörüdür. Yine de standart bir oran yoktur.
45 kg en düşük - 80 kg ise en yüksek normal kilo olarak nitelendirilir. Bunun aşağısı veya yukarısı normal dışıdır. Tabi bu oranlar kadının boyuna göre de değişir.

DÜŞÜK KİLO
Düşük kilo nasıl olur?
Genelde bu sorun, anoreksi, nervosa ve bulemi gibi yeme bozuklukları sonucunda gelişir. Bu tip problemleri olan kişiler hamile kalmakta zorlanırlar fakat bazıları başarabilir.
Bir de diğer bir düşük kilo sebebi ise; aşın uyuşturucu kullanımıdır. Az beslenme sonucu düşük kilolu olurlar. Yemeğin bu insanların hayatlarında çok önemli bir yeri yoktur.
Ayrıca fakir ülkelerde, iyi beslenmeme sonucunda da düşük kilo sorunu görülür.
Neden hamilelikte düşük kilo bir risk faktörüdür?
Düşük kilolu kadınlar hamilelikle daha zor başa çıkarlar. Bu durum bebeğin gelişiminin kısıtlanmasına ve düşük kilolu olmasına neden olabilir. Düşük kilolu bebekler risk altındadırlar - düşük kan şekeri, beslenme sorunu, virütik enfeksiyonlar, aşırı düşük vücut ısısı gibi - ve perinatal dönemde bebeği kaybetme riski vardır.
Annenin düşük kilolu olması düşük için bir risk faktörü müdür?
Bununla ilgili bir kanıt yoktur.
Erken doğum hakkında ne söylenebilir?
Yine bununla ilgili bir kanıt yoktur.
Bu tip kadınlar yardım alırlar mı?
İdeal olanı; yeme bozukluğu yeme bozukluğu - anoreksi, bulemi, nervosa - yaşayan kadınların hamile kalmadan önce tedavi görmeleri ve hamile kalana kadar normal kiloya ulaştırılmaları gerekir. Fakat zaten hamile ise, kadına normal hamilelik bakımı uygulanır. Kadının kontrollerine diyetisyen ve psikiyatr da katılabilir.
Uyuşturucu bağımlılarına ekip olarak yardım gerekir.
Uygulamaların asıl amacı; gerekli besinin alımının sağlanmasıdır.
Eğer anne düşük kilolu ise, doğumda uygulanan özel bir yöntem var mıdır?
Pek değil. Eğer fetus gelişimi yeterli olmamışsa elektronik denetime
devam edilmesi gerekir. Tabi fetusun gelişimindeki kısıtlanma sezaryeni mecbur kılabilir. Bunlar dışında, doğumda diğerleriyle aynı uygulama yapılır.
Doğum sonrası için özel uygulama yapılır mı?
Problemin giderilmesi için yapılan uygulamalar doğum sonrası için de geçerlidir.

AŞIRI KİLO
Obezite hamilelikte risk faktörü müdür?
Obezite, bir risk faktörü olması dışında, çeşitli hamilelik sorunlarıyla alakalıdır. Bunlara; hipertansiyon, preeklampsi, gebelik diyabeti, iri bebek, doğum sonrası aşın kanama ve idrar yollan enfeksiyonları dahildir. Tromboz ve trombofelibitis riski olduğuna dair iddialar vardır.
Obezite durumunda, hamilelik bakımı nasıl olmalıdır?
Obez bir hamilenin karnının incelenmesi çok zordur. Bu durumda, riskli bir durumun (sıvı artışı, bebeğin ters duruşu gibi...) gözden kaçınlması mümkündür.
Bu zorluklar, ultrason gibi teknolojik yardımları da etkiler mi?
Maalesef evet. Belirgin bir obezite durumunda, ultrason görüntüsü çok net alınamayabilir.
Doğum için ne söylenebilir?
Obez kadınlarda, doğum öncesi problemlerde artış olduğundan, sezaryen doğum olması riski de olabilir.
Obez kadınlarda anastezik (genel anastezi, epidüral) uygulamalar da zordur.
Tromboz riski artar.
Her şey yolunda gitse bile, ameliyat sonrası yara enfeksiyonu oluşumu obezlerde yaygındır.
Doğum öncesi kontrolde, aşırı kilolu kadının, kilo vermesi için desteklenmesi gerekir mi?
Hiç de değil. Her ne kadar kadın kilolu hamile kalsa da, kilo verme işi doğum sonrasına bırakılmalıdır. Tabi ki düzensiz beslenme yüzün-
den kiloluysa, uygun bir beslenme tarzı öğütlenmelidir. Kilo verme amaçlı değil ama sağlıklı olma amaçlı egzersizler uygulatılabilir.
Sorunları en aza indirgemek için yapılması gereken şeyler var mıdır?
Doktorun sorundan haberdar olması ve sorunla ilgili konularla yakından ilgilenmesi gerekir. Mesela yükselen tansiyon, idrar yolları enfeksiyonu ve diyabet sürekli kontrol edilmelidir. Sezaryen durumunda koruyucu antibiyotikler verilebilir. Bazı durumlarda trombozu önlemek amacıyla heparin verilebilir.
Eğer normal doğum yapılacaksa, potansiyel problemler nelerdir?
Genelde çok kilolu kadınlar iri bebekler doğururlar. Bazen daha zor doğum yaptıkları gözlemlenir.
Eğer bebek normalden iri ise, ilk birkaç saat içinde kan şekeri ölçülmelidir.

HAMİLELİKTE KİLO ALIMI
Hamile kaldığında "normal" kilolu olan bir kadın, hamilelikte kaç kilo almalıdır?
Ortalama olarak 12 kg. almalıdır. Bu 8-16 kg arası değişebilir. Hatta bazen daha fazla da olabilir. Bu oranlar tekli bir hamilelik için geçerlidir. İkiz, üçüz gibi durumlarda daha fazla kilo alınması mümkündür.
Alınan kiloyu hangi faktörler etkiler?
Yeme alışkanlığı en önemli faktördür. Tabi diğer faktörler de önemlidir. Hamile kalmadan önceki kilo önemlidir. Annenin yaşı önemlidir.
Hamileliğin herhangi bir döneminde kilo alışının maksimum olduğu görülür mü?
İlk dönemde çok az kilo alınır. Bu 1-1,5 kg. gibidir.
14 haftadan sonra, haftada 0,5 almak mümkündür. Yani bu her ay 2 kilo anlamına gelir. 30. haftadan sonra kilo alımı yine düşer. Son haftalarda ya çok az kilo alınır, belki de hiç alınmaz.
Ayrıca unutmamak gerekir ki; alman kilonun çoğunluğunu su tutumu ve rahim içeriği teşkil eder. Ve bunlar doğumla hemen gider. Ama tabi yağ olarak kazanılan kilolar da vardır. Evet. Bazı yağlar karın, kalça ve sırtta deri altında birikir. Bunların yok olması için doğum sonrasında egzersiz yapılması çok iyidir.
Doğumdan sonra ne olur?
Alman kilonun büyük bir kısmı su tutumudur. Bu hamilelik hormonlarının yarattığı direkt bir etkidir. Doğumdan sonraki 10 gün içinde tutulan su gider. Geri kalan 3 kg. kadar bir miktardır.
Yağ nasıl vücuttan atıbr?
Genelde aktif olan bir kadının ekstra bir çaba sarf etmesine gerek kalmadan, bunlar kendiliğinden gider. Emzirme de kilo vermeyi hızlandırır. Kilo vermede aceleci davranan kadınlara ise egzersiz yapmaları önerilir.
Hamilelikte kilo almayan kadının endişelenmesi gerekir mi?
Hamilelikte kadm vücudu kilo almaya müsaittir. Bunun asi durumu araştırılmalıdır. Bazen aşın kusma buna neden olur. Eğer neden bu değilse, beslenme tarzı araştırılmalıdır. Kilo alamama ve iyi beslenmeme, fetusun gelişimini de kısıtlar.

Yazının Kaynağı: Dr. joe Kabyemela- Dr. Leanne Bricker ( Hamilelik ve Doğum Hakkında Tüm Soru ve Cevaplar)

benimde soldaydı hep canım

sağol bi tanemmm ay kızımız nasıl bakıyon demii

ayyy kızlar çok yoğunum tatile çıkmadan önce işler i bitirmem lazım öpüyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…