bide biizm takılardan küçük altında alıp 3 gun sonraki düğüne göturup taktılar benim ailem Allah biliyor bir kurusuna dokunmadı torbasıyla açmadan bize getirdi ah ah anacım babacım hakkınız ödenmezzonlar böyle yappınca nakit tüm paraları aldılar sadece almadıkları dısında altınları aldık biz onlarda kaldı 6 ay takı bileziğimide süper luks evlerinin tapusu için bozdurmuslar eşime söyledim takı bilez,iği yok diye
eşşim " anne bileizik yok"
bunlar telaşlandı gittiler geldiler odadann odaya anası geldi " biz bozdurduk yedik dedii" bende " nasıl yedik " kvalide" tapuya para yetmedi ondan"
bu kadar nankörlerr haram olsun Allah çıkarsınn
Amin canımm Alllah ne onları bize nede bizleri onlara muhtaç etmeisnn aminnnnnn
kızlar bugün doğum günüm... kayınvalidem aradı az önce doğum günün kutlu olsun diye telefonu kapatırken de 'istediğin bir şey varsa alayım' demez mi? insan bunu sorar mı ya?? oğluna sor ben bana şunu mu al diyecem... benim annem babam damatlarına soruyorlar mı acaba? pazartesi de onlardaydık yumurta pişirme makinası alayım sana dedi. sakın dedim ben mümkün değil kullanmam evde döküntü oluyor dedim. ertesi gün eşim dedi istediğin bir şey varsa söyle dedi ben de bebeğe nevresim takımı alsın bana bir şey almasın dedim. tamam dedi. bugün de eşimle konuşmuştur o tarih falan bilmez eşim hatırlatmıştır hediyeyi de söylemiştir. niye soruyorsun ya?? hadi hiç biri olmadı bir tane hamile bluzu al geç çok mu zor?? ayyyy sinirler zıpladı...
vallahi canım Allah biliyor ben yalan söylemiyorum yazık ama çok ahımı aldı maşAllah taş gibiler benim babamda kalp beyin yuksek tansiyon annemde şeker reflu var ama bunlarda ne şeker ne tansiyon nede baska birsey var sapasağlam geziyorlar yaa sanıyorlar kii hep kalıcaklar dunyada yapsınlar bakalımmm
son adet tarihim 11 şubat benim, valla açıkcası hangi geceden hamile kaldığımı bile biliyor gibiyim11 martta azcık leke geldi, dedim hayırdır inşallah benim adetim böyle leke gibi gelip kesilmez anladım tabi, birşeyler olduğunu, böyle işte, ben sanırım şubat 29 da hamile kaldım, yani eğer sperm ertesi gün yumurtaya ulaşıp döllememişse, böyle işte :)
benim de düşüyordu 40 beden almıştım hatırlıyorsun lcwden, gittim 38 bedenle değiştirdim ne akla hizmet 40 aldıysam zaten
valla canım eşine ne kadar aşık olursan ol... ben olsam dayanamazdım, içime de atamazdım. sana hayret ettim nasıl susabildin bu kadar.
benim de düğünümde bi sürü şey içimde ukde kaldı... geçen eşime anlatım, olmuyo diyorum,unutamıyorum bunların hiçbirini... 20 yıl da geçse kramp gibi saplanıyor her düşündüğümde..
Evet yaaa unutmayın beni de lütfennhilalcim bir hemşo dhaa var burdaa kayseriiiiili hemşolar çoğalıyor
Amaaan kuzum muhtaç değiliz sonuçta ama hiçbir şey yapmayıp sonrasında da ahkam kesiyorlar ya o sinirime dokunacak. Sırf bunlar yüzünden ankarada annemin yanında doğum yapayım diyorum onlar da doğru düzgün göremesinler bebeğihayret bişi yaa bakam bizim kayınvalideler aldı bir iki bişi ama arakası gelecek mii,
bebek gelmeden alınması lazım en azından son aylar alsınn yanii
bide biizm takılardan küçük altında alıp 3 gun sonraki düğüne göturup taktılar benim ailem Allah biliyor bir kurusuna dokunmadı torbasıyla açmadan bize getirdi ah ah anacım babacım hakkınız ödenmezzonlar böyle yappınca nakit tüm paraları aldılar sadece almadıkları dısında altınları aldık biz onlarda kaldı 6 ay takı bileziğimide süper luks evlerinin tapusu için bozdurmuslar eşime söyledim takı bilez,iği yok diye
eşşim " anne bileizik yok"
bunlar telaşlandı gittiler geldiler odadann odaya anası geldi " biz bozdurduk yedik dedii" bende " nasıl yedik " kvalide" tapuya para yetmedi ondan"
bu kadar nankörlerr haram olsun Allah çıkarsınn
Amin canımm Alllah ne onları bize nede bizleri onlara muhtaç etmeisnn aminnnnnn
canımm doğum günün kutlu olsun bitanem bebeğinle ailenle eşinle ve bizlereleeeee () nice mutlu yıllaraaa :119:
bari istemiyorsun alma birşye alayım mı gibisine sorulur mmu yaaaaabenimkiler hiç kutlamazlar hadi kayınvalideler eski toprak ya görumcem ben her yıl onunkini kutlarım bir telefonda mı açılamaz yok yaa benim babamda eşimin doğum günü için pikniğe göturdu mangal yaptı insan sinir oluyorrr
canım ya aynen eşin söylemiştir ama o gözüne sokacak ya illa ondan soruyodur tekrar ya da yumurta pişirme makinesini istemediğin için kesin isteyeceğin bişey olsun diye garantiliyordur hediyesini...
İlla çıkar canım... ama sizinkiler gerçekten ibretlikler.
ya şunlara bak rabbim bizde mi böyle olacaz bizi böyle etme Allahım((
Selam hatunlar bakıyorum da yokluğumu kimse hissetmiyoooo
Ben bugün sağ tarafımda bi ağrıyla uyandım,sanırım böbrek gibi bi durum,inşallah öyle bi sorun yaşamam ilk defa karşılaşıyorum çünkü büyüdükçe velet olabiliyormuş...
Dün akşam o kadar hareketliydi ki oğluşumeşim çok sırnaştı diyorum ki bak oğlun kızıyo bence o yüzden"annemi rahat bırak babaaaaaa"
Yürüyüşe çıkmam lazım 1-2 saat sonra çıkarım herhalde...
nilciğim geçmiş olsun canımmm...oğluşşş uslu dur bakemmmm üzmee anneyiiiAy evet yaa yerini hazırlayana kadar böyle ağrılar normalmiş,hele bi yatsın dürte dürte uyandırırım valla
valla sabah kalktığımda zorladı beni biraz bolca su içmeye çalışıyorum,yürüyüş yapıcam biraz işte...
wayyy yavrummm milonamm..kız ben senin hemşom oldugunu bilmiyordum...en başta konusmusuzdur belki ama inanki unutmuşummmm canımmm HEMŞOMMMMM:44:Kuzumm güle güle giyy, yakışmazmııı kasım annelerinin hepiciği çok güzelllll
Aaaa tatlımmm ben de senin hemşerinim amaaa neden sadece aysuna hemşom diyorsunnn? kıskanırım baaaakAnne tarafım kayserili benimmmm Babam da ankaralı ama anne tarafını daha çok sevdiğim için kayseriye daha yakın hissederdim hep kendimi
Ne güzell kayınvaliden ciciler almış torununa, bizimkinde daha tık yok, bir şey alacaklarını da sanmıyorum.. Benim annemse şimdiden bir hurç dolusu zıbınından bornoz takımına, beşik uyku setine varana kadar almış... Geçen gün kayınpeder soruyo baban neler almış diye, ben de söyledim aldıklarını, cevabı aynen şöyle oldu: İyi iyi alsın ben YOK dedeyim, bir şey alamam durumum yokKayınvalide de bu lafın üzerine ayy çok erken başlamış sizinkiler, bizde 7. aydan sonra alınır dedi sonra da ne hikmetse çevirdi bebek doğduktan sonra alınır dedi
Eee ben ne yapayım ki bebek doğduktan sonra alınacak şeyleri. Zaten hepsi tamamlanmış olacak ki... Elden ne farkları kalacak benim için hiç heyecan yok içlerinde
Bir de bana laf sokuyorlardı başka bebekleri severken, sen yap da kendi çocuğunu sev, bizim de torun hasretimiz bitsin diye... Ne de çok hasretmişler
evettt hemşomlar çoğaldıhilalcim bir hemşo dhaa var burdaa kayseriiiiili hemşolar çoğalıyor
yuhhh yaaa..seninkilerde zırıl zırıl kayserili haaaafena gelin esraaakızım git beğen onlarda alsın heveslenmiş yazıkk biizmki bir iğne almaz daha çok bizi sömüürür sende alanı bozuyorsunn
oğlu yanımdaydı sesiini çıkarmadı ben ne diyeyim ki valla Allah biliyor helal etmiyorum düğün zamanı çekmecelerin altından altınlar çıktı görmesek buhar olucaktı zar zor çıkardılar ceplerinden çekmeeceden unutmuşuzzz oğlummmm dediler haram olsun
canımm bacım dikkat et kendine...:26:burcuxxx esra86 başım çok ağrıyor canlarım beni merak etmeyin diye yazıp çıktım kızı okula bıraktım geldim bir yattım yeni kalktım ama hala var baş ağrım
sahinus ne eltim ne kayınvalidem gelmedi kaynanamın annesi gelmiş bugun eltilerde pazar günü gelecekler dün aradılar haber verdiler
annesininbirtanesi bende özlerim canım sizleri
kız yok alacak falan değillerdi zaten... laf olsun hava olsun diye öyle diyolardı... kayınbabanın eli sıkıdır benim.. cebine girer bi daha da zor çıkar... hele bi de ben çalışıyorum,maaşımı biliyor, hayyat vermez bize bişey. anlayacağın bize yararları dokunmaz onların.dokunmasın da Allah muhtaç etmesin.
eşim diyoki bebek arabasını babamlar alır... biliyo bebek odasını almıcaklarınıo da belki tabii...
aay inanmıyorum yaaa ne ayıp.. bu dünyada çıkmazsa ahirette çıkar acısı zaten.
Evet yaaa unutmayın beni de lütfennAnında alınırım heee
Amaaan kuzum muhtaç değiliz sonuçta ama hiçbir şey yapmayıp sonrasında da ahkam kesiyorlar ya o sinirime dokunacak. Sırf bunlar yüzünden ankarada annemin yanında doğum yapayım diyorum onlar da doğru düzgün göremesinler bebeğiHem anneciğim bakar bana da bebişime de.. Dün kocacığa da dedim sen bana inat olsun diye söylüyorsun biliyorum diyor
Ayyy valla bi de pişkin pişkin yedik biz onu mu dediPes valla.... Emanete hıyanet bu işte başka bir şey değil... Benim kv. de tatile giderken takılarımı bırakmıştık gelene kadar takmış gezmiş ortalarda,, harcamamışlar Allah var ama bir daha da yok vermem
canımm doğum günün kutlu olsun bitanem bebeğinle ailenle eşinle ve bizlereleeeee () nice mutlu yıllaraaa :119:
bari istemiyorsun alma birşye alayım mı gibisine sorulur mmu yaaaaabenimkiler hiç kutlamazlar hadi kayınvalideler eski toprak ya görumcem ben her yıl onunkini kutlarım bir telefonda mı açılamaz yok yaa benim babamda eşimin doğum günü için pikniğe göturdu mangal yaptı insan sinir oluyorrr
hamile kalmadan evvel 69 dum ilk ay ki bulantılardan ve sıkıntılardan 67 oldum şimdide 71 oldum canım ama varsın gelsin kilolar sonunda bebek 2 ablası ve büyümeyen babaları sayesinde veririm ben o kilolarıkaç kiloydun ki canım kaç kilo aldın benim 6 oldu yaaa
doğum günün kutlu olsun canım sıkma canını herkes senin annen baban gibi düşünceli olmazkızlar bugün doğum günüm... kayınvalidem aradı az önce doğum günün kutlu olsun diye telefonu kapatırken de 'istediğin bir şey varsa alayım' demez mi? insan bunu sorar mı ya?? oğluna sor ben bana şunu mu al diyecem... benim annem babam damatlarına soruyorlar mı acaba? pazartesi de onlardaydık yumurta pişirme makinası alayım sana dedi. sakın dedim ben mümkün değil kullanmam evde döküntü oluyor dedim. ertesi gün eşim dedi istediğin bir şey varsa söyle dedi ben de bebeğe nevresim takımı alsın bana bir şey almasın dedim. tamam dedi. bugün de eşimle konuşmuştur o tarih falan bilmez eşim hatırlatmıştır hediyeyi de söylemiştir. niye soruyorsun ya?? hadi hiç biri olmadı bir tane hamile bluzu al geç çok mu zor?? ayyyy sinirler zıpladı...
kızlar bugün doğum günüm... kayınvalidem aradı az önce doğum günün kutlu olsun diye telefonu kapatırken de 'istediğin bir şey varsa alayım' demez mi? insan bunu sorar mı ya?? oğluna sor ben bana şunu mu al diyecem... benim annem babam damatlarına soruyorlar mı acaba? pazartesi de onlardaydık yumurta pişirme makinası alayım sana dedi. sakın dedim ben mümkün değil kullanmam evde döküntü oluyor dedim. ertesi gün eşim dedi istediğin bir şey varsa söyle dedi ben de bebeğe nevresim takımı alsın bana bir şey almasın dedim. tamam dedi. bugün de eşimle konuşmuştur o tarih falan bilmez eşim hatırlatmıştır hediyeyi de söylemiştir. niye soruyorsun ya?? hadi hiç biri olmadı bir tane hamile bluzu al geç çok mu zor?? ayyyy sinirler zıpladı...
nilciğim geçmiş olsun canımmm...oğluşşş uslu dur bakemmmm üzmee anneyiii
lavinyaaa canımmm mutlu yıllarrrr bebişimmm.... nice yılara sevdiklerinle inşallahhhhh
hamile kalmadan evvel 69 dum ilk ay ki bulantılardan ve sıkıntılardan 67 oldum şimdide 71 oldum canım ama varsın gelsin kilolar sonunda bebek 2 ablası ve büyümeyen babaları sayesinde veririm ben o kiloları
doğum günün kutlu olsun canım sıkma canını herkes senin annen baban gibi düşünceli olmaz
Aa burçdaşız seninle canım demek ki bende 17 Haziran...
Bu arada doğum günün kutlu olsun,ömrün sağlık,huzur,neşe ve aşk içersinde geçsin inşallah...Boşver canım yaa üzme kendini stres yapma sakın...
saol burçdaşım:) aminnnnnnnnnnnnnnnn cümlemizin inşallah:)
nilciğim geçmiş olsun canımmm...oğluşşş uslu dur bakemmmm üzmee anneyiii
wayyy yavrummm milonamm..kız ben senin hemşom oldugunu bilmiyordum...en başta konusmusuzdur belki ama inanki unutmuşummmm canımmm HEMŞOMMMMM:44:
gelinn hemşolarım gelinnn hiloş'unuzda hepinizee sevgii varr
evettt hemşomlar çoğaldı
yuhhh yaaa..seninkilerde zırıl zırıl kayserili haaaa
ayy bizdede noldu: hani gelin bohçası hazırlanır yaa kayınvalideye kayınpedere görümceye babaanneye falan...iştee annem emek zahmet Adan Z'ye inanılmaz detaylı bohça hazırladı bunlara tek tek...ben 3-4 günlük evliydim..kayınvalidem yemege cagırdı bizi.bizde hemde bohçaları aldık gittik...bana yarım altın taktı el sağlıgı hediyesi olarak:44:
sonracıgımaa 2-3 aylık evliyim ben..görümceme diyorkii...senin bohça (kaynata hediyeside deniyor) hediyen çok güzeldi...kocaman bilezik takmışşş kayınvalidesi ona....
bende dedimkiii sanki bilmiyormuşum gibi "aaaaa anne o demek bohça hediyesi"
"eee dedi iştee çamaşır geldiği zaman takılan bilezik"
"haaaa dedim öylemi sen bana minnacık bi altın taktındaa"
bi bozuld..hiç lafının oraya gideceğini düşünmemişti...
canımm bacım dikkat et kendine...:26:
iştee bizdede biraz o durumlar var biliyorsunuz yaa..nasılssaaa çalışıyor gelinde alırlar ne isterlerse diyorlar...allaha şükür kimseye muhtaç değilizz ama büyüklerin açık açık böylee düşünmesi canımı sıkıyor yinede..annemden babamdan öylee görmediğimiz için belkide...
biz nişanlıyken 'ORAN' ın sınavına girmiştim..sınavı kazandım mülakatı bekliyoruz..maaşlarıda süper ötesi...ben ankarada çalışıyorum o zamanlar kayınpederimde toplantı için gelmiş ankaraya benide aldı kayseriye geliyoruz birlikte...
bana dediki kızım hayırlısıylaa şu sınavı bi kazansaydın...bende saf saf inşallah baba dedim...
evinizi ona göre tutarız dedi...
benim jeton düştü o zamanne alakası var baba benim sınavı kazanmamla tutacagımız ev arasında dedim...
eeeee kirasını ona göre ödersinizzdedi.
bizim burdaa ayıp sayılırr bu dediği...nişanlı bi kıza denirmi...al oğluna evini o zaman...yada oğlun kendine güvenmiyorsaydı evlenıyorum diyee ortaya düşmeyecekti (biz görücü usulu evlendikyaa)
şimdi eşimee canım fedaa...tabiki herşeyimiz ortak...benim maaşıma karışmaz allah var...ama katkıyaa ihtiyacı oldugunda elbette önce ben varım kimseye ihtiyacımız yokkk:26: ama o zaman bunu açık açık söylemesi çok canımı sıkmıştı...babamdan bunu görmediğim içinn muhtemelen
sonraa yine bı gün...sizin maaşınız 2..ohh ne güzel falan diyordu..bende gıcıklıgınaa dedimki " baba ben istersem çalışmamda, evi geçindirmek zorunda olan erkektir." o zaman " tabi kızımm doğru diyorsun, istersen çalışmazsında" dedi
canım bende en son adet tarihim subat 12 sinde senin dediğin gibi mart 12 de leke geldi azıcık sonra mart 24 dü çok iyi hatırlıyorum doktora gittim 5 haftalık hamile olduğumu söyeldi doktor emen hemen aynıyız sende tekme falan varmı oğlun olacakmış neler yaşattı sana bana anlatırmısın ben cinsiyet tahmini yapmaya çalışıyorumda yardımcı olursa bana kız erkek farketmez ama yine de merak ediyorum karnın nasıl dikmi kaç aya kadar kustun şu an nasılsın :) yardımcı olursan sevinirim :)
eşimle konusuyorum saolsun o arkamda hak veriyor gecen hafta sonu konustum unutamıyorum bana çok yaptılar diye sen haklısın cahiller cahille ugrasılmaz diyor
canım düüğün salonuna geldik gelin masası hazırlanmamıştı düşün o ekstra 100 Liraymış kayınpederim hazırlatmıcam diyee sinirlerimi bozdu babam ben vereyim istersen parasını dedi kaynım dayanamadı da hazırlattı berbattı kayserideki düğün izlemek istmeiyorum izlemiyorumdaa
yuhhh yaaa..seninkilerde zırıl zırıl kayserili haaaa
ayy bizdede noldu: hani gelin bohçası hazırlanır yaa kayınvalideye kayınpedere görümceye babaanneye falan...iştee annem emek zahmet Adan Z'ye inanılmaz detaylı bohça hazırladı bunlara tek tek...ben 3-4 günlük evliydim..kayınvalidem yemege cagırdı bizi.bizde hemde bohçaları aldık gittik...bana yarım altın taktı el sağlıgı hediyesi olarak:44:
sonracıgımaa 2-3 aylık evliyim ben..görümceme diyorkii...senin bohça (kaynata hediyeside deniyor) hediyen çok güzeldi...kocaman bilezik takmışşş kayınvalidesi ona....
bende dedimkiii sanki bilmiyormuşum gibi "aaaaa anne o demek bohça hediyesi"
"eee dedi iştee çamaşır geldiği zaman takılan bilezik"
"haaaa dedim öylemi sen bana minnacık bi altın taktındaa"
bi bozuld..hiç lafının oraya gideceğini düşünmemişti...
canımm bacım dikkat et kendine...:26:
iştee bizdede biraz o durumlar var biliyorsunuz yaa..nasılssaaa çalışıyor gelinde alırlar ne isterlerse diyorlar...allaha şükür kimseye muhtaç değilizz ama büyüklerin açık açık böylee düşünmesi canımı sıkıyor yinede..annemden babamdan öylee görmediğimiz için belkide...
biz nişanlıyken 'ORAN' ın sınavına girmiştim..sınavı kazandım mülakatı bekliyoruz..maaşlarıda süper ötesi...ben ankarada çalışıyorum o zamanlar kayınpederimde toplantı için gelmiş ankaraya benide aldı kayseriye geliyoruz birlikte...
bana dediki kızım hayırlısıylaa şu sınavı bi kazansaydın...bende saf saf inşallah baba dedim...
evinizi ona göre tutarız dedi...
benim jeton düştü o zamanne alakası var baba benim sınavı kazanmamla tutacagımız ev arasında dedim...
eeeee kirasını ona göre ödersinizzdedi.
bizim burdaa ayıp sayılırr bu dediği...nişanlı bi kıza denirmi...al oğluna evini o zaman...yada oğlun kendine güvenmiyorsaydı evlenıyorum diyee ortaya düşmeyecekti (biz görücü usulu evlendikyaa)
şimdi eşimee canım fedaa...tabiki herşeyimiz ortak...benim maaşıma karışmaz allah var...ama katkıyaa ihtiyacı oldugunda elbette önce ben varım kimseye ihtiyacımız yokkk:26: ama o zaman bunu açık açık söylemesi çok canımı sıkmıştı...babamdan bunu görmediğim içinn muhtemelen
sonraa yine bı gün...sizin maaşınız 2..ohh ne güzel falan diyordu..bende gıcıklıgınaa dedimki " baba ben istersem çalışmamda, evi geçindirmek zorunda olan erkektir." o zaman " tabi kızımm doğru diyorsun, istersen çalışmazsında" dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?