ohh iyi demişin valla...ne karıştırıyorsa hakkı hukukukızlar ne anlatıcam size...
cumartesi kayınvalidemdeydik.. bunlarda anneler günü kutlama falan yapılmıyo hiç.. kayınvalidem de diyoki "oğlum aramadı, anneler günümü kutlamadı, bi daha kutlamazsa hakkımı helal etmem ona...." ben de dedim kii "aaaaaaaa kutlamadı mııı ne ayıp! benimkini bile kutladı"kadın dumur oldu
bi akrabalarına gittik bide orda da diyoki "eğer yaz tatillerinde oğlum gelmezse hakkımı helal etmem ona, her yaz burda geçiricek tatilini" ben de bu sefer "niye öyle diyosunuz bizi mecbur bırakıyosunuz ki, belki gelmek istemicez hayret bişey.... gelmek istiyoruz ki geliyoruz yoksa gelmeyiz yani" falan dedim kadın yine bozuldu
aman yok nilciğim onunkini alma..ben bi ara görümcemin kadınını alıyordum 1-2 aldım vazgeçtim..sanki içerden istihbarat alıyorlar gibime geldiBenim kayınvalidem de kendi tanıdığı bi temizlikçi var onu getireyim sana diyo ne zamandır
bende annemin temizlikçisini çok severim iyi bi kadındır 2 kere temizledi evimi hem de çok ucuza sağolsun.
Kayınvalideminkini istemiyorum neden derseniz geçen kendi komşularınınkini silmiş fayanslarını falan bana anlatıyo diyo ki yanındaymış"kız bi tane toz da mı çıkmaz o bezden"fayansları sildi de beze baktık toz moz yok tertemizdi kadın falan diyo.
Eltimin evine de götürdü kadını diyo ki bana"ay o ayça(eltim olur)5 dk.oturmadı kadından çok çalıştı valla nasıl yoruldu anlatamam.."
Dedim valla bana gelirse şayet benden yardım beklemesin hamileyim kusura bakma diye
Allahıma şükür evim kapım pırıl pırıl hiç bir laf söz edemez...
Çok şükür benim evim de temiz fayanslarım da ama şimdi bu kadını inceleyen benimkileri de inceler,anam bu kaynanam var ya hem detaycı hem de bi o kadar titiz temiz seviyorum titizliğini ama bezi açıp incelemek nedir yaaona yapan gelinine de yapar bence..
En iyisi anneciğimin temizlikçisini çağırayım ben...Annemin inceleme huyu yok en azından ne de olsa kızıyım..:))
ay canımm Allah kayınvalideme uygun bir gelin vermiş eltimi yaniiieşimde haklısın diyor bir cimri anlataammam eltimm
biz onlara gittik balayından öncee 2 gun kaldık ama kaçtık resmennnnkarı koca aç kaldıkkk eşime dedimki annen şikayet ediyor gelininden 1 hafta once ara deki biz gelicez iyiki aramıs ya aramasaydı
yoldayız abisini aradı abi geliyoruz orucluyuz diyee hanımefendi beyefendi oruc tutmuyırlarmış ok ama biz orucluyuz be kadın Allah ıcın sofrayı hazır etmezmisin biz gittik ezana 1 saat vardı hanım efendi yeni basladı yemek yapmaya okadarr ağır yaptı kii ezann okunduktan yarım saat sonra sofraya oturdukkkkyarım saat içindede zeytin göturmustuk burdan onu actık karı koca o ikram etmedi vallahı ben cıkardım zeytini onu yedik sonra yemek geldi sulu yemek pilav ve ayran baska biişi yokk oyle kaynar ki agzımız yandıı
eltim diyorki " ya ocaktaa yaprak sarması pişiyor birazdan getiririm" aibisiii " ne aceelesi var onuda 2 saat sonra yesinlerr" o kadar sinirlendim kiiii eşimm çok kötü oldu bosver hayatım dedimm
içecek kola filan yok mu dedik yok dediler gitti eşim aldı marketten bizden çok bi guzel afiyetle içti görgüsüzlerrrr
yani kayınvalidemle eltim çok benziyorlarr bosuna sikayet ediyr buyuk gelinindennnn
ben bu kadar yemek bilmez halimle ne yapar ederr 2-3 çeşit yemek koyardım birde oruclular yaaa düşünsenee
aman kolayını öylee bulmuşş o bebeğim..ben bilmem, ben yapamam, bizim adetimizde yok...benim eltimde aynı...bi çöp getirmişliği yok evimee
aynen bizde öyle...pazar günü bağ evinde görüşüüyoruz...salı günü falan arar..anammm görüşemiyozz özledik falan diye...höhh yaniii pazar sabahtan akşama kadar beraberdik yaa..ben daha anneme gidememişimmmEee kaynana işte adları üstünde.Bizimkine haftada 1 gideriz onlar 2 haftada falan gelirler 1-2 günde bir araşırlar eşimle ama"niye aramıyo sormuyosunuz"dediklerinde delleniyorum yaa...:18:
Neyse canım yarın devam ederiz,öpüyorum grşrzzz...
aynen canım tamam bebeği varda anneside 5 bina ötede oturuyor anne gel 1 saat bebeğe bakta ben yemek hazırlayayaım diyebilir yada hazırlar o gun pişirebilirdi düşün sofrayı vs ben hazırladımm Allah nasip ederse evime gelirler bu sene onlara nasıl misafir ağırlanırmış göstericemm Allah için bunu yapıcam
ohhh sefan olsunn yapda görsünler bebeğimm
nasıl egzersizler yapıyosun burcum..bizede söylee bizde iş yerinde yapalım şekerimmne insanlar varya, valla okuyorum anlayamıyorum. neyse bugünüde tamamladık.
demin egzersiz yaptım biraz, öyle iyi geldi ki kan dolaşımım arttı, ağrılarım azaldı. tavsiye ederim. bugün meyve olayını biraz abarttım sanırım. heralde 1 kilo meyve yemişimdir :)))
kızlar çok başım ağrıyooobirden başladı çatlıyycakk gibi ağrıyooo,
sanki biri çekikle eziiiiyonazar mı oldum ki bu gün herkes kilo mu sordu göbişime baktıı offfffffff
bana nazar okuyun kızlar yasemin kadeşimie deyin bana gelir o
öpüyorumm sizi çıkıyorum ben..
geçmiş olsun hayatım
günaydın topiğimiz canımız teyzelerimiz...
nasılsınız bugün biz çok şükür iyiyiz oğlumla kahvaltı yapıyoruz bir bakalım dedik ortalık sakin yine ..
günaydın bebeğim..bizde kızçemle karnımızı doyuruyoruz teyzesii