2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
bu arada dün doktorumu aradım sağlık ocağında şeker yüklemesini parmaktan kan alıp yapıyorlarmış dedim, doktor o çok sağlıklı olmuyor koldan alınması gerekiyor dedi, sonra sen sadece açlık şekerini ölçtür dedi, 92 nin üzerinde ise şüphelenebiliriz, gelir buraya şeker yüklemesi yaparız dedi :18:, bende bu sabah aç gittim bayılacaktımm artık ölçtürdüm 86 çıktı hemşire normal dedi, doktoru arayıp söyleyeceğim sanırım şüphelenmeye gerek yok ?

umarım anlarlar beni napayım bursada olsa sanki gitmicem hayırlısı cnım eşim çok titiz bu bebek konusunda izin vereceğini de sanmıyorum aşağıda yazdım..

günaydın şekercim haklısın daha cok zaman var günü gelirse konusuruz eşimle beni kıracağını sanmıyorum

canım evet ama uçakta o cihazlardan geçmek istemiyorum hem bilet fiyatlarına baktım 200 lira civarinda ben nasıl vericem okadar arabayla gitsek 17 saat en çokta eşim istemez bana burdan izmire götürmüyor araba sarsar diye..

pazar gunu annemlerle piknikteydik birden fırtına çıktı şiddetli rüzgarın etkisiyle bir cocugun yüzme simidi belime öyle bir carptı ki anlatamam agladım resmen eve gittim eşime dedim böyle oldu basladı söylenmeye ben sana gitme dedim ya bebeğimize birşey olduysa vs vs...

Allah korusun birşey olsa basımın etini yiyor etrafımda 5 aylıkken düşük yapanları gördugumden korkuyorum Allah basa vermesin riske atmak istemiyorum canım...

ayyy senın kaynana pek bi matrakmış ya...şaka gibi...tiyatroda izlesem çok gülerdim...gerçek mi bu yaaa...
günaydın canım malesef gerçek bu ve benim kayınvalidem 12 seneyi devirdim ben bununla
eşimler gittiler akşamleyin anne yemek yiyelim diyorum onlar gelmiyeceklermi diyor bana yarım saatte ancak anladı onların iş için gittiklerini

kitapta okudum bir dönem annelik iç güdüsüyle bu her canlıda olurmuş mesela kuşlar yuva yapar, fareler doğum odası hazırlar vs bizler de bebek gelecek diye bir düzen olsun istermişiz tamamen yuva yapma iç güdüsüymüş... :) ondan böyleymiş..

yuh bunu diyen kişi evine ayak basmasın...

gözün aydın kuzum hadi bakalım hayırlısı...

lavinyahayatbanagüzell hoşgeldiniz canlarım nasılsınız bakalım

hoşbulduk balım iyiyim sen nasılsın? nazlın napıyor?

olabilir canım, sıkıntılarımı bastırıyorum belkide bir şekilde herşey gelir geçer ya sabır.

senin kaynanan dediğin gibi psikolojik özürlü canım, kafayı yemiş yaşadıklarından, bu kadar içli dışlı oluncada daha rahat konuşabiliyor, kontrole gelmiş demek ki. tühhh malzeme bulamamış, sana bağırcak bahane bulmuş kendince. bide yardım istiyor doktora götürün diyor, insanlar kaşar olmuş yahu, bari haket bazı şeyleri.

canım geçmiş olsun, bende sağlık ocaklarına pek güvenemiyorum, hiçbir tahlili yapmaya cesaret edemedim. 92 nin altında çıkmış değerin ne sorun olabilir ki, içini ferah tut canım.

aramızda hiç muhabbet bırakmadı ki kadın gün gelir devran döner hesap döner ben dediklerini bir bir söylucem..

geçen 4 dk konusmusuz kvalideyle eşim oo çok konustunuz sasrdım dedi bende senin için hayatım dedim öyle içim küs ama konusuyrum sogukta olsa..

Sağolun kızlar, dün okadar soru sordum kimse umursayıp da cevap yazmamış...

ne yazdın kız atlamış olabiliriz snede hemen alınganlık yapma ama

ben stresli bir geceden sonra iyiyim şükür canımmm nazlımsa nazlı nazlı hareket ediyor tekmeleri vuruyor bana bugun daha hareketli barıştık galiba

eşinle problem olacaksa ona bişey diyemem kuzum haklısın...

Sağolun kızlar, dün okadar soru sordum kimse umursayıp da cevap yazmamış...

kuzum benim dün acayip yoğundum çoğu şeyi okuyamadım yazdımda hatta çok yoğunum okuyamıyorum demiştim.. tekrar sor yanıltlarız balım... arada olur böyle alınma hamişcik

çok anormal bir kadın vallahi... hayatımda hiç böyle konyalı görmedim....

g

günaydın balımmmmmm nasılsın daha iyi misin?

hayırlı olsun kardeşinin mezuniyeti tez zamanda hayırlı işler nasip etsin rabbim..

sağol canımm çok şükür uykum var biraz sadece ama gayet iyiyim zindeyim :)
amin canım, inşallah emeğinin karşılığını alır... ünv. okumak zor, hukuk okumak ayrı bir zor... inşallah istediği yere gelir.

yani şeker yüklemesi yapılmayacak mı canım? az önce ben de bu şeker yüklemesini araştırıyordum da bazı doktorlar zorunlu yaptırıyolar bazıları tahlile göre karar veriyolar..

demek ki senin tatlı krizin şekerden değilmiş, çok şükür :)

ayy canımm dikkat et yaaa... frna çarptı diyosun adam heralde pimpiriklenir...Allah korusun yaaa... boşver annen küserse küssün, eminim o da anlar zamanla ve sana hak verir canım. sen abine yine de açıklama yap mutlaka..

iyi yapıyorsun kuzum sabırlı olmak, erdemli olmak her zaman iyidir. ben yapmayı istiyorum ama bazen dayanmıyorum çok tepki gösteriyorum...

ben stresli bir geceden sonra iyiyim şükür canımmm nazlımsa nazlı nazlı hareket ediyor tekmeleri vuruyor bana bugun daha hareketli barıştık galiba

yerim onun tekme atan ayaklarını.. benimki de öyle nasıl vuruyor valla canım yanıyor 2 gündür iyice güçlendi... sıpa tepiyor resmen.....

Allah gönlüne göre versin onun ve isteyen herkesin kuzum... iyi düşün, iyi olsun

düğün olsa çok üzülürdüm ama nişan bu telafisi var inşAllah düğüne giidebilirim abim anlayışla karşılar eminim ama annem işte neyse napalım gönlunu alırım ben onun Allah koruusn birşey olsa eşimin dilinden ne ben ne annemler kurtulur..

olur canım ir piknikteki ufak kazadan dolayı evde kızdı bagırdı bana beni dınlemıyorsun diye Allah koruusn riske girmeyeyim ben en iyisi

DOUMDAN SONRA ST VE BEBEKTEK DEKLKLER anne st rengi ve miktar

yukarıdaki çizelgeye bir göz atın kızlar :)

İLK GÜNLERDE ANNELERİN SÜTLERİ KONUSUNDAKİ ENDİŞELERİ

Doğumun hemen ertesinde memeler boştur. Memelerin ilk günlerde boş olmasını çoğu anne endişe ile karşılar. Neden emzirmediği sorulduğunda “Daha sütüm gelmedi” cevabını verir. Halbuki ilk günlerde az da olsa süt yapımı olur. İlk gün oluşan süte ağız adı verilir.

Bu sütün bebeğe mutlaka verilmesi gerekir. Bebek emmeye devam ettiği sürece hayatın 3.-4. gününden itibaren süt bollaşmaya başlar.

İlk günlerde süt gelmiyor diye bebekler emzirilmezse süt gelişi gecikir. Bu duruma meydan vermemek için doğumdan hemen sonra başlamak üzere bebekler sık sık emzirilmelidir. Böylece süt yapımı artar ve memeler gerginleşir.

Memelerin gerginleşmesi anne tarafından hissedilir ve sütün yeterli yapıldığını anne anlar. Ancak ilerleyen haftalarda bebeklerin çok iyi emmesinden dolayı memeler çok iyi boşaltıldığı için yumuşama ve gerginliğin kaybolması durumu ortaya çıkar. Bu durum normal bir olaydır.

Aslında süt yapımı halen yeterli bir düzeydedir ama memelerin bu şekilde yumuşamasını anneler yanlış algılayıp sütünün azaldığından yakınırlar. Bu yanlış inanış sonucunda acele ile ek gıdaya başlarlar.

Sonuçta anne sütü kaybedilir. Gerçekte ise aylar ilerledikçe memede yapılan süt miktarı giderek artar. Bu artış hayatın 4.-6. ayına kadar devam eder, bebeğin su dahil bütün gereksinimini karşılar. Anneler memedeki yumuşamanın normal olduğunu bilmelidirler.

canım benim anneciğim babam eziyet ettikçe gelinler kavga ettikçe alır elişini eline örerde örer bir günde bitirir yaptığı işi herkes hayret eder elin kolun nasıl kalkıyor senin diye
sabır çekme güzelim ya selamet de sabır çekmek allahım bana dert ver derecesini hak edeyim demektir ya selamet ise rabbim beni aydınlığa çıkar demekdir
mustafa karataş hoca sürekli tekrarlıyor bunu selamet isteyin diye
hemde ne özürlüdür ooo
hakketmediği halde o kadar çok iyi oldum ki şimdi gene aynı seyi istiyor zannımca
aman yasım olmuş 30 sunun surasında kaç yıl sıkıntıısız yaşayacağım ki artık tınmıyorum tınmamaya çalışıyorum
emmim dayım herkesden aldım payım

Son düzenleme:
lavinyahayatbanagüzell hoşgeldiniz canlarım nasılsınız bakalım

hoşbuldukk kuzum bu gün daha iyiyim açlık şekerim 86 çıktı aklım ona takıktı dün,
bu akşam arkadaşlarla iş çıkışı pikniğe gideceğizzz inş. güzel bir gün olur ?

sen nasılsın biraz stresli bir akşam olmuşş daha iyi olursun inş.

sağol balım içime dert olmuştu biraz ferahladım
sen nasılsın neler yaptın ?

teşekkürler bi tanem, bende aynen, en azından bu otomatik bir cihaz, ay tırsmıştımya tatlı yemedim kaç gündür biraz ii oldu benim için.

bazen sınırları aşıyorlar sabrımız tasıyor canım belkide hata bende yaptıklarına hemen tepki göstermeliydim o zaman belki susmayı ögrenirdi Allah korkusu eşime duydgum sevgi beni geri çekiyor aslında susumamak lazım da ne bileyim canım bir yanda şeytan bir yanda melek

Anca sitem edince görün cadılar...
Öldüm öldüm dirildim dün....
Toksoplazma endişesiyle...
Sabah doktorla konuştum, bu bölgenin insanlarının %90 antikorlu artık test yapmıyoruz dedi...
Toksoplazma tavuktan da geçmiyormuş, o kadarcıktan korkmayın dedi, çıkardığım için....

şekerde sınır önceden 150 idi şimdi 100 oldu annemden dolayı biliyorum şeker hastası annem canım ve baya iyi çıkmış sonucun
ohhh sefan olsun eğlenin gezin ne güzelll
ben şimdi iyiyim canım ölüsü olan bir gün ağlarmış deliis olan her gün ağlarmış delim var ağlıyorum işte ara ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…