2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
canım yaa cok uzuldum ıns bebegıne sag saglım kavusursun ne dıyım bılemedım ama deıgın gıbı umıdını kaybetme moralını yuksek tut ne zmanaa kadar okuncak bende bıraz okuyabılırım
aynen canım basta tedırgın oldum aslıdna bızde bayramda gıtsek dıyodum ama 30 haftalık olcam o zaman hıc gıdemem dıye dusundum gıtmem yanı sımdı cok sukru sorunsuz oldu

gecmıs olsun canım hamılelıkte enfeksıyona dah acıkmöısız ve sınsı yanı belırtı vermeden ılerleyebılıyomus bence ıdarr kulturu yaptır bıde nette oyle yazıyodu yanı kesın varsa orda cıkıyomus ona gore ılac kullanıyomussun sen yıned ebol su ıc tabı

canım çok çok geçmiş olsun inş. herşey güzel olur bebeğin ve senin için stres yapmamak tabiki mümkün olmuyor ama elinden geldiği kadarıyla aza indirgemeye çalış o bulduğun 3 kişi içine sende katılırsın innşallahhhhhh

maşallah canım kuzunada sanada çatlaklara yapacak bişey yok güzelim çatlayacağı varsa çatlıyor biz elimizden geleni yaparak az miktarda çatlamasını sağlayabilirsek ne ala diyetisyenide salla takma zaten bunun için gidiyorsun sorununa çözüm olsun diye suyuda ihmal etme canım idrardaki baktesi anca suyla gideriliyormuş sanırım :44:

herhalde üroloji doktoruna gidicem görünüyor saol canımm

teyzoşşş çok sevindim bebişinin sağlıklı olmasına idrarda bakrteri su az içtiğin için oluyormuş bol bol su iç tatlım benim özledik seni nasıl geçti bir haftan iş yerinde durumlar ne

evet üzülmemek elimde değil maalesef ama üzülmemeliyim

ınsallah bebegım sağ salim gelir canım dua edin lütfen...

canım yaa cok uzuldum ıns bebegıne sag saglım kavusursun ne dıyım bılemedım ama deıgın gıbı umıdını kaybetme moralını yuksek tut ne zmanaa kadar okuncak bende bıraz okuyabılırım

ramazan ın 15 ne kadar hadı dıyelımkı yetısmedı sonuna kadar dıye dusunuyorum canım sağol

inşallah sağlıklı bı sekılde kavusurum...

teyzoşşş çok sevindim bebişinin sağlıklı olmasına idrarda bakrteri su az içtiğin için oluyormuş bol bol su iç tatlım benim özledik seni nasıl geçti bir haftan iş yerinde durumlar ne

ay beysalım gelmiş pipiloşuylaa yirim sizi beennnnn nasılsınız kuzunlaaa

bende özledim canımm

suyu artırmalıyım haftam yogundu bugün evdeyim iş yerinde şimdilik bişi yok canım gidip geliyırum bkalım hayırlısı olsun

saol canımm evet yaaa sabah akşam kremleniyorum birde yağlanıyorum 3 kezz suruyorum gundee yuh nasıl bir cildim var yaaa

evet cnm bol bol su içmeliyim sen nasılsın bebeişleee

canım çatlak ve kilo konusunda aynıyız bende kremlenmeme rağmen çatlıyorum ama takmıyorum kilo da alıyorum çatlıyorumda ne yapıyım :)

Günaydınnnn kızlarrr biz geldikkkk...

Çok güzel bir tatil geçirdik yüzdük yüzdük bir dünya ama neden bilinmez aşırı ödem topladık doktorumuzu aradık deniz tuzu da yaparmış onu öğrendik..

Siz neler yaptınız bakalım 4 gün takip etmem mümkün değil pek tabiki..bir özet geçen olursa çok sevinirim

Uzmanlar, Gebelerin, yaz aylarında sıvı tüketiminde, gazlı ve şekerli içeceklerden kaçınması doğru olur'' dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Buyru, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında sıcaktan en çok etkilenenlerin başında hamilelerin geldiğini ve yaz gebeliğinin diğer mevsimlerde yaşanan gebeliklere göre daha zor geçtiğini belirtti.

Gebeleri yaz aylarında en çok susuzluğun etkilediğini aktaran Buyru, şunları kaydetti:

''Yaz aylarında, günler uzun ve sıcak. Sıcak hava ve susuzluk gibi durumlar, gebeleri etkileyebiliyor. Yaz aylarındaki gebelikte, su başta olmak üzere, ayran, süt ya da az şekerli limonata gibi içecekler su ihtiyacını karşılamak açısından çok önemli. Ayrıca, gebelerin, yaz aylarında sıvı tüketiminde, gazlı ve şekerli içeceklerden kaçınması doğru olur.''

''Gebeler sık sık ama az yemeli''

Prof. Dr. Buyru, gebelerin şeker ve tansiyonunun düzenli seyretmesi için sık sık yemek yemesi gerektiğini vurgulayarak, ''Hamilelerin çok uzun süre aç kalmaması, sık sık yemesi gerekiyor. Bu, hamilelerin tansiyon ve şekerinin düzenli seyretmesi açısından önemli. Uzun süren açlık dönemleri sonrasında, gebenin şekerinin düşmesi söz konusu olabilir. Daha küçük öğünlerle sık sık beslenme, dikkat edilmesi gereken bir konu'' ifadelerini kullandı.

Yaz aylarında hamilelerin sıcaktan bitkin düşmemeleri için uykularına da her zamankinden daha fazla dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Buyru, şunları kaydetti:

''Uyku çok önemli. Uyku saatlerine dikkat etmek gerekiyor. Eğer anne adayı çalışmıyorsa öğlen saatlerinde 1-2 saatini uykuyla geçirebilir. Öte yandan, imkan varsa yaz aylarında yüzmek, gebeler açısından yapılabilecek en iyi egzersizlerden biridir. Fakat enfeksiyon kapmamak için ıslak mayo ile oturmamaları gerekiyor. Yazın dikkat edilecek konulardan biri de öğlen direkt güneş ışığının olduğu saatlerde dışarıda dolaşmamak ve bu saatleri istirahat ederek geçirmektir. Yaz aylarında çalışan hamileler, çalışmayanlara göre daha çok zorlanıyor. Hamileler, çok uzun süre oturarak çalışmamalı, saat başı kalkıp hareket etmeli ve sıvı tüketmeli. Ayrıca, öğlen saatlerini istirahat ederek geçirmeleri yerinde olacaktır.''

evet üzülmemek elimde değil maalesef ama üzülmemeliyim

ınsallah bebegım sağ salim gelir canım dua edin lütfen
...
aminnn canım bebişine kavuşursun inşallah sağ salimmm

bende de aynı sorun var kuzum keremliyorum yağlıyorum ama ben de geçen farkettim çatlamaya başlamış napalım artık oda onun sorunu bebişde iyidir inşallah canım annesi biraz sıkıntılı yine duygu yoğunluğu yaşıyorum sebebini pek anlamadım kardeşlerm yanımda haftaya dönebilirlermiş az o tetikledi gibi geldi bana sabah pasiflora içtim olmazsa ataraxa başlıycam hamilelik böyle birşeymiş canımm insanın saati saatine tutmuyor her dönemin farklı sorunu varmış rabbim yardımcımız olsun

günaydın anne adayları..

kahvaltımı yapıyorum adem güneşide açtım onu dinleye dinleye...

dün döndük istanbula pişman olduğum geldiğime çok aşırı sıcakmış burası ankara ne güzeldi...

allah hepimize bu sıcaklarda dayanma gücü versin...

arcak guzel bı hafta sonu geçirmişsin ne güzel.

ay-she cim geçmiş olsun inşallah bunu sağ salim kucağına alırsın...tefriciye az da olsa bende okurum canım...bizim dua topiğimiz var orda yer varsa sana da dua günü yapalım....esra ilgileniyodu görüş onunla istersen...

ay bu yaşlılar neden böyle anlamam, tabi sen istediğin ismi koy kuzumm

günaydın herkese

günaydınnn

sağol canım iyi çıktı evet, üzülme seninkide düzelr ayy evet sorma ona benziyor sanki kayınpedere benzemesinde eşimde annesini andırıyor çünkü :)

seninki babacık mıı genelde kızlar babaya benzer derler :)

burcuu slm canımmm ohh ne güzel geçmiş haftasonun eşinde sana kıyak yapmışş :))

günaydın canımmm, sağol tatlm, yırgunluk oluyor biraz bende artık hareketlerimde kendimi yormamaya çalışacağımm

neden üzülüyon kuzum yaa, bazen öyle oluyor ama her şeye takasın geliyorr bir ara bende öyleydimm, geçicekk hepsii üzülme tmm mı?

Eki Görüntüle 465490 Eki Görüntüle 465491 Eki Görüntüle 465492 Eki Görüntüle 465493

kızlar bana fikir verin, hangisini alayım??

hepsinin altaçma bezi,biberon kılıfı,kirli torbası var.

ben 2. sini beğendim tatlım ama özellikleri nasıl bunların ? birde gören var mı ? küçük mü büyük mü ?
biberon termostadı var mı ?

sağol bi tanemmm sizin tatlılığınızzz bencede oğlanlar babaya kızlar anaya benzesin :) inş. sana benziyordur kuzuu

günaydın cnm, baya yorucu olmuş olamalı ama olsun arada delilik ve değişiklik iyi geliyor :)

oğluşunda taze şeyler yemiş yarasın

tatlım bebeğin damarına üzüldüm ( ama bak olanlar varmış sen morelini yüksek tutmaya çalış, bebeğine de iyi gelsin, Allah yardımcın olsun inş. sağlıkla alırsın kucağına Allah nasip etsinn

maşallah kuzunaaaa benimkide 650 grammış

diyetisyen elinde cetvelle koşturacak senii

günaydın canımm hoşgeldinn ankara akşamları serindir uyumasıda güzel olur ama istanbul nemden adamı yer bitirir rabim yardımcımız olsun canım

evet canım malesef arada oluyor üstesinden gelicez inş. bencede yorma kendini canım eskiden 1 günde toparlaya biliyorsak kendimizi bu dönemde güçten çok düştüğümüz için biraz daha zaman alıyor vücudun kendine gelmesi

canım çatlak ve kilo konusunda aynıyız bende kremlenmeme rağmen çatlıyorum ama takmıyorum kilo da alıyorum çatlıyorumda ne yapıyım :)

hayırlısı olsun o zaman napalım canım bebişlerimiz sağlıklı olsunlar yeter catlamayan bir göbüşüm vaardı varsın oda çatlasın

kızlar canlar günaydın birazını okudum bugün yazılanların ve cevaplamak için uğraşıyorum ama nette bir sorun var cevaplayamadım... hepinizi çok özledim.. tatilim süper geçti... bir köy keşfettik tıpkı hayalimdeki gibi ve onun için 2 gün uzattık bundan sonra da gideceğim yer orasıdır aşık oldum... kötü olan şey ayağım inanılmaz şiş ceviz gibi yumrular oluştu bileklerimde o... iştahım da fena halde açık.. bütün tatil boyunca sürekli ayran içtim sanırım günde 2 ltyi buldu dün dönerken durduğumuz tesislerde ne gördüysem canım istedi... ve hepsinide yedim kendimi tutamıyorum.. bıdık pipiloşum çok iyi teyzeleri yüzerken çok mutluydu... bana geçen haftanın özetini geçse birileri bende bugünü okumaya devam edeyim:)

hayatbanagüzelim bebeğim çok çok güzel maşallah kuzucuğa Allah nazarlardan saklasın inşallah...

kuzum bence bakarak alın ben mağazada inceledim daha uygun fiyata daha özellikli olan modeller var..

günaydın canım umarım çıkmaz ben de bu hafta gidiyorum inşallah...

canım benim çok geçmiş olsun dilerim sorun olmaz, sen kalbini ferah tut herşey düzelir inşallah...

günaydın canımcım... idrar yolu enfeksiyonu olmuşsundur ama ciddi değildir bol su içerwk atarsın.. endişe etme...

hayırlısı olsun o zaman napalım canım bebişlerimiz sağlıklı olsunlar yeter catlamayan bir göbüşüm vaardı varsın oda çatlasın

amann aysunn çatlarsa kendi bilir boşverrr kızın çok güzel olacak demek senin kii, annesinin güzelliğini alıyor baksana

lavinayammm gelmiş hoş gelmişşşşşş öncelikli olarakk hemen hangi köyy acil bilgi çok merak ettim kıskandımmmm :)

tatilin iyi geçmesine çoook sevndimm, ayakların mı şişti ama neden ki çok mu ayakta kaldın ?????
benm iştahımda öyle lavinyamm :18: kızlara ondan bahsediyordum ne gördüysem canım istedi hafatsonu ve felaket su içiyorumm aynı durumdayızzzz

oyy yerim piploşunu

bende sen yokken şeker yüklemesi yaptırdım değerlerim çok şükür iyi çıktı
pipiloşumu gördümm büyümüşşş ve 2 sayfa öncesine yüzünün fotosunu koydumm teyzesii babaya benziyor hatta birazda kayınvalideme çünkü eşiminde yüz yapısı ona benzer

Arkadaşlar selam;

Bende 2012 Ocak annesiyim. Sizlerinde bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Ankara'da oturuyorum, doğumdan önce bebeğim için beşik yaptırmıştım Suluhan'da. Aynı zamanda kendi yatağı olduğu için sadece 1 ay kullandım, şimdi de elimden çıkartmak istiyorum. İçerisinde pamuk yatak, ince bir çarşaf, takı yastığı, süt yastığı ve kılıfları, cibinlik, beşik örtüsü bulunmaktadır. Malzemesi komple Fransız güpür olduğundan sadece kız bebekler için kullanılabilir yani bu benim fikrim. Çok şık duruyor. Kargo ile uğraşmak istemediğimden sadece Ankara'daki arkadaşlarla irtibata geçmek isterim, anlaşırsak gelir müsait bir zamanda alırlar. Detaylı bir fotoğraf koymak isterdim ama çekmemişim maalesef..Bu arada ben 375-TL ya almıştım, 200-TL a satmayı düşünüyorum.

teşekkür ederizzzzzzzz lavinya teyzesiiiii pipiloşumuzuu beğendiğiniz için amin canım hepimizin kini inş. seninki ile sadıç yapıcazz onları

teşekkür ederizzzzzzzz lavinya teyzesiiiii pipiloşumuzuu beğendiğiniz için amin canım hepimizin kini inş. seninki ile sadıç yapıcazz onları

hoşbulduk kuzum sana tüm detaylarını anlatacağım emin ol aşık olacaksın bulursam netten fotolarını da koyacağım... bebişleri sadıç yapalım evet ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…