ben özel sektörde çalışmanın çok zor oldugu bu zamanlarda bizlere destek çıkmanız ve işverenler karsısında yanımızda bulunmanız hakkımız olan süt izni ve dogum iznini sonuna kadar kullanmamızı sağlamanız yazdım daaa ya bunlar bizim işyerini basmasınlar
Afiyet olsun canım, ve çok sağol....
Biz de topikce toplaşıp geliyoruz sizin işyerine artık, bu kadar hamişi doyurmak onlara kalmış...
Yasada şu bizim için çok önemli nokta....
Doğum ve süt izni artacak
Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2’nci 6 aylık döneminde verilen süt izni süresi 1.5 saatten 2 saate çıkarılacak. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak. Kadının iş ve aileye uyumunun sağlanması için evden çalışması da önerilecek. Anne Dostu Hastane Programı yaygınlaştırılarak mahremiyet beklentileri karşılanacak, hijyen ve konfor standartları yükseltilecek.
İşe yarar bir yasa ya ekime kadar çıkmaz tabi....
Dileklerinizi bimerden bakanlıklara (sağlık, aile).... sitelerine bir de gazetelerin kadınlarla ilgili yazı ve haber yapmaya özen gösteren yazarlarına atmak lazım, habercileri bu işin içine çekmek lazım.....
Selam kızlar nabersiniz?
Bu arada mücadelenize bayıldım,işte hep böyle çoğunluk olmamız gerek her konuda...Destekliyorum
Bende yavaş yavaş hazırlanıyorum artık tatil için,yarın dr a gidicem oğluşumu görücem kısmetse,cuma da ağda vs.işleri gece de yola çıkıcaz hayırlısıyla..
Bu akşam da 37 haftalık hamile arkadaşımla yalancıktan aşerelim diyoruz kocişleri kandırıp ortaköy sahil'e gidip bişeyler yiyelimne ben naz yaptım eşime ne o eşine naz yaptı.
Dedim hadi doğurmadan bi aşerelimzaten eşlerimiz kankadır ve hassaslardır o konuda şükür..
evet farkettim canım tek tek yazdım...
basmazlar korkma... öğrenimlerde taksit sayısı arttırılsın diye bür sürü mail gönderdim ve çok ağır konuştuğum şeylerde vardı bişey olmadı çözdüler...
mesela dedim yıllarca ödemeyenlere indirim yapın biz zamanında ödemek isteyenlere de hiç bir kolaylık sağlamayın.. sizin hakkeniyet dediğiniz şey bu mu? dedim... bişey olmadı bence bişey çıkabilir çok sesli olmaktan...
kızlar bir çıkarsa çok iii olacak yaaaaaaaa, bizim burda doğum iznine çıkan aslınında sıkıntıları varmış, müdür ücretlisi bitince gelsin felan diyormuş, o 6 ayda ücretsiz almıştı personelden, oo öyle olcaksa hiç gelmesin gibi imalı şeyler söylüyormuş arkasından(((( aynısını banada yaparsaa
bu durumda bir tazminat hakkın doğuyor diye biliyorum tatlım.. ama iş kaybınmı önemli tazminatmı ? önce bunu belirlemek lazım.. Ben işyerimden vazgeçerim şahsen
iş yerimden ayrılmak istemiyorum kuzum yaa Kurumsal bir şirkette çalışıyorum, eşimde burda, maaşı fena değil, yani evde çok sıkılır bu kasabaada :18:
kızlar bir çıkarsa çok iii olacak yaaaaaaaa, bizim burda doğum iznine çıkan aslınında sıkıntıları varmış, müdür ücretlisi bitince gelsin felan diyormuş, o 6 ayda ücretsiz almıştı personelden, oo öyle olcaksa hiç gelmesin gibi imalı şeyler söylüyormuş arkasından(((( aynısını banada yaparsaa
Ben geldim Lavinyacım çok güzel yazmışsın hemen atıyorum
Arkadaşlar uzun zamandır sadece okumaya ve takip etmeye zamanım oluyordu. Nasılsınız herşey yolundadır umarım söz konusu haklar sebebiyle beraber haraket etmenin değerine inanıyorum.Ama özel sektörde böyle gelişmelerin yaşanması çöle kar yağması gibi birşey, ücretli izin mevzu yüzünden işten çıkartılan ve onun yerine kıdem tazminatı ödenen bir sürü tanıdığım var bide iş hukuku çalıştığım için bana gerçekçi gelmiyor mevcut durumun değişmesi. Neyse alışveriş işlerini ben Ağustosa bıraktım bebek arabası mobilya falan siz nasıl planlıyorsunuz. Şeker yüklemesi yapılan arkadaşlar varmı az kilo almasına rağmen hamilelik şekeri çıkan şimdi anne bir hanımla konuştum, dikkat etmek lazımmış ben 3 ağustosta randevuda yaptırcam. Siz de yaptırın mutlaka. Bu sıralar kilo almam hızlandı, kilo beni biraz depresif yaptı. siz nasılsınız? sıcaklarda neler yapıyorsunuz?..
iş yerimden ayrılmak istemiyorum kuzum yaa Kurumsal bir şirkette çalışıyorum, eşimde burda, maaşı fena değil, yani evde çok sıkılır bu kasabaada :18:
bu durumda bir tazminat hakkın doğuyor diye biliyorum tatlım.. ama iş kaybınmı önemli tazminatmı ? önce bunu belirlemek lazım.. Ben işyerimden vazgeçerim şahsen
Arkadaşlar uzun zamandır sadece okumaya ve takip etmeye zamanım oluyordu. Nasılsınız herşey yolundadır umarım söz konusu haklar sebebiyle beraber haraket etmenin değerine inanıyorum.Ama özel sektörde böyle gelişmelerin yaşanması çöle kar yağması gibi birşey, ücretli izin mevzu yüzünden işten çıkartılan ve onun yerine kıdem tazminatı ödenen bir sürü tanıdığım var bide iş hukuku çalıştığım için bana gerçekçi gelmiyor mevcut durumun değişmesi. Neyse alışveriş işlerini ben Ağustosa bıraktım bebek arabası mobilya falan siz nasıl planlıyorsunuz. Şeker yüklemesi yapılan arkadaşlar varmı az kilo almasına rağmen hamilelik şekeri çıkan şimdi anne bir hanımla konuştum, dikkat etmek lazımmış ben 3 ağustosta randevuda yaptırcam. Siz de yaptırın mutlaka. Bu sıralar kilo almam hızlandı, kilo beni biraz depresif yaptı. siz nasılsınız? sıcaklarda neler yapıyorsunuz?..
hepsi hepimize yapar canım bunu vicdan var onlarda...
at canım..
bizlerde biliyoruz özel sektörü ama bir umut hakkımızı arayalım yinede... ben de yarın yaptıracağım şeker yüklememi... alışveriş bitti bende bebek arabası kaldı onuda yaza doğru kışın arabayla nerde gezecem... odasınıda aldım kuzum bitti hemen hemen çok ufak tefek şeyler kaldı...
haklısın tatlım.. Ne diyim allah yardımıcın olsun
at canım..
bizlerde biliyoruz özel sektörü ama bir umut hakkımızı arayalım yinede... ben de yarın yaptıracağım şeker yüklememi... alışveriş bitti bende bebek arabası kaldı onuda yaza doğru kışın arabayla nerde gezecem... odasınıda aldım kuzum bitti hemen hemen çok ufak tefek şeyler kaldı...
ona yapan sana yapmaz mı canımmmgıcıklarrrr keyifleri bilir çıkarsınlar bizde hakkımızı alalım benim burdaki hamilede ücretlisi bitince gelecekk
offffffffffffffhayırlısı olsun kuzum.. halimize bakın ya belki 1 kez hamileliği yaşıyoruz çoğumuz ve öyle de kalacağız ama onun bile tadını çıkartamıyoruz bunları düşünmekten.. köle gibiyiz kızlar ya nerde özgürlük, nerde demokrasi?
at canım..
kızlar Allah hepimizin yardımcısı olsun, bizim şirkette daha tazminatını alamayan çıkmadı sanıyorum sorun olmayacak tazminat, fakat ben bırakmak istemiyorumama bırakırlarsa da yapacak bişi yok bebeğime bakarım bu arkadaş 2 ayı zorluyor ücretsz umarım verirler yoksa 3 aylık bebeğimi nasıl bırakırım bilmiyorumm
biraz yatıyım demiştim baya uyumuşum gece kim uyuyacaksa benim yerime..
kızlar ben çok sık acıkıyorum ve canım tatlı şeyler istemezdi kolay kolya sürekli tatlı şeyler çekiyo...içecekler,meyve,dondurma,çikolata.....yasak olduğundan mıdır nedir dr. kılo alma ayda yarım kılo 1 kılo al dıyo ben 2 kg alıyorum...ne olacak benım bu halim...
hayırlıısyla doğumu bekliyorum doğumdan sonra yıyemediklerimi yiyeceğim yaaaaa...
bebeğim bugün pek hareketli değil nedense...hiç yerinde durmazdı normalde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?