ben onu hep yaradana havale ettim zatiiiAllaha havale et canım boşver sen onu....
4 kişi olmuşuz...
derdim anneanne babanne sevgisi değil canım takıldığım yer ben gece ona yemek hazırlayamam deyişi ki sevinmesi lazım 10 yaşını bitirmemiş çocuk bu sıcakta oruç tutuyor onun mutlu olması için uğraşması lazım sevabını alamadı kızımın ona yansın o artıkGünaydın kuzucum
günaydın canım amaan boşver kaynananı anane ile babanne fark ediyordur büşrada zaten ..
sen nasıl oldun kuzucum iyisin dimi
güzel bir hafta olsun inşallah...
Günaydın hepinize uykucu şirinlerbiz cumartesi sabah kalktık sonra doktor amcamızı görmeye gittik veee %100 erkek dedi doktor amcamız ben 32 yıllık meslek hayatımda hiç yanılmadım dedi tekrar inceledi ve erkek dedi bende cinsiyet mevzuunu doğuma kadar açmamak üzere kapadım benim oğluşum olacak Allahın izniyle teyzoşlar cumartesi doktor sonrası eve geldik saat 2 gibi temizliğe ve iftar hazırlığına başladık sorna saate bir baktık ki ne görelim 6 olmuş hiç oturmadan temizlikti yemekti masa hazırlığıydı derken 4 saat ayakta kalmışım bir baktım ayaklarım davul sonra hemen ılık bir duş ve iftara kadar uzanarak biraz dinlendik yemeklerimiz çok güzel olmuştu herkescikler çok beğendi iftar sonrasıda gelen misafirler kendi çay servisinide yaptı biz ayaklarımızı uzatttık oturduk pazar günü de sabah kalktık kahvaltımızı yaptık geri yattık sonra kalktık duş aldık geri yattık yani tembellik günümüzdü yattık kalktık uyuduk oğluşumla en son babamız geldi hadi uykucu uyan diye sonra çıktık babişle gezdik mama aldık eve geldik güzel bir film izledik ve uyuduk
böyle yani teyzoşlar çenemiz düştü sabah sabah :) bizden bu kadar siz nasılsnız
hadi gözün aydın canım belirsizlikten kurtuldun şükür....sıra en keyifli kısımda isim koymak...sen minik oğluna güzel bi isim bul....Günaydın kuzucum
günaydın canım amaan boşver kaynananı anane ile babanne fark ediyordur büşrada zaten ..
Günaydın hepinize uykucu şirinlerbiz cumartesi sabah kalktık sonra doktor amcamızı görmeye gittik veee %100 erkek dedi doktor amcamız ben 32 yıllık meslek hayatımda hiç yanılmadım dedi tekrar inceledi ve erkek dedi bende cinsiyet mevzuunu doğuma kadar açmamak üzere kapadım benim oğluşum olacak Allahın izniyle teyzoşlar cumartesi doktor sonrası eve geldik saat 2 gibi temizliğe ve iftar hazırlığına başladık sorna saate bir baktık ki ne görelim 6 olmuş hiç oturmadan temizlikti yemekti masa hazırlığıydı derken 4 saat ayakta kalmışım bir baktım ayaklarım davul sonra hemen ılık bir duş ve iftara kadar uzanarak biraz dinlendik yemeklerimiz çok güzel olmuştu herkescikler çok beğendi iftar sonrasıda gelen misafirler kendi çay servisinide yaptı biz ayaklarımızı uzatttık oturduk pazar günü de sabah kalktık kahvaltımızı yaptık geri yattık sonra kalktık duş aldık geri yattık yani tembellik günümüzdü yattık kalktık uyuduk oğluşumla en son babamız geldi hadi uykucu uyan diye sonra çıktık babişle gezdik mama aldık eve geldik güzel bir film izledik ve uyuduk
CENİN'İN GÜNCESİ
26 hafta yaşındayım; artık 750 gramım cildimin altında yağ birikiyormuş. Kollarımı ve bacaklarımı çok hareket ettirdiğim için anneciğim çok kızgındı, annesiyle konuşurken bağırıyordu, çok korktum neden bu kadar sinirleniyor ki. Babacığımın dediğine göre bunların sebebi ani kasılma ve gevşemeler hissetmesi imiş. Bunlara Braxton-Hicks kasılmaları deniyormuş. Kasılmalar ağrılı olunca anneciğim benim sürpriz yapıp erken geleceğimi düşünüyor, ama ben ona kızdım erken gelmeyeceğim. Bazen de anneciğimin adet sancısına benzer kramp tarzı ağrıları, bel ağrıları, akıntıları, barsak krampları oluyor, herkes yine benden şüpheleniyor, dedim ya ben erken gel-me-ye-ce-ğim. Akciğerlerimdeki hava keseciklerim bile oluşumunu tamamlamadan, beynimdeki görme ve işitme dalgaları tam anlamıyla faal olmadan nasıl gelirim.
27 hafta yaşındayım; kalbim çok hızlı atıyor. ( 120-160/dak.), aydınlıkken anneciğimle yürüyoruz, karanlıkta yürüdüğümüz zamanlar babacığım da bizimle oluyor, annem çok su içiyor, onun yüzünden çok kilo alıyorum buraya sığmıyorum. Ben de annemin karnında yukarı doğru tırmanıyorum sürekli, bu nedenle derin nefes alırken zorlanıyormuş, ama bu beni etkilemiyor, hamile olunca bazı hormonlar onun daha sık nefes alıp vermesini sağlıyormuş, böylece bende bol oksijen kullanabiliyorum. Sürekli kilomu konuşuyorlar 950 gr. olmuşum, babacığım gibi çok oburmuşum, çok kilo almışım, demek ki ben ona benziyorum, onu daha çok merak etmeye başladım.
28 hafta yaşındayım ama cildim hala buruşuk ve pembe,yoksa şu vücudumdaki doğal krem işe yaramıyor mu? Bu yüzden karmakarışık düşüncelerim var, sıkıldıkça dönüyorum, annemi tekmeliyorum. Bugün küçük ressamlar geldi saçlarımı uzattılar, kaşlarımı, kirpiklerimi çizmeyi bitirdiler. Annem ile babam bir kitaptan boyumun 37 cm ve kilomun 1 kg. olduğunu söylediler bana. Onları duyduğumu öğrendiklerinden beri benimle konuşuyorlar.
29 hafta yaşındayım 1,3 kg. olduğum için anneciğim ayakta çok duramıyor, çabuk yoruluyor ve tansiyon denen bir şey yine düşürüyor bu nedenle hep dinleniyoruz. Babama dedi ki “ kendimi sonsuza kadar hamile kalacakmış gibi hissediyorum, karnım kaşınıyor, nefes alamayacak kadar şişmanladım, midem yanıyor, bacaklarıma kramp giriyor, her yerim ağrıyor”. Babam onu teselli etti, bunların hepsi geçecek dedi. Sonra yürüyüşe çıktık, çünkü doktor yürümenin annem için en iyi egzersiz olduğunu söyledi. Bir de ona böyle şikayet etmemesini benim her şeyi duyduğumu, küsebileceğimi söyledi, evet ben her şeyi duydum, artık koku da alabiliyorum, görebiliyorum, tat alabiliyorum ve bir de seni üzdüğüm için üzülüyorum anneciğim.
30 hafta yaşındayım; bu günlerde anneciğim hep sol tarafına yatıyor böylece organlarına kan gidişi ve kan dönüşünün en az şekilde engellenmesini sağlıyormuş. Bu şekilde uyumakta zorlanınca karnının altına veya bacaklarının altına yastık koyuyor. Mide yanması olmaması içinde vücudunun üst kısmını alt kısmına göre hafifçe yukarıda tutuyor. Lanugo tüylerim kaybolmaya başladı, göz kapaklarımı düzenli olarak açıp kapatabiliyorum tabii 1,5 kilo oldum artık. Biliyor musunuz kemik iliğim kan yapabiliyor artık…
günaydın kızlar.
sudem34 nasıl bir diyet uyguluyosun canım bizimlede paylaşabilirmisiniz.
kızlar ya benim son 3-4 gündür çok ağrım var karnım ve vajinamın içi ağrıyor.benim plesantam aşağıda işede geldiğime pişman oldum.sabah kalktığımda iyiydim bişeyim yoktu dün biraz yoruldum bugünde böyle oldum eşim akşam yarın gitme işe dedi ama ben çok bilmişlik yaptım geldimşimdi ona ağrım var demeyede korkuyorum biliyorum kızar ben sana dinlen dedim der
Sağolasın canım benimGünaydınn kızlarrrr :)) beysalcım gözün aydın kesinleşmesine sevindim
ben onu hep yaradana havale ettim zatiii
derdim anneanne babanne sevgisi değil canım takıldığım yer ben gece ona yemek hazırlayamam deyişi ki sevinmesi lazım 10 yaşını bitirmemiş çocuk bu sıcakta oruç tutuyor onun mutlu olması için uğraşması lazım sevabını alamadı kızımın ona yansın o artık
ben iyiyim şükür canım akşam bahçeden 4 kilo daha salatalık topladık çarsamba günüde toplamıştık bir o kadar dolmalık biberlerim de kabaklarım da olmaya başladılar
haydi gözün aydın tescilli oğlun geliyor demek kafan allak bullak olmuştu inş bu sıkıntıyı bir daha yaşamazsın canımmm
canım benim keşke dinlenseydin benimde plesantam aşağıdaydı çok şükür çıkmış yukarı ama dinlen yinede dedi doktorgünaydın kızlar.
kızlar ya benim son 3-4 gündür çok ağrım var karnım ve vajinamın içi ağrıyor.benim plesantam aşağıda işede geldiğime pişman oldum.sabah kalktığımda iyiydim bişeyim yoktu dün biraz yoruldum bugünde böyle oldum eşim akşam yarın gitme işe dedi ama ben çok bilmişlik yaptım geldimşimdi ona ağrım var demeyede korkuyorum biliyorum kızar ben sana dinlen dedim der
hadi gözün aydın canım belirsizlikten kurtuldun şükür....sıra en keyifli kısımda isim koymak...sen minik oğluna güzel bi isim bul....
güzel paylaşım...
canım kalori sayımına yada belli bi listeye bağlı değil...
karbonhidratlardan uzak duruyorum sadece....
bol sebze ve protein canım...bol su....
gunde 3 öğün besleniyorum..
aralarda yoğurt,süt yada ayran.....
aldığım karbonhidrat çavdar ekmeği yemeklerin yanına azıcık azıcık...yada çorbanın içindeki pirinç,yemeğin içindeki patates....
meyvelerden nerdeyse hiç yemiyorum dayanamazsam tatlı kaşığının ucuyla karpuz,1 minik tanecik üzüm,1 minik kiraz gibi...
en çokta havuz keyfine bayıldım..günaydın canlarım, 3 gün mazaret izni+haftasonu derken 5 günlük tatili devirdik...
yaz tatili dönüşü okula adaptasyon sorunu yaşamasın diye anne-babası tarafından okula götürülen çocuklar gibiydim...eşim getirdi bugun beni işe...sırf yarım saat daha fazla uyuyabileyim diyee
5 günlük tatilim gayet güzel geçti..annemlerdeydim..ara ara girip yazmaya çalıştım ama iş yerindeki kadar sıkı takip edemedim sizi
cumartesi eşim iftara geldi..ordanda beraber evimize döndük..daha doğrusu bi arkadaşımıza sahura davetliydik...sahurdan sonraa evimize geçtik...ev acayip sıcaktı..ilk kez ne kadar korksamda klima sabaha kadar açıkken uyudum:44: dayanılacak bi sıcak değildi çünkü...dün malum pazardı ve bizim bağ günümüzdü...kayınvalidemgilin bağındaydık bu seferde...havuzu doldurduk...çocuklar gibi eğlendik...
eve gelincede eşimin ben yokken hiç dağıtmadığı evi (!) toparladım(kendisi hiç dağıtmadım hatun diyordu ama ac gerçekler yüzümee bir bir vurduu)
şimdi iş yerindeyim..kahvaltımı yaptım..elevitimi içtim...sizlerleyim Allah izin verirsee
hiç dağtmazlar zatengünaydın canlarım, 3 gün mazaret izni+haftasonu derken 5 günlük tatili devirdik...
yaz tatili dönüşü okula adaptasyon sorunu yaşamasın diye anne-babası tarafından okula götürülen çocuklar gibiydim...eşim getirdi bugun beni işe...sırf yarım saat daha fazla uyuyabileyim diyee
5 günlük tatilim gayet güzel geçti..annemlerdeydim..ara ara girip yazmaya çalıştım ama iş yerindeki kadar sıkı takip edemedim sizi
cumartesi eşim iftara geldi..ordanda beraber evimize döndük..daha doğrusu bi arkadaşımıza sahura davetliydik...sahurdan sonraa evimize geçtik...ev acayip sıcaktı..ilk kez ne kadar korksamda klima sabaha kadar açıkken uyudum:44: dayanılacak bi sıcak değildi çünkü...dün malum pazardı ve bizim bağ günümüzdü...kayınvalidemgilin bağındaydık bu seferde...havuzu doldurduk...çocuklar gibi eğlendik...
eve gelincede eşimin ben yokken hiç dağıtmadığı evi (!) toparladım(kendisi hiç dağıtmadım hatun diyordu ama ac gerçekler yüzümee bir bir vurduu)
şimdi iş yerindeyim..kahvaltımı yaptım..elevitimi içtim...sizlerleyim Allah izin verirsee
beysalcım gözünaydın canım çok şüükür öğrenmişsin cinsiyetini bebişinin hayırlı uğurlu olsun canım oğluşun
Sağol teyzesibeysalın cinsiyet belli olmuşmu kızlar.neymiş bebişin cinsiyeti
erkekler evi hiç dağıtmazlar tatlım dağınık bırakan biz oluruzgünaydın canlarım, 3 gün mazaret izni+haftasonu derken 5 günlük tatili devirdik...
olsaydınız keşkeeeoo maşallah maşallah yakında olsaydında sebzelerine sulansaydık bulemsu teyzesii
Sağolasın canım benim
oo maşallah maşallah yakında olsaydında sebzelerine sulansaydık bulemsu teyzesii
canım benim keşke dinlenseydin benimde plesantam aşağıdaydı çok şükür çıkmış yukarı ama dinlen yinede dedi doktor
Şimdilik aklımızdaki isim erdem tatlım bakalaım fikrimiz değişmesse
belli olmaz tatlım ama dinlenmen şart ben yürüyüş bile yapamadım tehlikeli dedi doktor ama faydasınıda gördüm yaniartık bugünkü duruma bakıcam zaten bizim kendi işimiz babam gelmesin işe demiş anneme ama genede ben evde oturmaya alışmamışım ki.arada bir gelip gidicem olmazsa ayarlıycam bişiler.benim en son 2 hafta önceki kontrolde çıkmamıştı doktorum belki çıkar diyor ama bundan sonra hiç sanmıyorum bide göbek kordonu rahim ağzına çok yakın yerden bağlanmış
kızlar 76,1 den 74,5 a düşmüşüm.....
aldığım kilo 3 kılo 900 gram oldu bugün itibariyle....
diyete devam kilolara veda....
günaydın...hayırlı haftalar diliyorum herkese...sağlıklı haberler alalım bu hafta inş....şeker yüklemelerimiz güzel çıksın...bebişlerimiz iyi olsun....
öpüyorum hepinizi...
kocaman kocaman günaydınnasılsınız bakalımmmm
bugun ben erkenciyim büşrayı yolcu ettim anneme kayınpeder bırakıverdiakşam sizde kalsın dedik kaynanam ben kendime zor sahur hazırlıyorum kalmasın dedi
sanki kızım dünyayı yiyecek gıcık şeykayınpeder kızdı çocuğun yediğinden ne olacak diye bu sefer çark etti gelsin dedi ama içindeki gerçek duyguyu söyledi sucu yok ki
bende baba eve gelsin banyosunu yapsın sabah ben senin yanına getiririm dedim
ameliyat oldu benim sayemde hastanede tek ilgilenen eşim ve bendim kadın gene yapıyor yapacağını eltilerin yaptığı müstahak buna..
üzülmüştüm eltiler bakmadılar rezil oldu diye ama hak ediyor kadın lafa gelince büşram ilk göz ağrım çok severim evimde doğdu der çok belli ediyorsunnn
anneciğim 64 yasında kadın büşra için ne hazırlıklar yapıyor annem kadar elden ayaktan düştün sanki
Günaydın kuzucum
günaydın kızlar.
günaydın canlarım, 3 gün mazaret izni+haftasonu derken 5 günlük tatili devirdik...
belli olmaz tatlım ama dinlenmen şart ben yürüyüş bile yapamadım tehlikeli dedi doktor ama faydasınıda gördüm yani
bende eymen koyucam...Sağolasın canım benim
oo maşallah maşallah yakında olsaydında sebzelerine sulansaydık bulemsu teyzesii
canım benim keşke dinlenseydin benimde plesantam aşağıdaydı çok şükür çıkmış yukarı ama dinlen yinede dedi doktor
Şimdilik aklımızdaki isim erdem tatlım bakalaım fikrimiz değişmesse
anladım canım.bende bunu deniycem inşallah becerebilirim :)
harbiden güzel oluyorrren çokta havuz keyfine bayıldım..
hiç dağtmazlar zatenoh ne güzel dinlendin canım şimdi artık iş zamanııı kolay gelsin fıstığım
erkekler evi hiç dağıtmazlar tatlım dağınık bırakan biz oluruzhavuz keyfi süper olmuş seneye kızınla beraber eğlenirsiniz inşş o havuzda
hilal kardeşinin düğünü için facede resim paylaştım bilginebelkide fikir olur
olsaydınız keşkeee
bende eymen koyucam...
bende amniyon sıvısı fazlalığı ve şeker yüksek çıktığı için diyete yapıyorum keyfi değil canım.....halbuki canaım neler istiyor rüyalarıma neler giriyor bi bilsen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?