2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

denize girmeyi anladım da kulaçla falan yüzmek enerji gerektiriyor ve ters bir hareket yapabiliriz, sadece sudan faydalanıp yüzmemek de çok fena yahu ama yüzmemek lazım gibi geliyor bana ne diyorsunuz??

sevgili anneler ve minnacık yavruları,
hepinize teşekkür ederim güzel dileklerinizi okudum ama ben tek mesajla bir kaç kişiye cevap vermeyi bilmiyorum .biri şunu bana bi izah etse ne güzel olacak.

canım birden fazla kişiye cevap vereceksen alıntı ile cevapla var ya sağda pnun yanında ki + işaretlerine basıyorsun, kimlerin msjına cevap vermek istiyorsan hepsinin msjlarının altındaki + lara basıyorsun sonra en allta solda konuya cevap ver var ona basıyorsun artıya bastıkların gelecek karşına

Son düzenleme:

ohh yaaa arkadaşım sanırım geç döllenme.kesesini gördüm etrafında kanamalar vardı ki bu onun canlı olduğunu gösterirmiş hatta doktor kalp atışı duyuyorum ama henüz çok ufak dedi 4 hafta 4 günlük teyzesi.benim yavrum dört dörtlük söylediklerine katılıyorum.dün akşam çok geç döndük ve dün sizleri endişelendirdiğim için sorumlu hissettim kendimi gece gece yazdım dur şimdi son cümleyi yeni farkettim süper .yaşasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

denize girmeyi anladım da kulaçla falan yüzmek enerji gerektiriyor ve ters bir hareket yapabiliriz, sadece sudan faydalanıp yüzmemek de çok fena yahu ama yüzmemek lazım gibi geliyor bana ne diyorsunuz??

dinlene dinlene yüzeriz canım nolacak? çok yorucu değil, hafif hafif hem de egzersiz doğum için faydalı :)

çok saol şekerim bu çok iyi oldu az sonra deneme yaparım

Süper yaşasın 12.12.12 ye mi??:))

vallahi gözümle gördüm tarçıncım bu arkadaş iyiden iyiye yüzdü .gerçi fazla rahattır ama sonuçta doğumu iyi geçti

fıstıklar ya bu arada havalar ısınıyor ve cildimiz güneşe maruz kalacak ve hamilelikten dolayı çok hassas olacak güneş kremi kullanmalıyız leke kalmaması için. ben araştırıyorum şu an sizin bildiğiniz hamilelikte kullanılabilien bir ürün var mı?

ben şuan vichy 50 faktör kullanıyorumm canımm ama hamilelikte kullanımı hakkında bişey bilmiyorum.. onu sormam lazım sanıırm..

olmuş mu?
iyi o zaman yaaa hamileliği beklerken her ay hamilelik belirtisi buluyordumm hamile oldumm belirti yokk insan şaşırıyorrr
evet yaa sadece fazla yemek yiyorum hımm birde geceyi wc de geçiriyorum.
olmuştur sanırım

aynı şeyi bende araştırıcam .ben antalya da yaşıyorum burda zaten şimdi bahar hatta gündüzleri kavuran sıcaklar başladı.enine boyuna inceleyelimde alalım kremleri

vallahi gözümle gördüm tarçıncım bu arkadaş iyiden iyiye yüzdü .gerçi fazla rahattır ama sonuçta doğumu iyi geçti

rica ederim janım benim

ayy öle kocaman göbekle yüzen gördüm bende çok komik oluyor ama 8 aylıkken felan hihi, ya ben bir yerde okumuştum bulursam paylaşıcam, iyimiş hamişlerin yüzmesi :76:

süper olduuuu çaktın köfteyi gııı

Arkadaşlar bir fikrim var beren saatte 2 aylık hamileymiş ya biz de o denize girerse girelim ne yaparsa yapalım şaşa bir yana bence yaz demek deniz demek off. Geçen 19 mayısta bile erken rezervazyonla gitmiştim antalyaya belki ormana falan gideriz boluya falan . Bu arada ben lisedeyken 80.200 gramdım 51-53 kiloya düştüm 8 ayda ve yaşam biçimim oldu bu korkmayın. ama kolumda çatlak oldu bi göğüslerim 90 dan 75 e düştü ve öyle kaldı ve bu oturmuş kiloydu 5. Sınıftan lise sonuna kadad hep şişmandım ve verdim ben verdiysem herkes verir servet ünsal tıp merkezi demette annem oralarda çalışıyor. Batıkentte oturuyorum hadi bakalım Ama lina da fena değil

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun nazenin güzel haberler vermene sevindim.Allah sağlıkla kavuşmayı da nasip etsin inşallah :)

tabi yaa penguen gibi ama gülmeyelim :)))))gülene gülerler

he gıı dünya varmış

gülerler valla olsun ama güzel oluyor hamile bir bayana bikiiniyi çok yakıştırıyom ben hihi

yüzmekle ilgili yazıyıda buldum

Hamilelikte Yüzme :82::114:Yüzme esnasında kol, bacak ve karın bölgesinde bulunan bütün kas grupları çalıştırılıyor. Kalp atım hızı ve alınan oksijen miktarı arttığı için dolayısı ile bebeğe giden oksijen miktarında da artış söz konusu. Yüzmeyi gebelikteki en uygun spor dalı haline getiren faktör ise çok daha önemli: Yaralanma tehlikesinin olmaması. Gerçekten de yüzme bilen bir kişinin suda kendi kendini yaralaması, düşmesi ve biryerlere çarpması neredeyse olanaksız. Bir başka avantajı ise kişinin kendisini ağırlıksız hissetmesi. Bu özellikle gebeliğinin son dönemlerinde olan kadınlar için psikolojik açıdan oldukça önemli. Ayrıca su içerisinde terleme ve vücudun çok fazla ısınması mümkün olmadığından egzersizin bu tür olumsuz etkilerini ortadan kaldırması da cabası. Yapılan az sayıda çalışmada gebelikleri sırasında düzenli yüzen kadınların kendilerini daha az yorgun hissettikleri, daha güzel uyudukları ve gebeliğin getirdiği ruhsal ve fiziksel streslerle daha kolay başa çıkabildiklerini göstermiştir.

Gebelik sırasında yüzme sporu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunların en başında temizliğinden emin olunmayan sulara girmemek geliyor. Bu nedenle çok fazla kişinin kullandığı havuzlar yerine denizi tercih etmekte fayda var. Gebelik öncesinde düzenli olarak yüzen kadınlar, daha önceki programlarına devam edebilirler. Ancak gebe kaldıktan sonra ilk kez denize girecekler biraz daha dikkatli olmak zorunda. Öncelikle suya girmeden önce vücudu ısıtmak, yavaş yüzmek ve dozu yavaş yavaş arttırmak gerekiyor. Gebeliğinin ilk 3 ayında bulunanlar için günde 20 dakika yüzmek yeterli. Yine bu dönemde sabah erken saatlerde yüzmek gebeliğe bağlı bulantı ve kusmaları azaltıyor ve günün geri kalan kısmının daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor. ikinci 3 aylık dönemde ise su eklem ve bağları destekleyerek bel ve sırt ağrılarının azalmasına yardımcı oluyor. Bu dönemde daha önceki yüzme alışkanlıkları aynen devam edebilir. Son dönemlerde ise yüzmeye devam etmekte herhangi bir sakınca yok. Ancak vücudu fazla sıkmayan, gebeler için tasarlanmış mayoları kullanmak gerekiyor.

Karada yapılan kültür fizik hareketleri suda da yapılabilir. Bunun avantajı terlemeyi ve aşırı ısınmayı engellemesidir. Kültür fizik hareketleri yaparken suyun gogus hizasında olması en uygun derinlik. Tabii bu kural yüzerken de geçerli. Özellikle sık sık kramp giren kadınlar boy hizasını geçmeyecek derinliklerde yüzmeli. Olası bir kramp durumunda yardım alabilmek için suya tek başına girmemeye de özen gösterilmeli. Yine yüzerken nefes tutup çok uzun süre dalınmamalı.

Bu basit kurallara uyarak gebeliğinde kanama, düşük tehlikesi, suların erken açılması gibi problem yaşamayan tüm gebe kadınlar doğuma kadar yüzebilirler.
Bu yazı Dr Alper Mumcu'dan alınmıştır.

biz geçen yıl ktemmuzda kuşadasına gitmiştik bu yılda eşimle erken rezarvasyon araştıyorduk ki bizim ufaklık bizden önce yaptı rezervasyonunu:))) balıkesirdeyim ben zaten hafta sonları körfeze gideriz artık iki günlüğüne.. ben daha çok yürüyüşe ağırlık vericem dağ bayır atıcam kendimi inşş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…