2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
hoşbuldum canımnasılsın haticeden iyi haberi almışsın sağolasın esra ameliyat olmuştu 7 ay önce şah damarından bahsetmiştim hatırlarsan onun kontrolü var yarın

iyiyim bi tanem mesailerle boğuştum bende kaç gndür, evet canım haticem dinlenmede, hıııııı onun içinn anladım canım inş. bişi çıkmaz herşey yolundadır yorma kendini çok taam mı

anne adaylarını en fazla endişelendiren konu doğal olarak bebeklerinin iyi ve sağlıklı olup olmadığıdır. Karın duvarında rahimin içini gösteren bir pencere olabilseydi bu endişelerin çoğu yersiz olurdu ancak ne yazık ki böyle bir olanak yok. Ancak bebeğin içeride keyfinin yerinde olup olmadığı konusunda fikir verebilecek son derece basit bir yöntem var. O'nun hareketlerini takip etmek ve saymak. Bu yöntem hem çok kolay, hem herkes tarafından her yerde yapılabilir hem de bedavadır.Gerçekten de gebeliğin son 3 aylık döneminde girdiğinizde gün içinde bebeğinizin hareketlerini takip etmek ve saymak onun karnınızda iyi olduğunu göstermesi açısından önemli ipucu verebilir. Bunun için ideal olan genelde en çok aktif olduğunu bildiğiniz günün hemen hemen aynı saatlerinde sayma işlemini yapmaktır. Bu işlemi yemek sonrasında yapmak daha avantajlıdır. 28-30. haftadan önce bebek hareketlerini saymaya çalışmanın pek bir anlamı yoktur.Bebek hareketi saymada değişik yöntemler vardır. En sık kullanılan yöntem oturur ya da sol yana yatmış pozisyonda iken hareketleri saymaktır. Vücut hareketi, seyirme tekme gibi tüm hissedilebilen hareketler geçerlidir. Eğer bebeğiniz bu şekilde saatte 4-5 hareket yapıyorsa ya da 2 saat içinde fark edebildiğiniz hareket sayısı 10 civarındaysa sorun yoktur. Eğer bebeğinizin hareketleri azalmış gibi görünüyorsa kalkıp 5-10 dakika yürüyün, meyve suyu, tatlı, çukulata gibi birşeyler atıştırın, 2-3 bardak su için ve yeniden deneyin. Eğer hareketler hala düzelmemiş ise doktorunza bilgi verin.Özellikle gebeliğin son dönemlerinde hareket sayılarında belirgin bir azalma fark ederseniz ve 2 saat içinde hissettiğiniz hareket sayısı 10'dan az ise doktorunuza bilgi vermeniz ve gerekirse bebeğin kalp atışlarının NST adı verilen yöntem ile monitörize edilmesi gerekebilir.Eğer bebeğinizin öğrendiğiniz ve alışkın olduğunuz hareket düzeninde belirgin bir değişim yoksa çok büyük bir olasılıkla bebeğinizin keyfi yerindedir.

kızlarrrrrrrrr şimdi herkes beni dinlesin Hatice demişti kii, doktor bol bol su içmesi gerektiğini söylemişşş bu sancılara kasılmalarada çok iyi geliyormuşş, bu sıcak havalarda extra suya ihtiyacı varmışş vücudumuzun

şimdiiiii herkes eline şişeyii alsınn içebildiğinizzz kadar hadiii bakimmmmmmmmmmm tek tek sayıyorummm bakkkkkkkk

iyiyim bi tanem mesailerle boğuştum bende kaç gndür, evet canım haticem dinlenmede, hıııııı onun içinn anladım canım inş. bişi çıkmaz herşey yolundadır yorma kendini çok taam mı
sizin işinizde zor anacım hem hamile ol hem çalış dinlenmeye vaktiniz olmuyor rabbim yardımcınız olsun yorulmayım desemde yol yoracak beni ama ne yapalım sorun yok zaten canım kızımda ama rütin kontrol olmamız gerekiyor işte

coook sevindim, içim rahatladı bir nebze de olsa..
inşallah bi an önce sağlığına kavuşur..

Aysuncum hoşgeldin canımmm..
hakkında hayırlısı olsun, zaten epey sorunların vardı şirkette.
şimdi hakkını almaya bak

bende normal dogum istiyorum ama günler azaldıkça da korkuyorum

aysunum gelmişşşş

hadi inşalah alırsın hakkını canım...

bugün raporlusun yani :) evde misin şimdi?

kızlar çok saolunnn umarım herşey iyi olur yarın gidip görücem umarım hakkım kalmaz eğer paramı vermezlerse o zaman yasal hakkıma basvurcam

inşAllah canım saol hoşbuldum

kendi elleriyle ettiler aynen ilk once biraz koyuyor ama şuan iyiyim

ohh cok şükür ıns daha da ıyı olurlar ıyıce dınlensın bakalım dualrımız onunla

hosgeldın canım ıns verırler ugrasmana gerek kalmaz dogum parsını da sorsaydın

hoşbulduk doğum parası aklıma gelmedi canım ya onu haftaya merkeze indiğimde sorarım artık:26:

Sevindim canım herşey yolunda gider umarım
verileni değilde sen bir hesaplat yinede eksik olmasın.. Doğum iznin veya paranla ilgili bişey dedilermi ?

saol canımm inşAllah yarın bekleyip gorucez akşam eşimle internetten hesaplıcaz telde bilgi vermiyorlar

canımmm pipiloş anasıııı inş canımmm

sekercim bol bol suyunu içç iyi olucak inşş saolasın

hamd olsun yarın görucez bakalımm canımcım dualarınızı eksik etmeyin

esramm hayatımm saolun kızlarrr evdeyim şimdi Alalh hepimizin yardımcısı olsun Rabbim lavinyayada şifa versin

şişeyle geziyorum zaten anacım birde o kasılmalar olduğunda ütüyle havluyu ısıtın ve karnınıza sarın bebişin bu hoşuna gidiyor ve ağrı geçiyor büşranın doğumunda ebe söylemişti bana 8 aylık hamileydim bunu söylediğinde ay gün sancılarında rahatlamam için önermişti bilginize
birde yukardaki mesajda kırmızı ve büyük yazılarla olan tavsiyeleri uygulayın şekerler sürekli panik halinde yaşanmaz

ne biliyim karın bölgelerinde aşağıdan yukarıya olan çizgi belirginleşmiş ve kıl basmıştı gördüm korktum valla..

Canım sende tam dinlenmeye başlıyorsun bir şey çıkıyor çok yorma kendini bol bol mola verin

kızlarrrrrrrrr şimdi herkes beni dinlesin Hatice demişti kii, doktor bol bol su içmesi gerektiğini söylemişşş bu sancılara kasılmalarada çok iyi geliyormuşş, bu sıcak havalarda extra suya ihtiyacı varmışş vücudumuzun

şimdiiiii herkes eline şişeyii alsınn içebildiğinizzz kadar hadiii bakimmmmmmmmmmm tek tek sayıyorummm bakkkkkkkk

EVDE ELİNDE ŞİŞE HEM SU İÇİP HEM YATIYORMUŞ

belli olan bişeydi canım bu subatta verdiler randevuyu ertelenecek bişey değil yanii
her zamn koltuksuz doployla gidiyorduk ankaraya arkada bir yatak yata yata gidiyordum esrayla ama bunda koltuklu bir araba olunca pek rahat bir yolculuk olmuyacak gibime geliyor

hmm bak oda aklımızda bulunsunnn, yazdım canım

yorma kendini.. dinlene dinlene gidin, arada yürüyüş yap 5-10 dakika.

evet doktorum da bana demişti kasılmalara su çok iyi gelir diye...

Anneler nasılsınız?

dünden beri düşünüyorum sanırım uyku seti yerine nevresim takımı almak daha kullanışlı olacak. dedim acaba biraz büyüdüğünde kafasınıyanlara çarpar mı uyku seti mi daha iyi olur diye ama nvresim almak çok daha mantıklı geliyor herşeye rağmen.... benim gibi düşünenler var mıı

ikisinden de alacağım canım ben

nevresim daha kullanışlı geliyo bana da...
oda takımında uyku seti olabiliyo bi de.

içtin mi kuzummm

:26::26::26::26::26::26:

esra oyun halıalrını gördün mü?
50 tl den başlıyo...

vipdukkan.com

hemenn bakıyorum canımmm.

esra oyun halıalrını gördün mü?
50 tl den başlıyo...

vipdukkan.com

canım şu büyük olanlar hoşuma gidiyo. onlar da 130ken 100e iniyo genelde.. bi de tinylove kadar kaliteli değilmiş bunlar, teyzem dedi...

ne güzel şeyler varmışşş
sen burdan lışveriş yaptın mı hiç ?
güvenilir bi site mi acaba :26:

ben de cevap veriyimmm.......

canım geç gelmesinin dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar..
ayy sen hiç bilmiyosun siteleriiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…