Aaa dün akşamı hiç sormuyosunuz,k.validemlere gittik eşim geldi evden aldı beni,gittim sofra hazır eltimle beraber hazırlamışlar süperdi herşey hazır sofraya kondum
Hiç bişey olmamış gibi gittim konuştum,öptüm hal hatır ettim,ama gözlerime bakamadı ilk sıralar sonra sonra açıldı,sonra sofrayı toparladık eltimle hatta ben o halimle"anne sen git otur biz hallederiz ayça'yla"dedim.Gitti hallettik gittik oturduk sonra k.peder çağırdı eltimle beni bayram harçlığı verdi sağolsun ikimize de.
Aşırı bi sohbetimiz olmadı ama iyiydik çok şükür kayınvalidemle ama daha da düzelecek 15 gün yoklar zaten.
Ya çok şükür eve mutlu mesut döndük akşam,surat yapsaydı eşimin kafasının etini yemiştim çünkü
slm kızlar, beni hatırladınız mı ? hani tüp bebek 3. denemede ikizlere hamile kaldım. bir kız bir erkek. ne mutlu günlerdi. 25. haftada aniden su geldi. öncesinde doktorum havuz ve denize izin vermişti. ayrıca o gün oturarak ütü yapmıştım ve oturarak 10 rekat teravih namazı kılıyordum. Ama oturarakda olsa secdelerde aşağı doğru kapanıyordum. biraz sancı hissetmiştim ama bırakmadım. şimdi kendimi suçluyorum. su geldiğinde saat gece idi, doktoru aradım. bu gece yat yarın hastaneye gel dedi. kendi yoktu. ebeler baktı. su değil dediler. bir hafta hafif istirahatle geçirdim. bir hafta sonra doktoru arayıp, ultrasonla bakalım içim rahat değil dedim. baktık, evet alttaki oğlanın suyu azalmış dedi antibiyotik verdi, erken doğum kesin görünüyor . ilerleyen haftalarda akciğer geliştirici iğne vurabiliriz dedi. full yatak istirahati ile eve gönderdi. ertesi gün sabah hafif kanamam oldu. yine aradım . sabah hastaneye gittim. doktor muayene etti ve hafta sonu hastanede yattım. antibiyotik verdiler. sonra taburcu etti. bir hafta da evde anunlrtibiyotik kullandım ve asla ayağa kalkmadım.böylece 28. haftaya gelmiştim. doktoru aradım. acaba benim enfeksiyon yükselmiş olabilirmi hala az az su geliyor dedim. bir yerden kan testi yaptır dedi. yaptık ki ne, enfeksiyon bir hayli yükselmiş. artık hepimiz için hayati tehlike başlamış. bunlar çok küçük derhal bir üniversite hastanesine yatman lazım . ben oranın doktoru değilim sana bir doktor ayarladım. onunla konuş, randevu al o senin yatışını yapacak dedi. aradım doktoru bana öğleden sonra 3,5 için randevu verdi. madem hayati tehlikem başlamış. bu saat bana geç geldi. ve ben doğruca İzmir Ege üniversitesi acil servisine gittim. hiç sancım yoktu.orda polikilinikte muayane ettiler ve kanama başladı ve rahim açık doğum başlamış sakın ıkınma diye beni anında doğumhaneye götürdüler. akciğer iğnesi dedim, sezeryan olacaktı dedim, epidural ağrı kesici bişey yapın dedim. hiçbiri için vakit yok dediler. zaten çıkmış , geri çekemeyiz dediler. ama ikiz bunlar. üstteki dönmemişti dedim. alel acele ultrasona baktılar ve sakın ıkınma deyip sezeryana aldılar. oğlan 960, kız 940 gram olarak doğdular, oğlanı Ege-pol yeni doğan ağır prematüre servisinde küvöze koymuşlar, kızı da Medical park yeni doğan ağır prematüre de küvöze koymuşlar. alttaki suyu gelen oğlan epey susuz kalmış başta biraz eziklik ve bir kulak küçükmüş. ben ikisinide hiç görmedim. doğum 10 ağustosta oldu. ayrıca enfekte olmuşlar. oğlan için su gelince heralde gelişimi durmuş, bu sanki 26 haftalık gibi demişler. bu gün 6. gün oluyor. her gün arıyoruz. doktorlar ne iyi ne kötü birşey diyemeyiz, bu bebeklerin bir saat sonrası belli değil demişler. otizmden, zihinsel engelden, görsel, işitsel, kalp, mide bağırsak, solunuma ilişkin milyon tane olabilecek risk saymışlar. doğumda susuz kalındığı için, benimde içimde plesantanın bir parçası kalmış, rahime yapışmış , rahime zarar verip, delmemek için onu çıkarmamışlar. onun için daha sonra geleceksin dediler. 4 gün hastanede yattım. 2 gün önce taburcu oldum. Allahım diyorum, özürlü olmalarından sa hayatta kalmamalarını tercih ederim. kendimi asla affetmem, kendimi suçluyorum. doktoru suçluyorum ve dayanamıyorum. her an ağlıyorm. tutamıyorum. heryerden buna benzer olaylar anlatıyorlar tanıdıklarım, iki ay küvözde kaldılar, sonra iyileştiler , üzme kendini diyorlar. inşallah diyorum. ama sonra yine düşünceler beynimi yemeye başlıyor. Yani kızlar benim hikayem böyle bitti. artık ne olacağnı bilemiyorum. Heran dua ediyorum. Allahım onlara sağlık ver diyorum, yalvarıyorum.. Hepinizin dualarını bekliyorum. herkese sevgiler.. lütfen doktorunuz hiç tehlikke yok dese bile, siz gereğinden fazla olsa bile özen gösterin ki, en azından kendinizi suçlayacak bir şey olmasın. hoşçakalın.. Benim doktoruum İzmir'de Kahraman Kolday'dı. Yoğun biriyde, çok talep vardı. bende güvendim. Hem kendimi, hem doktorumu, kısaca herşeyi herkesi suçluyorum. Bunlarıda daha dikkatli olmanız için yazdım. Lütfen lütfen çok çok daha özenli davranın, bişey olmaz demeyin. Allah hepinizin bebeklerini korusun, herkesi öpüyorum.
vayy k baban harçlık verdi demek :))))ne gözelll... iyi gectigine sevindim:)))oglusuna ne isim vereceksiniz canım
ay sormaaa ağır abladır böyle durumlarda,,ama normalde kakara kikiri bi tiptir.Valla eşime kıyamadım bi de k.pederime.aman ne tripçi kadınmış yaa :) maşallah sende de iyi azim var hani. ben olsam sinirlenirdim, ağzıma geleni söylerdim valla. dua etsin senin kadar sabırlı, alttan alan bi gelini var.
eşinin ne suçu var :)
hımm cnm benım guzel bı geceymmış sevındım olayın gecmışını bılmıyorum ama araların ıyı olmasına sevındım cok
Sağolsun canım hiç bir bayramda eksik etmez eltimle ikimize de aynı davranırlar çok şükür.Oğluşumun adı "Uras"olacak canım..şans,talih anlamında...
ay sormaaa ağır abladır böyle durumlarda,,ama normalde kakara kikiri bi tiptir.Valla eşime kıyamadım bi de k.pederime.
eşinin ne suçu var demişsin ya,annesiyle ilgili bi durum olsa zavallıyı mahfediyorum o da garibim sesini çıkarmıyor bana canımın içi o yaa.yanlış aslında o davranışım biliyorum..
çok şükür canım,ya k.validemin gereksiz alınganlığı yüzünden 10 gündür falan görüşmüyorduk yani o triplerdeydi,ama iyiyiz şimdi..yola gidecekler zaten kötü olmak istemem..
hazır sofraya konmanın tadı hiçbişeycikte yokkk bende kayınvalideme gidince herşeyi hazırlamış oluo saolsun
ayyy cok sevindim bak gördün mü iyilikle yaklaşmak her zaman kazandırır
sen surat yapıp gitseydin daha kötü olacaktı ama sen küçük olarak alttan almışsın cokta iyi olmuş
daha da iyi olur inşallah..
harçlığı da kapmışsın bakıorumdaaaa
öğlen nerde yedin balığı ? işyerinde mi çıktı ?
balık benimde canım çekti şimdi cok severim
et haşlamasını cok severim
Off sanki benim de burnum büyüdü gibi, daha doğrusu şişip şekli değişti gibiBi oram kalmıştı şişmeyen zaten, bekliyoruz son ay ne hale gelicez
Bu arada oğluş kesinleşmiş tatlımmm, çok da sağlıklımış maşşallah
Benim kızım da doğum pozisyonuna girmiş ama bazen aklıma takılıyor, size de sorayım, şimdi ben hamile kotlarından giyiyorum elbise giyemiyorum fazla ama tam bel kısmı bebişin başının olduğu yere geliyor,kot olduğu için sert de... e ben de oturuyorum çalıştığım için sürekli. Bazen karnımın sıkıştığını hissediyorum çalışırken, bebişin başını sıkıştırmıyordur değil mi :44:
lavinya nereye gitti?
Pardon aranıza girmiş oldum..Ben yanlış anlamışım..
normalde de öyledir zaten canım k.validem aşırı titiz ve çalışkan bir kadındır,hem çalışıyo,hem eve yetişiyo,hem çocuklarına yemeklikler,reçeller vs.ihmal etmiyo inkar etmem asla,çok ta beceriklidir.
sizleri dinledim valla alttan aldım tatlım,hiç bişey olmamış gibi davrandım,eşim de mutlu oldu bu duruma zaten..kafasına takmıştı ama belli etmiyordu kaç gündür anlıyordum ben,çünkü hiç bu kadar uzun sürmezdi tripçigül'ün tripleriyine de severim zilliyi napiim alınganlık ta onun özelliği işte..
ay evet yaa sağolsun k.pederim bi başkadır harçlık için değil çok severim kendi babam kadar..
tripçigül
benimde dudak ve burun şişti kuzum:)
geldim balım bir arkadaşla konuşuyorduk işyerinde...
beysalım çok sevindim bebeğinin iyi olmasına maşallah tosuncuk:)
normalde de öyledir zaten canım k.validem aşırı titiz ve çalışkan bir kadındır,hem çalışıyo,hem eve yetişiyo,hem çocuklarına yemeklikler,reçeller vs.ihmal etmiyo inkar etmem asla,çok ta beceriklidir.
sizleri dinledim valla alttan aldım tatlım,hiç bişey olmamış gibi davrandım,eşim de mutlu oldu bu duruma zaten..kafasına takmıştı ama belli etmiyordu kaç gündür anlıyordum ben,çünkü hiç bu kadar uzun sürmezdi tripçigül'ün tripleriyine de severim zilliyi napiim alınganlık ta onun özelliği işte..
ay evet yaa sağolsun k.pederim bi başkadır harçlık için değil çok severim kendi babam kadar..
Ayyy ne balığı olduğunusöylemeyim dedim çok suçluluk duydum şimdi iş yerinde çıkıyo canım .et haşlaması suyu canım maddi durumu kötü olanlar da kemik alıp haşlasalar bile sebzelerle yine aynı tadı alır kusura bakmayın düşünemedim
benimde dudak ve burun şişti kuzum:)
geldim balım bir arkadaşla konuşuyorduk işyerinde...
beysalım çok sevindim bebeğinin iyi olmasına maşallah tosuncuk:)
sağol teyzesi inşallah sende yarın güzel haberlerle gelip bizi mutlu ediceksin kuzucum
bende yazdım beysal sana okudun mu ?
nilciğimm aferim sana akıllı arkadaşımmmmAaa dün akşamı hiç sormuyosunuz,k.validemlere gittik eşim geldi evden aldı beni,gittim sofra hazır eltimle beraber hazırlamışlar süperdi herşey hazır sofraya kondum
Hiç bişey olmamış gibi gittim konuştum,öptüm hal hatır ettim,ama gözlerime bakamadı ilk sıralar sonra sonra açıldı,sonra sofrayı toparladık eltimle hatta ben o halimle"anne sen git otur biz hallederiz ayça'yla"dedim.Gitti hallettik gittik oturduk sonra k.peder çağırdı eltimle beni bayram harçlığı verdi sağolsun ikimize de.
Aşırı bi sohbetimiz olmadı ama iyiydik çok şükür kayınvalidemle ama daha da düzelecek 15 gün yoklar zaten.
Ya çok şükür eve mutlu mesut döndük akşam,surat yapsaydı eşimin kafasının etini yemiştim çünkü
offffffff midem nasıl yanıyorrr
iki tane ayran içtim ondan mı acepppp
benimde öyle cok titiz, becerikli bi kayınvalidem var
cokta hızlıdır pire gibi maşallah maşalllah öyle olsunlarda bize de faydaları dokunur (cok cıkarcıyım)
o kadar kusur kadı kızında da olur demişler idare edivercen artık
bende kayınpederimi cok severim kayınpederler sevilmez mi yaa :)
maşallah
köfte dudaklı olcak desene :)
hareketlerini o kadar net gördünüz yani ne güzel ya bende görsemmmm
bu sefer net olarak görmek istiyorum artıkkkk
kime benzedigi belli oluo mu peki ? :)
kuzucum kaçırdım galiba ne yazmıştın :44::26::26:
nilciğimm aferim sana akıllı arkadaşımmmmtripçigüle adım atan sen oldun, kazandın harçlığıdaaa kaptınn hadi bakalımmmmmm
kızçendende kaynaklanıyorr olabilirr sedefimm kuzumm
amann maşallahhh diyelimmmm gözümüzz değmesin...
kızlar bayıldım fotoyaEki Görüntüle 490665
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?