2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
niltt canım güle güle kullanmak nasip olur inşallah. erkek bebişlere kırmızı çok yakışıyor. çok beğendim. bide park yatak tamamdır.

Teşekkür ederim canım valla beyaz diye yola çıktık aylardır ani bi kararla kırmızıya döndük.Aynen park yatağını da kırmızı gördüm onu alıcak amcası da :)

odana sıgdıysa super olmuss canım bende 2-3 sene snra dusunyyorum odasını bıdıgımın.dalının granul sabununu aldım bende bakalım becerebılecekmıyım

aynen canım yaa,fazla büyük ebatlarda değil zaten 3 kapılı ama küçük bi dolap iyi oldu odaya sığması..Ya dalininkini bende istiyorum onunla yıkarım herhalde..

slm cnm ne kadar mantıklı düşünmüşsünnnnnnnn, daha sonra yanına kırmızılı araba yatak alırsınız on numaraolur :)

sağol canım,ya evet rengi görünce hoşumuza gitti,direk arabalı yatak aklıma geldi..İnşallah Allahım o günleri de gösterir..

canım doktora gittin mi? ilaç falan verdi mi?

1 içmelik toz verdi kendi doktorum ama geçmedi cumartesi gidicem bakalım ne diyecek :26: ay kuzum sen nasıl oldun asıl

keşke canını sıkmasalar sorun değilde :26: oy oy ne bileyim kuzum Allah yardımcımız olsun

saol cnmm yaa aynen bir içimlik toz vermişti içtim ama geçmedi

Canım son aylarda idrar yolları enfeksiyonları ihmale gelmez dikkat et şekerim..

Selam anneler....
Rutin ve koşturmalı bir bayramdan sonra döndük evimize...
Bebeğim çok sakin bugün, dün çok hareketliydi, dinleniyor mu ne yapıyor, sürekli telaşlanıyorum azıcık hareketleri sakinleşse....
Geçen eşim ailesine artık torununuzun bişeye ihtiyacı olup olmadığını sorarsınız demiş, ne gerek var ne diye dedin diye kızdım eşime, kendi akılları yok mu, şimdiye kadar ağızlarını bıçak açmadı, şimdi oğulları dedi diye soruyorlar, ilgilendi olacak adları...

Eşim dün bir akraba ziyaretinde şöyle bir konuşma geçti, gittiğimiz yerdeki onun akrabası biz kız bekliyorduk olmadı bu dedi, eşim de arık nası ailesinin etkisinde kaldıysa kız istiyorduk ama kısmet sağlıklı oslun da dedi, nasıl zoruma gitti.....
Evladımı kimse sevmeyecek mi? Ne bu kız olsun istiyorduk lafları, ne yani görümcemin iki oğlu var diye benim bebeğimin günahı ne?
Hiç alınır mı zoruna gider mi diyen yok, ondan sonra da tabi, sağlık önemli şu bu diyorlar, önce lafı deyip sonra da sırt sıvazlıyorlar...
Yazıklar olsun ne diyeyim...
Ama evladım hissediyor işte, bugün oyüzden çok sakin, çok keyifsiz, zorla bir iki defa hahif kıpırdadı sadece, eşimin ailesi erkek diye burun kıvırdı, ağızlarını açınca daha küçük daha belli değil dediler bişeyleri çin, ne yani bu ne demek, Alllah'ım korusun olumsuz kötü bişey olur gerek yok bişeyler yapmaya mı demek istiyorlardı yani, neyin garantisini arıyorlar?
Hangimizin 1 dk sonraya garantisi var ki?
Eşimin halası bebek doğduktan sen işe başladıktan sonra kim bakacak diye sordular atladı hemen onun annesi bakar genç dinç diye, diyabet hastası kadın, azıcık ayağının üstünde dolansa hali kalmıyor, ben nasıl kıyarım diye düşünürken yükünü nasıl azaltsam derken eşimin halası bile düzenini kurmuş şimdiden benim adıma.... Ki annemle kayınvalidemin arasında 3 yaş var, o 4 çocuk büyütmüş çok çabuk çökmüş, sanki gel ona emir eri ol diyen vardı, ne yani Rabbim anneme tek çocuk kısmet etti, eşi genç yaşta vefaat etti diye suçlu mu oldu yani????
Beni böyle ağlatıyorlar ya başka da bişey demiyorum, duygusallığım iyice arttı, zaten hassas biriymidr, çok çabuk gözlerim dolar ağlarım, şimdi daha da yoğunlaştı, niye hiç benim psikolojimi düşünen yok.... Gölge etmesinler başka ihsan istemem...

saol cnmm yaa aynen bir içimlik toz vermişti içtim ama geçmedi

sanırım aynı ilacı kullanıcaz. bakterinin çeşidine göre ilaçlar etki ediyormuş, bakalım doktorun ne diyecek. benimde kasıklarım ağrıyor ama üşütünce hissediyorum. normalde ağrım yok. senin sürekli mi oluyor?

enfeksiyon erken doğumu tetiklermiş, doktorun bişi dedi mi bu konuda?

valla aynı canım serum, iğne, fitil ne bulursam yiyorum bünyeye... bu arada korkutmak istemem ama idrar yolu enfeksiyonu erken doğumu tetikleyici unusrlar arasında başta geliyor. direk idrarda yanma var mı diye soruyor doktorlar bence geç kalmadan al önlemini...

geçmiyor hafta sonu doktor ne dıyecek bakalım

Bende de ara ara genital bölge kaşıntısı oluyor geçiyor,dr krem vermişti arada onu sürüyorum,sinir oluyorum yaa,sürekli temiz tutarım,sebamed feminen jel kullanırım,sirkeli suyla bile yıkarım ama yok illa haftada 1 ya da 2 haftada 1 olacak sinir oluyorum..Allahtan süt kesiği akıntı falan yok,sadece tatlı bi kaşıntı oluyo geçiyo..

aynen öyle canım o yüzden ihmal etme dedim bende,benim dr umda tatilden dönerken uğra mutlaka demişti,ola ki enfeksiyon falan olursan erken doğumu tetikler demişti.Tabi korkutmak değil amaç sadece önlem almak için uyarı..

bende o yüzden kaşıntı olduğu zaman korkuyorum ister istemez..
.

bendee hergun 2 kez yıkıyorum sabunluyorm dusa giriyorum vs ama yok geçmiyorr sarı akıntım var bidee Allahım korusunn

kasımda ben --erkek
kasımda halamın kızı--kız
kasımda kocamın dayısının kızı--kız
subatta kocamın amcasının kızı--erkek
nısanda kocamın dıger amcasının kızı-- daha 1.5 aylık

bunların dısında

bugunlerde akrabamın kızı--erkek (gunu gectı bebıs daha gelmedı yarın doktora gtcek)
ekımde arkadasım--erkek
ekımde arkadasım--kız

bu yılkı nufus artısında aılemın ve arkadaslarımın etkısını göruyorsunuz dıılmııı:)) çok komık ya herkes hamıle

canını sıkma bebek ondan hareket etmiyo rahat ol...

canım geçmiş olsun sanada...

tatlım doktoruna söyle fitil versin sana.... yıkama jelide kullanma floral dengeyi mahvediyor... sadece suyla arada da sirkeli suyla yıka bu aralar her akşam yap hatta.. ama fitil versin... mantar ve idrra yolu enfeksiyonları direk erken doğğuma neden oluyor...

bendee hergun 2 kez yıkıyorum sabunluyorm dusa giriyorum vs ama yok geçmiyorr sarı akıntım var bidee Allahım korusunn

Evet aynen bende öyle,Allah korusun özellikle çok yürüdüğüm zamanlar terlediğim zamanlar falan kaşınıyor benim de,ama hemen duşa da giriyorum niye öyle oluyo hala anlamıyorum..

Evet zaten ilk gittiğim dr vermişti ve çok iyi gelmişti 6 aydır tık yoktu.2 gün önce vardı bende de,şimdi yok ama yarın tekrar kendi dr uma gidicem ona söylerim..

nilim merhaba canımm...maşallahh yoğun bi tatil geçirmişinizz...dedeciğinin iyi olmasına çok sevindim kuzum...pipiloşunun dolabıda pek cici..çok güzel düşünmüşün..araba yatakla süper bi kombinasyon olur...güle güle kullansın oğluşun...

canım benim kızın cicileri yıkandı ütülendi hastane çantasına yerleşti bile...ben sadece ilk zamanlarda giyeceği şeyleri yıkattım kayınvalideme ve anneme...çünkü haticemin dediği gibi bi sürü eşyaları oldu malum..belkide bi çoğunu giyemeden büyüyecekler..boşu boşunaa suya girmiş olacak...kullanmadıklarımız ve küçük geldiği için kullanamayacaklarımız paketiylee, etiketiylee durabilir bence..ihtiyac dahilinde yıkar ütülerizz

aysunumm kuzumm merhaba canımm

ahhh canım kıyamam sana...hep üzüyorlar bizi...bebeciklerimizin bunları anladıgını kavrayamıyor bu insanlar...senin mücadelenin bir benzerini bende verdim bayramda ama roller değişik sadece...

aynen şöylee oluyorr diyaloglarımız:

luzumsuz akrabam: bebeğin cinsiyeti ne?

ben: kız

luzumsuz akrabam: hmmm olsun...o da evlat...

eşimin babannesi çıldırttı beni özellikle..kayınpederime diyorki...Allah sana bi erkek evlat vermedi...bu da kızmışş

bende çok gıcık oluyorum canım bacım..aynen senin gibi duygusal sulu gözün tekiyim...ama kızım için tatlı canımı üzmemeye çalışıyorum...ağlasam zırlasam niyee bu insanlar böylee diye yine kendime ve yavrumaa yapıcam...rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin...:26:

Merhaba canım beniiimmm;

Sağolasın,amiin inşallah güle güle kullanırız..

Ohh maaşallah senin kuzucuğun herşeyi hazırlanmış desene,iyi aradan çıkarmışsın tatlım yaa,darısı bana..
O da doğru bende daha hastane çantasını almadım,sadece nike'ta indirim vardı çok güzel bi sırt çantası aldım,bebişimle gezmelere gideceğimiz zaman kullanmak için..
hastane çantası için de tekerlekli,çekçekli en küçüğünden valiz buldum onu alayım diyorum..

Kızım olsa biz de annemle benim olduğum gibi olsak derdim ama o minicik kalbin attığını duyduğumdan beri sağlığından daha önemli bir şey yok benim için....
Rabbim razı olsun bizden ne diyeyim, bıktırdılar valla, kardeşi der olmadı bu ben kız kız istiyordum diye, akrabaları der ne bu yaaa....
Bi ara beni bile etkilediler, kendimi suçlu hissettirdiler, Rabbim belki kısmet etmeyecek kız çocuk belki 5 tane oğlum olacak ne bileyim ben, kader kısmet, sağlık sıhhaetinden daha öneöli ne olur ki?
Bana böyle diyenlere diyecek çok lafım var da hamile kadının duası tutar derler tutuyorum dilimi işte...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…