2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
Bu mesajım kaynamış mı? Kimsenin fikri yok mu?

beş altı ay bile kullanamayabilir . arkadaşımın bebeği dört aylık sekiz kgımı geçmiş
aynısını modokoda inceledim iç derinliği az seninde bebeğinin kilo artışı hızlı olursa dördüncü aya geldiğinde yatıramazsın :)

cnm sdr bıdaha ne zman cagırdı nst gırdınmı

alışveriş canavarı geldı..

az öncede şunu aldım..

alışveriş canavarı geldı..

az öncede şunu aldım..

Eki Görüntüle 512382

sudemm internetten alışveriş namını duydumm bana da bi fikir verirsin dimi gerçi artık aldım ama iptal edebilirim phılıps avent in 260ml yenidoğan biberonunu aldım nasıl acaba bi fikrin varmı birde bebeğin çamaşırlarını yıkamak için deterjan ne önerirsinn :44::44:

" aybukesiyla " ben hacı şakir in granüllü toz sabununu aldım geçen gün bir kaç parça bebek eşyası yıkadım çok güzel yumuşacık oldu yıkadıklarım .
yıkarken çok güzel kokuyor ama yıkadıktan sonra kalmıyor kokusu gibi geldi . benim açımdan bu tercih edilir bir durum çünkü kokuda kimyasallıkla sağlandığı için bebeğin eşyaları kokulu olmasın ve oda spreylerinden deterjandaki kokulara kadar böyle kokular burnun koku alma duyusunu köreltiyor ...

güle güle kullan ... korkmaz ın flora serisi ; çaydanlığı ve cezve takımı var bende bir yıldır kullanıyorum memnunum oldukça :)
saol canım çarşambaya gelır sanırsam..

sabah ta vıola serısının cezve setını aldım limangodanEki Görüntüle 512396 inş. memnun kalırım..

biberonda dogru avent ve chıcco öneriliyo zaten doğru almışsın.plastık kaucuk uç mu ne olmalıymış.sarı mı ne kutusu..yenı doğan için alanlar genelde 125 ml alıyolar...bide onalrın başlıkları var ayrı ayrı ...çocuğun ayına göre alınıyo...ben dr. a sordum .biberon emzık çok önermiyoruz dedi. ozyuden almadım..çocuk dr. uyla konuş bu konuları dedi...

deterjan dalın sıvı 82 lt 15 tl)ve dalan rox sabun(3,5-4 tl,ağartıcı etkısı var bebğin kirlilerini rahat arıtırsın hatta ben bayazlarımı bıle onla yıkar oldum..perdeleri felan

haha alışverış canavarımızda geldı cok guzel cnm gule gule kullan
akşam aybuke fıkır ıstedı nettte alışverış ıli ılgılı cnm san yönlendırdım haberın ola

seve seve yerdım ederım canım sabah okudum zaten..
ama burdan mesajları görmeyebilirim onlıne olamayınca kızlar özel mesaj atın...bılgım varsa yardım ederım..

ben hacışakirleri iade ettim nettekı yorumalrı okuduğum için düşük derecede erimiyo ve makıneyı tıkayıp bozuyomuş..

sen kullnamadan önce kaynar suda erit sıvı deterjan gibi dök deterjan gözüne...

tşk ederim cnm sarı olanı deil de mavili olanını aldım kolik önleyici bende pek biberon kullanma taraftarı deilim ama sezeryan olucam ya sütüm hemen gelmezse die hazırlıklı olayım dedim dalin sıvı deterjanı alınca yumuşatıcıya gerek kalır mı ki

40 derecede yıkamıştım , el değmez sıcaklıkta da erimezse :s ... erir sanki yaa :)

kızlarr Bübchen bebek ürünleri nasıll tavsiye edermisinizz???

kızlar bende fikirlerimi söyliyim..öncelikle bübchen ürünleri gercekten cok guzel ben ılk cocugumda kullanmıstım o zamanlar burada yoktu sanırım avusturyadan bı akraba getırmıstı çok doğal kokusuda yoğun değil guvenılır bi urun yanı şımdıde bubchen aldım tavsıye edıorum...
ayrıca anakucagı hakkındada sunu ekliyim..yıne ılk cocugumda almıstım öyle fonksıyonlu bısey deıldı cok basıt biseydı cunku o zaman bu kadar cesıt yoktu ama ona ragmen 1 yıl full kullandım.. bu oto koltugu olanlardan bahsetmıorum normal ev tipi anakucagı yani..evin ıcınde gıttıgım yere goturuodum kucagıma alıp onun ıcınde mutfakta bıle yanımda gozumun onunde duruodu bebeğim şiddetle tavsıye ederım oto koltugu zaten mecburi ama ev tipi anakucagınıda alın bence kızlar..ben aldım chicco nun Feel modelini hem cok hafif hem öyle gereksız ıvır zıvır ayrıntılarla dolu değil bi bakın derim...

gerek yok zaten mis gibi kokuyo...ben deterjanım bitince kendı çamaşırlarımı bile dalınla yıkadım o kadar güzel koktu ki...
hem yumşatıcı kalıntı bırakır canım durulama suyuna konuluyo sonuçta..bulemsu arkadaş yumşatıcı gözüne elma sirkesi döküyodu mikrobu kırılsın dıye..

ben de bunları bi an ben mi yazdım acaba dedim. üstteki iki satır aynı duygular ve aynı durum.. benim de annem memelekette yardım eden kimse yok. halıları yıkamaya vermiştim sermedim geldiklerinde, koltuklarıda yıkatıcam diye iyice saldım yastıklar falan yerlerde geziyodu. halısız ev resmen toz toprak oluyo bi de. canım öyle sıkıldı ki artık eşimi bekle annemi bekle derken ya doğurursam korkusu sardı bugün aldım elime süpürgeyi bezi heryeri süpürdüm sildim halıları serdim. perdelerin bi kısmını söktüm yıkadım ütüledim akşamda astırdım eşime. içim rahatladı resmen. şimdi yanlız koltuklarla iki odanın perdeleri camları kaldı. oturdukça tembelleştiğimi farkettim.

bi de hiçbişey için erken değil bence. ben bebeğimin kıyafetlerini daha 4 aylıkken yıkayıp ütülemiştim. iyiki de öyle yapmışım yoksa başa çıkamazdım. neden mi? çünkü yaklaştıkça herkes bişiler alıp getiriyo sürekli yeni kıyafetler zıbınlar battaniyeler. hala yıkayıp ütülüyorum yani. ütü masası hep ortada. bi de eşimin gömlekleri var ki oofff..

Son düzenleme:

kuzucum doğum temızlıgımı daa cokk var ama onun ıcın
valla ış guc bıtmıyo hıc bende hergun supuryorum sılıyorum banyo wc derken puff erterı gun yıne aynı nankör ev ışı bıtez

kuzucum doğum temızlıgımı daa cokk var ama onun ıcın
valla ış guc bıtmıyo hıc bende hergun supuryorum sılıyorum banyo wc derken puff erterı gun yıne aynı nankör ev ışı bıtez

canım gecen gün doğum hikayerlerini okuyodum 33. 34. haftada doğuranlara denk gelince panik sardı beni. bi de ne kadar kirlenebilir ki halılar perdeler filan eskisi kadar kapı pencere açmıyoz zaten. bebiş doğunca yapar yapar dururuz yine.daha mutfak dolapları, fayansları silinicek, kışlıkları çıkarıcam, kapılar silinicek falan filan derken geçer zaten hemen zaman. banyo temizlenicek 8 aydır doğru düzgün küvet ovmuyorum öyle böyle değil leş gibi oldu. koltukları yıkatıcam mutfagın ve iki odanın perdeleri var nah saray perdesi gibi diktirmişiz fonlu fonlu çok lazım gibi. camları var. hangi birini eşime ya da anneme yaptırayım. kadında tutmak istemiyorum. bari gücüm yetiyoken iki odanın perdelerini halledeyim dedim. camlarında kabasını aldım. doğuma yakın eşime bidaha sildiririm. bi yandan da kışlık yiyecek falan koyuyorum buzluga, konserve falan onlarla uğraşıyorum yani ne yapabilirsem artık. dünya kadar ütü var.

Son düzenleme:

ınana olkı oturup ağlayasım geldı he doğru dıyon ıış cok valla
ben doğma yakın olur dıyrum artık tum bunlar artık erken doğum falan olursada 2 gu yokuz nasılsa benım bı camlar bayagı battı yoksa genel temızlşıkte sorun yok kışlıklarıda kv annem sağolsunlar hazır getırıyo
pufffffffffffffffffffffffffffffffff iş bıtmezzzzzzzzzzzzzzzzzz

ağlama kuzumm kıyamam
aslında benim annemde bana baya kışlık hazırlıyo ama ben ona kıyamıyorum ki. bazı şeyleri de kendim yapmaya calışıyorum. memleketten dönünce daha tarhana yapıcaz oğluşa :) beni en çok korkutan perdeler bi de mutfak dolapları. mutfagım çok büyük. halılarımın üstünede bişiler serdim acık renk oldukları için. aman zaten bebişler hemn yerlerde yatıp yuvarlanacak değiller ya gelen giden üsütnden temiz görsün yeter.

erkekn doğum olursa iki gün yokuz derken hastaneyimi kastettin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…