selam canlarım nasılsınız bakalımben dinlenme modundayım ama sizlere bişey soracağım :26:
şimdi meyra ismi annemin hocasından veto yedi şimdi yeni isim arayışıyındayım ve şeceneklerimi sıralıyorummm
SERRA =Serrâ (السَّرَّاءُArapça’da “bolluk, saadet, refah, genişlik” gibi manalara gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’de iki ayette (Âl-i İmrân, 3/134 ve A’râf, 7/95) bu manalarda kullanılmıştır.
Buna göre Serra isminin çocuklara isim olarak konulmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
YÜSRA=ol taraf. İnşirah ve talak surelerinde geçer. Kolaylık anlamıda taşımaktadır.Leyl suresi 7. Ayet, a’la suresi 8. Ayet , talak suresi 7. Ayet, inşirah suresi 6. Ayet gibi kur’an-ı kerimin bir çok yerinde geçer. anlamı ise ’’en kolay yer’’ yani ’’cennet’’ manasını taşır kur’anda. (elmalılı orjinal meal-taberi tefsiri)
ERVA=Ervâ, Peygamberimizin halası (Ervâ bint Abdülmuttalib), halasının kızı ve aynı zamanda Hz. Osman’ın annesinin (Ervâ bint Küreyz) adıdır
şeçin bakalımmm
Ay kimsecikler kalmamış topikte , bugün ilk defa hastanede çok ilginç bir olay geçti başımdan , yaşlı başlı kadın yanında genç bir kızı var 16 yaşında filan sıra beklerken sordu ilk bebek mi ne zaman doğum filan diye , sonra da cinsiyetini sordu ? kız dedim ayyy nasıl bir yarım ağızla olsun daha gençsin hem ilk bebeğinmiş 2 . erkek olur inş demez mi , bu zmana kadar ne benim ailem ne eşimin ailesinden ve kimseden böyle bir şey duymamıştım, arkadaşlarım diyorlardı da aman takmayın diyordum ......ama takılıyormuş yani bir gıcık oldum ki biz zaten kız istiyorduk gönlümüze göre oldu dedim ,,,,hala uzatıyor kalkıp agzına çakasım geldi bir tane ne kadar sinirlendiysem hala çıkmadı aklımdan sizinlede paylaşayım dedim
Selam kızlar kaç gündür misafir,temizlik vs. giremedim doğru düzgün
ben yine aşağı bölgelere acaip can alıcı tekmeler yiyorum yolda yürürken bile çığlık attığım oluyor valla çok canım acıyor malum ayaklar aşağıda.
büyük ihtimal 10-15 günüm kaldı Allah hepimizin yardımcısı olsun dualarınızı esirgemeyin..
selammm. bugun randevum vardı bebişim sağlıklı hersey yolunda çok şükür..2800 gr. olmuş nst ye felan gırdım okadar uykusuzdum ki uyucaktım nerdeyse nst deyken:) dr. 14 kasım dedi doğuma magnezyumla calsıyumuda kesti..ööle ıste
Ay kimsecikler kalmamış topikte , bugün ilk defa hastanede çok ilginç bir olay geçti başımdan , yaşlı başlı kadın yanında genç bir kızı var 16 yaşında filan sıra beklerken sordu ilk bebek mi ne zaman doğum filan diye , sonra da cinsiyetini sordu ? kız dedim ayyy nasıl bir yarım ağızla olsun daha gençsin hem ilk bebeğinmiş 2 . erkek olur inş demez mi , bu zmana kadar ne benim ailem ne eşimin ailesinden ve kimseden böyle bir şey duymamıştım, arkadaşlarım diyorlardı da aman takmayın diyordum ......ama takılıyormuş yani bir gıcık oldum ki biz zaten kız istiyorduk gönlümüze göre oldu dedim ,,,,hala uzatıyor kalkıp agzına çakasım geldi bir tane ne kadar sinirlendiysem hala çıkmadı aklımdan sizinlede paylaşayım dedim
selam canlarım nasılsınız bakalımben dinlenme modundayım ama sizlere bişey soracağım :26:
şimdi meyra ismi annemin hocasından veto yedi şimdi yeni isim arayışıyındayım ve şeceneklerimi sıralıyorummm
SERRA =Serrâ (السَّرَّاءُArapçada bolluk, saadet, refah, genişlik gibi manalara gelmektedir. Kuran-ı Kerimde iki ayette (Âl-i İmrân, 3/134 ve Arâf, 7/95) bu manalarda kullanılmıştır.
Buna göre Serra isminin çocuklara isim olarak konulmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
YÜSRA=ol taraf. İnşirah ve talak surelerinde geçer. Kolaylık anlamıda taşımaktadır.Leyl suresi 7. Ayet, ala suresi 8. Ayet , talak suresi 7. Ayet, inşirah suresi 6. Ayet gibi kuran-ı kerimin bir çok yerinde geçer. anlamı ise en kolay yer yani cennet manasını taşır kuranda. (elmalılı orjinal meal-taberi tefsiri)
ERVA=Ervâ, Peygamberimizin halası (Ervâ bint Abdülmuttalib), halasının kızı ve aynı zamanda Hz. Osmanın annesinin (Ervâ bint Küreyz) adıdır
şeçin bakalımmm
Allahtan hafta ici krese gidiyor ama kiyamiyorum onada orda rahat edemiyor hic soylemiyor diye annemler kardeslerim burda ama gelmiyolar kayinvaldem gelmek istiyor haftasonu o vardi ama ben rahat edemiyorum surekli mudahale modunda o da
Dedigim gibi kayinvaldem var istemiyorum onu da parayla getirecegim biride yok oyle tanidigim Zaten herseyin sorumlusu esim dedim 2. Cocugu su an kaldiramam herseyiyle zor olur dedim ben hallaederim dedi o istedi simdi yardimci oluyor belki ama bunaltiyor da biraz asabi cunku hemen kiziveriyor bende hergun agliyorum hamileligin basinda bile bu kadar aglamamistim[/QUOTE
Yazdıklarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm hatta kuş olup uçasım geldi yanına yardım etmek için gerçekten yalnızlık hele hele böyle bir dönemde ailen neden gelmiyor bilmiyorum ailesel konular bunlar ama inan hastaneye düştüğün o an yani doğum anında 2 yaşındaki oğlundan bile mahsun olup boynunu bükerek gidİyosun o odaya, kapı komşun bile olsa bir tanıdık arıyo gözlerin, ANNE OLMAYA YAKLAŞTIĞIN O ANLARDA İLK ANNENİ İSTİYORSUN YANINDA
Allah razi olsun canim zaten bazen insan hic ummadigi el dedigi insanlardan daha cok ilgi goruyor malaesef ailemle bi sorunumuz yok ama birbirimize destegimizdepek olmuyr herkes kendi hayatini yasiyor anliycagin dedigin gibi bende annem olsun isterdim o anlarda ama kader ne yapalim saglik olsun
Allah razi olsun canim zaten bazen insan hic ummadigi el dedigi insanlardan daha cok ilgi goruyor malaesef ailemle bi sorunumuz yok ama birbirimize destegimizdepek olmuyr herkes kendi hayatini yasiyor anliycagin dedigin gibi bende annem olsun isterdim o anlarda ama kader ne yapalim saglik olsun
Benim de canım çok sıkılıyor kocam yok ya yarım eksik. Annem babam yanımda ama herkesin yeri ayrı ew hanımı olmak bana göre değil onu anladım
Kocanın işi stresli bir iş ondan ama ben de düşünüyorum da ben dominat biriyim eşim sinirli olsa ben de iyice kötü hissederdim kendimi
Haklisin canim onunda etkisi var duygu kalmamis adamdaKocanın işi stresli bir iş ondan ama ben de düşünüyorum da ben dominat biriyim eşim sinirli olsa ben de iyice kötü hissederdim kendimiBen dersen tam tersi sulugoz bi tipim
Benim de canım çok sıkılıyor kocam yok ya yarım eksik. Annem babam yanımda ama herkesin yeri ayrı ew hanımı olmak bana göre değil onu anladım
Senin esin nerde canim allah kavustursu ben evi seviyorum aslinda sadece cok kuruyorum kendimle kalinca uzuyorum huzurum kalmiyo ne isi istiyorum ne evi aslinda bana part time is lazim
Haklisin canim onunda etkisi var duygu kalmamis adamdaBen dersen tam tersi sulugoz bi tipim
Senin esin nerde canim allah kavustursu ben evi seviyorum aslinda sadece cok kuruyorum kendimle kalinca uzuyorum huzurum kalmiyo ne isi istiyorum ne evi aslinda bana part time is lazim
Şehir dışında 10 gün yok doğumdan önce gelirim bir alo de uçarım diyor patronlarına çok kızıyorum hadi acil bişey olsa neyseki annem babam peşimde pervane öksürsem ikisi de telaşlanıyor renkleri atıyor. Yok anam yok bize meşgale şart işte insanın kafası dağılıyor.
Hyirlisi olsun canim salikla gelsin ins oglusun bakalim benim kiz ne zaman tesrif edecekslm millet ben nst ye giriyorum ama çatı matı yapmıyorlar sezeryan olacağım için galiba. Benim hesabıma göre 19 ile 23 ü arasında alacaklar bebişi çünkü dr 38. Haftada alacağım dedi alsa artık diyorum çünkü karnım o kadar geriliyor ki yatınca hep ayaklarım karnıma çekik.
Haklisin canim onunda etkisi var duygu kalmamis adamdaBen dersen tam tersi sulugoz bi tipim
Şehir dışında 10 gün yok doğumdan önce gelirim bir alo de uçarım diyor patronlarına çok kızıyorum hadi acil bişey olsa neyseki annem babam peşimde pervane öksürsem ikisi de telaşlanıyor renkleri atıyor. Yok anam yok bize meşgale şart işte insanın kafası dağılıyor.
Anladim canim ya kimse kmseyi dusunmuyor bu devirde napcn ekmek parasi neyseki ailen yanindaymis
ah canımmmm banada cok yapanlarrr olduu Allah evladın hayırlı saglıklısını versinnn maalesefff türkiyedee kız cocuklarını evlattan saymıyorlarrr
müslüman olduklarını söyleyen insanlar bilmezler mi kiii efendimiz S.A.V. 'in soyunun hazreti fatma annemizdeen geldiğinin... o zamanda kız cocuklarıno diri diri toprağa gömerlermiş yaa Allah böyle birşey veriyorkii insanlara örnek olsun.. en sevgilinin soyu kız çocuugndan devam etmiş...
kafana takma canımmm saçmalıyorlar işte...
ya bu muhappetlerı bende duydum zaman zaman başkalrına sahıt oldum helekı ılkı kız ıse dahaa da fazla oluyo
evladın kızı erkegımı olur ıkıncımde kız olsa ufacık uzulmezdım hatta zaman zaman kızıma arkadaş olması ıcınde ıstemedım değil
ama nasıp bıde erkek annesı olmakmış
ama bebnımde kucuklugumden berı en buyuk hayalım bı kızımın olmasıydı sukur rabbım verdı 2.de erkek oldu degışıklık ama dedıgım gıbı 2 kız fıkrı de bana cok hoş gelıyo
ay evet doğru diyorsunuz ama ilk defa karşılaştım böyle bir durumla Allahım böyle insanları bildiği gibi yapsın kendi oğlu olmasa diyeceğim herhalde çok istemiş ama olmamış diye ama oğluda varmış nedense taktı bana kadın ya gıcık oldum eşime anlattım delimidir nedir dediayyy aysuncuğum allah sana peygamber sabrı versin zaten işin hiç kolay değil çok iyi anlıyorum seni .........
yaren katılıyorum bir kız daha isteri bende oh ne güzel kardeş kardeş otururlar konuşurlar , ama erkek olursa da allahım iki mutluluğu da yaşatmış olur bana , sana da iki mutluluğu yaşatıyor bak ne güzel
çok sevındım cnm herşeyın yolunda olmasına bebışınde maşalla buyumuş annesı bende yarın gıdıcem nasıp olursa heyecanlıyım
cnm magnezyumu alsıyumu neden kestı dr
ben emzırme dönemınd bıle kullanıcam nasıp olursa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?