canım burdaki kaşık ne kaşığı?tatlı kaşığımı yemek kaşığımı?
merhaba kızlar..
ben cuma günü doğum yaptım.. çok ani oldu. salı gününden beri karnımda sertlik vardı 3 gün geçmedi. çarşamba gecesi de adet ağrısı gibi ağrı çektim baya bildiğiniz sancılandım. perşembe öğlen doktora gittim. kendi doktorum yokmuş başka doktora göründüm. nst de bişi çıkmadı sancım yoktu. ultrasonda da bişiy yoktu. herşey yolunda gibiydi. sadece kordon dolanması olmuş. o da çok anormal bi durum değil. doğumların %30 unda kordon dolanması olurmuş. neyse doktor alttan muayene edicem dedi. istemiorum dedim. sezeryan olcam dedim. ben yine de edicem dedi. peki dedim. doktor baktı 2 cm açılman var doğum başlamış ne yapalım dedi. eşimle şaşırıp kaldık. daha 36. haftayı yeni doldurmuştuk. yarın sabah tekrar gel ama hazırlıklı gel doğum olabilir dedi. 4 tane ciğer geliştirici iğne verdi. 2sini akşam, 2sini sabah olacaksın dedi. hatta açılman devam ederse gece bile gelebilirsin dedi. neyse tamam dedik çıktık ama hala şoktaydık. iğneleri vuruldum. evime geldim. çantam hazırdı zaten. o gece yine çok sancım oldu. bildiğiniz adet sancısı. kıvrandım resmen hiç uyumadım. heyecan da var tabii. sabaha kadar hiç uyumadım. kalktım kahvaltı hazırladım. eşimle kahvaltı yaptık sağlık ocağına gittik. diğer 2 iğnemi de vuruldum. ben eşim ve kayınvalidem hastaneye gittik. neyse muayane oldum doktor baktı ve açılman 4 cm dedi. hemen doğum dedi. vs. vs. şimdi evimdeyim. bu sabah taburcu olduk. çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. Allah'ım herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.
Krampzede olarak hepinize iyi pazarlar...
Kramplarla boğuşuyorum, bir de magnezyum kullanırken oluyor bu....
Yalnız benim kasta değil kramp kemikte resmen...
Allah'ım daha kötüsün yaşatmasın....
Herkeslere çok teşekkür ediyorum
Allah herkese rahat bir doğum nasip esin sağlıkla sıhhatle hem sizi hem bebeğinizi kurtarsın.
Ve bebeğinizi kucağınıza alınca onca sıkıntınızı anında unuttursun.
Benim doğum hikayem garip oldu işin aslı
Sabah hastanede randevumuz vardı gittik muayenemizi olduk,nst ye girdik.
Herşey normal dediler.
Bi kaç gündür kasığımda ve sırtımda ağrı artışı çok oldu dedim doktor amcamız bebeğin başı aşağı dönmüş baskıdan arttar ağrın dedi.
Birde o gün ben çalışamaz raporumuda başlattımdı
Neyse iş yerine raprumu vermeye gittim herkesle vedalaştım falan çıktım başka işlerimiz vardı eşimle onları hallettik derken
Akşam 5 te evimize geldik
Daha bende bişey yok
6 gibi annem ve babam geldiler evin halılarını topladılar yıkatmaya vermek için götürdüler
Bende bu arada onlarda işten geldi diye telaşla yemek hazırlama derdindeyim
Ama çok durmadılar bi çorba içip kalktılar
Onlar gittikten sonra eşim az biraz dinlenelim sabah beri ayaktasın yatta sırtın dinlensin ağrıyor deyip durdun gün boyu dedi
Birde eşim akşam 10da nöbete gidecekti
Neyse yatar yatmaz uyumuşum
Bi korkuyla uyandımki anlatamam size
Rüya falan görmedim yada ses duymadım bi anda zıpladım yataktan
Eşim işe gidecek diye yemek hazırlama telaşına düştüm güya
Çok garip bir şekildede tuvalete gitme isteğim var resmen kasıklarım patlayacak durumdaydı
Neyse tuvaletten çıktıktan sonra eşimi uyandırdığım gibi 19.30 da hastanede acildeyiz
Bana diyorlarki idrar yolu enfeksiyonu olmuşsundur ondan kan gelmiştir
Bu arada acayip derecede sancı ve ağrı başladı
Sancım bitiyor ardından tuvalete koşuyorum ama yetişemiyorum
Meğersem suyum geliyormuş 3-4 kez böyle koşturdum
1 saat sonra en son tuvalete gittiğimde kan gelmeye başladı dedim
Ben öyle deyince Kadın Doğuma yönlendirebildiler sonunda
Oraya çıktık ultrasonla muayene ettiler 4 cm açılma olmuş doğum başlamış dediler
Tek diyebildiğim NE DOĞUMU BENİM 4 HAFTAM VAR OLDU.
Annesi aceleci geliyor 36. haftayıda bugün doldurmuş dediler bide :)
Saat 20.40 ta doğuma girdim
Allahın izniyle 23.50 de oğlum doğdu
Plesentanın çıkmasıydı dikişti falan derken 00.30 da beni odaya aldılar sonunda.
Ama bu arada oğlumun gelmesi biraz sürdü bazı muayenelerini falan yapmışlar etmişler
1i geçiyordu kollarıma aldığımda
O kadar güzel bir duyguki
Onca çekilen sancı ağrı sıkıntı hepsini unuttum :)
Bir kaç saat önce yüzümde ağrılarımın sancılarımın acısı varken
Doğumdan sonra mutluluktan yüzümde güller açıyordu
3kilo 200 gram doğdu ama bebeğimde sarılık olayı çok erken ortaya çıktı
O yüzden bi kaç gün sıkıntı çektik 400 gram birden kilo kaybımız oldu
Çünkü prematüre bebek grubuna giriyormuş 37 haftadan önce doğan bebekler
Vede daha damakları gelişemediği için emme problemi yaşadık
Ama şimdi Allahıma şükür herşeyi atlattık
Daha yeni yeni emme refleksi gelişiyor
Bu zamana kadar hem mama hemde sütümü sağarak besledik
Son zamanlarda biberon başlamıştık o da damağını güçlendirmişki
Emmeye başladı sonunda ...
(benden tavsiyeler arkadaşlar
ben hazırlıksız yakalandım şimdiden hastane çantalarınızı hazır tutun
35inci haftadan sonra heran doğabilecekmiş gibi hareket edin :) )
merhaba kızlar..
ben cuma günü doğum yaptım.. çok ani oldu. salı gününden beri karnımda sertlik vardı 3 gün geçmedi. çarşamba gecesi de adet ağrısı gibi ağrı çektim baya bildiğiniz sancılandım. perşembe öğlen doktora gittim. kendi doktorum yokmuş başka doktora göründüm. nst de bişi çıkmadı sancım yoktu. ultrasonda da bişiy yoktu. herşey yolunda gibiydi. sadece kordon dolanması olmuş. o da çok anormal bi durum değil. doğumların %30 unda kordon dolanması olurmuş. neyse doktor alttan muayene edicem dedi. istemiorum dedim. sezeryan olcam dedim. ben yine de edicem dedi. peki dedim. doktor baktı 2 cm açılman var doğum başlamış ne yapalım dedi. eşimle şaşırıp kaldık. daha 36. haftayı yeni doldurmuştuk. yarın sabah tekrar gel ama hazırlıklı gel doğum olabilir dedi. 4 tane ciğer geliştirici iğne verdi. 2sini akşam, 2sini sabah olacaksın dedi. hatta açılman devam ederse gece bile gelebilirsin dedi. neyse tamam dedik çıktık ama hala şoktaydık. iğneleri vuruldum. evime geldim. çantam hazırdı zaten. o gece yine çok sancım oldu. bildiğiniz adet sancısı. kıvrandım resmen hiç uyumadım. heyecan da var tabii. sabaha kadar hiç uyumadım. kalktım kahvaltı hazırladım. eşimle kahvaltı yaptık sağlık ocağına gittik. diğer 2 iğnemi de vuruldum. ben eşim ve kayınvalidem hastaneye gittik. neyse muayane oldum doktor baktı ve açılman 4 cm dedi. hemen doğum dedi. vs. vs. şimdi evimdeyim. bu sabah taburcu olduk. çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. Allah'ım herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.
merhaba kızlar..
Herkeslere çok teşekkür ediyorum
Allah herkese rahat bir doğum nasip esin sağlıkla sıhhatle hem sizi hem bebeğinizi kurtarsın.
Ve bebeğinizi kucağınıza alınca onca sıkıntınızı anında unuttursun.
Benim doğum hikayem garip oldu işin aslı
Sabah hastanede randevumuz vardı gittik muayenemizi olduk,nst ye girdik.
Herşey normal dediler.
Bi kaç gündür kasığımda ve sırtımda ağrı artışı çok oldu dedim doktor amcamız bebeğin başı aşağı dönmüş baskıdan arttar ağrın dedi.
Birde o gün ben çalışamaz raporumuda başlattımdı
Neyse iş yerine raprumu vermeye gittim herkesle vedalaştım falan çıktım başka işlerimiz vardı eşimle onları hallettik derken
Akşam 5 te evimize geldik
Daha bende bişey yok
6 gibi annem ve babam geldiler evin halılarını topladılar yıkatmaya vermek için götürdüler
Bende bu arada onlarda işten geldi diye telaşla yemek hazırlama derdindeyim
Ama çok durmadılar bi çorba içip kalktılar
Onlar gittikten sonra eşim az biraz dinlenelim sabah beri ayaktasın yatta sırtın dinlensin ağrıyor deyip durdun gün boyu dedi
Birde eşim akşam 10da nöbete gidecekti
Neyse yatar yatmaz uyumuşum
Bi korkuyla uyandımki anlatamam size
Rüya falan görmedim yada ses duymadım bi anda zıpladım yataktan
Eşim işe gidecek diye yemek hazırlama telaşına düştüm güya
Çok garip bir şekildede tuvalete gitme isteğim var resmen kasıklarım patlayacak durumdaydı
Neyse tuvaletten çıktıktan sonra eşimi uyandırdığım gibi 19.30 da hastanede acildeyiz
Bana diyorlarki idrar yolu enfeksiyonu olmuşsundur ondan kan gelmiştir
Bu arada acayip derecede sancı ve ağrı başladı
Sancım bitiyor ardından tuvalete koşuyorum ama yetişemiyorum
Meğersem suyum geliyormuş 3-4 kez böyle koşturdum
1 saat sonra en son tuvalete gittiğimde kan gelmeye başladı dedim
Ben öyle deyince Kadın Doğuma yönlendirebildiler sonunda
Oraya çıktık ultrasonla muayene ettiler 4 cm açılma olmuş doğum başlamış dediler
Tek diyebildiğim NE DOĞUMU BENİM 4 HAFTAM VAR OLDU.
Annesi aceleci geliyor 36. haftayıda bugün doldurmuş dediler bide :)
Saat 20.40 ta doğuma girdim
Allahın izniyle 23.50 de oğlum doğdu
Plesentanın çıkmasıydı dikişti falan derken 00.30 da beni odaya aldılar sonunda.
Ama bu arada oğlumun gelmesi biraz sürdü bazı muayenelerini falan yapmışlar etmişler
1i geçiyordu kollarıma aldığımda
O kadar güzel bir duyguki
Onca çekilen sancı ağrı sıkıntı hepsini unuttum :)
Bir kaç saat önce yüzümde ağrılarımın sancılarımın acısı varken
Doğumdan sonra mutluluktan yüzümde güller açıyordu
3kilo 200 gram doğdu ama bebeğimde sarılık olayı çok erken ortaya çıktı
O yüzden bi kaç gün sıkıntı çektik 400 gram birden kilo kaybımız oldu
Çünkü prematüre bebek grubuna giriyormuş 37 haftadan önce doğan bebekler
Vede daha damakları gelişemediği için emme problemi yaşadık
Ama şimdi Allahıma şükür herşeyi atlattık
Daha yeni yeni emme refleksi gelişiyor
Bu zamana kadar hem mama hemde sütümü sağarak besledik
Son zamanlarda biberon başlamıştık o da damağını güçlendirmişki
Emmeye başladı sonunda ...
(benden tavsiyeler arkadaşlar
ben hazırlıksız yakalandım şimdiden hastane çantalarınızı hazır tutun
35inci haftadan sonra heran doğabilecekmiş gibi hareket edin :) )
canım benimde ödemim çok var. tehlikeli olurmu bilmiyorum ama aşırıya kaçmayıp yapıp içmeyi düşünüyorum , izne ayrıldıktan sonra evde daha çok şişliklerim olmaya başladı.doğumdan sonrada bol yeşil çay içmeyi düşünüyorum.melek programında uzman bir diyetisyen ödem söktürücü tarif verdi... yaptım ve hemen farketti :) tarif şöyle: 1 elma, 1 limon, 1 kabuk tarçın, 1 kaşık tane karabiber, 1 kaşık karanfil, 3 litre su... elma ve limonları dörde bölüp kaynatıyoruz ve yemeklerden sonra birer bardak içiyoruz... hepsi bu kadar... 2. bardakta elimdeki şişlikler yarı yarıya azaldı :)
YaHU bu karnında sertlik olupta kısa süre sonar doğum yapanları duydukça korkuyorum.. Benim 7.aydan beri 2 adım attığımda karnım öyle bir kasılıyor, öyle sertleşiyor ki, yürüyemiyorum, kaldığım yerde kalıyorum.. Doktorumsa, sürekli sertlik önemli değil, sertleşip yumuşaması önemli olan diyor.. Hangisi doğru ?????
aa bende ilk defa yaşadım şu krampıı ay ne kötü oluyo tam baldırımda,,gece saat 3-4 gibi uykumdan uyandım birden bacağım dıye bağırdım eşimde uyandı ovdu falan zorr geçti ağlıcaktım artık nerdeyse çok kötü kasıldı kaldı...bugun de ağrısı var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?