2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
herkes erkenden dogurmaya basladı saglıkla huzurla buyutun ınsaalah bebeıslerınızı bende korkmaya basladım erken gelır dye valla ılk dogum oldugu ıcın arada agrılarım oluyr ama onemsemıyrm normaldır dye arada belımde ve karnımda hafıf agrılarım oluyr daha ntsye hıc grmedım kasıklarım zaten agırlastı hareket halındeyken agrıyr dogum agrısı olsa dayanılmaz olur dyrm bıde tabı ısaret gelmesı gerekmıyrmu ya valla kafam karıstı benım sımdı anlamadan doguranlar olunca bılgılendırın bızım gıbı ılk kez anne olucakları opyrum mıs kokulu bebıslerınızı ah nasıl guzel kokuyordur sımdı evlerınız cennet gıbı özendım ben bı an

canım burdaki kaşık ne kaşığı?tatlı kaşığımı yemek kaşığımı?

tatlı kaşığı canım...

kasım bebeleri hızlı çıktı, günlerini bekleyemediler

Rabbim sağlık sıhhat huzur versin inşallah hepsine...

nedense herkes erken doğuracakmış gibi hissediyor... nitekim ben de öyle

allah sana ve bebeğine sağlık versin canım...gözünüz aydın...doğum hikayen de benim gibi ilk doğumunu yapacaklar için cesaret verici çünkü 4 cm açıklığa ulaşabilmek için çok acı çektiğini söyleyen arkadaşlarım var.4cm sonrasını vs vs olarak anlatmışsın, burdan kolay bir doğum olduğunu düşündüm.umarım hepimize kolay doğumlar nasip olur...

Krampzede olarak hepinize iyi pazarlar...
Kramplarla boğuşuyorum, bir de magnezyum kullanırken oluyor bu....
Yalnız benim kasta değil kramp kemikte resmen...
Allah'ım daha kötüsün yaşatmasın....

Son düzenleme:
Krampzede olarak hepinize iyi pazarlar...
Kramplarla boğuşuyorum, bir de magnezyum kullanırken oluyor bu....
Yalnız benim kasta değil kramp kemikte resmen...
Allah'ım daha kötüsün yaşatmasın....

aa bende ilk defa yaşadım şu krampıı ay ne kötü oluyo tam baldırımda,,gece saat 3-4 gibi uykumdan uyandım birden bacağım dıye bağırdım eşimde uyandı ovdu falan zorr geçti ağlıcaktım artık nerdeyse çok kötü kasıldı kaldı...bugun de ağrısı var..

Herkeslere çok teşekkür ediyorum
Allah herkese rahat bir doğum nasip esin sağlıkla sıhhatle hem sizi hem bebeğinizi kurtarsın.
Ve bebeğinizi kucağınıza alınca onca sıkıntınızı anında unuttursun.

Benim doğum hikayem garip oldu işin aslı
Sabah hastanede randevumuz vardı gittik muayenemizi olduk,nst ye girdik.
Herşey normal dediler.
Bi kaç gündür kasığımda ve sırtımda ağrı artışı çok oldu dedim doktor amcamız bebeğin başı aşağı dönmüş baskıdan arttar ağrın dedi.
Birde o gün ben çalışamaz raporumuda başlattımdı
Neyse iş yerine raprumu vermeye gittim herkesle vedalaştım falan çıktım başka işlerimiz vardı eşimle onları hallettik derken
Akşam 5 te evimize geldik
Daha bende bişey yok
6 gibi annem ve babam geldiler evin halılarını topladılar yıkatmaya vermek için götürdüler
Bende bu arada onlarda işten geldi diye telaşla yemek hazırlama derdindeyim
Ama çok durmadılar bi çorba içip kalktılar
Onlar gittikten sonra eşim az biraz dinlenelim sabah beri ayaktasın yatta sırtın dinlensin ağrıyor deyip durdun gün boyu dedi
Birde eşim akşam 10da nöbete gidecekti
Neyse yatar yatmaz uyumuşum
Bi korkuyla uyandımki anlatamam size
Rüya falan görmedim yada ses duymadım bi anda zıpladım yataktan
Eşim işe gidecek diye yemek hazırlama telaşına düştüm güya
Çok garip bir şekildede tuvalete gitme isteğim var resmen kasıklarım patlayacak durumdaydı
Neyse tuvaletten çıktıktan sonra eşimi uyandırdığım gibi 19.30 da hastanede acildeyiz
Bana diyorlarki idrar yolu enfeksiyonu olmuşsundur ondan kan gelmiştir
Bu arada acayip derecede sancı ve ağrı başladı
Sancım bitiyor ardından tuvalete koşuyorum ama yetişemiyorum
Meğersem suyum geliyormuş 3-4 kez böyle koşturdum
1 saat sonra en son tuvalete gittiğimde kan gelmeye başladı dedim
Ben öyle deyince Kadın Doğuma yönlendirebildiler sonunda
Oraya çıktık ultrasonla muayene ettiler 4 cm açılma olmuş doğum başlamış dediler
Tek diyebildiğim NE DOĞUMU BENİM 4 HAFTAM VAR OLDU.
Annesi aceleci geliyor 36. haftayıda bugün doldurmuş dediler bide :)
Saat 20.40 ta doğuma girdim
Allahın izniyle 23.50 de oğlum doğdu
Plesentanın çıkmasıydı dikişti falan derken 00.30 da beni odaya aldılar sonunda.
Ama bu arada oğlumun gelmesi biraz sürdü bazı muayenelerini falan yapmışlar etmişler
1i geçiyordu kollarıma aldığımda
O kadar güzel bir duyguki
Onca çekilen sancı ağrı sıkıntı hepsini unuttum :)
Bir kaç saat önce yüzümde ağrılarımın sancılarımın acısı varken
Doğumdan sonra mutluluktan yüzümde güller açıyordu

3kilo 200 gram doğdu ama bebeğimde sarılık olayı çok erken ortaya çıktı
O yüzden bi kaç gün sıkıntı çektik 400 gram birden kilo kaybımız oldu
Çünkü prematüre bebek grubuna giriyormuş 37 haftadan önce doğan bebekler
Vede daha damakları gelişemediği için emme problemi yaşadık
Ama şimdi Allahıma şükür herşeyi atlattık
Daha yeni yeni emme refleksi gelişiyor
Bu zamana kadar hem mama hemde sütümü sağarak besledik
Son zamanlarda biberon başlamıştık o da damağını güçlendirmişki
Emmeye başladı sonunda ...

(benden tavsiyeler arkadaşlar
ben hazırlıksız yakalandım şimdiden hastane çantalarınızı hazır tutun
35inci haftadan sonra heran doğabilecekmiş gibi hareket edin :) )

Kramp yaşayan cici hamişler muz yiyin vitamin olarak da magnezyum olarak da gayet güzel bir besin
3 aylık bir anne olarak muz yemenin kesinlikle kramplara ıyı geldiğini düşünüyorumm
doktorum da onaylamıştı

ay canım geçmiş olsun sana, gözün aydınnnnn çok sevindimmmmmm ne güzel yaaaaaa oh emmeyede başlamışşş çok güzelllllll

2gündür kanımda sertelik bende de var , adet sancım gibi bacaklarımda ağrı hissediyom aynı. ntsde sancımda çıktı ama doktor alttan kontrol etti açılmam yokmuş. ne güzel kurtulmuşsun bebeğinede kavuşmuşsıun çok sevindimmm, normal mi yaptın ?

ay biz ne zamn doğurucaz acabaaaa ? yani ben sezeryan olucam zorunlu ama heran doğuracakmışım gibiyim yaaaaaaaaa

kasım anneleri bir bir doğuruyor allah hepimize kolay doğumlar versin inşallahhhhhhhhhh

YaHU bu karnında sertlik olupta kısa süre sonar doğum yapanları duydukça korkuyorum.. Benim 7.aydan beri 2 adım attığımda karnım öyle bir kasılıyor, öyle sertleşiyor ki, yürüyemiyorum, kaldığım yerde kalıyorum.. Doktorumsa, sürekli sertlik önemli değil, sertleşip yumuşaması önemli olan diyor.. Hangisi doğru ?????

Maşallah maşallah kasım annelerine ne oluyor böle nedir bizim bebişlerin aceleleri anlamadım ki :) ay yarın doktor banada doğum dicek giibi korktum bian ay nasıl uyuyacam ben bu gece oof yarın olsun oğluşumun sağlıklı haberlerini alayım hayırlısıyla inşallah

ooooo kımler varmış kıler kızlar merhaba
hey ıkı sakaryalı buradada nıey benım haberım yok bakalım

minimentos ve eltanin tebrikler Allah analı babalı büyütsün inşallah.

canım benimde ödemim çok var. tehlikeli olurmu bilmiyorum ama aşırıya kaçmayıp yapıp içmeyi düşünüyorum , izne ayrıldıktan sonra evde daha çok şişliklerim olmaya başladı.doğumdan sonrada bol yeşil çay içmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

cnm benım merhaba
benım dr um karnıma baktı ıyı yumuşak dedı sert olsaydı erken doğum tehtııdıydı dedı
sanırım senın dr unda aynı şeyı demış cnm
hanı geblık başından berıyse önemlı degıl dmek ıstemış heralde hanı bu zmanlarda sertleşıp bı daha yumuşamasa dıye heralde
ee cnm naptın nst falan gırdınmı

cnm benım en yakın zamanda calsıyum takvıyesını başla derım ınan olkı cok faydasını görursun

doğum yapan arkadaşlarım rabbım uzun ömurlu hayırlı evlatlar nasıp etsın
cok buyuk gecmış olsun darısı hepımızınbaşına ınşalla hepımız sağlıcakla sızler gıbı alırız evlatlarınızı kucaklarımıza

doğum yapan arkadaşlarım rabbım uzun ömurlu hayırlı evlatlar nasıp etsın
cok buyuk gecmış olsun darısı hepımızınbaşına ınşalla hepımız sağlıcakla sızler gıbı alırız evlatlarınızı kucaklarımıza

Ebru Şallı’dan lohusa şerbeti tarifi

Lohusa şerbeti, hastanede gelenlere ikram ediliyor. Fakat ben kimin şerbetini içsem çok şekerli oluyor. Bu nedenle farklı bir şerbet yapmak istedim. Çok da lezzetli oldu... Yarım kilo lohusa şekeri, 1 çay bardağı esmer şeker (normalde 1 kilo koyuluyor), 5-6 adet karanfil, 3-4 adet çubuk tarçın, 1.5 litre su, kaynadığı anda hemen altını kapatıyorsunuz. Renginin kırmızı olması gerekiyor. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Tarçın çubuğu şekeri dengeliyor. Yeşil çayda da tarçın çubuğunu öneriyorum. Şeker hastalarına da öneriliyor.

Ebru Şallı Tan Bebekten sonraki dönemde nasıl beslenmeye başladınız?

Oldukça sıkı besleniyorum. Hamilelik döneminde bebek istediği gibi besleniyor ve aç kalmıyor. Emzirme döneminde ise çok iyi beslenmeniz gerekiyor, çünkü sütle birlikte bebek tüm aldığınız besini çekiyor. Sütü artıran gıdaları tüketmek gerekiyor. Su içmek çok önemli. Günde 4-4.5 litre mineralli, kalsiyum değeri olan su içiyorum. Normal birine göre fazla bir miktar, fakat emziren bir anne için normal bir sıvı düzeyi. Onun dışında kimyon, anason ve rezene çayı içiyorum. Kahvaltıda mısır gevreği yesem de, arkasından üç yumurta beyazı, domates, peynir ve iki dilim ekmek yiyorum. Sıkı bir kahvaltı yapıyorum. İçeriğinde kafein olduğu için ve bebeğin uyku düzenini bozabileceği için günde sadece bir fincan yeşil çay tüketiyorum. Öğlen çorba içiyorum. Karnabahar, lahana, kereviz çok güzel sebzeler, fakat gaz olmasın diye yemiyorum. Daha çok kabak ve ıspanak yiyorum. Bolca haşlanmış ıspanak yiyorum. Kabak, ıspanak ve içine biraz mercimek ekleyip çorba yapıyorum. Her gün sütlü tatlı yiyorum. Ayva, kuru kayısı, üzüm kompostosu yapıyorum. Komposto yaparken içine hiç şeker koymuyorum. Günde iki bardak komposto içiyorum, posasını da yiyorum. Altı ay böyle geçecek, çünkü Beren’e de anne sütü verdim. Onun sağlığı ve benim sağlığım için emzirmek çok önemli. Zaten Dünya Sağlık Örgütü’nün de onayladığı bir şey. Süt olacak diye baklava gibi kalorisi yüksek gıdaları çok fazla tüketmek gerekmiyor. Çünkü bu tür yiyecekler süte fayda sağlamıyor. Alkali su tüketmek çok önemli. Kahve ve alkol tüketilmemeli, çünkü bebeği olumsuz yönde etkiliyor. Emzirme döneminde kaliteli ve iyi beslenmek gerekiyor. Ben şu an hamile kaldığım kilonun altına düştüm ve bu nedenle de kilo kaybetmemeye uğraşıyorum. Emzirmek de kalori yaktırıyor. Bir emzirmede 350-400 arası kalori yakıyorsunuz. Bu kaloriyi yüksek kalorili gıdalardan alırsanız, sadece yağ yapmış olursunuz. Benim istediğim şey, vücudumdaki yağı süt yoluyla bebeğe aktarmak. Bu da doğru beslenerek oluyor. Ceviz ve balık da çok önemli hamilelik döneminde. Günde 2-3 ceviz ve haftanın iki günü de balık öneriyorum. Balık ve ceviz, Omega 3 bakımında çok yararlı. Aynı şekilde keten tohumu da tüketilmeli. Salataya keten tohumu yağı da konulabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…