Merhaba arkadaslar,
İlk olarak hepimiz icin hayirli hamilelik ve dogum diliyorum. İnsallah rabbim hepimizin gonlune gore verir.
Ben 3 ay evvel dusuk yaptim, 7 haftalik kalp atisi olmadigi icin kurtaj oldum. Simdi cok sukur yeniden hamileyim. SAT 4 subat, bugun itibariyle 8+3 gunluk olduk allahin izniyle :) 21 martta ilk muayenemizi olduk. İlk hamileligimden korktugum icin bu kez gec gittim doktora. İyiki de oyle yapmisim, hem keseyi gorduk hem de kalp atislarini duyduk hamdolsun:) ama yine bi problemim var; 5,5 cmlik bir kistim varmis. Bu da dusuk tehdidi olusturuyormus. Mudahale edilemiyor. Surekli dinlenerek bebisimin boyunun kisti gecmesini bekliycez. Bu kez bebisim kisti tehdit edecek :)
Benim merak ettigim boyle bir durum yasayan var mi? Ve bu arada benim cok fazla akinim oluyor, bazen acik renkli bazen de (yoruldugumda) koyulasiyor rengi. Dr gitmeden once camur gibi olmustu bir kere ama sonrasinda hemen gecti cok sukur. Simdi sadece koyu kivamli sari akintim oluyor. Bu konuda bilgisi olan var mi?
Notrogestan ve folik asit kullaniyorum.
tşk ederim cnm bilgilendirdiğin için.ne bileyim işte korkuyorum.zaten kadın doğumcuların önünden geçerken bile korkardım.şimdi içlerine düştüm.kadın olmak çok çok zor.Rabbim bu dünyada çektiğimiz bu rezilliklerin karşılığını ahirette verir inşşallah.
canım sana tavsiyem aklına böyle şeyler getirme... şuanda sen iyisin bebek iyi, bunun keyfini yaşa. olumlu düşün daima. Hamilelik zaten başlı başına zor bir süreç en başından en sonuna kadar... Bir de olumsuz düşünüp daha çok zorlaştırmamak lazım. Bol bol dinlen, yediklerine dikkat et.
Rezillik olarak gorme canim benim, hamilelik allahin bir lutfu. Evet stresli bir donem ama hersee deger bence :) ilk kez anne olacagimiz icin tecrubesiziz belki de. Rabbim bunlari kaldiracak kuvvet versin. Hep dua et ve aklina olumsuz seyler getirme. Yurekten hayirlisi olsun diye dua edince sonuc ne olursa olsun rabbim kaldiracak metanet veriyor insana. Gonlunu ferah tut
günaydın kızlar, dün gece ve bu sabah tam karnımın aşağısından orta yerinde sürekli anlık vurup geçen sancı gibi bişeyler hissettim. ayrıca sanki başağrısı ve tuhaf bir bulantı durumu vardı. BEnim hamilelik epey ilerledi. hiç böyle şeyler yoktu. acaba diyorum , Allah korusun, bebeklere birşey oldu da vücudum sinyal mi veriyor. Ayrıca bizim kontroller genelde ayda bir yapılıyor. eğer ki, bebeklere birşey olmuşsa, bu bir ay içinde vücudum da kalmaları bana zarar vermez mi ? yani zehirlenme gibi şeyler duymuştum. Allahım bu korkular ne zaman son bulacak ? ne dersiniz ? öyle şeyler olabilir mi ? ya da bunun başka belirtileri olduğunu bileniniz varmı ? ya sabah sabah böyle tatsız konularla canınızı sıkmak istemem arkadaşlar ama napayım çok korkuyorum. daha kontrolüm 21 nisanda 2 haftadan çok var. zaman nasıl geçicek bilmiyorm .....
günaydın kızlarrrr nasılsınızzz bakalım.... ben birazdan doktora gdeceğimm kalp atışları için çok çok heyecanlıyım dua edin kızlar banaa inşş duyaym o sesi.. bi yandan korku bi yandan heyecann:18:
güzel haberlerle gelirim inşş iyi bakın kendinizeee
günaydın kızlar, dün gece ve bu sabah tam karnımın aşağısından orta yerinde sürekli anlık vurup geçen sancı gibi bişeyler hissettim. ayrıca sanki başağrısı ve tuhaf bir bulantı durumu vardı. BEnim hamilelik epey ilerledi. hiç böyle şeyler yoktu. acaba diyorum , Allah korusun, bebeklere birşey oldu da vücudum sinyal mi veriyor. Ayrıca bizim kontroller genelde ayda bir yapılıyor. eğer ki, bebeklere birşey olmuşsa, bu bir ay içinde vücudum da kalmaları bana zarar vermez mi ? yani zehirlenme gibi şeyler duymuştum. Allahım bu korkular ne zaman son bulacak ? ne dersiniz ? öyle şeyler olabilir mi ? ya da bunun başka belirtileri olduğunu bileniniz varmı ? ya sabah sabah böyle tatsız konularla canınızı sıkmak istemem arkadaşlar ama napayım çok korkuyorum. daha kontrolüm 21 nisanda 2 haftadan çok var. zaman nasıl geçicek bilmiyorm .....
ya sanki beni anlatmışsın arkadaşım.bu arada hoşgeldin. evet ilk hamileliğimde kese göründü yanında bi kis.dr sürekli ölccez, eğer kis büyürse bebğin gelişimi durur, düşük yaparsın yada kürtajla alırız dedi. sürekli gittiğimde önce bebeği ölçüyorlar,sonrada bol su içirip kisti. ilk önce kis büyüdü, sonra bebiş ona sert bi manevra yaparak katladı farkı.derken düşük tehlikem devam edinceeeee, bebişim o kiste yaslanıp düşmedi.kis önce moral bozdu, sonra destek oldu, doğumla o kistide aldılar canım... bebişimde iyi gelişmişti. 4 kilo doğdu, gelişmez diye düşünme her şerde bi hayır vardır... unutma.
herkese günaydınnnn... dr a gidecekler, inş hayırlı haberlerle dönersiniz....
kardelen seni atlamışım. canım inşallah duyacaksın gelip bizimle paylaşacaksın. korku heyecan yok böyle bir duygu karışımı.sonu güzel olunca herşeye değiyor.
günaydın haydi güzel haberlerle inşallah..
benimde ara ara sancım oluyor. olur o kadar diyorum. hatta iki kere göbeğimin kenarından içerden asılıyorlrmış gibi acı çektim. önemsemedim. doktorda herşey normal dedi. canım ne güzel ikizlerin olacak. Allah sana bağışlasın onları.
günaydın annelerrr
bir kaç gündür yani 7. haftanın başından beri kendimi pek iyi hissetmiyorum, başından beri halsizdim ama şimdi daha fazla, sabahları midem yanıyor, sabahları bulantım oluyor sabahları yetmiyormuş gibi bir de dün akşama sıçradı, sürekli bir rahatsızlık hissi var içimde, elimi sokup midemi alıp kenara koyasım var, ne olduysa 7. haftayla birlikte başladı, daha kötü olmaması için dua ediyorum. ne var yani bu 7. haftada?? herkesin bu dönemde mi rahatsızlıkları başlıyor genelde?
günaydın arkadaşlar
dün akşam 9 haftadır yaşamadığım baş ağrısı çektim akşam 5 gibi başladı ve gece 5 e kadar devam etti saat 8 de bi yattım sabah 7 e kadar yattım tabi saat başı wc e giderek geçti sabah .ok şükür uyandığımda geçmişti ama kötü bir gece idi
ya kızlar o olay bendede var hatta geçen akşam sağ tarafımda karnımın üzerinde resmen bişey battı sanki bide 1 saat falan sürdü şimdide ara ara olup geçiyor bende rahimin genişlemesine bağladım ama..
sercinyo çok haklı bu 1 ay ara bencede çok uzun benimde randevum 28 nisanda ama sanki çatlıyacam..
bide benim doktorum biraz sert öyle şimdi ben korktum falan desem eminim kale bile almaz beni ofyaaa:
zaman gerçekten geçmiyo...
günaydın annelerrr
bir kaç gündür yani 7. haftanın başından beri kendimi pek iyi hissetmiyorum, başından beri halsizdim ama şimdi daha fazla, sabahları midem yanıyor, sabahları bulantım oluyor sabahları yetmiyormuş gibi bir de dün akşama sıçradı, sürekli bir rahatsızlık hissi var içimde, elimi sokup midemi alıp kenara koyasım var, ne olduysa 7. haftayla birlikte başladı, daha kötü olmaması için dua ediyorum. ne var yani bu 7. haftada?? herkesin bu dönemde mi rahatsızlıkları başlıyor genelde?
günaydın canım geçmiş olsun.bazen baş ağrısı bende çekiyorum ama uyuyarak geçiyor Allahtan
Cok sukur ya, guzel bir orneksin benim icin:) peki birsey sorucam, benim sat 4 subat, bugun goguslerimdeki sislik ve aci yok sanki. Bi anda kesilmesi normal mi? Ama gogus uzerindeki damarlar hala cok belirgin. Zaten baska da belirti yasamiyordum. Akintim devam ediyor ve hafif bel agrisi.
bendede belirti olarak kasık ağrısı, keskin koku alma vardı.hepsi 6 hafta sonunda bitti.
şimdi sadece uyku hali - halsizlik var... zaten ilk 3 aydan sonra son aya kadar rahatlıyoruz artık. güzel bi hamileliğin en güzel aylarına gireceğiz 3. ayın bitimiyle.öyle eski sorunları yaşamıyoruz.
tabi kabus son ay geri dönecek.son ayda bebek hareket ettikce bası uyguluo organlara o zaman biraz daralıyorsunuz hele bide son ay hareket ettikçe , reflü oluyorsunuz, uykusuzluk.
veeeee mutlu sonnnnnn
bendede belirti olarak kasık ağrısı, keskin koku alma vardı.hepsi 6 hafta sonunda bitti.
şimdi sadece uyku hali - halsizlik var... zaten ilk 3 aydan sonra son aya kadar rahatlıyoruz artık. güzel bi hamileliğin en güzel aylarına gireceğiz 3. ayın bitimiyle.öyle eski sorunları yaşamıyoruz.
tabi kabus son ay geri dönecek.son ayda bebek hareket ettikce bası uyguluo organlara o zaman biraz daralıyorsunuz hele bide son ay hareket ettikçe , reflü oluyorsunuz, uykusuzluk.
veeeee mutlu sonnnnnn
evet 7.haftada basladı bende de bulantı sabah çıkarmasam olmuyor gün boyuna yayıldı her an mide bulantısı tuzlu kraker dediler ama yok faydası çözum bulan varsa yazsın ne iyi geliyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?