2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

cnm bnde polikistik over hastasıyken hamile kaldım,ayrıca bi önceki doğumumda plasenta previa hastasıydım..polikistik overin hamileliği etkileyen yan etkileri oluyomu biliyomusun? Rabbim yardımcımız olsun cnm ..

canım ultrason yanıltıcı olabiliyor bazen
hem bizim büyüklük hesabımız son sat tarihine göre ama kasım ayında son beklenen doğum tarihine + 1 hafta verilecek eğer bir sıkıntı yoksa ve bebek gelmezse + 1 hafta daha verilecek doğum için

Hiç telaşlanma cnm..benimde 5. haftada başladı..sabahları yoğun olmak üzere devam ediyo..bide metal tadı kaybolmadı ağzımdan hala..tuzlu bişeyler yemek iyi geliyo bana..sıvı içecekleri yemek arası alıyorum..bide doktor bana gaviskon diye bi ilaç verdi bulantı giderici şurup,onunda faydasını gördüm doktoruna sorabilirsin..

Aaa.. Evde de 3 kutu gaviskon var.. Dur bir sorayım doktoruma bende.. Çok sağol canım yaa.. İnşaAllah birazda olsa rahatlatır..

geçmiş olsun cnm.. bnde ağır grip geçirdim yeni yeni kendime geliyorum..hergün 1-2 bardak ballı ıhlamur içtim..sabah akşam tuzlu suyla gargara yaptım..beni epey toparladı..bolbol portakal suyu falan..bi dene istersen..tuzlu su biraz mide bulandırıyo ama mikropları kırıyo,dedemiz doktor o hep yapın der:)

Kizlar herkese mrb. Dun saat 4te yedigim 1 tabak makarnayla duruyorum. Kahvalti bile yapmadim. Noldu bana anlamiyorum. Bi arkadas daha yazmis 7. Haftadan sonra basladi belirtiler die. Galiba ben de oyle oldum. İstah yok midem bombos. Bi de bu sabah bulanti mi yanma mi tam anlam veremedigim bi sikintiyla uyandim. Kendimi cok kotu ve suclu hissediyorum

sağolun teyzoşlar iyiyiz çok şükür..havalar ısınsın hepimiz çok daha iyi olacaz inşallah....karpuz şeftali kiraz armut offffff offff..yaz gelsin ya hemen bunları yemek isityorum soğuk soğuk

sırf karpuzla günümü geçirebilirim :)
gerçi eşim yememi istemiyor büyük kızım da sırf karpuz yiyerek 120 olmuştum alacan kiloları gene sen karpuz yeme sakın diyor

selam kızlar... benim bu sabah lekelenmem olmadı şu saate kadar hala ağrım var gibi az ama bilmiorum napsam.. tecrübelilere bi sorum var benim bebeğim Allah korusun karnımda ölse kalbi dursa ben bunu anlar mıyım?? kanama vs ağrı olur mu yoksa ultrasona girene kadar anlamaz mıyım diğer dr randevuma 10 gün var Allah korusun bişey olursa zehirler mi beni

büyük olasılıkla anlayamayabilirsin.çoğu zaman kalbi atmadığını ultrasonda anlıyorlar.ultrasonda kalp atışına bakarlar.eğer kalbi atmıyorsa ilaçla düşürmeye çalışırlar, kendiliğinden düşmezse kürtaj. 1 hatta 2 hafta geçsede anneye zarar vermeyebiliyor. ama eğer ilerlemişse anneyide zehirleyebiliyor.ama bunun anlaşılması çok kolay zehirleme olunca kanaman ateşin oluyor.yani hemen anlaşılıyor.bide şiddetli karın ağrısı sırf sorduğun için cevapladım.moral bozmak için değil.
böyle kötü şeyler aklınıza getirmeyin kızlar... bebeklerinizde bi sorun olmayacak evelallah...

merhaba kızlar hepinize günaydın, bulantısız sancısız güzel bir gün olur inşallah

öncelikle hayırlı olsun ve inşallah sağ salim bir 9 ay geçirip bebişini kucağına alırsın. bende pkos hastasıyım ve bende uzun uğraşlar sonucu hamşle kaldım. şimdi benim tek derdim TSH arada yükseliyor. bu yüzden ilaç kullanıcam galiba. 103 kilo söylenişi çok gibi olsa da o kiloyla doğum yapan hamile kalan pek çok insan var.
stres yapma. belki hiç kilo almadan tamamlarsın gebeliğini. diyetine dikkat. bir arkadasım hamileliği boyunca kilo verdi. 4 kilo oğlu oldu. ve toplam 20 kilo kaybetmişti.
ayrıca vajinal bakmalarının sebebi kilon değil. bebek o kadar küçükken sadece vajinal net görülür. bana da hep alttan bakıldı.
kızlarrrr ben çıkıyorum gariii....1 de dr olmam gerek.kendinize iyi bakın,dua edin emiii...heyecan ve stresten bayılcam ya
güzel haberlerle dönmeni dilerim canım. gör bebişin de gel

o tuhaf hisleri bazen bende yaşıyorum. acayip içim sıkılıyor. midemi taş gibi boğazımda hissediyorum. köütü şeyler oluyormuş gibi geliyor
tansiyon dalgalanması olabilir. kendini motive etmeye çalış. hamileyim mutluyum.

sırf karpuzla günümü geçirebilirim :)
gerçi eşim yememi istemiyor büyük kızım da sırf karpuz yiyerek 120 olmuştum alacan kiloları gene sen karpuz yeme sakın diyor

canımı karpuz isteddin sabah sabahhh kocişe dedim gitçeekk alcek
doğuma kadar kaç kilo aldınız size kaçını geri verdiniz?

merhaba kasım anneleri geçen hafta bebğimizin ilk kalp atışlarını duyduk dakikada 154 atıyordu. ve kalp atışına göre cinsiyet tahmini yapıldığını duydum.ilk kalp atışı ultrasonunda 140 tan az atıyorsa bebek erkek 140 tan fazla atıyorsa bebek kız demek oluyormuş.doğruluğu tartışılır tabi ama böyle tahminler eğlenceli oluyor şu dönemde bi bakın bakalım kalp atış ultrason fotoğrafında fetus HR 154 bpm yazıyor oradaki rakam kalp atış hızıymış.

12 haftaya kadar bebekler anneye zarar vermez. annede direk olarak bebeğe pek zarar veremez.
benim önceki gebeliğimde kalbi durmuştu. ve kahve akıntı gelmişti biz hemen dr.a gittik. o da kalp atışı yok dedi. 4 gün boyunca aldırmadım dr. dr. gezdim ve sonunda kürtaj oldum.
mesela dün çileğin ki birden gitmiş. herbebeğe göre farklılık gösterir.

canım ben büyük kızım da doktorun ve kaynanamın götürdüğü özel ebenin deyimi ile ertesi güne kesin düşük yapacaktım sosyal güvencem yoktu sürekli doktora gideyim
komsumuz bir abla vardı ver seyrimesini hissediyormusun dedi o ne ki dedim :)
kasık tarafın da seyrime olur damar atması gibi ve gözlede görebilirsin dedi
ben anlamam abla beraber bakalım bir dedim ve sırt üstü yattım ve kasık tarafımda tıp tıp attığını gördüm
tam göbeğinin olduğu yer değil ama göbek deliğinin atması ile karıstırabilirsin bu yüzden bakacağın yer tam kasık üstü olacak ordaki hafif seyrime ve titremeyi göreceğinden emin olabilirsin
ama daha için rahat etmezse uzmana git derim ben

:18: toplamda kaç kilo almıştın pekiiii .

canım ben evlendiğimde boyum olduğu için çok zayıftım 50 kilodan hamile kaldım ve 120 den doğum yaptım bu yüzden eşim bana karpuz deme diyor tek karpuz yiyerek aldım ben bu kiloyu
2 çocukta kilo almadım bu hamileliktede 2 kilo verdim bile
ha 120 kilodan doğum yaptım ama senesi olmadan 55 kiloya geri düştüm doktor su toplamışsın demişti bana
o halimin olduğu resmi saklıyorum hala yürüyen top gibiydim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…