Aranızda folic asit kullanmayan var mı?Benim dr um bana vermedi,kendisi de gayet iyi bir dr dur gerek görmüyorum demişti..Bol yeşil sebze,meyve ve fındık,fıstık cevizden bolca alabilirsin demişti,hala da ısrarlı...
çok iyi kumaşı dahil mi bu fiyata kendimiz mi alıyoruz? terzi nerde tam olarak annemlerde o civardalar ben de gider bakarım olmadı:)
ben tam sorayım onu ama annem 1. cadde de öğretmen oralara yakındır yeri
kuzuu bende polypoly'e katılıyorum..hergün yemiyoruz...hemde çiğ yemiyoruz en önemlisi...sakıncalı olan bu tür yiyeceklerin çiğ iken tüketilmesi..sen severek yediğin için bebişede can olur, kan olurr inşallahh annesii...yarasıın kuzuyaaa, bal olsun
hiç pişmanlık duyma bence...
heee bende bendebide çok şık hamile mayoları gördüm. onlardanda alacam.
kuzuu bende polypoly'e katılıyorum..hergün yemiyoruz...hemde çiğ yemiyoruz en önemlisi...sakıncalı olan bu tür yiyeceklerin çiğ iken tüketilmesi..sen severek yediğin için bebişede can olur, kan olurr inşallahh annesii...yarasıın kuzuyaaa, bal olsun
hiç pişmanlık duyma bence...
dr benden istedi özel hastanede ben hepsini yaptırdım 550 tl tutmuştu özel sağlık sigortam sayesinde 110 tl ödedim bu bile fazla geldi baştan, bazı arkadaşlarım tüm bunlara gerek olmadığını söylüyor ama pinpiriklilik iştee yaptırdım ben.
kızlarr yarın benim ilk doktor kontrolüm varr devlet hastanesine gidiyorumm ultrasona giricem bide benden tahlil isteyecekmişş benden hangi tahlilleri ister??? muayene edermii :18::18::18:gidenler yardımcı olabilirler mii:26::26:
kızlar ben makyaj yapmayı çok severim ama kimyasal zararlı temas etme diyince doktorum makyajda kimyasal içeriyor o yüzden bebişim 4 aylık oluncaya kadar bıraktım annişler siz yapıyormusunuz
eskiden folic asit var mıydı da korkma bişey olmaz bende plansız gebelik olduğundan öğrendikten sonra içtim Allah isterse herşey olur nasıl olsa ama eşeği sağlam kazığa bağlamak adına içiyoruz. ama dr un test sonuçların neticesinde güçlü görmüştür elbet seni... ne öyle delik melik Allah korusun zaten herbirimiz her geçen gün garip kabuslarla uyanıyoruz. beyin lop larımıza yeni felaket senaryoları yüklemiyelim
hiç de öyle dşünme bizim bir arkadaşın başına geldi bu testleri hiç yapmamışlar ve bebek 3,5 aylık olduğunda yapıyorlar, annede virüs var ve bebeğin kalbini etkileyebilecek bir virüs. başta yapılsaydı değer yükselmeden önlemi alınırdı. üniversite hastaneleri yaptıktan sonra bence herkes yaptırsın. bu konuyla ilgili konunun ortalarında ben anlatmıştım bu testlerin gerekliliğini okuyun isterseniz.
Canım bana da verilmedi hiçbir şey ama verseler de uyabilir miydim bilmiyorum ki. Çalışırken çok zor oluyor. Bak saat kaç oldu canım hiçbir şey istemiyor dışardaki yemeklerden. Ev yemeği tarzı bir yer de yok... Aah ahh bebişime hiç iyi bakamıyorum
Sağol canım,herkes bi felaket senaryosu yazmış gerçekten çok üzüldüm o yazılanları okuyunca ağlayacaktım neredeyse..
Dediğin gibi herşey şey Allah'tandır..Ayrıca kötü örnek örnek değildir derler...Kan sonuçlarım da temiz,dua ediyorum ki şimdi ikili,üçlü testlerim temiz çıksın..
Dr da bişey bilmese bana kendine o kadar güvenerek"hiç gerek yok,zaten yediklerinden alıyorsun"demezdi diye düşünüyorum.
kızlar doktor kafein yasak dedi kolada kafein var içemiyoruz tamam ok peki gazoz da mı yasak onda kafein yoktu sankimmm
gazozda kafein olup olmadığını bilmiyorum ama içinde alkol olduğu kanıtlanmıştı geçen sene...
bir de demette annemin terzisi var anneme istediği tek parça elbiseyi 15-20 ye maal ediyor dedim anne bana etek pantolongibi pantolon tayt fln yapsın. püfür püfür elbise diksin dedim ne o öyle ya pazardaki defolu mallar gibiydi lcw hamile reyonu
ooo pek iyiymiş
evet cnm bizde sucuk pastırmada evde kendi yaptığımızı seviyoruz ve tercih ediyoruz. o senin anlattığına biz burda 'sucuk içi' deriz.bende çok severim...lavinyanın dediği gibi kızlarr şiddetle tavsiye edilir. normal cucuktan daha güzeldir.kızlar biz sucuğu hiç dışardan almayız, babam benim gıda konusunda çok titiz yıllardır yaparız kendimiz sucuk, pastırma falan. sucuk canınız isterse kıyma çektirin biraz yağlı ve iri çekim olsun(iri çekim tercih meselesi tabi ama bence daha lezettli oluyor). onu bir kaba alın, içine bol miktarda döğülmüş sarımsak koyun. kimyon, kırmızı toz biber, az biraz pul biber iyice yoğurun. hatta bir iki damla sıvıyğada koyabilirsiniz. sonra kısık ateş teflon tavada kavurun :) alın size sucukdoldurma sucuk bitince canım isterse bunu yapıyorum, eşim hiç bilmezdi nasıl alıştı çok lezzetli oluyor:)
Aranızda folic asit kullanmayan var mı?Benim dr um bana vermedi,kendisi de gayet iyi bir dr dur gerek görmüyorum demişti..Bol yeşil sebze,meyve ve fındık,fıstık cevizden bolca alabilirsin demişti,hala da ısrarlı...
ahhh canımm sen hiç bozma moralini sakın...bazı doktorların prensibi öyleymiş. bende geçenlerde bi yabancı makalede okumuştum. amerikada artık doktorlar folik asit kullanımında daha titiz davranıyorlarmış. bu doktorların büyükk çoğunluğu folik asiti bol miktarda içinde bulunduran doğal yiyeceklerin yenmesini tavsiye ediyorlarmış ve hastalarından bunları yemelerini istiyorlarmış. allahın izniyle sen folik asit bulunduran yiyecekleri yemene içmene dikkat edersen sağlıkla alırsın kucağınaa yavrunuuu annessiiiiiiiiiiiiiiiii
ben de katılıyorum mesela benim canım da hamburger istemişti ama baya baya böyle aklımdan çıkmıyordu gittim yedim hiç de pişman olmadım Allah korur inş bişey olmaz çok pimpirikli olmayalım sakınan göze çöp batar
ama ben cok içerim o zaman sarhos olmam lazımdı
ooo pek iyiymiş
evet cnm bizde sucuk pastırmada evde kendi yaptığımızı seviyoruz ve tercih ediyoruz. o senin anlattığına biz burda 'sucuk içi' deriz.bende çok severim...lavinyanın dediği gibi kızlarr şiddetle tavsiye edilir. normal cucuktan daha güzeldir.
en güzeli herşeyin ev yapımı olanı, doğal olanı valla :)
canım yaa eğer ben seni üzdüysem yada kırdıysam gerçekten özür dilerim.. Hiç birimiz birbirimizin kötülüğünü istemeyiz..Ben sadece nasıl olsa zararı yok faydası var diye demiştim. Tabiki doktor kadar bilgiye sahip değiliz..Yani her kullanan sağlıklıbebek, kullnamayan Allah korusun özürlü olacak diye bişeyde yok. Herşey Allah'tan.. Tekrar kusura bakma...Rabbim hepimizin bebeğini sağlıklı,sıhhatli özürsüz kusursuz versin inş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?