2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

eskiden folic asit var mıydı da korkma bişey olmaz bende plansız gebelik olduğundan öğrendikten sonra içtim Allah isterse herşey olur nasıl olsa ama eşeği sağlam kazığa bağlamak adına içiyoruz. ama dr un test sonuçların neticesinde güçlü görmüştür elbet seni... ne öyle delik melik Allah korusun zaten herbirimiz her geçen gün garip kabuslarla uyanıyoruz. beyin lop larımıza yeni felaket senaryoları yüklemiyelim

ben de katılıyorum mesela benim canım da hamburger istemişti ama baya baya böyle aklımdan çıkmıyordu gittim yedim hiç de pişman olmadım Allah korur inş bişey olmaz çok pimpirikli olmayalım sakınan göze çöp batar

kızlar doktor kafein yasak dedi kolada kafein var içemiyoruz tamam ok peki gazoz da mı yasak onda kafein yoktu sankimmm

kızlar biz sucuğu hiç dışardan almayız, babam benim gıda konusunda çok titiz yıllardır yaparız kendimiz sucuk, pastırma falan. sucuk canınız isterse kıyma çektirin biraz yağlı ve iri çekim olsun(iri çekim tercih meselesi tabi ama bence daha lezettli oluyor). onu bir kaba alın, içine bol miktarda döğülmüş sarımsak koyun. kimyon, kırmızı toz biber, az biraz pul biber iyice yoğurun. hatta bir iki damla sıvıyğada koyabilirsiniz. sonra kısık ateş teflon tavada kavurun :) alın size sucuk doldurma sucuk bitince canım isterse bunu yapıyorum, eşim hiç bilmezdi nasıl alıştı çok lezzetli oluyor:)

hiç de öyle dşünme bizim bir arkadaşın başına geldi bu testleri hiç yapmamışlar ve bebek 3,5 aylık olduğunda yapıyorlar, annede virüs var ve bebeğin kalbini etkileyebilecek bir virüs. başta yapılsaydı değer yükselmeden önlemi alınırdı. üniversite hastaneleri yaptıktan sonra bence herkes yaptırsın. bu konuyla ilgili konunun ortalarında ben anlatmıştım bu testlerin gerekliliğini okuyun isterseniz.[/QUOTE]

ay Allah korusun neyseki onlarda bişey çıkmadı ama 2li test bakalım inş. sağlıklıdır bebimişiz

kızlarr yarın benim ilk doktor kontrolüm varr devlet hastanesine gidiyorumm ultrasona giricem bide benden tahlil isteyecekmişş benden hangi tahlilleri ister??? muayene edermii :18::18::18:gidenler yardımcı olabilirler mii:26::26:

bir sürü tahlil var canım, arkdaşlar bir kaç sayfa önde paylaşmıştı, muayene derken ultrasondan bakıyor, beni alttan etmedi.

kızlar ben makyaj yapmayı çok severim ama kimyasal zararlı temas etme diyince doktorum makyajda kimyasal içeriyor o yüzden bebişim 4 aylık oluncaya kadar bıraktım annişler siz yapıyormusunuz

makyajın pek zararı olduğunu sanmıyorum bana demedi dr, sadece çamaşır suyu olsun böyle deterjanlardan felan korun dedi. ben makyaj yapıyorum ruj sürmüyorum yalıyorum diye

Sağol canım,herkes bi felaket senaryosu yazmış gerçekten çok üzüldüm o yazılanları okuyunca ağlayacaktım neredeyse..
Dediğin gibi herşey şey Allah'tandır..Ayrıca kötü örnek örnek değildir derler...Kan sonuçlarım da temiz,dua ediyorum ki şimdi ikili,üçlü testlerim temiz çıksın..

Dr da bişey bilmese bana kendine o kadar güvenerek"hiç gerek yok,zaten yediklerinden alıyorsun"demezdi diye düşünüyorum.

ay Allah korusun neyseki onlarda bişey çıkmadı ama 2li test bakalım inş. sağlıklıdır bebimişiz

inşallah canım, hepimizin ki :)

En güzeli ne biliyor musun, ince lavaş ekmeklerinden al ve arasına kıvırcık, maydanoz, nane (riskli bir durumun yoksa azar azardan birşey olmaz) sevdiğin yeşilliklerden koy, domates, peynir, zeytin, yiyebiliyorsan haşlanmış yumurta koy sar bir güzel. Lavaş ince olduğu için ve mayalı olmadığı için kilo yapmayacak ama seni epey bir tok tutacaktır, üstelik sağlıklı da..

canım yaa eğer ben seni üzdüysem yada kırdıysam gerçekten özür dilerim.. Hiç birimiz birbirimizin kötülüğünü istemeyiz..Ben sadece nasıl olsa zararı yok faydası var diye demiştim. Tabiki doktor kadar bilgiye sahip değiliz..Yani her kullanan sağlıklıbebek, kullnamayan Allah korusun özürlü olacak diye bişeyde yok. Herşey Allah'tan.. Tekrar kusura bakma...Rabbim hepimizin bebeğini sağlıklı,sıhhatli özürsüz kusursuz versin inş..

alpella ben bugun doktora gittim 7+1 günlük gebeyim kalp atışları duyulmadı hem altan muayene etti hemde ultrasonda perşembe gel dedi tekrar kalp atışları varmı diye dinliceklermiş acaba şansım helan varmı?

Estağfurullah,rica ederim.Tabi ki eminim zararı olmadığına hatta ben de kendim alıp içsem mi diye düşünmüştüm.Ama dr um o kadar kesin konuştu ki bende gerek görmedim zaten..Çünkü günlük,portakalımı,fındığımı,fıstığımı,yeşil sebzelerimi hep aldım,hala da alıyorum..Ama işte birden özürlü falan lafını duyunca korktum,gerildim açıkçası.Amin.Allahım hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

ya insanları nasıl kandırıyorlar en çok da uludag gazozda varmışş artık onuda içemicem dini acıdan da haram off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…