2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

aynen ben.. sanki ben yazmışım bu yorumu :) napsam olmuyor biraz haşlanmış patates iyi geliyor sadece.. ve benim 24 saat var bu bulantı..

aynen ben.. sanki ben yazmışım bu yorumu :) napsam olmuyor biraz haşlanmış patates iyi geliyor sadece.. ve benim 24 saat var bu bulantı..

Allah yardımcın olsun canım. Sebze çorbası iç en azından. Vitamin olur... Tavuk suyu çorbası falan dene... Patatesi bol yoğurtla ye, yeşillik ye. Al marulu önüne tv karşısında yemeye çalış...

kızlar hani bi arkadaşımız organik boyayla ilgili bişeyler yazmıştı ben osayfayı arıyorum ama acaba o kaçıncı sayfaydı hatırlayanınız varmı?

o yazıyı bulmam lazım..

ben yazmıştım eğer saç boyalarını falan soruyorsan canım sana tekrar atıyorum yazıyı.ayşenur yazıcıya mail attım bire bir kendisinin cevabıdır:

''Allah hayırlı güzel sorunsuz doğumlar versin..

Güzel bebişinizi kucağınıza gülümsemeyle alacağınız günü görelim inşallah.

Hamilelikte organik kozmetikler dışında bir şey kullanmayın.

Kan dolaşımına karışan kimyasallar ,her ne kadar “daha ne olduğu tespit eliememiş” filan deseler de iyi değil.

Siz organik ürünler alın.Ötesini boş verin.Doğal hayat kadar sağlıklı hiçbir şey kalmadı ..Ne gıdalarımız ne sabunlar,ne giydiklerimizin boyası,insanoğlu çok paragöz.

Sağlık umuru değil,satsın para kazansın diye bakıyor.

Hamilelikte dikkat etmeniz gereken şeyler:

1- Lütfen sabun kullanmayın. İçeriğinde sabun olmayan duş jelleri,şampuanlarla yıkanın

Forever Young Bitkisel ampuan - Du Sabunu - Sa Bakm Kremi |"vazgeemeyeceksiniz..."

Organik Kozmetik Sepeti

Saru

LilaKutu - rareblossom Normal Saçlar için -250 ml.

Bu adreslerde çok iyi organik,ne size ne bebeğinize hiçbir zararı olmayan temizlik malzemesi duş jelleri,şampuanlar vs satılır.

2- Saçınızı boyamak isteyen kuaförünüze “hayır” deyin. Kana karışan amonyak,peroksit,oksijen gibi kimyasal açıcılar size iyi değil. Organik boya derlerse de kanmayın.Tek organik boya “kına”dir. Şu makaleme ne olur göz atın.

LilaKutu - SAÇ BOYAM GERÇEKTEN ORGANİK Mİ?

3- Yüzünüzü organik temizleyicilerle silin.Günlük temizliğinizde sabunlu şeyler kullanmayın.Çünkü hamileliğin ilk 5 ayı hormonal büyük değişim yaşayan vücudunuzda yağ salgıları artacaktır. Deriyi sabunla kazırsanız yağ salgısı da ha da artacak ve sivilceler kızarıklıklar başlayacaktır.

LilaKutu - rareblossom Yüz Temizleme Köpüğü-Lavanta & Nane 125 ml.

Bioderma Sensibio H2O 250 ml. - EczaOnline

4- Lekeler için tek yapacağınız korumaktır. Hidrokinin gibi açıcılar kullanmayın.Şu an hamilesiniz ve açmak değil,daha koyulmasını önlemek zorundayız. Bunun için

Sebamed’ın 30 spf

Decleor’un 30 spf

Organicumsun’ın 30-50 spf güneş nemlendiricilerinden birini seçin.

Nemlendirici olarak da Rare Blossom’un nemlendiricilerinden birini seçin.

5- Çatlak önleyici yağ demek ,derinin genişlerken ytırtılmadan esneyebileceği özelliklere sahip kozmetik demektir. Yırtılırsa (çatlak) yapacak bir şey yoktur.Kim ne derse desin kanmayın.

Geceleri bu yağı:

LilaKutu - Durance Aromatoloji Masaj Yağı Sıkılaştırıcı - 250 ml.

Gündüzleri bunu kullanın:

Mustela

Basenlere, karına ve göğüslere sürmeyi de unutmayın.Onlar da çatlar…J

Lierac da çok iyi bir kremdir.Ancak deriniz kuru ve yağsız bir deri ise, yaşınız 30 üzeri ise jel yeterli yağı sağlamıyor.İlla ki lanolin,kakao yağı,susam gibi maddelerle destek de gerekiyor.

O sebeple siz bilirsiniz…Seçim sizindir.

Kullanmak istediğiniz ürünün adını “arama “bölümüne bu adreste yazın: Cosmetics ingredients search , çıkan sayfada içeriğinde kırmızı ile işaretli bir madde görürseniz kullanmayın…

Sevgilerle''

canım selam. evet bulantım baya azaldı. bazen unutabiliyorum bile. heralde yakında tamamen biter. iştahsızlığım devam ediyor ama önüme geleni yiyebiliyorum.

aynen canım hanı sabah bulantısı veya ıkındı veya aksam bulantısı degıl 7 /24 hıc gecmıyor, bezmıs durumdayım agzımdakı tattan, su ıcemıyorum, hiç birşeyin tadı yok, tatlıya tahammul edemiyorum, reklamlar bıle bulandırıyor mıdemı, anneme tasındım zaten iş güç yapamaz oldum nolcam ben

çok teşekkür ederim canım çok sağol..
süper oldu bu..

lavınya bılgıelr ıcın tskler

kızlar benım ıs yerımde henuz bılmıyolar hamılelıgımı gecen cuma guvenlıkcı kız sordu abla sen sacını neden boyamıyosun dıye bay auzadı beyazlarda var onları gördü bende vakıt bulamadım felan dedım gectım

kınayı ciddi ciddi düşünüyorum ben ama sonra alısmasından korkuyorum yaa alısınca yakmazsan bas agrısı yapıyormus annem fılan oyel dıyodu :26: ne dersınız

eğer lafınız banaysa , ilacın önemli olduğunu bahsettim, başıma gelen bi olayıda anlattım ki hani bilmeyen olursa kulağında küpe olsun diye, yoksa milleti korkutmak gibi bi derdim yok.arkadaşın biri sormuş bende kendi yaşadıklarımı fikrimi söyledim, çok rahatsız oluyorsanız o zaman bu tür konulara girmezsiniz.burası bi paylaşım alanıysa herşey konuşuluyor burda iyisiyle kötüsüyle.siz sadece iyi şeyler görmek duymak bilmek istiyorum derseniz o zaman konuları kendiniz eleyeceksiniz, yada girmeyeceksiniz.
sırf moraliniz bozuluyor diye ben yorum yapamayacakmıyım.

slm uyudum uyandım sarhoş gibi oldum geldim keyifler nasıl bakalım

bende sadece patrona söyledim baska kımseye demedim sen neden kimseye söylemıyorsun canım

kalp atıslarını duyarsam herkese söylucem nasipse tabi

Evet gerçekten değerlendirilse ordaki çocukların hepsi de maaşallah zeka küpü çocuklar zaten..
Kesinlikle çok şükür halimize yeter ki sağlık olsun..

Evet benim dr umda zaten 3 aydan sonra bazı takviyelere başlayacağız demişti.
Herşeyin normal gittiği yüzünden bile belli dedi bana :) İnşallah dediği gibidir..

Çok şükür iştahım yerinde,aç kalmadıkça midem bulanmıyor,şu ana kadar sadece aç olarak süt içtğim için kustum.Yoksa çok şükür bulantım da yok..

bende sadece patrona söyledim baska kımseye demedim sen neden kimseye söylemıyorsun canım

kalp atıslarını duyarsam herkese söylucem nasipse tabi

canım ısyerım hep art nıyetlı bencıl ınsanlarla dolu kafama gore bır ıyok ben ıs ebasladıgımda hamıleydım 2 yıl oldu gene hamıleyım o zaman bıle lafalr donmustu arkamdan hamıel ıse alınmıs dıye sımdı tepkılerden cekınıyorum o yuzdne hamılelıgımın tadına bıel varamıyorum suclu gıbı boyle
bende mecburen amırıme soyledım tabı doktor kontrolune rahat gıtmek ıcın ama amırım erkek o kımseye soylemedı tabı belkı nısanın sonundakı kontrolumden sonra soylerım.

Ben hiç kimseye kişisel bir tavır almadım nilin morali bozuldu bende herşeyin Allahtan geldiğini ama yinede tedbirli olmayı söyledim ayrıca neden üstüne alındın anlamadım bir kaç olumsuz msj fln vardı ve benim gibi çabuk endişelenen insanlara onu kullanmadan da sağlıklı olunabileceği telkininde bulundum bu kadar agresifliği hiç üstüme kondurmuyorum

tabi sen ilk hamileliğinden dolayı çekiniyorsun ama yakında söylemek zorunda kalacaksın. boşver vakit kazan kazanabildiğin kadar. kına konusuna gelince. saçlar çok kızarıyor bilesin. beyazların varmış. onlar kırmızı renge dönüşüyor.

Anneler....Bütün bu gerginliğiniz hamilelikten biliyorsunuz dimi :) Kimsenin bir kötü niyeti yok yazışma olmasından dolayı birbirimizi rahatça yanlış anlayabiliyoruz. Hepimiz bir konu hakkında bilgi ya da fikir sahibiysek paylaşmak istiyoruz. Bundan doğal ne var? Sadece üzülmeye, kırılmaya çok yatkın olduğumuz şu dönemde biraz dikkatli olmak hepimizin faydasına...
Ben sabahtan beri hamilelikte neler yenmemesi gerekire bakıp ağlıyorum mesela, fazla dikkat edememişimm..."Ne yapayım kürtaj olurum artık birşey varsa" diyecek hale geldim.
Allah herşeyden önce hepimizin bebeğini "sağlıkla" kucağına almayı nasip etsin. pozitif enerjimizle birbirimize güç verelim. İyi günde, kötü günde en iyi destekçilerimiz birbirimiz olacağız diye düşünüyorum. Çünkü aynı anda, aynı şeyleri yaşayan, hisseden anne adaylarıyız biz öyle değil mi?
Hadi bol sağlık herkese ve bebişlerimize...

Arkadaslar ben yeni uye oldum sayilir .Cok acemiyim.Takip ettigim konuya abonemi olmam gerekiyor? Nasil olunuyor?Yazilanlari goremiyorum.Bildirimlere sadece begenilenler geliyor.Alinan cevaplar nereden goruluyor.Ayyyy bu hamileliktan sonra pek bir zor anlar cozer oldum aklim surekli bebiste :))))Yardim edin kizlaar.

alınırım. çünkü konuyla alakalı bir mesaj yazmıştım.kızımın deliği olduğunu söylemiştim.mesajı okuyunca tabiki üzerime alınırım.agrasif değilim.sadece yazılan mesaj tuhafıma gitti. keşke benide o zamanlar başıondan geçen biri bilgilendirseydi.böyle yaşanmış şeyleri başkalarından duyunca insan kendini bi şekilde hazırlıyor.ben folik asit kullanmayan sakat doğurur demedim zaten, burdaki diğer mesaj yazanlarda demedi, sadece kullanmak önemli, kullanmayanlar dr a danışırlar belki diye başıma gelen bişeyle anlatmaya çalıştım.
felaket senaryolarıymış...

herkese merhaba

belkı benı merak edenınız olmustur
ıyıyım canlarım
cok agrı cektım hem bedenen hem kalben acı cektım
ama Allahtan geldıgıne onun herseyı ıstedıgı zamana verecegıne ınandım
doktor herseyı normal buldu kurtaj basarılı gectı dusukten sonra
1 ay gecsın adetten sonra korunma dedı
bakalım bıraz beklım dıorum 1-2 ay
toparlanım mayısda bı tatıle cıkayım
azcık kocama doyayım
valla adamdanda uzaklastım ııce sonra aranıza gelırım yıne
sızler ıyısınız okuıyyorum nazenıne cok uzuldum ama bumesajımı okusun
gonluınu ferah tutsun..ılk bebek dusuren bız degılız yenınden bebıslerımız olur oyle degılmı canlarım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…