2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
selam guzelll annıslerr vee mınık pıtırcıklarr ben yenı katıldım aranızaa masalllahhh hepınız cok heyeca<anlısınızzz ılk bebegımde bende oyleydım ama bu mınısım kaza kursunu oldugundan alısamadım henuz varlıgına kızımda kucuk oldugundan kendımı henuz hazır hıssetmedıgımden sanırım yalnızca kalp atıslarını duymaya gıtmıstım 8 haftalıkken hala doktora gıtmedım sanırım 2 li test ıcın yakında gıderım ılk bebısımın doktoruda hastaneyle ılgılı sorun varmıs ne yapcagım nereye gıdecegım kararsızım takıpını yaparım ama dogumunu yaptıramama dedı ılk dogumumda rıısklıydı ılk dr herseyı bılıyor dıye onu ıstıyordum sımdı kafam karıstı ne yapmalıyım sızce??

selam guzelll annıslerr vee mınık pıtırcıklarr ben yenı katıldım aranızaa masalllahhh hepınız cok heyeca<anlısınızzz ılk bebegımde bende oyleydım ama bu mınısım kaza kursunu oldugundan alısamadım henuz varlıgına kızımda kucuk oldugundan kendımı henuz hazır hıssetmedıgımden sanırım yalnızca kalp atıslarını duymaya gıtmıstım 8 haftalıkken hala doktora gıtmedım sanırım 2 li test ıcın yakında gıderım ılk bebısımın doktoruda hastaneyle ılgılı sorun varmıs ne yapcagım nereye gıdecegım kararsızım takıpını yaparım ama dogumunu yaptıramama dedı ılk dogumumda rıısklıydı ılk dr herseyı bılıyor dıye onu ıstıyordum sımdı kafam karıstı ne yapmalıyım sızce??

canım hangi devlete gittin.bende gideceğim de . önce gebe kaydı mı açtırdın. yoksa gidince hemen 2 li yaptılarmı

canım herkes bır deıl benım esımde oyleydı ogluma hamıleyken sımdı de oyle cok duygularını bellı edemeyen bı ınsan ama gayet ıyı bır baba su an oglumuzun herseyıyle ılgılenır yapar helekı ben hamıle oldugumdan berı daha da fazla ılgılenıyor altını degıstırır üstünü giydirir uyutur oyunlar oynaremınımkı esınde bebegınız dogduktan sonra cok ılgılıbı baba olucak

duyuyormuş cnımmm konuşuyrum ben inşAllah hayırlısıyla sağlıklı hayırlı bir evlat dunyaya getiririz aminn

Çokkk şaşırdım çünkü okadar çok yazı okudum ve en son okuduğumuda paylayaşayım.

Anne karnındaki bebeğin işitme duyusu nasıldır?

Annenin damarlarından geçen kan, bağırsak ve mide sesleri rahim içindeki bebeğin karşılaştığı temel seslerdir.
Bebeğin kulağı 8. haftada oluşmaya başlar. Duyma yeteneğinden sorumlu olan kemikler ve ses iletisini beyine taşıyan sinirlerin gelişimi 24. haftada tamamlanır. 25. haftadan itibaren bebek annesinin sesini duyabilmektedir. 27. haftada ise annesinin sesi dışında dışarıdan gelen seslere tepki verebilir.

bende böyle diye biliyorum ama konuşmaktan zarar gelmez konuşalım duyuyorsa şansımıza

ondan eminim süper bir baba olur ama şimdi ki tavırları şaşırtıyor işte :S :)

ayy kızlarr bugün de midem bulanıyor ama sizle konuştukça hissetmiyorum unutuyorum midemi, iyi oluyor.

bu arada dişimde nokta kadar çürük tespit ettim, yoğurt süt fazla yemiyordum, hemen belli etti kendini :18:

bir de 3 kilo aldığımı sanıyordum. haftasonu baktım ki sadece1,5 kilo almışım meğersemmm.ödem oldu heralde. ama hala duba gibi şişim

canım bende internette okumuştum yaa :26: bilemiyorum ki kim doğru söylüyor... :)

ben 2.5 kilo almış görünüyorumm :44:

o yüzden işyerinde diyet menusune geçtimm 5. aya kadar artık almazsam sevinicemm

inşallah sonuçlarının iyi olduğu haberinide alırsın... ben denizlide oturuyorum devlet hastanesi yapmıyormuş, üniversite yapıyormuş birde özel hastaneler yapıyor benim gittiğim hastane 60 lira istedi ikili test için...

Ayy bebişte pek şirinmiş adam olacak çocukk çok karizmatikkk

paylaşım için teşekkürler...

gözün aydın canım:)

doktor bebek hareketleri olabilir falan dedi mi canım, bende soracaktım unuttum:)

ben karnım kıpırdıyor dedim. evet seyirme olur dedi. ama bebek hareket ediyor ondan demedi. bence hareketle alakalı çünkü bazen çok hareketlikıpırdıyor karnım bazen az. seyirme değil artık baya pıt pıt atıyor karnım. elimlede bazen hissediyorum.

hayırlısı olsun canım. kısmet işte istersin olmaz, istemezsin bir bakmışın Allah layık görmüş. tabi kendi doktoruna gitmek istemeni anlıyorum, ama insan başından sonuna aynı doktor olsun istiyor. başka bir doktor bulabilirsin. bir sorun yaşarsan bebekle ilgili eski doktoruna danışırsın. Allah korusun tabi sorunsuz hamilelik dilerim.

tesekkur ederım canım evet ılk bebegıme cok ugrasmıstım vee hemen olmamaıstı bu ıse tek bır kaçamaktaa tutmuss cok sasırdım rabbım layık gorup vermısss ıkısı bır arada buyurlerr allahın ıznıylee sanırım baska bır doktor bulmalıyım arastırıp ılk doktorumda cok ıyıydııı ve cok bılgılıydı o yuzden de onu ıstıyrodum ama kısmett herseyyy

Niltt tatlımm koccaman maşallah bebeğinee nasıl güzell, her şeyi belli oluyor Dualarımız hepimize canımm inşallah güzel sonuçlar çıkar da hiçbirimiz üzülmeyiz

Bu arada hangi hastaneye gittin canım? Ben de yarın bir devlet hastanesine gidicem ama pek içime sinmiyor orası açıkçası

ben 2.5 kilo almış görünüyorumm :44:

o yüzden işyerinde diyet menusune geçtimm 5. aya kadar artık almazsam sevinicemm

diyet menüsü nasıl oluyor canım :) ben işyerindeki yemeklere dayanamıyorumm
3.ay itibarıyla kilo alınması sağlıklı olduğumuza işaret canım. sıkma kendini...

Kızlar ben üniversitede Su kalitesi Dersi almıştım... İçme sularının içerisinde bulunan metal, minerallerin ne kadar bulunması gerektiği ile ilgli bir ders...

Suyunuzda amonyum, nitrit ve nitrat olmamasına dikkat edin bu parametreler suda kirliliğin göstergesidir. Suya dışkı, bitki atıklrı, yağışın karıştığını gösterir... 50 mg/L üstü zararlıdır diyor ama Yetişkinlerde kansere yeni doğan bebeklerde ölüme neden olabiliyor Allah korusun mavi bebek hastalığı denen bir hastalık...

ben alaçam su içiyordum baktım ki içerisinde az da olsa amonyak nitrat var ve suyumu değiştirmeye karar verdim.. Sizde dikkat ederseniz sevinirim canlarım...

Damacana şişelerin arkasında "Parametreler" bölümü var oradan kontrol edebilirsniz... Müsait bir zamanımda Liste yapıp burada paylaşırım suda olması gerekenler ve olmaması gerekenler şeklinde...

Son düzenleme:

ESRACIM valla nazar ettik kendimizi.benimde henimde hiç bulanmadım ama 2 haftadır bulanıyordu .2 gündür daha iyiyim. henüz hiç kusmadım. ama hafif bulantı hep var.aklıma yemek tarzı bişey getirmemeye çalışıyorum.bende daha kötü belirti başladı.kabızlık. kayısı yiyorum.işe yarar mı acabaaa....bende sadece 1 kilo aldım 18 .haftaya kadarda almayı düşünmüyorum... inşşş

tatlım ne desem bilmiyorum Allah bununda gücünü verir ? ilki neden sorunlu nasıl sorun çıktı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…