Kızlar ben üniversitede Su kalitesi Dersi almıştım... İçme sularının içerisinde bulunan metal, minerallerin ne kadar bulunması gerektiği ile ilgli bir ders...
Suyunuzda amonyak, nitrit ve nitrat olmamasına dikkat edin bu parametreler suda kirliliğin göstergesidir. Suya dışkı, bitki atıklrı, yağışın karıştığını gösterir... 50 mg/L üstü zararlıdır diyor ama Yetişkinlerde kansere yeni doğan bebeklerde ölüme neden olabiliyor Allah korusun mavi bebek hastalığı denen bir hastalık...
ben alaçam su içiyordum baktım ki içerisinde az da olsa amonyak nitrat var ve suyumu değiştirmeye karar verdim.. Sizde dikkat ederseniz sevinirim canlarım...
Damacana şişelerin arkasında "Parametreler" bölümü var oradan kontrol edebilirsniz... Müsait bir zamanımda Liste yapıp burada paylaşırım suda olması gerekenler ve olmaması gerekenlerşeklinde...
Kızlar ben üniversitede Su kalitesi Dersi almıştım... İçme sularının içerisinde bulunan metal, minerallerin ne kadar bulunması gerektiği ile ilgli bir ders...
Suyunuzda amonyak, nitrit ve nitrat olmamasına dikkat edin bu parametreler suda kirliliğin göstergesidir. Suya dışkı, bitki atıklrı, yağışın karıştığını gösterir... 50 mg/L üstü zararlıdır diyor ama Yetişkinlerde kansere yeni doğan bebeklerde ölüme neden olabiliyor Allah korusun mavi bebek hastalığı denen bir hastalık...
ben alaçam su içiyordum baktım ki içerisinde az da olsa amonyak nitrat var ve suyumu değiştirmeye karar verdim.. Sizde dikkat ederseniz sevinirim canlarım...
Damacana şişelerin arkasında "Parametreler" bölümü var oradan kontrol edebilirsniz... Müsait bir zamanımda Liste yapıp burada paylaşırım suda olması gerekenler ve olmaması gerekenlerşeklinde...
ESRACIM valla nazar ettik kendimizi.benimde henimde hiç bulanmadım ama 2 haftadır bulanıyordu .2 gündür daha iyiyim. henüz hiç kusmadım. ama hafif bulantı hep var.aklıma yemek tarzı bişey getirmemeye çalışıyorum.bende daha kötü belirti başladı.kabızlık. kayısı yiyorum.işe yarar mı acabaaa....bende sadece 1 kilo aldım 18 .haftaya kadarda almayı düşünmüyorum... inşşş
sağol canım paylaşım için...bende sapanca sırma içiyorum.cam şişede olanlardan..baktımda şimdi yokmuşş içinde onlar
ayy kızlarr bugün de midem bulanıyor ama sizle konuştukça hissetmiyorum unutuyorum midemi, iyi oluyor.
bu arada dişimde nokta kadar çürük tespit ettim, yoğurt süt fazla yemiyordum, hemen belli etti kendini :18:
bir de 3 kilo aldığımı sanıyordum. haftasonu baktım ki sadece1,5 kilo almışım meğersemmm.ödem oldu heralde. ama hala duba gibi şişim
ben karnım kıpırdıyor dedim. evet seyirme olur dedi. ama bebek hareket ediyor ondan demedi. bence hareketle alakalı çünkü bazen çok hareketlikıpırdıyor karnım bazen az. seyirme değil artık baya pıt pıt atıyor karnım. elimlede bazen hissediyorum.
aynen benimde 4-5 gündürde balık yüzer gibi dalga dalga hareket ediyor kuzum :)
tatlım ne desem bilmiyorum Allah bununda gücünü verir ? ilki neden sorunlu nasıl sorun çıktı ?
ben erikli içiyorum o nasıl acaba ?
moonsunn
elimde bi su var da amonyum <0.05 yazıyor.
bu amonyak mı oluyor???
ılkı 29.haftada dogum kanalına erken gırmıss erken dogum olacaktı ama sureklı yattım dınlendım 40.haftada dogmak bılmedı sunu sancı verdı doktorrum herseyım normaldı 6cm acılmada epıdural ıstedım doktorumun onerısı ıle epıdural bana yan etkı yaptı komple vucudum uyustu vee baska sorunlarda cıktı ama cok sukur bebegımede banada bırsey olmadı atlattık ama o yasadıgım anı 2 sene gectı hala unutamadım onun korkusuda var
Suyunuzda amonyum, nitrit ve nitrat olmamasına dikkat edin bu parametreler suda kirliliğin göstergesidir. Suya dışkı, bitki atıklrı, yağışın karıştığını gösterir... 50 mg/L üstü zararlıdır diyor ama Yetişkinlerde kansere yeni doğan bebeklerde ölüme neden olabiliyor Allah korusun mavi bebek hastalığı denen bir hastalık...
canım evet amonyum , amonyak, nitrat ve nitrit bunlar azotun değişik molekülleridirTürk standartları 45-50 mg altında , dünya standartları 10 mg altında sorun yok deniliyor
ben yinede mümkünse hiç nitrat ve turevleri olmayan suyu tercih edelim diyorum internetten su mmarkalarının parametrelerini göremiyorum en iyisi markete gidip incelemek
Niltt tatlımm koccaman maşallah bebeğinee nasıl güzell, her şeyi belli oluyorDualarımız hepimize canımm inşallah güzel sonuçlar çıkar da hiçbirimiz üzülmeyiz
Bu arada hangi hastaneye gittin canım? Ben de yarın bir devlet hastanesine gidicem ama pek içime sinmiyor orası açıkçası
Allahtan evde nestle kullanıyorum. İşyerinde bazen farklı sular geliyor tabi ama bundan sonra daha dikkat etmeye çalışırım artık napıyım.. Ayy bu işyerinde kontrol dışı yiyip içtiklerim yüzünden zaten paranoyak olucam yakında az kaldı :)
tesekkur ederım canım evet ılk bebegıme cok ugrasmıstım vee hemen olmamaıstı bu ıse tek bır kaçamaktaa tutmuss cok sasırdım rabbım layık gorup vermısss ıkısı bır arada buyurlerr allahın ıznıylee sanırım baska bır doktor bulmalıyım arastırıp ılk doktorumda cok ıyıydııı ve cok bılgılıydı o yuzden de onu ıstıyrodum ama kısmett herseyyy
merhaba hamişler
hava güzel olunca eltiler ve kızlar beni yollara düşürdü piknik yapmaya çok yoruldum ama hem çarşı hem piknik
sizler ne yaptınız bakalım baya kaynatmışsınız
canım hangi devlete gittin.bende gideceğim de . önce gebe kaydı mı açtırdın. yoksa gidince hemen 2 li yaptılarmı
inşallah sonuçlarının iyi olduğu haberinide alırsın... ben denizlide oturuyorum devlet hastanesi yapmıyormuş, üniversite yapıyormuş birde özel hastaneler yapıyor benim gittiğim hastane 60 lira istedi ikili test için...
maşallah maşallah bebişeEki Görüntüle 398756
Selam teyzoşlaaarrr :)
Biz geldiiik,bugün ikili test için kan verdim devlet hastanesinde yaptırdım bedavaya
Perş günü de kendi dr uma sonucu götüreceğim.
Devletteki dr o kadar detaylı ilgilendi ki konuşa konuşa sora sora baş popo ense çok şükür herşey normal çıktı
"Merak etme eli ayağı düzgün olan çocuğun aklı da düzgün olur"diyo
"Cinsiyet göstermiyor maalesef,bekleyeceksin" dedi..
Perş.günü ikili test sonucu da temiz çıksın koca bir ohhh çekeceğim inşallah...
akşamları ve hafta sonları da aktif olunsa 1500 olurduk zannımcakasım anneleriiiiiii topiği 1.000 sayfaya ulaştı tebrik ediyorummmmmmmmm
doktor onaylı seyrime :13:canım o seyirmeleri bugün doktora sordum. hamilelikten dedi. benim artık seyirmelerim baya arttı. karnım baya hareket ediyor. o kadar belli oluyor ki. eşimle şok geçiriyoruz.
çok yakın da iyi olmuyor canımohh ne güzel keşke benim eltim olsa görümcemde yanımda olsagörümcem amerikada Los angelesta oturuyor çok uzak görüşemiyoruz yılda 1 kez geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?