2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

alternatif 1.

Sabah Kahvaltısı
1 Su bardağı Portakal suyu
1 yumurtaKAZEN (Süt ve yumurta bir arada yenmemelidir.)
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata

Kuşluk
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Öğle Yemeği
1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek

İkindi
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Akşam Yemeği
1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek

Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

alternatif 2.

HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
SABAH KAHVALTISI:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE YEMEĞİ:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM YEMEĞİ:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve

Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

genel bilgi:

Gebelik-HamilelikKAZEN Döneminde Alınması Gereken Gıdalar ve Miktarları
Besin Miktarı
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ 2 Su Bardağı süt veya yoğurt 1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek
ET ,YUMURTA ,KURUBAKLAGİLLER 1 Yumurta 1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (60-90gm.) 1 porsiyon kurubaklagil yemeği (120gm)
TAZE SEBZE VE MEYVELER 2 Porsiyon pişmiş taze sebze, 3 porsiyon çiğ taze sebze, 2-3 adet orta boy meyve veya taze meyve suyu
TAHILLAR 6-8 İnce dilim ekmek, 1 porsiyon pilav veya makarna, 1 porsiyon çorba
YAĞLAR 3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ
ŞEKERLER 1-2 Tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez

paylasim icin saol canim genelde hepsini yiyom ama bu kadar duzenli degil ne zaman canim isterse ozaman yiyom.bide bal zeytin yemiyodum dur onlarida ekleyeyim:-)

Bu arada yarın bebeişimin kalp atışını duymaya gidicem kızlar çok heycanlıyım yaa inşallah bebişimin kalbini duyarım sabırsızlanıyorum :46::46::46:

duyarsınn inşallahh annesi sağlıklaaa sıhhatlee...ne kadarlıksınızz canım şimdi? çizelgen yokda bilemedim...yapsana kız bi çizelge:):49:

Bu arada yarın bebeişimin kalp atışını duymaya gidicem kızlar çok heycanlıyım yaa inşallah bebişimin kalbini duyarım sabırsızlanıyorum :46::46::46:

canım çizelge olmadığı için anlamadık nekadarlık meleğin

kızlar hepinize günaydın. bende sivilcelenme başladı. bir de ufak benler çıktı yüzümde. güneş kremikullanmamız gerekiyormuş. hangi nemlendirici ve güneş kremini kullanıyorsunuz?

kızlar hepinize günaydın. bende sivilcelenme başladı. bir de ufak benler çıktı yüzümde. güneş kremikullanmamız gerekiyormuş. hangi nemlendirici ve güneş kremini kullanıyorsunuz?

neden kullanmamaız gerekiyormuş kii

paylasim icin saol canim genelde hepsini yiyom ama bu kadar duzenli degil ne zaman canim isterse ozaman yiyom.bide bal zeytin yemiyodum dur onlarida ekleyeyim:-)

bende çokk iyi yiyemiyorum özellikle sabah kahvaltılarında:50: çalıştığım için uyku daha tatlı geliyor ve sabah erken kalkamıyorum. ekmek arası peynir, süt falan getiriyorum iş yerine. sabah 1 tatlı kaşığı pekmezi alıyorum ağzımaa.

yalnız kızlar şunu söylemeliyim.listede olmayan ancak bizim yememiz gereken şey: ceviz, badem, fındık aman haaa ihmal etmeyin...bebişlerimizin beyinleri gelişiyor...aman dikkatt annelerriiii:emir_bebek::nazar::16::36::49::21:

Benim daha 1 hafta varya senin negüzel gelmiş zamanı geçmek bilmiyo zaman kaç haftalıksın canım?

bende çokk iyi yiyemiyorum özellikle sabah kahvaltılarında:50: çalıştığım için uyku daha tatlı geliyor ve sabah erken kalkamıyorum. ekmek arası peynir, süt falan getiriyorum iş yerine. sabah 1 tatlı kaşığı pekmezi alıyorum ağzımaa.

yalnız kızlar şunu söylemeliyim.listede olmayan ancak bizim yememiz gereken şey: ceviz, badem, fındık aman haaa ihmal etmeyin...bebişlerimizin beyinleri gelişiyor...aman dikkatt annelerriiii:emir_bebek::nazar::16::36::49::21:

ama ben hep unutuyorum ya :(

bişey sorucam son adet tarihim 8 şubat
şimdi gitsem kese görünürmü normal ultrasonda?
alttan bakmalarını istemiyorum
direk kan testinede yollamıyorlasr illaki bir önce kendileri bakıyor
anlayamazlarsa kan testine yolluyorlar o yüzden az dahamı bekleyim
son adet tarihi benim gibi olanların keseleri normal ultrasonda gözüken varmı
varsa beklemeyim gidiyim diyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.

canım neden vajinal ultroson yaptırmıyosun anlyamadım ama karnından bakılan ultrason şuan için pek sağlıklı değil onu söyliyeyim çünkü bebiş çok küçük ama tabi karar senin..
bence bekleme
sonuçta bi sorunvarsa en başında gitmen daha önemli ama tabi tekrar söylüyorum karar senin..

arkadaslar gunaydın... ben bugun gune kotu basladım bıraz :( dun gece esımın ıstegıyle ılıskıye gırdık dus aldım yattım az once lavaboda lekelenme oldu pembe sekılde akıntıyla :( cok korkuyorum lutfen yardımcı olun ne yapmalıyım 6 haftalı hamıleyım INSALLAH BIR DAHA OLMAZ YINE OLURSA DOKTORA GIDICEM... SIZLERDE BOYLE BIR DURUM YASAYAN OLDUMU YADA CEVRENIZDE :((

canım korkma benim en başından berinden beri kajhverengi akıntılarım oluyo doktorum şuanda korkulacak bişey yok dedi bi ilaç gerdi onu kullanıyorum
ama tekrarlarsa doktoruna danış ve bugün evdeysen dinlen derimbenn..

KIZLAR GÜNAYDIN EVET BACAK AĞRISI VAR HEMDE NASIL VAR ANLATAMAM SOL BACAĞIM RESMEN ZONKLUYO GECE YATAMIYORUM YAA SAĞA DÖNÜYORUM SOLA DÖNÜYORUM WALLA :s

benimde sağ
bacağım ağrıyo..

beysal ben bi tabak yaptim ceviz badem findik incir hurma kuru uzum karisik duruyo ara ara yiyom ortaya koyulmazsa unutuluyo cunku.

iş yerinde olmuyo tatlım çekmeceye koymam lazım orayada bakasım gelmio ki

ben bu kadar asla yiyemeeemmmm

sabah 9da :kibrit kutusu peynir- maydanoz- ince bir dilim kepek ekmeği+1 yumurta (bazen minik ekmeğe kaşarlı tost+yumurta) ve 1 bardak açık çay

saat 10.30 :1 bardak süt + 2 ceviz

saat 12.30 :bir kase çorba + 3 kaşık pilav+ bir kase yoğurt+ o günkü yemek (ya bi parça tavuk yada 5 kaşık sebze yemeği ne varsa o öğün)

saat 14 gibi: 1 kase salata

saat 16 gibi elma

saat 18 gibi 7-8 badem bir parça çikolata

saat 19.30 gibi o akşam ne varsa pilav yada makarna yarım tabak + yemekte öğle yemeğinde yediğim kadar. + 1 kase yoğurt

saat 21.00 de portakal

yatarken folbiol - 1 kaşık pekmez

arada bir kaçamak yapıyorum bi dilim pasta yiyorum akşam portakal yerine ama çok nadir

aslında pek iştahım yok, ceviz yumurta ve sütü zorla yiyorum... midem çok şiş . gaz var. rahatsız edio çok yiyince

ben ekmeği günde 1 dilim ince kepekli olarak tüketiyorum oda kahvaltıda .başka yemiyorum. ama günde 4 -5 bardak açık çay içiyorum..

1,5 lt su içiyorum

Son düzenleme:
Aynen benimde öyle biraz fazla yiyince sanki hazmedimiyorum gibi hissediyorum fazla yieyemiyorum..kılzar folik asit günde kaç tane kullanıyorsunuz bana dr günde üc tane dedibir sabah iki tane aksam içiyorum

Aynen benimde öyle biraz fazla yiyince sanki hazmedimiyorum gibi hissediyorum fazla yieyemiyorum..kılzar folik asit günde kaç tane kullanıyorsunuz bana dr günde üc tane dedibir sabah iki tane aksam içiyorum

ben folbiol 1 tane oda yatarken. sabah içince karnım dahada şişioo.rahatsız edio. ,

kızlar hiç kilo almadım.ama bi göbek var, 5 aylık gibiyim.şişlik ve gaz var , sizdede varmı. önerisi olan varmı

Merhaba lavinya 27 benim de inşallah 1 Kasım . Geçen hafta cuma 6+1 de kalp atışarını göremedik, sizinle aynıyız siz gördünüz mü ne zaman gördünüz? bilgi veririseniz çok sevinirim.Umarım sağlıkla kavuşursun melegine..

atlım 5+3 iken gittim daha duyamamıştık, ben bu cumartesi gidicem doktora inşallah duyarım. bilgi vericem sizlere:) bebek 7-8 haftalık lana boyu da 5mm yi geçene kadar duyulmaması normalmiş, öyle dedi doktor.

bişey sorucam son adet tarihim 8 şubat
şimdi gitsem kese görünürmü normal ultrasonda?
alttan bakmalarını istemiyorum
direk kan testinede yollamıyorlasr illaki bir önce kendileri bakıyor
anlayamazlarsa kan testine yolluyorlar o yüzden az dahamı bekleyim
son adet tarihi benim gibi olanların keseleri normal ultrasonda gözüken varmı
varsa beklemeyim gidiyim diyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.

çok teşekkür ederim mutlaka bekliyorum canım
beni bilgilendirmeni çünkü ona göre bende gidecem
ve vajinalı hiç istemiyorum o yüzden beklemem gerekiyorsa beklerim yani sorun dedil çok geçkalmadan bana yazarsan sevirim 3 de çıkıcam
3e kadfar yazarsan çok iyi olacak onda görede 4 de ben gidicem çünkü
haydi hayırlısı Allah gönlüne göre versin canım

benim randevu saat 14:30 da sana yazmam saat 17'yi bulur. ama şunu söyleyeyyim büyük ihtimal attan muayene olur. çünkü benim ilk değil daha öncede hep bu dönemler gittim alttan muayene oluyosun. 7 haftadan sonra karından bakıyorlar. bende kan pıhtılaşması var o yüzden ilk haftalarda muayene olmam gerekiyor.

Back
X