2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

yolun daha çok başındasınız bu kadar emin konuşmasanız iyi olur...

Ayrıca her bünye farklıdır. Kendi yapınıza göre herkesi kapsamanız da ilginç.. Kullandığımız cümlelere dikkat edersek sevinirim...

bende 2 kilo aldım
Allaha şükür bi hastalıktan değil hamile olduğumuz için kilo alıyoruz sefamız olsun :119:

slm kızlar nasılsınız...ben ıyı degılım malesef... hamileligimin 12.haftasına gırecem hıc mide bulantım yoktu ama 1 haftadır mide bulantım cok fazla ne yesem cıkartıyorum genelde mıde bulantıları haılelıgın ılk haftalarında olur genelde ama benım sonrdan basladı ne yapcam bılmıyorum valla diger hamılelımde bu aylarda mıde bulnatım bıtmiştı bundada yenı basladı:))))

tatlım moonsun arkadaşımızında dediği gibi herkesin bünyesi farklı, boğazını tutamayanlar kelimesi burada hiç hoş olmamış. hamilelik bu iştahı artanlar oluyor sonuçta. ayrıca doğum kontrol hapları kilo aldırıyor, hem vücutta su tutuyor ödem oluşturuyor, hem de hormonları etkilediği için iştah açıyor ve nihayetinde kilo aldırıyor.

hoşgeldin canım geçmiş olsun inşAllah geçecek canını sıkma hepimiz aynı durumdayız

bende öyle düşündüm, biz burda çok kalabalığız 30 kişi felan sanırm küçük magnumlardan alıp dağıtacağız canım havalarda sıcak burada.. iyi olur diye düşündük.

ben aslında doğumdan sonra dağıtmak istiyorum ama buradaki arkadaşlar tatlı isteriz diye başımın etini yiyorlar. lokum almayı düşündüm. inşallah birgün gidip alıcam :)

magnum da lokumda güzel fikirler magnum baya serinletebilir ama sabah giderken alsak sabah sabah yenilmez öğlen arasında da git al bilmiyorum ki nasıl olur :) .... ama önemli olan ilan etmek öyle değil mi illa ki klasikleşmiş gelenekselleşmiş çukulata vs. tarzı şeyler olmayabilir

düşünelim bakalım başka neler olabilirrr

bak ne güzel demişsin diğer hamileliğimde bu haftalarda bitmişti diye.. inşallah buda bitecek neler bitmedi ki

Canım geçmiş olsun,, zaten başlarda olmazsa 11-12. haftalarda illa bi yokluyor anladığım kadarıyla. ilk trimestr bitimi olduğundan, şu anki mevsim geçişinden vs. bir sürü etken olabilir bence.
Benimse en başından beri bulantı ve kusmam olduğu için iyice alıştım bu duruma, gerçi artık azalıyor, iki gündür filan kusmam yok ama bulantılarım ve tiksinmem devam ediyor. Şimdi bir de vitamin ve demir hapı verdi doktorum daha da tetikler diye kullanamıyorum

canım sana aldırmadı diye başkasına aldırmaz diye bir genelleme yapılamaz

benim ablamda kuzenimde arkadaşlarımda doğum kontrol hapları yüzünden baayyaaa kilo aldılar

canım benım ben de işte tam o bayaaaa alınan kilolardan bahsediyorum, hapların içinde ne yağ vardır ne de karbonhidrat, hapların kalorileri yoktur, haa ama iştah açabilirler, tuzlu yeriz ödem yapabilirler, bunlardan olsa olsa 1-2 kilodur, evlenipte doğum kontrol hapına başlayıp 6 ay bir sene içinde 10 15 kilo alan insanlar boğazlarını tutamadıkları için alırlar, yine diyorum sağlık problemi yoksa, triodlerin az çalışması, picos hastaları, genetik faktörler bunlardan bahsetmiyorum

elbette ben kimseyi eleştirmek için demedim Allah kimseye sağlık problemleri vermesin, ama bilinçli olmak lazım, evlenince rahata eren çiftler ne yazıkki yiyor, dışarıdan yenen yemekler, fındık ezmeleri, iskender dönerler bunlar malesef yağ tabakası olarak geri dönüyor vücudumuza sonra da haplara, ne bileyim hamileliğe suç buluyoruz

mesela çok görüyorum nesil özellikle ilkokul çocuklarında zayıf çocuk kalmadı, hepsi ciddi anlamda şişmanlar, doktorlar artık bebeklere iştahhı açılsın diye şurup bile vermiyorlarmış, valla bu şekilde giderse bi sonraki nesil obezite ile karşı karşıya kalacak

kızlar yoğurt midenizde gaz yapıyor mu ? severek yiyorum ama çok özür dilerim hıçkırık gibi oluyor rahatsız ediyor beni :44:

haklısın canım.kimisi yemez ama şişer.vucut su toplar, kimi yer kilo almaz , k,misinin metabolizma hızlıdır, kimizi çok zayıftır sadece bebeği besler. önemli olan bebeğe yereyan gıdalar yemek...inş sağlıklı bir gebelik geçiririzde, doğum sonrası hem kendimiz hem bebeğimiz için rahat ederiz....

iyiniyetle bir şeyler söylemek istediğiniz açık ama hayretler olsun ki hala "boğazını tutamayanlar" cümlesini kullanıyorsunuz,
herkesin bünyesi, kilo alımı, hayata bakışı, hamilelik sırasındaki öncelikleri..birbirinden farklı..
şimdi ben "boğazını tutabilenlere", "ayol mızmız çocuk gibi çatalı ittirerek yemek yiyenler" mi demeliyim yani
kaç zamandır 9 haftalık hamile olmama rağmen sadece okumakla yetindim,
sizin sayenizde bende merhaba demiş oldum kasım annelerine,
her işte bir hayır da varmış demek :)
iyi hamilelikler hanımlar,
ikinci hamişliğim olduğu için tecrübeyle söyleyebilirim ki,
abartmadan hamileliğinizin tadını çıkarabilirsiniz,
sağlığınızı bozacak yiyeceklerden sakındığınız zaman aslında çok da kilo almamış oluyorsunuz,
ama kırk yılda bir yenecek dönerinde insanı öldürmeyeceğini düşünüyorum

kızlaaaar merak edıyorum aranızda sac boyatan var mı baya beyazım var ve kendımı de ıyı hıssetmek ıcın boyasam mı dıyroum ama gönlümde el vermıyor doktorda dun önermedı loreal castıng ın amonyaksız boyası var bı nebze daha ıyı mıdır kı ne dersınız napsam :26:

kızlar yolculuğa çıkmak istiyorummm doktorla sadece 2 defa görüştüm arasam tanımaz bilee ne yapsam bilemedimm

biraz daha sabretmeni öneririm sonra hep üzüleceksin çünki :44:

söyleyiş biçimin yanlış... Herkes yer kilo alır yada almaz tekrar söylüyorum bünye metabolizma ile alakalı...

Bazı İlaçların yan etkileri kısmında " iştah açar" yazar..

Kilo aldıran ilaçlar / Sağlık / Milliyet Blog böyle bir konu yazılmış demekki kilo aldıran ilaçlar varmış ki vardır. bunlar bir kısmı..

Sen kilo almıyorsan senin adına sevindim umarımm hiçç almazsın neyse burada güzel güzel paylaşım yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…